«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

ΓΑΛΛΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ: ΑΠΟ 1η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕΤΡΩΝ (COVID PASS, LOCKDOWN, ΜΑΣΚΕΣ)


 Το γαλλικό κοινοβούλιο ενέκρινε νομοσχέδιο με το οποίο τερματίζεται η κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης και τα μέτρα που σχετίζονται με το Covid-19 την 1η Αυγούστου, ενώ επιτρέπεται η επιστροφή των αρνητικών test Covid στα σύνορα σε ορισμένες περιπτώσεις.

Η Γερουσία ενέκρινε την Τρίτη τον νόμο με 209 ψήφους υπέρ και 30 κατά. Οι βουλευτές της Εθνοσυνέλευσης είχαν ψηφίσει 184 υπέρ και 149 κατά.

Το νομοσχέδιο αντικαθιστά την κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης - που θεσπίστηκε τον Μάρτιο του 2020 - η οποία περιελάμβανε έκτακτα μέτρα για το Covid-19, όπως ο αποκλεισμός, η απαγόρευση κυκλοφορίας, η υποχρέωση χρήσης μάσκας προσώπου και η κατοχή υγειονομικού δελτίου. 

"Σε περίπτωση υγειονομικής κρίσης στο μέλλον, αν η κυβέρνηση χρειαστεί έκτακτες εξουσίες, θα πρέπει να τις διαπραγματευτεί μία προς μία με το κοινοβούλιο", δήλωσε ο γερουσιαστής των Ρεπουμπλικανών (LR) Philippe Bas μετά την ψηφοφορία.

Ωστόσο, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει διάταξη που επιτρέπει στην κυβέρνηση να απαιτεί από τους ταξιδιώτες να προσκομίζουν αρνητικό τεστ Covid για να εισέλθουν στη Γαλλία από το εξωτερικό ή από τα γαλλικά υπερπόντια εδάφη, εάν το απαιτεί η κατάσταση της υγείας.

Ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας:

Η νέα απαίτηση για το τεστ θα ενεργοποιείται μόνο εάν εμφανιστεί μια νέα επικίνδυνη παραλλαγή.

Θα μπορούσε επίσης να ζητηθεί για ταξίδια στα υπερπόντια εδάφη της Γαλλίας, εάν υπάρχει κίνδυνος κορεσμού των νοσοκομείων.

Το νομοσχέδιο επιτρέπει στην κυβέρνηση να συνεχίσει να συλλέγει δεδομένα υγείας για τα εργαλεία παρακολούθησης επιδημιών SI-DEP, μέχρι τις 30 Ιουνίου 2023.

Το πιο αμφιλεγόμενο μέτρο του νομοσχεδίου ήταν η επαναφορά των εργαζομένων στον τομέα της υγείας που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα επειδή δεν είχαν εμβολιαστεί κατά του Covid-19.

Η αρχή δημόσιας υγείας της Γαλλίας (HAS) και τα ιατρικά συνδικάτα είχαν αντιταχθεί στην επαναφορά τους.

Το νομοσχέδιο επιτρέπει την άρση της απαίτησης εμβολιασμού των εργαζομένων στον τομέα της υγείας μόλις η HAS κρίνει ότι δεν είναι πλέον απαραίτητος. Από το σημείο αυτό, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα θα επανέλθουν στη συνέχεια "αμέσως".

Ακούς Πλεύρη..;

 

rfi.fr 

 

8 σχόλια:

  1. Αμερικανος Γερουσιαστης Ρον Τζονσον «ΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΥΓΕΙΑΣ ΙΝΕ ΧΑΒΟΥΖΕΣ ΜΕ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΑΡΩΣΤΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ. ΙΝΕ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΗ ΦΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΠΟ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΚΕ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟΥΦΕΚΙΣΤΟΥΝ»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μασκοελλάδα 2.0
    Παρατηρώντας αυτούς που κυκλοφορούν ακόμη ζηλωτικά με φίμωτρο σε εξωτερικούς κι εσωτερικούς χώρους, συμπεραίνει κανείς με πόσους διαταραγμένους, διεστραμμένους και σαδομαζοχιστές φετιχιστές συμβιώναμε και πόσοι συντηρούν το τρέχον καθεστώς.
    Ακόμα και στη Jew York οι εκεί προοδευτικοί τηλεπελάτες κατά 99% τις έχουν καταργήσει μέσα κι έξω
    https://youtu.be/ncP5oGsXIz0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στο μετρό-ηλεκτρικό στο Αθηναμπάντ παίζουν ηχογραφημένα μηνύματα σε 4 γλώσσες μέσα στα βαγόνια οτι το φίμωτρο είναι υποχρεωτικό, όταν περνάει απο κεντρικούς σταθμούς.
    Δε φτάνει που παρόμοιο μήνυμα επαναλαμβάνεται οργουελικά όταν περιμένεις στις αποβάθρες, πρέπει να σε συνοδεύει παντού. Τέτοιες τακτικές μόνο σε κορωνο-δυστοπίες τύπου Αυστραλίας.
    Προφανώς είδαν οτι όλοι οι τουρίστες τους είχαν γραμμένους και δεν φοράνε το φερετζέ, αφού κανείς στην Ευρώπη δε φοράει πουθενά(εκτός απο Ιταλία και μερικά κρατίδια στο Γερμανιστάν) και ίσως κάποιοι χεστρο-υστερικοί μασκοραγιάδες πήραν τηλέφωνο στον οασα και κλαψούριζαν οτι θα πεθάνουμε όλοι.

    Το ζήσαμε κι αυτό...οι γραικύλοι να το παίζουμε νομοταγείς και υπεύθυνοι και να προσπαθούμε να «πειθαρχήσουμε» τους «παραβατικούς» και «απείθαρχους» Ευρωπαίους και Αμερικάνους...
    Τα ύστερα του κόσμου...
    Όταν πρόκειται για πφουστιά και κλιματικές απάτες προσκυνάνε Ευρώπη...τώρα που καταργήθηκαν τα σαδομαζοχιστικά μέτρα έξω, οι γραικύλοι απαξιώνουν την Ευρώπη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η διωκόμενη γιατρός Εύη Κιαγιά έχει ανεβάσει ένα βίντεο στη σελίδα της στο fb, όπου βρίσκεται στο σαλόνι του πλοίου απο Κρήτη για Πειραιά.
    Όλοι οι αλλοδαποί χωρίς φίμωτρο, είτε μόνοι είτε σε παρέες και όλοι οι νεοελληνέζοι φιμωμένοι.
    Κάθε χώρα είναι τόσο ισχυρή όσο ισχυροί είναι οι πολίτες της...πνευματικά και διανοητικά και βιολογικά. Κρατήστε το αυτό.
    Δε ζητείται ηγέτης σε αυτή τη χώρα. Ζητείται λαός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Δρ Αρβανίτης έχει εξηγήσει ότι η πρωτεΐνη ακίδα της φόλας δε μεταδίδεται από τους τρυπημένους με την ανάσα αλλά με την στενή σωματική επαφή και την ανταλλαγή σωματικών υγρών, σε παλιότερη 5ωρη εκπομπή του Σώντερς στο fb.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στα μούτρα τους το λένε και δε καταλαβαίνουν...
    Επίσης και η Κίνα συμμετέχει στο νεοταξίτικο σενάριο.

    "Η Κίνα εγκρίνει το φάρμακο της Genuine Biotech για τον HIV, για ασθενείς με COVID"
    https://www.reuters.com/world/china/china-allow-use-genuine-biotechs-hiv-drug-covid-patients-2022-07-25/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΝΕΟ - Η Ιαπωνία πρωτοπόρα στη μαζική χρήση μάσκας και πάνω από το 62% του πληθυσμού με ενισχυτική δόση — αναφέρει 195.161 νέα κρούσματα COVID, τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση που έχει καταγραφεί ποτέ.
    https://twitter.com/disclosetv/status/1550472627697090560

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. You inhuman bastard! Liar,Liar!

    https://mobile.twitter.com/NiCoLeEliSei1/status/1552026453340037123

    ΩΡΈ ΠΑΙΔΙΆ...
    ΠΕΊΤΕ ΜΟΥ ΚΙ ΕΜΈΝΑ,ΤΙ ΛΈΕΙ ΤΟ ΕΡΠΕΤΌ?????

    ΑΓΓΕΛΙΚΉ-ΑΧΑΡΝΑΙ 🌹

    ΑπάντησηΔιαγραφή