«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

Οι ΗΠΑ στρατολογούν τρομοκράτες του ISIS για να πολεμήσουν στην Ουκρανία, λέει ρωσική υπηρεσία πληροφοριών.

Η SVR λέει ότι η Ουάσινγκτον είναι "έτοιμη να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα", συμπεριλαμβανομένης της πρόσληψης μαχητών του Ισλαμικού Κράτους ως μισθοφόρων.

 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες "στρατολογούν ενεργά" τρομοκράτες για να πολεμήσουν στην Ουκρανία, δήλωσε την Τρίτη η Υπηρεσία Πληροφοριών Εξωτερικού της Ρωσίας (SVR), υποστηρίζοντας ότι αυτό καταδεικνύει την προθυμία της Ουάσινγκτον "να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα για την επίτευξη των γεωπολιτικών της στόχων".

Η SVR αποκάλυψε σε ανακοίνωσή της ότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες που λαμβάνει, "οι Ηνωμένες Πολιτείες στρατολογούν ενεργά ακόμη και μέλη διεθνών τρομοκρατικών οργανώσεων, συμπεριλαμβανομένης της ομάδας Ισλαμικό Κράτος (απαγορευμένης στη Ρωσική Ομοσπονδία), ως μισθοφόρους για να λάβουν μέρος στις εχθροπραξίες στην Ουκρανία".

Η ρωσική υπηρεσία πληροφοριών επισημαίνει τη στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στη Συρία με την ονομασία al-Tanf, η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία και το Ιράκ. Σύμφωνα με τις πηγές της, η βάση αυτή και ο περίγυρός της έχουν μετατραπεί σε ένα είδος τρομοκρατικού "κόμβου", όπου μπορούν να "επανεκπαιδευτούν" ταυτόχρονα έως και 500 μέλη της Daech και άλλοι τζιχαντιστές. Η SVR ανέφερε ότι τον περασμένο μήνα, 60 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι είχαν απελευθερωθεί από φυλακές που ελέγχονται από τους Κούρδους της Συρίας, μεταφέρθηκαν στην al-Tanf "για περαιτέρω μεταφορά στο ουκρανικό έδαφος".

Η SVR δήλωσε ότι σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην al-Tanf, οι μαχητές εκπαιδεύονται στη χρήση αντιαρματικών πυραυλικών συστημάτων, μη επανδρωμένων αεροσκαφών αναγνώρισης και κρούσης, προηγμένου εξοπλισμού επικοινωνίας και επιτήρησης.

Κατά την άποψη της SVR, τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν ότι "οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα για να επιτύχουν τους γεωπολιτικούς τους στόχους, χωρίς να αποκλείεται η χορηγία διεθνών τρομοκρατικών ομάδων".

Οι μυστικές υπηρεσίες κατέληξαν λέγοντας ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν λαμβάνει υπόψη τις συνέπειες τέτοιων ενεργειών, "ακόμη και όταν πρόκειται για απειλές κατά της ασφάλειας των ευρωπαίων συμμάχων ή ακόμη και για αμερικανικές ζωές".

Η Ουάσινγκτον επέμεινε ότι "δεν υπάρχουν Αμερικανοί στρατιώτες στην Ουκρανία".

Εν τω μεταξύ, η παρουσία αμερικανικών στρατευμάτων στο συριακό έδαφος στη βάση al-Tanf, την οποία αναφέρει η SVR στην ανακοίνωσή της, θεωρείται εδώ και καιρό παράνομη από τη Μόσχα και τη Δαμασκό. Η προηγούμενη αμερικανική κυβέρνηση είχε υποσχεθεί ότι οι αμερικανικές δυνάμεις θα αποχωρούσαν από τη βορειοανατολική Συρία, αλλά μόνο μετά την ήττα των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους και την προστασία των Κούρδων.

Στη συνέχεια, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Τζον Μπόλτον κατέστησε σαφές ότι ένα άλλο καθήκον των αμερικανικών δυνάμεων στο al-Tanf ήταν η αντιμετώπιση της ιρανικής επιρροής στην περιοχή.

Τον Οκτώβριο του 2021, αναφέρθηκε ότι, σύμφωνα με ισραηλινές αμυντικές πηγές, περίπου 350 στρατιωτικοί και πολιτικοί εξακολουθούσαν να χρησιμοποιούν την al-Tanf, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων βρετανικών και γαλλικών δυνάμεων που περιγράφονται ως "εμπειρογνώμονες πληροφοριών".

 

thepressunited.com 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου