«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022

Μότσαρτ εναντίον Βάγκνερ


 

Σύμφωνα με δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων, οι τακτικές δυνάμεις των χωρών του ΝΑΤΟ δεν εμπλέκονται στις συνεχιζόμενες μάχες στην Ουκρανία.

Ωστόσο, παραστρατιωτικές δυνάμεις που αποτελούνται από βετεράνους των ειδικών δυνάμεων από δώδεκα χώρες της Δυτικής Στρατιωτικής Συμμαχίας δρουν στην ανατολική Ουκρανία.

 

Μία από τις σημαντικότερες ξένες παραστρατιωτικές ομάδες έδωσε το όνομα «Μότσαρτ» σε αντίθεση με τη ρωσική ομάδα PMC «Βάγκνερ», μια παραστρατιωτική ομάδα που συμμετέχει ενεργά στις μάχες στο Ντονμπάς.

Ο « Βάγκνερ » από την έναρξή του αρνείται οποιαδήποτε σχέση με τη ρωσική κυβέρνηση και το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας πάντα υποστήριζε ότι τα στοιχεία του Βάγκνερ δεν ήταν μέρος των τακτικών στρατευμάτων.

Με τον ίδιο τρόπο, ο « Μότσαρτ » αρνείται οποιαδήποτε σχέση υποταγής με την Κοινή Διοίκηση του ΝΑΤΟ ή με το Πεντάγωνο.

Όλες αυτές οι παραστρατιωτικές ομάδες, ιδιωτικές ή μη, δημιουργήθηκαν από τις ειδικές υπηρεσίες και αναθέτουν υπεργολαβία πολέμου 5ης γενιάς.

Υπάρχει μια άλλη ομάδα λιγότερο σημαντική από τον «Μότσαρτ» και στην οποία υπάρχουν Γάλλοι «ανώμαλοι» μαχητές. Αυτή είναι η ομάδα " Baguette".

Ανασυγκροτώντας κυρίως Γάλλους, Βρετανούς, Ολλανδούς και Πολωνούς μαχητές, αυτή η ομάδα μάχεται στο Χάρκοβο. Για αρκετές ημέρες έχει υποστεί τον κατακλυσμό των πυρών από το ρωσικό πυροβολικό (από 40.000 έως 60.000 οβίδες την ημέρα κατά μέσο όρο σε όλη την έκταση του μετώπου με κορύφωση 105.000 οβίδες την ημέρα). Ήταν σε αυτήν την ομάδα που ένας δεύτερος νεαρός Γάλλος «εθελοντής», ηλικίας περίπου είκοσι ετών, σκοτώθηκε στην Ουκρανία. Ο τρόπος με τον οποίο ανακοινώθηκε ο θάνατος αυτού του παράτυπου από το Quai d'Orsay δεν αφήνει καμία αμφιβολία για τη χρήση από το Παρίσι παραστρατιωτικών ομάδων κατά της Ρωσίας στην Ανατολική Ευρώπη. 

Σχεδόν το 85% των ειδήσεων για τον πόλεμο στην Ανατολική Ευρώπη είναι πολεμική προπαγάνδα στην πιο κλασική της μορφή. Καμία χώρα στον κόσμο δεν έχει ελεύθερα μέσα ενημέρωσης το 2022 και αυτό το γεγονός είναι αρκετά σημαντικό για να μην υπογραμμιστεί. Αυτά της Αυτοκρατορίας έχουν αποδειχθεί ότι υπόκεινται περισσότερο στις επιταγές της στρατιωτικής προπαγάνδας από όλα τα άλλα παρόμοια συστήματα που ανήκουν σε χώρες που περιγράφονται ως αυταρχικές.

Θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε τι θα σκεφτόταν ο Μότσαρτ ή ο Βάγκνερ για τη χρήση των επωνύμων τους ως κωδικών ονομάτων για μεταμοντέρνες εταιρείες μισθοφόρων που συνάπτουν συμβάσεις για κυβερνήσεις, αν ήταν ακόμη ζωντανοί.

Στο μεταξύ, η μουσική συνεχίζει την παλινδρόμησή της και μοιάζει όλο και περισσότερο με τον χαοτικό θόρυβο των τυχαίων εκρήξεων.

 

strategika51.org 

 

 


 

 

2 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗΜΈΡΑ ΜΑΣ..ΑΓΓΛΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΠΟΡΤΟΓΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΣ ΚΥΡΑ ΜΑΡΙΑ...ΚΟΥΚΙΑ ΣΠΕΡΝΩ,ΤΑ ΚΟΡΆΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΩΒ, ΜΕ ΙΡΙΔΙΖΟΥΣΕΣ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΣΑΜΠΑΘ,ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΑΠΟΧΡΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΑΜΠΑΘ ΕΤΣΙ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεσω μουσικης να δουμε ποιος κατεχει πραγματικα την πυγμη μσα στα γονιδια του.

    Ριχαρδος Βανγκνερ - η επιτομη της Ευρωπαικης πυγμης στην Κλασσικη Ευρωπαικη μουσικη.
    Αναμεσα στους, Ραχμανανοβ, Μπαχγκ, Μπραμς, Χαίντελ Γκριεγκ, Μπαιντχοβεν, Σσοπαν, Βερντι, Σσχουμαν, Τσαικοβσκι.

    Κατα την αποψη μου, ο Αυστριακος κι μασονος - πραγματι παιδι προικισμενο - μουσικοσυνθετης Μοζαρτ, εγραψε δυο απιθανες κι διαχρονικες μουσικοσυνθεσης για πληρες ορχηστρα.

    το Μνημοσυνο (Requiem) & Don Giovanni, διαχρονικα κι δυνατα κομματια.
    Περα αυτων, δεν προσθετει πολλα στην Ευρωπαικη μουσικη αρχειοθηκη.

    Ludwig van Beethoven: Ode an die Freude/Ode to Joy 1
    https://www.youtube.com/watch?v=-kcOpyM9cBg

    eksothen

    ΑπάντησηΔιαγραφή