«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

Σαν σήμερα, το 356 π.Χ. στην Πέλλα της Μακεδονίας, γεννήθηκε ο Μέγας Αλέξανδρος, υιός του βασιλέως Φιλίππου Β'.

 

Ο Αλέξανδρος γεννήθηκε στις 20 ή 21 Ιουλίου του 356 π.Χ στην Πέλλα της Μακεδονίας. Πατέρας του ήταν ο βασιλιάς της Μακεδονίας Φίλιππος Β' και μητέρα του η Ολυμπιάδα, κόρη του βασιλιά της Ηπείρου Νεοπτόλεμου. Από τον πατέρα του ο Αλέξανδρος κληρονόμησε την οξεία αντίληψη, τις οργανωτικές ικανότητες και την ταχύτητα ενεργειών. Και από τη μητέρα του τη φιλοδοξία, την υπερηφάνεια και την ισχυρή θέληση.

Στα παιδικά του χρόνια εκπαιδεύτηκε από τους παιδαγωγούς Λεωνίδα το Μολοσσό και Λυσίμαχο τον Ακαρνάνα. Σε ηλικία 13 ετών μαθήτευσε κοντά στον Αριστοτέλη. Ο μεγάλος φιλόσοφος τον μόρφωσε με τα ελληνικά ιδεώδη και του ενέπνευσε τον θαυμασμό και την αγάπη για το ελληνικό πνεύμα και πολιτισμό. Στον Αριστοτέλη έδειχνε πάντα σεβασμό και ευγνωμοσύνη. Έλεγε πως τον πατέρα του χρωστάει “το ζην” και στο δάσκαλό του το “ευ ζην”.

Από τον πατέρα του έλαβε σπουδαία μαθήματα πολιτικής και στρατηγικής. Πάντοτε βρισκόταν κοντά του, όταν εκείνος συζητούσε με ξένους πρεσβευτές και απεσταλμένους. Τον ακολουθούσε στις εκστρατείες, όπου έπαιρνε μαθήματα στρατιωτικής τέχνης. Έτσι, από πολύ νωρίς απέκτησε πολιτική και στρατιωτική ωριμότητα. Σε ηλικία 16 ετών, ως αντικαταστάτης του πατέρα του, που έλειπε σε εκστρατεία, κατέπνιξε την επανάσταση της θρακικής φυλής των Μαίδων, ενώ σε ηλικία 18 ετών, στη Μάχη της Χαιρώνειας (2 Αυγούστου 338 π.Χ.) ήταν διοικητής στρατιωτικού σώματος και διακρίθηκε για τις πολεμικές του αρετές.

Σε ηλικία 20 ετών έγινε βασιλιάς της Μακεδονίας, μετά τη δολοφονία του πατέρα του το 336 π.Χ. Από πολύ νωρίς αντιμετώπισε οργανωμένες συνωμοσίες εναντίον του, τις οποίες διέλυσε με αστραπιαία ταχύτητα. Με την ίδια αστραπιαία ταχύτητα και αποφασιστικότητα εξεστράτευσε εναντίον των πόλεων της Νότιας Ελλάδας, οι οποίες μόλις έμαθαν το θάνατο του Φιλίππου επαναστάτησαν. Μόλις, όμως, πληροφορήθηκαν την εκστρατεία του Αλεξάνδρου εναντίον τους, έσπευσαν να δηλώσουν υποταγή και σε συνέδριο, που έγινε στην Κόρινθο, τον ανακήρυξαν Ηγεμόνα της Ελλάδας, όπως και νωρίτερα τον πατέρα του και αρχιστράτηγο στην επικείμενη εκστρατεία κατά των Περσών.

