«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

Μ.Βρετανία: "Η επανάσταση άρχισε!" 75.000 Βρετανοί θα σταματήσουν να πληρώνουν λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος λόγω πληθωρισμού -Zerohedge // Glasgow Live // Aube Digitale


"Η επανάσταση άρχισε": 75.000 Βρετανοί θα σταματήσουν να πληρώνουν λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος λόγω πληθωρισμού

ΑΠΌ JADE - ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΈΝΟ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022 -

 

https://www.aubedigitale.com/la-revolution-a-commence-75-000-britanniques-vont-cesser-de-payer-leurs-notes-delectricite-en-raison-de-linflation/

 

"Ευρεία πολιτική αναταραχή" επίκειται στο Ηνωμένο Βασίλειο για την κρίση του κόστους ζωής

https://www.zerohedge.com/personal-finance/widespread-civil-unrest-looming-uk-over-cost-living-crisis


!! 75.000 ΆΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΣΜΕYΤΗΚΑΝ ΝΑ ΑΠΕΡΓHΣΟΥΝ !!!


https://twitter.com/dontpayuk/status/1555130073749098496

 

Η αντίσταση αυξάνεται, καθώς περισσότεροι από 75.000 εκνευρισμένοι άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν δεσμευτεί να μην πληρώσουν τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος αυτό το φθινόπωρο, όταν οι τιμές εκτοξευθούν και πάλι.

Η εκστρατεία "Don't Pay UK" προτρέπει τα νοικοκυριά να μην πληρώνουν τους λογαριασμούς ενέργειας, καθώς το ανώτατο όριο τιμών πρόκειται να αυξηθεί κατά 70%


https://www.glasgowlive.co.uk/news/dont-pay-uk-campaign-urging-24685450


 

"75.000 άνθρωποι δεσμεύτηκαν να απεργήσουν την 1η Οκτωβρίου! Αν η κυβέρνηση και οι εταιρείες ενέργειας αρνηθούν να δράσουν, θα το κάνουν οι απλοί άνθρωποι! Μαζί μπορούμε να επιβάλουμε δίκαιες τιμές και προσιτή ενέργεια για όλους", έγραψε στο Twitter η Don't Pay UK, μια ανώνυμη ομάδα που βρίσκεται πίσω από την απεργία. μια ανώνυμη ομάδα που βρίσκεται πίσω από την προσπάθεια να πείσει περισσότερους από ένα εκατομμύριο Βρετανούς να μποϊκοτάρουν την πληρωμή των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος μέχρι την 1η Οκτωβρίου.

 


 

Η απεργία έρχεται καθώς η καταιγίδα του πληθωρισμού λόγω των υψηλών τιμών της ενέργειας έχει εξανεμίσει τα εισοδήματα των νοικοκυριών. Οι Βρετανοί είναι οι πιο δυστυχισμένοι εδώ και τρεις δεκαετίες, καθώς ο πληθωρισμός αναμένεται να φθάσει το 13%. Και ενώ ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας (BoE) Άντριου Μπέιλι προχώρησε στη μεγαλύτερη αύξηση των επιτοκίων των τελευταίων 27 ετών για να περιορίσει τον πληθωρισμό, οι κίνδυνοι ύφεσης αυξάνονται.

 

Την 1η Οκτωβρίου, το μέσο νοικοκυριό θα πληρώνει σχεδόν 300 λίρες το μήνα για ηλεκτρικό ρεύμα. Συνδυάστε την αύξηση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας με την αρνητική αύξηση των πραγματικών μισθών και γίνεται σαφές ότι τα νοικοκυριά πιέζονται. Σε συνδυασμό με την εκτίναξη των τιμών των κατοικιών, των τροφίμων και της βενζίνης στην αντλία, πρόκειται για μια μη βιώσιμη τάση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε κοινωνική αστάθεια.

 

Σύμφωνα με το βρετανικό μέσο ενημέρωσης Glasgow Live, η απεργία είναι παρόμοια με "τη δράση που έλαβε χώρα στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και τη δεκαετία του 1990 κατά του κεφαλικού φόρου που εισήγαγε η πρωθυπουργός Μάργκαρετ Θάτσερ. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, 17 εκατομμύρια άνθρωποι αρνήθηκαν να πληρώσουν".