Ο Αλέξανδρος ικανοποιημένος γύρισε στη Μακεδονία. Για να απαλλάξει το βασίλειό του από κάθε κίνδυνο, προτού εκστρατεύσει εναντίον των Περσών, εκστράτευσε εναντίον των βαρβαρικών φυλών, που κατοικούσαν βόρεια της Μακεδονίας (335 π.Χ.). Νίκησε τις φυλές αυτές, έφθασε ως τον Δούναβη και επέστρεψε στην Πέλλα. Απερίσπαστος πια άρχισε την προετοιμασία για τη μεγάλη εκστρατεία κατά των Περσών. Βρέθηκε, όμως, στην ανάγκη να έλθει για δεύτερη φορά στη Νότιο Ελλάδα, όπου οι Θηβαίοι και οι Αθηναίοι είχαν και πάλι επαναστατήσει. Αφού κατέστειλε την ανταρσία των δύο πόλεων, επέστρεψε στη Μακεδονία και συμπλήρωσε τις ετοιμασίες του για την εκστρατεία κατά της Περσίας.

 

Το πέρασμα του Γρανικού, του Σαρλ Λε Μπρεν
 
Την άνοιξη του 334 π.Χ, ο Αλέξανδρος ξεκίνησε με 50.000 πεζούς και 6.000 ιππείς, αφού άφησε για επίτροπό του στη Μακεδονία το στρατηγό Αντίπατρο. Προχώρησε από τη Θράκη κι έφθασε στον Ελλήσποντο. Εκεί τον περίμενε ο στόλος του, που τον αποτελούσαν 120 πολεμικά και πολλά άλλα βοηθητικά πλοία. Πέρασε στην Τροία, όπου επισκέφθηκε τον τάφο του Αχιλλέα, προσευχήθηκε κι έκανε θυσίες.

Στις όχθες του Γρανικού ποταμού είχε συγκεντρωθεί ο περσικός στρατός, έτοιμος ν’ αντιμετωπίσει τον Αλέξανδρο. Στον Γρανικό έγινε η πρώτη μάχη μεταξύ των Μακεδόνων και των Περσών (22 Μαΐου 334 π.Χ.). Ο Αλέξανδρος οδηγούσε ο ίδιος το στρατό του και πολέμησε ο ίδιος στήθος προς στήθος με τους γενναιότερους πολεμιστές των Περσών. Κινδύνευσε, μάλιστα, σοβαρά. Οι Πέρσες, τελικά, δεν κατόρθωσαν ν’ αναχαιτίσουν την ορμή των Μακεδόνων, εγκατέλειψαν τον αγώνα και υποχώρησαν άτακτα.

Χωρίς να χάσει χρόνο, ο Αλέξανδρος προχώρησε νότια και απελευθέρωσε τις ελληνικές πόλεις της Μικράς Ασίας. Τον χειμώνα του 334 π.Χ. έφθασε στην πόλη Γόρδιο στις όχθες του Σαγγάριου ποταμού, όπου αποφάσισε να ξεχειμωνιάσει. Εκεί, στο βασιλικό ανάκτορο, υπήρχε ο περίφημος Γόρδιος Δεσμός. Η παράδοση έλεγε πως όποιος τον έλυνε θα κυρίευε την Ασία. Ο Αλέξανδρος απλά τον έκοψε με το σπαθί του.

Την άνοιξη του 333 π.Χ, βάδισε προς τα νότια, πέρασε το όρος Ταύρος και μπήκε στην Κιλικία. Κυρίευσε την πόλη Ταρσό και σταμάτησε εκεί για ν’ αναπαυθεί ο στρατός του. Ύστερα από ένα λουτρό στα κρύα νερά του ποταμού Κύδνου, ο Αλέξανδρος αρρώστησε, αλλά γρήγορα έγινε καλά και συνέχισε την πορεία του προς τη Συρία. Συνάντησε τότε για δεύτερη φορά τον περσικό στρατό από 500.000 μαχητές κι έδωσε μάχη κοντά στην πόλη Ισσό της Κιλικίας (12 Νοεμβρίου 333 π.Χ.). Οι Πέρσες υπέστησαν πανωλεθρία και διαλύθηκαν. Ο βασιλιάς Δαρείος κινδύνευσε και γλίτωσε μόνο με τη φυγή του. Στην Ισσό ο Αλέξανδρος κυρίευσε πλούσια λάφυρα και αιχμαλώτισε την οικογένεια του Δαρείου, αλλά της φέρθηκε μεγαλόψυχα.

Ο Αλέξανδρος, αντί να συνεχίσει την καταδίωξη του Δαρείου, προχώρησε νότια, για να γίνει κύριος όλων των παραλίων της Μεσογείου και να εξουδετερώσει κάθε απειλή του περσικού στόλου. Κατέλαβε, κατά σειρά, τη Φοινίκη, την Παλαιστίνη και την Αίγυπτο. Επισκέφθηκε στην έρημο το μαντείο του Άμμωνος Διός, όπου οι ιερείς τον χαιρέτισαν ως τον νέο Δία. Στις ακτές της Αιγύπτου, κοντά στις εκβολές του Νείλου και σε θέση κατάλληλη για την ανάπτυξη του εμπορίου, όρισε να χτιστεί η Αλεξάνδρεια. Ο ίδιος χάραξε τα τείχη και τους δρόμους της.

Επιστρέφοντας από την Αίγυπτο στην Ασία συνάντησε στα Γαυγάμηλα, πέρα από τον Τίγρη ποταμό, νέο πολυάριθμο περσικό στρατό και τον νίκησε (1 Οκτωβρίου 331 π.Χ). Ο Δαρείος σώθηκε και πάλι, αλλά δολοφονήθηκε από τον σατράπη της Βακτριανής Βήσσο. Ο περσικός στρατός καταστράφηκε, οι σπουδαιότερες πόλεις της Περσίας - Βαβυλώνα, Σούσα και Περσέπολη, όπου το ανάκτορο του Δαρείου- παραδόθηκαν στον Αλέξανδρο και ολόκληρη η Περσία κατακτήθηκε.

 

Ψηφιδωτό στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Νάπολης 

 
Ο Αλέξανδρος, όμως, δεν σταμάτησε στην Περσία. Προχώρησε προς τα ανατολικά για να υποτάξει τις φυλές που κατοικούσαν εκεί και ν' απαλλάξει έτσι το μεγάλο του βασίλειο από μελλοντικό κίνδυνο. Πέρασε τη Σογδιανή και τη Βακτριανή και το 327 π.Χ. μπήκε στις Ινδίες, όπου νίκησε τον βασιλιά Πώρο. Οι στρατιώτες του, όμως, κουράστηκαν και αρνήθηκαν να προχωρήσουν. Αναγκάσθηκε τότε να ανακόψει την επική πορεία του προς Ανατολάς. Ένα μέρος του στρατού το έστειλε με πλοία στην Περσία, με επικεφαλής τον ναύαρχο Νέαρχο. Αυτός με το υπόλοιπο στράτευμα πέρασε την έρημο Γεδρωσία, όπου χάθηκαν πολλοί στρατιώτες του από την πείνα και τη δίψα, και επέστρεψε στα Σούσα.

Άρχισε τότε να σκέφτεται την οργάνωση της επικράτειάς του. Μελετώντας τον τρόπο της ζωής των Περσών και τον τρόπο της διοικήσεώς τους, έβγαλε το συμπέρασμα πως για να διατηρηθεί το αχανές κράτος που δημιούργησε έπρεπε να συμφιλιώσει τους Πέρσες ευγενείς με τους Έλληνες. Φαντάστηκε τον εαυτό του σαν ελληνοπέρση βασιλιά και μιμήθηκε την ενδυμασία και γενικά τον τρόπο ζωής τους. Παντρεύτηκε την κόρη του Δαρείου Στάτειρα και την ανιψιά της Παρυσάτιδα (324 π.Χ.), ενώ παρακίνησε τους αξιωματικούς και τους στρατιώτες του να παντρευτούν κι αυτοί Περσίδες. Νωρίτερα (327 π.Χ.) είχε παντρευτεί τη Ρωξάνη, κόρη τοπικού ηγεμόνα της Βακτριανής, παρά την αντίδραση των στρατηγών του. Η Ρωξάνη τού χάρισε και τον μοναδικό του απόγονο, τον Αλέξανδρο Δ', ο οποίος γεννήθηκε δύο μήνες μετά το θάνατο του στρατηλάτη και σκοτώθηκε σε ηλικία 12 ετών με διαταγή του Κάσσανδρου, στρατηγού του Μεγάλου Αλεξάνδρου και σφετεριστή του θρόνου της Μακεδονίας.

Στους Μακεδόνες δεν άρεσε η αλλαγή αυτή του Αλέξανδρου. Μερικοί από τους στρατηγούς του, μάλιστα, οργάνωσαν εναντίον του συνωμοσίες, τις οποίες ο Αλέξανδρος ανακάλυψε και τιμώρησε σκληρά τους πρωταίτιους. Οι πολλές διοικητικές φροντίδες, οι κόποι και τελευταία ο θάνατος του πιο στενού του φίλου, Ηφαιστίωνα, του έφθειραν την υγεία. Ο Αλέξανδρος αρρώστησε βαριά και στις 10 ή 11 Ιουνίου του 323 π.Χ. άφησε την τελευταία του πνοή στη Βαβυλώνα, σε ηλικία μόλις 32 ετών.

Μετά τον θάνατο του Αλέξανδρου το απέραντο κράτος του διαμοιράστηκε μεταξύ των στρατηγών του, που επί πολλά χρόνια διαφωνούσαν για τη διανομή. Δεν χάθηκε, όμως, το εκπολιτιστικό έργο του. Οι κατακτήσεις του άνοιξαν τα σύνορα μεταξύ του ελληνικού χώρου και της Ανατολής. Η επικοινωνία με τους “βαρβάρους” συνέβαλε στη διάδοση του ελληνικού πολιτισμός στις χώρες της Ασίας και της Αιγύπτου. Η ελληνική γλώσσα έγινε διεθνής. Τα ελληνική ήθη πέρασαν σ’ όλο τον τότε γνωστό κόσμο. Ανέτειλε ο πολιτισμός της λεγόμενης “Ελληνιστικής Εποχής”, που αποτελεί μία νέα λάμψη του ελληνικού πνεύματος. Δικαιολογημένα, η ιστορία ανακήρυξε τον Αλέξανδρο “Μέγα” για το γιγάντιο έργο του.


sansimera.gr


Σχόλιο Διόδοτου:

Αναρωτιέστε ακόμα γιατί οι πανπλανητικοί κρόνιοι εξουσιαστές θέλουν να ξεμπερδέψουν με εμάς τους -πραγματικούς- Έλληνες αφανίζοντάς μας;

Κοιτάξτε τί φτάσαμε να τούς κάνουμε, επί Αλεξάνδρου, προς Ανατολάς:


Και κοιτάξτε τί φτάσαμε να τούς κάνουμε, επί Βυζαντίου (Ανατολικού Ρωμαϊκού κράτους), προς Δυσμάς:



18 σχόλια:

  1. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΤΟΥ //
    ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ //
    ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΘΑ ΡΗΜΑΖΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ ΑΥΤΗ Η ΖΩΗ, Σ’ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΠΛΑΝΗΤΗ //
    ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΞΙΖΕΙ? Σ’ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΦΟΡΕΣΑΝΕ ΤΑ Μ@ΟΥΝΟΠΑΝΑ ΣΤΗ ΜΑΠΑ ΚΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ? ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΒΡΑΗΚΟ ΕΜΒΟΛΙΟ?
    ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΤΡΕΞΑΝ ΝΑ ΜΠΟΛΙΑΣΤΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΕΒΡΑΗΚΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΟ, ΔΙΟΤΙ ΕΤΣΙ ΔΙΕΤΑΞΑΝ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΙΖΑΔΟΡΙΚΑ ΣΑΧΛΟΚΟΥΔΟΥΝΑ, ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΠΟΡΝΟΦΥΛΑΔΕΣ ΚΕ ΤΑ ΜΠΟΥΚΩΜΕΝΑ ΒΟΘΡΟΚΑΝΑΛΑ?
    ΣΤΟΥΣ ΣΚΛΑΒΟΥΣ ΚΕ ΣΤΑ ΟΡΘΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΧΟΝΤΕ ΑΓΟΓΓΥΣΤΑ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΒΡΑΗΚΟ ΖΥΓΟ ΑΠΟ ΕΦΤΑ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ ΚΕ ΣΤΟ ΜΑΛΑΚΙΣΤΑΝ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΑΝΗΒΛΑΚΑ ΕΦΙΑΛΤΗ?
    ΣΤΟΥΣ ΠΤΩΜΑΤΟΦΑΓΟΥΣ ΠΟΥ ΣΦΑΖΟΥΝ ΤΑ ΑΘΩΑ ΦΥΤΟΦΑΓΑ ΑΡΝΑΚΙΑ, ΤΑ ΚΑΤΑΒΡΟΧΘΙΖΟΥΝ ΚΕ ΓΙΝΟΝΤΕ ΑΓΡΙΑ ΘΗΡΙΑ?
    ΣΤΑ ΤΕΡΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΟΝΟΜΗΣΟΥΝ ΚΕ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΛΟ ΚΟΣΜΟ?
    ΣΤΙΣ ΦΟΝΙΣΕΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΖΩΝΤΑ ΕΜΒΡΥΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΜΗΤΡΑ ΤΟΥΣ?
    ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ, ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΗΝΑΣ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΥΜΠΑΛΑ ΚΕ ΕΦΤΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΙΝΑ. ΕΤΣΙ ΔΟΞΑΣΕ ΤΗΝ ΕΛΑΔΑ ΚΕ ΤΟΥΣ ΕΛΗΝΕΣ, ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΤΟΝ ΑΠΑΝΤΑ //
    ΘΑ ΑΦΗΝΑ ΜΟΝΑΧΑ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΕ ΚΑΜΠΟΣΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΛΗΝΕΣ. ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΜΗΝ ΜΕ ΠΙΕΖΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 🤣
      ΠΡΟΣΘΕΣΑ ΚΙ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΜΕ ΧΑΡΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΕ ΔΙΚΑΙΩΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ!!!

      Διαγραφή
    2. Μιχαλης Σκορπιος20 Ιουλίου, 2022 17:23

      Ηρεμησε λιγο θα παθης εγκεφαλικο απαπαπαπα

      Διαγραφή
  2. Πως η τοποθέτηση της Αμερικής στην Δύση αντί της Ανατολής, παραχάραξε την ιστορία.
    Γράφει ο Thanasis Alampasis: “Ο Μεσημβρινός του Γκρίνουιτς και η θερινή ώρα επινοήθηκαν για την παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας ότι ο Αλέξανδρος ανακάλυψε την Αμερική… [γυρίζουμε τα ρολόγια δυόμισι χιλιάδες χρόνια πίσω]
    Ωστόσο το πρόβλημα στη “Δύση” παραμένει. Αν Ευρώπη και Αμερική είναι Δύση,
    Αν η Δύση βρίσκεται εκεί που ο Ήλιος δύει, Αν η Νύξ (νύκτα) έρχεται με τη δύση τού Ηλίου,
    Τότε γιατί όταν στην Ευρώπη ο Ήλιος έχει δύσει και η νύκτα έχει έρθει, η Αμερική έχει μέρα;
    Και ανάποδα:
    Αν η Ανατολή είναι εκεί που ανατέλλει ο Ήλιος, Αν η Ιαπωνία είναι η “χώρα τού Ανατέλλοντος Ηλίου”, Τότε γιατί στους ιαπωνικούς χάρτες, οι ιάπωνες τοποθετούν την Αμερική ανατολικά τής Ιαπωνίας;
    Γιατί η Αμερική είναι ανατολικότερα του ιαπωνικού ανατέλλοντος Ηλίου;
    Η Κίνα α ρ ν ή θ η κ ε να εισαγάγει την Ώρα Γκρίνουιτς καθότι ως Πρώτο Μεσημβρινό χρησιμοποιεί όχι τον Γκρίνουιτς αλλά τον Πτολεμαϊκό : τον Μεσημβρινό των Νήσων των Μακάρων στις Αζόρες. Αυτό όμως έχει ως συνέπεια η Κίνα να έχει τεράστια διαφορά ώρας με την Ευρώπη και τα Καττίγαρα (που χρησιμοποιούν τον Γκρίνουιτς) με αποτέλεσμα το 24ωρο να μην είναι το ίδιο 24ωρο για όλους (το Λονδίνο έχει τρεις περίπου ώρες διαφορά από τις Αζόρες, συνεπώς η Κίνα, που χρησιμοποιεί ως Πρώτο τις Αζόρες, θα είχε τρεις ώρες διαφορά από την Ώρα Γκρίνουιτς), πράγμα που θα επέφερε το χάος.
    Για να καλυφθεί λοιπόν αυτή η ανισορροπία έπρεπε η International Dãte Line (δηλαδή ο Γκρίνουιτς στον Ειρηνικό Ωκεανό) να τραβηχτεί προς τα Καττίγαρα (Αμερική) τόση απόσταση όση η απόσταση Λονδίνο – Αζόρες! Δηλαδή η τεράστια αυτή παρέκκλιση του Γκρίνουιτς από τον Βερίγγειο Πορθμό μέχρι την Caroline Island είναι η απόσταση από τις Δυτικές Αζόρες μέχρι το Λονδίνο.
    Η αλήθεια θα αποκαλύπτονταν: η Αμερική βρίσκεται εκεί που την τοποθέτησε ο Πτολεμαίος, στην Ανατολή, εκεί που την ανακάλυψε ο Αλέξανδρος ο Μέγας.
    https://nikolaosanaximandros.gr/pos-topothetisi-tis-amerikis-stin-disi-paraxaraje-tin-istoria/
    Αντιγόνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΑΙ,
      ΜΟΝΟ ΠΟΥ.. ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΜΠΟΥΡΔΑ...
      ΒΓΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΧΑΡΤΗ.
      ΟΙ ΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ ΔΙΟΔΟΤΟΥ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΑΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ: Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΦΤΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΙΝΔΙΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΚΙΝΑ.

      Διαγραφή
    2. ΜΠΟΡΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΕ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΜΕΡΗ, ΠΟΥ ΤΑ ΒΑΠΤΙΣΕ ΦΙΛΛΙΠΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΑΝ ΠΡΟΣ "ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ" (!)...

      Διαγραφή
    3. Παρένθεση. Οι Φιλιππινέζες παραμένουν ακόμη και σήμερα συντηρητικές σε σχέση με τις δυτικές γυναίκες. Σέβονται τις οικογενειακές αξίες και είναι από τις πιο εργατικές και τίμιες, σε αντίθεση με τις περισσότερες Κινέζες και ινδες. Επίσης γουστάρουν παρα πολύ τους Έλληνες άντρες, ρωτήστε ναυτικό που είναι χρονια στα ταξίδια...

      Διαγραφή
    4. H Aμερική βίσκεται ανατολικά της Ιαπωνίας, αλλά δυτικά της Ευρώπης.
      Όπως η Ελλάδα βρίσκεται ανατολικά της Ιταλίας, αλλά δυτικά της Τουρκίας.
      Όπως η Ανατολή είναι δεξιά σου όταν κοιτάς τον Βορά, αλλά αριστερά σου όταν κοιτάς τον Νότο.
      Σχετική θέση λέγεται και το κάναμε στην τρίτη δημοτικού.

      - Γιατί όταν έχει δύσει στην Αγγλία, ανατέλει στην Αμερική;
      Επειδή η Αγγλία βρίσκεται ανατολικά της Αμερικής.
      Κι αυτό στην τρίτη δημοτικού το κάναμε.

      Αυτά συμβαίνουν, όταν η γη ΔΕΝ είναι επίπεδη, αλλά σφαιρική και στροβιλιζόμενη κι έχεις μόνον έναν ήλιο.



      - Γιατί η Ιαπωνία λέγεται χώρα του Ανατέλοντος Ηλίου;
      Επειδή αυτοί, που την ονόμασαν έτσι, βρίσκονταν δυτικά της, άρα η Ιαπωνία ήταν ανατολικά τους κι επιπλέον, ανατολικότερα, δεν γνώριζαν τίποτα πέρα απ' το απέραντο νερό του Ειρηνικού.
      Αυτό το κάναμε στην πέμπτη δημοτικού.

      Για να τα καταλάβεις αυτά χρειάζεται απεικονιστική φαντασία.
      Δεν την έχουν όλοι.


      μνκ

      Διαγραφή
  3. ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΆ ΣΤΟΝ ΦΊΛΟ ΜΑΣ ΗΛΊΑ ΠΟΥ ΓΙΟΡΤΆΖΕΙ ΣΉΜΕΡΑ.


    ΑΓΓΕΛΙΚΉ-ΑΧΑΡΝΑΙ 🌹

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ Ηλία +++

    Σου εύχομαι υγεία..



    Υγ::

    ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ!!!

    ΑΘΆΝΑΤΟΣ..ΣΤΟΥΣ ΑΙΏΝΕΣ!!

    ΤΩΝ ΑΙΏΝΩΝ .. ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ!!!



    🇬🇷.......ΑΝΑΞΙΜΑΝΔΡΟΣ.......🇬🇷

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΛΙΑΚΟ που εισαι;;;;πολυχρονος με υγεια να χαιρεσαι την οικογενεια σου....Κωστα φιλακια καλο βραδυ,να χαιρομαστε τον Ηλια.....Σουλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αραγε ειναι ετοιμοι να τερματισουν το μαλακομετρο ή μηπως ειναι τοσο απελπισμενοι που παιζουν το τελευταιο χαρτι που τους εχει απομεινει ?

    https://rumble.com/v1crofl-81912945.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ε ρε να ειχαμε και σημερα εναν στρατηλατη σαν τον Μεγα Αλεξανδρο.
    Και τοτε θα βλεπαμε σε ποιο λαγουμι θα ηταν κρυμμενοι οι θρασυδειλοι
    που εχουν καταντησει τη χωρα μας τριμπουρδελο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ποιός σου είπε Φίλε Dark Sun οτι ο Αλέξανδρος ΔΕΝ είναι ΕΔΩ ;
      Ο Αλέξανδρος ΔΕΝ έφυγε ΠΟΤΕ. Λίγη υπομονή και τα καλλίτερα είναι μπροστά μας.

      Ο γραμμικός και γήινος χρόνος ΔΕΝ είναι ο ίδιος με τον συμπαντικό.

      Έρρωσο αδελφέ

      Διός Κούρος

      Διαγραφή
    2. Ο τάφος του ξέρουμε πού είναι, αλλά δεν το γράφουμε για την ώρα, παρόλο που οι κρόνιοι εξουσιαστές τον έχουν βρει κι αυτοί από πολλά χρόνια και έχουν κτερίσματά του αποθηκευμένα στο Βατικανό. Μιλάμε για τάφο που δεν υπήρχε κανένας σκελετός ή τεφροδόχος μέσα.. γιατί Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΕ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΝΕ. Ο Αλέξανδρος ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ, όπως λέει κι ο φίλος Διός Κούρος, ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΎΣ G@ΜΙΣΕΙ, ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ!

      Διαγραφή
    3. Τα ξερω και τα πιστευω κι εγω αυτα που λετε, αλλα χρειαζεται να εμγανιστει συντομα. Οι Ελληνες (οχι οι ελληνοφωνοι ραγιαδες) χρειαζομαστε αρχηγο συντομα για να αρχισει το ξεβρωμισμα της πατριδας.

      Διαγραφή