 

Ο Βρετανός οικονομικός δημοσιογράφος και παρουσιαστής Martin Lewis είχε να πει τα εξής για την απεργία:

 

"Νομίζω ότι μπορώ να το κατηγοριοποιήσω με μεγαλύτερη ακρίβεια τώρα, η μεγάλη κίνηση που βλέπω είναι η άνοδος της αύξησης των ανθρώπων που ζητούν τη μη πληρωμή των λογαριασμών ενέργειας, τη μαζική μη πληρωμή. Στην πραγματικότητα, μια απεργία των καταναλωτών για τους λογαριασμούς ενέργειας και την άρση της νομιμότητας της πληρωμής τους.

 

"Πλησιάζουμε σε μια στιγμή Poll Tax για τους λογαριασμούς ενέργειας τον Οκτώβριο και πρέπει η κυβέρνηση να το αντιμετωπίσει, διότι μόλις γίνει κοινωνικά αποδεκτό να μην πληρώνεις τους λογαριασμούς ενέργειας, οι άνθρωποι θα σταματήσουν να πληρώνουν τους λογαριασμούς ενέργειας και δεν πρόκειται να κόψουν το ρεύμα σε όλους".

 

Εν τω μεταξύ, ο διευθύνων σύμβουλος της Ofgem (βρετανική ρυθμιστική αρχή ενέργειας) Jonathan Brearley δήλωσε το Σάββατο στην εκπομπή Today του BBC Radio 4 ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να συμμετάσχουν στην απεργία για δύο λόγους.

 

"Πρώτα απ' όλα, θα αυξήσει το κόστος για όλους σε όλα τα επίπεδα. Και δεύτερον, αν δυσκολεύεστε να πληρώσετε το λογαριασμό σας, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να επικοινωνήσετε με την εταιρεία ενέργειας".

 

Και πρόσθεσε: "Δεν θα ενθάρρυνα κανέναν να μην πληρώσει τον λογαριασμό του, καθώς αυτό θα επιδείνωνε την κατάσταση και θα είχε προσωπικές επιπτώσεις".

 

Την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου επέκρινε την κίνηση αυτή ως "εξαιρετικά ανεύθυνη".

 

"Πρόκειται για ένα άκρως ανεύθυνο μήνυμα που τελικά θα αυξήσει τις τιμές για όλους τους άλλους και θα επηρεάσει την προσωπική πιστοληπτική ικανότητα", δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης σύμφωνα με το Independent.

 

Το Don't Pay UK πιστεύει ότι 6,3 εκατομμύρια βρετανικά νοικοκυριά θα οδηγηθούν στη φτώχεια λόγω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος αυτό το χειμώνα, ενώ εκατομμύρια άλλα θα νιώσουν το άγχος του ανεξέλεγκτου πληθωρισμού.

 

Στο Twitter, οι χρήστες αντέδρασαν δηλώνοντας ότι "η επανάσταση έχει αρχίσει" και ότι "δικαίως θα ξεσπάσουν πολιτικές αναταραχές στους δρόμους μας".

 

Ίσως η εμπλοκή του κινήματος να είναι μια μεγάλη ένδειξη της αυξανόμενης δυσαρέσκειας μεταξύ των Βρετανών που θα μπορούσε να μεταφραστεί σε πολιτικές ταραχές αυτόν τον χειμώνα, όταν εκατομμύρια άνθρωποι θα αγωνίζονται να κρατήσουν τα φώτα αναμμένα, τη θέρμανση ανοιχτή και να βάλουν φαγητό στο τραπέζι.


Σύνδεσμοι-επιμέλεια-μετάφραση: Con



2 σχόλια:

  1. Ψυχοπαθής χουντο-γύφτος αυτός... τα ίδια skατά κι η γυναίκα του:
    https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/provocateur/i-mareva-mitsotaki-kanei-ntrimpla-gia-to-xastouki-tou-guardian-anevase-arthro-gia-tin-ydra/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακούστε προσεκτικά τι λέει ο
    ΤΡΑΠΕΖΙΚΌΣ

    https://m.youtube.com/watch?v=79V4k7AeSO4

    ΑΓΓΕΛΙΚΉ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή