«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022

Μαφία vs Κράτος: ένας συνεχής ανταγωνισμός

του Γεωργίου Μεταξά

 

Στο υποσυνείδητο του κόσμου, εκείνο που έχει περάσει είναι ότι η μαφία είναι συνώνυμο της εγκληματικότητας. Είναι όμως αυτή η πραγματικότητα;

Η Μαφία, έχει τις ρίζες της στη Νότιο Ιταλία. Η ιστορία της Μαφίας, δείχνει ότι οι πρώτες ομάδες δημιουργήθηκαν προκειμένου να διώξουν από τη Σικελία τους διάφορους ξένους κατακτητές του νησιού, όπως ήταν οι ισπανοί, οι νορμανδοί και οι σαρακηνοί. Οι ομάδες αυτές στη συνέχεια προσελήφθησαν από τους ιδιοκτήτες γης, ώστε να προστατεύουν τα κτήματά τους. Οταν πέρασαν τα χρόνια και ο κίνδυνος είχε πλέον περάσει, οι ομάδες αυτές φέρεται να οργανώθηκαν κατά των γαιοκτημόνων. Ετσι δημιουργήθηκε ένα ιδιότυπο καθεστώς στη Σικελία, που καμία κυβέρνηση δε φάνηκε να ενδιαφέρεται να σταματήσει.

Το γεγονός ότι όλα ξεκίνησαν στη Σικελία, δείχνει ότι στην πραγματικότητα η Μαφία έχει ελληνική καταγωγή, δεδομένου ότι η Νότιος Ιταλία είναι το κομμάτι της «Μεγάλης Ελλάδος». Το ελληνικό κομμάτι της γείτονος χώρας.

Γύρω στο 1900, οι οικογένειες της δυτικής Σικελίας, δημιούργησαν ενοποιημένες ομάδες τύπου συμμαχίας. Με αυτόν τον τρόπο, μπόρεσαν να ελέγχουν την οικονομία του νησιού.

Μόλις 20 χρόνια αργότερα, το 1920, το κομμουνιστικό καθεστώς του Μπενίτο Μουσολίνι, κήρυξε διωγμό κατά της Μαφίας, συλλαμβάνοντας, φυλακίζονται και δολοφονώντας πολλά από τα μέλη αυτών των ομάδων. Αυτό κράτησε μέχρι την πτώση του καθεστώτος και το τέλος του πολέμου, όταν οι αμερικανικές δυνάμεις που ήλεγχαν πλέον την Ιταλία, ελευθέρωσαν πολλούς κρατούμενους.

Οι ομάδες έκτοτε αναδιοργανώθηκαν με κύριο σημείο το Παλέρμο. Το τέλος του πολέμου ωστόσο, έφερε και ένα κύμα μετανάστευσης προς τις ΗΠΑ, που ήρθε να ενισχύσει τους ήδη εγκατεστημένους στις ΗΠΑ ιταλούς. Εκεί ήδη λειτουργούσε η ιταλική μαφία, η οποία κατά τη διάρκεια της ποτοαπαγόρευσης θησαύρισε με το λαθρεμπόριο ποτού. Οταν πλέον σταμάτησε η ποτοαπαγόρευση, το μεγαλύτερο μέρος της Μαφίας στράφηκε στη διακίνηση ναρκωτικών.

Ηδη ωστόσο, η Μαφία ασκούσε δραστηριότητα σε τομείς όπως οι εκβιασμοί, το λαθρεμπόριο όπλων, το λαθρεμπόριο καυσίμων, τον τζόγο, τη διαφθορά πολιτικών, δικαστικών, αστυνομικών κοκ. Μία πλούσια δραστηριότητα που αναπόφευκτα οδήγησε και στις δολοφονίες, είτε λόγω ανταγωνισμού, είτε λόγω ελέγχου. Μάλιστα, κυκλοφορεί μία φήμη που θέλει τη Μαφία να διοργάνωσε τη δολοφονία του προέδρου των ΗΠΑ John Kennedy. Αυτή η φήμη ανταγωνίζεται εκείνη που θέλει τη CIA να διοργάνωσε αυτήν τη δολοφονία.

 

Η στιγμή της δολοφονίας του προέδρου των ΗΠΑ John Kennedy (στιγμιότυπο από βίντεο – αρχείο Καταχανά)

 

Η αλήθεια είναι ότι η Μαφία είχε βοηθήσει να εκλεγεί ο John Kennedy πρόεδρος των ΗΠΑ. Ωστόσο, όταν ο αδελφός του Robert Kennedy ανέλαβε γενικός εισαγγελέας των ΗΠΑ, άρχισε να χτυπάει τη Μαφία. Κι από εκεί και πέρα, η Μαφία είχε πολλούς λόγους να δολοφονήσει και τον John Kennedy, αλλά και τον Robert Kennedy, ο οποίος τελικά δολοφονήθηκε τον Ιούνιο του 1968. Κυρίως η αχαριστία της οικογένειας Kennedy ήταν εκείνη που φέρεται να έστρεψε τις κάννες της Μαφίας εναντίον της. Πρόκειται όμως για μια φήμη η οποία δεν κατέστη μέχρι τώρα δυνατό να διασταυρωθεί. Πιθανόν όταν αποχαρακτηριστούν τα έγγραφα που αφορούν τη δολοφονία του John Kennedy, να δοθούν κάποιες απαντήσεις.

Η ελληνική μαφία

Καθώς, όπως ανέφερα πιο πάνω, η Μαφία δημιουργήθηκε στα ελληνικά εδάφη της Νοτίου Ιταλίας, ίσως θα ήταν πιο δόκιμο να μιλούσαμε για ιταλόφωνη και ελληνόφωνη μαφία, που φαίνεται να δείχνει έναν πιο ορθό διαχωρισμό. Ωστόσο, για λόγους κοινοτοπίας θα παραμείνουμε – για τις ανάγκες του άρθρου – στον «επίσημο» διαχωρισμό ιταλικής και ελληνικής μαφίας.

Η λέξη «mafia», προέρχεται από το ιταλικό «mafiusu» και ως κυριολεκτική μετάφραση θα μπορούσαμε να δώσουμε το «κόρδωμα», η «πόζα», αλλά μπορεί επίσης να μεταφραστεί ως «τόλμη», «νταηλίκι». Θα μπορούσαμε να πούμε ότι σε μία ελεύθερη μετάφραση, μαφία = ομάδα νταήδων.

Για την ελληνική μαφία, έχουμε αναφερθεί σε προηγούμενο άρθρο και δε νομίζω ότι είναι απαραίτητο πλέον να επεκταθούμε. Θα ήταν ίσως ενδιαφέρον να προσθέσουμε ότι η ελληνική (ελληνόφωνη) Μαφία των ΗΠΑ, απολάμβανε το σεβασμό της ιταλικής (ιταλόφωνης) η οποία μάλιστα θεωρούσε (και θεωρεί) την ελληνική Μαφία των ΗΠΑ, ανώτερη της ιταλικής.

Καθώς η Μαφία ήταν ανέκαθεν θέμα οικογενειών, φαίνεται πως οι δομές των ελληνικών οικογενειών είναι πιο σφιχτές αλλά και ταυτόχρονα πιο ευέλικτες από αυτές των άλλων οργανώσεων. Κι αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η ελληνική Μαφία των ΗΠΑ, δεν υπέστη τις συλλήψεις και το κυνήγι που υπέστη η ιταλική. Σε αυτό πιθανόν να συνέβαλλε και το γεγονός ότι η ελληνική Μαφία στις ΗΠΑ, δεν κάνει τόσο κραυγαλέες εμφανίσεις. Προτιμά να είναι πιο διακριτική και πιο ουσιώδης.

Μαφία vs Κράτος

Η σχέση της Μαφίας με το εκάστοτε Κράτος, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί άνετα ως ανταγωνιστική. Από την αρχή της γεννήσεώς της η Μαφία έδειξε το αντικαθεστωτικό της πρόσωπο. Ουσιαστικά, πρόκειται για οργανώσεις καθαρά αντιεξουσιαστικές και σε αυτό συνέβαλλαν πολλοί λόγοι. Κυρίως όμως το γεγονός ότι η Μαφία έκανε αυτά που κάνει και το εκάστοτε Κράτος, αλλά πολύ καλύτερα και πιο «ανταποδοτικά».

Και πάμε να εξηγήσω τι εννοώ. (θα αναφερθούμε σε ελληνικά δεδομένα, για να γίνει πιο κατανοητό)

 

 

Τζόγος:

Ο τζόγος είναι μία χρυσοφόρα επιχείρηση. Κυρίως όμως για εκείνον που τον ελέγχει. Από τη μία υπάρχει το Κράτος με τον επίσημο τζόγο, οι στοιχηματικές εταιρείες και ο παράνομος τζόγος. Στις στοιχηματικές εταιρείες, μπορούμε να προσθέσουμε και τα καζίνο.

Στον κρατικό τζόγο («πάμε στοίχημα», ΚΙΝΟ, Τζόκερ, ΛΟΤΤΟ, λαχείο, Ξυστό, Ιπποδρομίες κλπ) οι αποδόσεις είναι μικρές. Εκτός αυτού, εκείνος που κερδίζει, υποβάλλεται σε καθεστώς υπέρογκης φορολόγησης των κερδών του. Αυτό κάνει όσους θέλουν να παίξουν μεγάλα ποσά και να κερδίσουν ακόμη μεγαλύτερα, να τον αποφεύγουν. Παρ’ όλα αυτά, τα κέρδη του κρατικού τζόγου, είναι τεράστια αφού πολλοί είναι εκείνοι που κυνηγούν την «τύχη» τους μέσα από αυτόν.

Οι στοιχηματικές εταιρείες, έχουν μεγαλύτερες αποδόσεις από τις κρατικές, με αποτέλεσμα να διακινούνται τεράστια ποσά μέσα από αυτές. Ωστόσο, είναι υποχρεωμένες να κρατούν σε ένα σχετικά χαμηλό επίπεδο τις αποδόσεις τους, κυρίως γιατί φορολογούνται από το κράτος.

Στον εντελώς παράνομο τζόγο, δεν υφίσταται φορολογία. Ετσι τα πόσα είναι ακόμη μεγαλύτερα, οι αποδόσεις πιο μεγάλες και τα κέρδη και των δύο πλευρών πολύ μεγαλύτερα. Ωστόσο, η πιθανότητα των «στημένων» παιχνιδιών, αυξάνεται κατακόρυφα σε σχέση με τα «στημένα» παιχνίδια των στοιχηματικών εταιρειών και του κράτους. Ναι! Σωστά διαβάσατε! ΚΑΙ το κράτος «στήνει» παιχνίδια. Εν τούτοις, η έλλειψη φορολογίας, κάνει τους τζογαδόρους να ρισκάρουν πολύ περισσότερο.

 

 

Ναρκωτικά:

Αν νομίζετε ότι το κράτος ΔΕΝ διακινεί ναρκωτικά, είστε βαθειά νυχτωμένοι! Κυριολεκτικά! Το κράτος διακινεί ναρκωτικά. Ποια η διαφορά; Οτι το κράτος δε χρειάζεται να ψάξει για προμηθευτές στην Κολομβία, στο Ντουμπάι, την Υεμένη, τη Σαουδική Αραβία ή όπου αλλού. Του αρκεί να προβεί σε μία κατάσχεση φορτίου κάποιου εμπόρου ναρκωτικών. Τι σημαίνει αυτό; Οτι έχει σχεδόν δωρεάν εμπόρευμα.

Εκτός αυτού, το κράτος ελέγχει τη διακίνηση ναρκωτικών. Κυρίως τον έλεγχο τον ασκεί η ίδια η Αστυνομία και μη σας φαίνεται καθόλου παράξενο. Τα ναρκωτικά είναι πολύ χρήσιμα για ένα κράτος. Οσο περισσότεροι χρήστες υπάρχουν, τόσο λιγότερη είναι η αντίδραση που θα δέχεται στις απάνθρωπες νομοθεσίες και πράξεις του.

Κι επειδή θα ρωτήσει κάποιος: «αφού τα ναρκωτικά απαγορεύονται, πώς είναι δυνατόν να τα διακινεί ή να τα επιτρέπει το ίδιο το κράτος;», η απάντηση άπτεται της ψυχολογίας. Οταν έγινε η ποτοαπαγόρευση στις ΗΠΑ, τα ποσά αλκοόλ που καταναλωτικών εκείνο το διάστημα, ήταν πολύ μεγαλύτερα απ’ όσο όταν ήταν νόμιμα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όταν το κράτος απαγορεύει κάτι, από αντίδραση και μόνο ο άνθρωπος επιθυμεί να το αποκτήσει. Και για να το αποκτήσει, πληρώνει όσο όσο.

Δείτε για παράδειγμα την Ολλανδία όπου επιτρέπεται η χρήση ινδικής κάνναβης. Το κόστος ανά γραμμάριο είναι πολύ χαμηλότερο απ’ ό,τι στις υπόλοιπες χώρες που απαγορεύεται. Επομένως, από τη μία οι διακινητές δεν έχουν κέρδη και από την άλλη τα κέρδη μετατοπίζονται στα κρατικά ταμεία. Και ενώ έχει πέσει κατακόρυφα η ζήτηση ινδικής κάνναβης, η ζήτηση συνθετικών ναρκωτικών (ηρωίνη, κοκαΐνη, κρακ κλπ) έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Πολύ περισσότερο από άλλες χώρες. Κι έτσι οι κρατικοί λειτουργοί οι οποίοι «λαδώνονται» για να μπορούν οι έμποροι να δρουν ανενόχλητοι, αποκομίζουν μεγαλύτερα κέρδη.

Αυτός είναι ο τρόπος που το κράτος κερδίζει από το εμπόριο ναρκωτικών. Γεμίζουν οι τσέπες των πολιτικών για να κάνουν τα «στραβά μάτια».

 

 

Δολοφονίες:

Αν επίσης νομίζετε ότι το κράτος δεν προβαίνει σε δολοφονίες, είστε επίσης βαθειά νυχτωμένοι! Η διαφορά είναι ότι το κράτος για τις δολοφονίες του θα χρησιμοποιήσει είτε τις μυστικές υπηρεσίες, είτε εξειδικευμένους εκτελεστές ιδιωτικών εταιρειών (βλ. «Black Water»), είτε ακόμη και άτομα της… Μαφίας! Ναι! Σωστά διαβάσατε! Ατομα της Μαφίας!

Δύο είναι τα βασικά προβλήματα που έχει το κράτος στη δολοφονία: το πρώτο είναι να μη συνδεθεί με μία δολοφονία. Το δεύτερο είναι να γίνει με όσο το δυνατόν χαμηλότερο κόστος. Καθώς η χρήση των μυστικών υπηρεσιών ενέχει τον κίνδυνο του να συνδεθεί το κράτος με μία δολοφονία και καθώς το κόστος των ιδιωτικών εταιρειών είναι ιδιαίτερα υψηλό, το κράτος συνήθως καταφεύγει στους επαγγελματίες εκτελεστές της Μαφίας!

Η διαφορά είναι πως όταν η Μαφία δολοφονεί, το κάνει πάντα με κάποια αιτία και κανένας φόνος δεν είναι αδικαιολόγητος. Αντίθετα, το κράτος καταφεύγει πολύ πιο εύκολα στη δολοφονία, όχι ως ύστατη λύση, αλλά ως γρήγορη απόφαση προκειμένου να… «τελειώνει γρήγορα» με κάποιο πρόβλημα…

 

 

Εκβιασμοί:

Το κράτος χρησιμοποιεί ως κύριο εκβιαστικό μέσον τη φορολογία. Αν δεν πληρώσεις, έχει κατάσχεση ή φυλακή. Από την άλλη η Μαφία, αν δεν πληρώσεις είτε θα υποστείς ξυλοδαρμό, είτε θα πεθάνεις, είτε θα γίνει συμβιβασμός χρέους – περιουσιακού στοιχείου.

Μία μεγάλη διαφορά όμως είναι η εξής: Αν χρωστάς στο κράτος, είτε υποστείς φυλάκιση, είτε υποστείς κατάσχεση, θα εξακολουθείς να χρωστάς. Δε γίνεται συμψηφισμός. Αντίθετα, η Μαφία κάνει συμψηφισμό. Ουσιαστικά, το κράτος είναι ένας αδίστακτος νταβατζής που κοιτάει να σε εξοντώσει. Η Μαφία μπορεί να είναι αδίστακτη, αλλά τουλάχιστον κοιτάει να πάρει πίσω αυτά που δικαιούται. Οχι να σε εξοντώσει. Κι αυτό γιατί δε θέλει να σε χάσει από πελάτη.

Από την άλλη, η φορολογία του κράτους δεν έχει ανταποδοτικότητα. Το κράτος παίρνει με το έτσι θέλω το ποσό που επιθυμεί, αλλά δεν επιστρέφει τίποτα σε παροχές.

Ας πάρουμε ως παράδειγμα τα καταστήματα μαζικής εστίασης και διασκέδασης που είναι πεδίο δράσης τόσο του κράτους όσο και της Μαφίας.

Το κράτος αρπάζει από τους επιχειρηματίες ΥΠΕΡΟΓΚΑ ποσά σε φορολογία, ΦΠΑ, ΤΕΒΕ, ΙΚΑ, ηλεκτρικό, ύδρευση, τηλέφωνα κλπ. Τι προσφέρει ως ανταπόδοση στον επιχειρηματία; ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ! Αντίθετα φροντίζει πάντα να του βάζει εμπόδια και να κάνει τη ζωή του πιο δύσκολη (αντικαπνιστικοί νόμοι, νομοθεσία ωραρίου, νομοθεσία πλαφόν κα). Αλλωστε, την καταστροφή που προσφέρει το κράτος στις επιχειρήσεις, τη βιώσαμε στο πετσί μας τα δύο τελευταία χρόνια με το πρόσχημα της «πανδημίας».

Από την άλλη, η Μαφία παίρνει κάθε μήνα ένα ποσό από τον επιχειρηματία, που κυμαίνεται από 600€ έως και 6.000€, ανάλογα την επιχείρηση και τα κέρδη της. Προσφέρει κάτι; Φυσικά! Κυρίως προστασία! Υπάρχει μία ανταπόδοση. Οι άνθρωποι της Μαφίας θα προστατεύσουν το κατάστημα και τον επιχειρηματία αν συμβεί κάποιο επεισόδιο. Θα βρουν πιο εύκολα και πιο γρήγορα από την αστυνομία κάποιον που έκλεψε από το μαγαζί και θα πάρουν πίσω τα κλεμμένα με συνοπτικές διαδικασίες.

Κυρίως όμως, θα φροντίσουν να έχει πελατεία η επιχείρηση. Κι αυτό γιατί όσο μεγαλύτερη πελατεία έχει μία επιχείρηση, τόσο μεγαλύτερα κέρδη αποκομίζει και κατά συνέπεια τόσο πιο εύκολα θα μπορεί να πληρώσει την προστασία.

Συνεπώς, περισσότερο κερδισμένος βγαίνει ένας επιχειρηματίας από τη Μαφία, παρά από το κράτος.

Οπως καταλαβαίνουμε, το κράτος δεν κυνηγάει τη Μαφία για την παρανομία της αυτή καθ’ εαυτή, αλλά για λόγους καθαρά ανταγωνισμού. Και για να μην το πάμε πολύ μακρυά, δείτε τη σημερινή κυβέρνηση που θα έπρεπε τώρα να σαπίζει πίσω από τα κάγκελα του κελιού μίας φυλακής και καν’ τε σύγκριση μόνοι σας.

Και να είστε σίγουροι ότι ΚΑΝΕΝΑΣ άνθρωπος της Μαφίας δεν είναι παιδοβιαστής…


kanenazori.com



13 σχόλια:

  1. Μικρό παράδειγμα:

    Από το '90κάτι που άρχισε η οργανωμένη εισαγωγή αλβανικού χόρτου, η αστυνομία λύσσαξε να ξεπατώνει μικροφυτείες χασισόδεντρων σε όλα τα βουνά και τα ρουμάνια της χώρας. Δηλαδή ξεπάστρεψαν την μικρή, ποιοτική, εγχώρια, ανταγωνιστική παραγωγή.
    Σε πολύ λίγα χρόνια, το χόρτο, από δυσεύρετο και διακινούμενο σε συγκεκριμένα κλειστά κυκλώματα, μετατράπηκε σε προϊόν ευρείας κατανάλωσης.

    Και παράλληλα, παριστάνουν πλέον τον αόματο στην διακίνηση πρέζας, ακόμα και σε παιδικές χαρές, με 12χρονα βαποράκια υπό την επιτήρηση παπούδων, όπως και στην φάτσα-φόρα διακίνηση κόκας στον περίβολο δημόσιων κτηρίων, όπου στεγάζονται δημόσιες υπηρεσίες.

    μνκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πώς ακριβώς τούς έκαναν τις παρακολουθήσεις - Τούς εγκαθιστούσαν στα κινητά το Predator, μέσω ΨΕΥΤΙΚΩΝ ιστοσελίδων που ΕΜΟΙΑΖΑΝ με το Pronews.gr., protothema.gr, kathimerini.gr, tovima.live, zougla, efsyn, edolio5, ferrari, kranos.gr, paok24, youtube και άλλες...

    https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/predator-etsi-parakolouthoun-kyvernisi-kai-eyp-politikous-dimosiografous-kai-polites-ta-domain-pagida/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μια μπουρδα ειναι το θεμα νε τις υποκλοπες.Συμβαινουν ουτως η’ αλλως και ολοι το ξερουν απο το 72 (ισως και πιο πριν )ειδκα μετα τους ολυμπιακους εδραιωθηκε .Μεχρι και οι καμερες πολλαπλασιαστηκαν μεσω δουρου .Αναρωτιεμαι τι ρολο θα βαλουν τον ανδρουλακη να παιξει για να τον παρουσιαζουν ετσι σαν αντιδραστικο /ταχα μου οτι κανει καποια αντιδρση και τον παρακολουθει ο ΜΤΣΚΣ.Αν εχει κακαλα οντως ο ανδρουλκς ας ζητησει α φυγουν οι βασεις ηλ.πολεμου απο την Ελλαδα .Αλλα μαλλον θα βρεθει με καρκινο και αυτος .Μαζι με το πακι που επνιξε την κοπελα και κανεις δεν ξερει ποιος και τι ειναι (οπως και ποσοι αλλοι ), μαζι με την ξαφνικιτιδα που εδω εχω ενα λινκ http://ibb.co/album/N69365
      /ολη αυτη η ιστορια βρωμαει απο παντου .Μετα καποιο σοβαρο ρολο παιζει ο τυποσ του υπερταμειου , και ο σχοινας με πιερακακη που ειναι χειροτεροι απο τον μτσκ.ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ .ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΜΕ ουτε μετεωριτες , ουτε κατακλυσμοι , ουτε εξωγηινοι ουτε καποιο περιερηο λογο να εξαφανιστουν οοολοι οι προδοτες …Βλεπετε τι γινεται με τις μασκες ?εχουν καταργηθει σε ολο τον πλανητη αλλα εδω τους λενε δεν χρειαζεται να φορασ και αυτοι φορανε //!!!.Απο την αλλη η επιτροπη λοιμοξιολογων εχει παρει τοσα λεφτα που θα ειχαμε σωσει ολους τους αστεγους απο την Αθηνα και εαν βαλω και τα λεφτα που εχει κλεψει (μπακογιαννο κωσταινα ) τοτε θα σωναμε πολλους σε ολη την Ελλαδα .Αν βαλω καιτα λεφτα που κερδιζουν οι πολιτικοι απο κλεψιεσ κα μονο ..τοτε θα ειχαμε σουπερ νοσοκομεια , σουπερ εφοριες , σουπερ στρατο , σουπερ μισθους κλπ Να δω ποτε θα μπορεσουμε να ενωθουμε γιατι δεν φτανει η αφυπνιση τελικα .

      kalhmera

      Διαγραφή
    2. Τα είπες όλα boy!
      Το μόνο σίγουρο.. ότι από Οκτώβριο θα φάμε σκληρό πακέτο. Μερικοί ήδη τα βρ'ισκουμε μπαστούνια, με τα έσοδα να είναι όσα τα βασικά έξοδα.
      https://www.geopolitika.ru/fr/article/la-periode-de-crise-va-t-elle-declencher-une-revolte-contre-les-personnes-au-pouvoir

      Διαγραφή
    3. Όλα είναι δρόμος..



      Άλλος πάει ευθεία..
      Άλλος πάει Αριστερά..
      Άλλος πάει δεξιά..

      Και ο Σκεπτόμενος.!!!

      Βλέπει.. παντού με όλες τις αισθήσεις του..

      Αναγνωρίζοντας ,το κάθε Ερπετό που θέλει να τον δαγκώσει, στην Επόμενη στροφή ...




      🇬🇷.......ΑΝΑΞΙΜΑΝΔΡΟΣ.......🇬🇷



      Διαγραφή
  3. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΤΟΥ //
    ΤΗΣ ΜΟΥΡΛΕΓΚΩΣ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ //
    Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΣ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΑ //
    ΗΡΘΑΝ ΕΠΟΧΕΣ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΤΥΝΟΥΝ ΚΕ ΒΡΙΖΟΥΝ //
    ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΖΗΤΟΥΣΕΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ, ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝΕ ΜΟΥΡΛΑΘΕΙ ΚΕ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΕ ΣΑΝ ΒΛΑΜΕΝΑ ΓΙΔΙΑ //
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΛΑΚΙΣΤΑΝ, ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΗΝΩΝ ΙΝΕ ΠΟΣΕΣ ΓΚΟΜΕΝΕΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΝΤΡΟΥΛΑΑΑΤΣΗ ΚΕ ΠΟΣΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΑΚΑΤΕΨΕ ΣΤΟ ΞΥΛΟ (σαν καλος Κρητικος) //
    Κατα τα αλα, ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΠΙΣΤΑ ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ, ΒΑΡΩΝΤΑΣ ΑΠΝΟΕΣ ΠΡΟΣΟΧΕΣ //
    ΤΗΣ ΕΛΑΔΑΣ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συνδυάζοντας την έξοδο του τουρκικού γεωτρυπανου,με την κατάσταση που δημιουργείται λόγω των "υποκλοπών" που θα φέρει αν προλαβουν πρόωρεςεκλογές,με το απότομο και γρήγορο άδειασμα της Χίου από τα tomp1,με την εορτή της Παναγίας που συνηθίζουννα μας κανουν εκπλήξεις,με τον σταδιακό άδειασμα της Ελλάδας από οπλισμό με το πρόσχημα της αλληλεγγύης στους ναζί του Κιέβου,με την εισροή στις πόλεις εισβολέων απο δομές που κλείνουν ή ξενοδοχεία που τους "φιλοξενούσαν" με το αζημίωτο πάντα ή μεταφορές σε σπίτια δομές στις πόλεις,δημιουργείται σιγά σιγά μια μαγιά για γρήγορες εξελίξεις και αν αρχίσει από τις 15 θα έχουμε ένα μαύρο τελείωμα καλοκαιριού και μια άραχνη αρχή φθινοπώρου

    ΥΓ γνωστός γιατρός στην Θεσσαλία χωμένος στο σύστημα έχει πάρει ότι χρήμα έκρυβε είτε είχε στις τράπεζες και το κάνει ρευστό καυι γνωρίζει μάλλον

    Ιωάννης εκ Πελασγικού Άργους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπορεί μεν το ζήτημα των υποκλοπών να είναι κοινότυπο, πλην όμως η αποκάλυψή του είναι άκρως σοβαρότατη. Εάν παρατηρήσει κάποιος τις διαδικασίες ροκανίσματος τής καρέκλας της κούλας σε δόσεις, αρκετά πράγματα, που σε πρώτη θέαση και για τον πολύ κόσμο φαίνονται τυχαία, είναι αυστηρά μεθοδευμένα και μάλιστα από κάποιους που διαθέτουν ΜΕΓΑΛΗ ΙΣΧΥ. Πώς εμφανίσθηκαν ξαφνικά τρεις βιασθέντες στην υπόθεση λιγδιάρη ταυτοχρόνως, ενώ σιωπούσαν για αρκετά χρόνια; Τυχαίο, σύμπτωση, συγχρονικότητα, ή μήπως πολύ μελετημένο σχέδιο υπό εξέλιξη, κάποιων, που γνωρίζουν άριστα από βέσπα;
    Κάποιοι βλέποντας τα αγάλματα τού Βούδα με φουσκωμένη κοιλιά, νομίζανε, ότι αυτός φούσκωσε, επειδή έτρωγε πολλά κοτόπουλα στην Ραφήνα. Οι ΙΣΧΥΡΟΙ όμως τού είπανε: "Μεγάλε θα περιμένεις. Πρώτα έχουν σειρά κάποιες άλλες Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Θα έλθει και η δική σου ώρα, όταν πρέπει. Εσύ μόνο πρόσεχε τα κοτόπουλα να μην έχουν πολλές ορμόνες, όταν τα παραγγέλνεις στο ψητοπωλείο "Το Σιγανό Ποτάμι".
    Όταν δήλωνα το 2009 σε σάιτ μεγάλης επισκεψιμότητας, που ξεπουλήθηκε στον σαμαρά, ότι είμαι φανατικός καραμανλικός τού ριζοσπαστικού εξωκοινοβουλευτικού κινήματος, κάποια κουμάσια με χλεύαζαν. Να δω τι θα κάνει όλο το κακό συναπάντημα, όταν ο Κωστάρας σε μερικές μέρες με την κίνησή του ρίξουν την κούλα.
    Εάν κάποιοι έχουν διαφορετική γνώμη και νομίζουν, ότι μπορούν να βγάλουν παραδάκι, βάζω και στοιχήματα.
    Φυσικά και επικροτώ την προτροπή τού φίλτατου Pananas επί τέλους να ενωθούμε. Πιστεύω όμως, ότι όσο αφορά τις προσπάθειες για αφύπνιση, ήταν πολύ σωστή η πρακτική τού κουρέα, να ρίχνει μπόλικο ταλκ στον σβέρκο τού φρεσκοκουρεμένου, πριν πέσουν οι σφαλιάρες για το "με γειά". Όσο αφορά τον ερχόμενο Οκτώβριο, "πίσω έχει η αχλάδα την ουρά". Και ας μην ξεχνάνε οι λεγάμενοι, ότι δεν κουρεύουν όλα τα κουρεία με ψαλίδι, χτένα και μηχανή, που κόβει το γρασίδι. Κάποιοι κουρεύουνε με γυαλόχαρτο και ματσακόνι.
    (Κάτι επιθυμώ να σχολιάσω και για την σημαντική ανάρτηση τού Γιώργου Μεταξά, αλλά θα το κάνω προσεχώς με άλλο σχόλιο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η τελευταία φορά που ψήφισα για πρωθυπουργό ήταν η τελευταία του Κωστάκη, που τον ψήφισα, αλλά τού άρπαξε την καρέκλα ο σιχαμένος γαπ, με νοθεία οφ κόουρς. Αν ο Κωστάκης είναι αυτό που υπαινίσσεσαι αγαπητέ Διονύση, μακάρι να έχουμε τις πολυπόθητες εξελίξεις.

      Διαγραφή
    2. Αποκλείεται κάποιοι από το παλιό σκηνικό να επανέλθουν με την νέα κατάστρωση, επειδή οι διαδικασίες θα αλλάξουν ριζικά και οι παλαιοί θεσμοί θα ανατραπούν πλήρως. Πιστεύω, ότι η συμμετοχή τής κίνησης γύρω από τον Καραμανλή στην διαδικασία ανατροπής τής κούλας, που θα σημάνει ταυτοχρόνως την κατάρρευση όλου τού παλιού καθεστώτος, δεν θα γίνει με στόχο να ανοίξει ένας νέος μελλοντικός δρόμος συμμετοχής της στα κυβερνητικά δρώμενα, αλλά με στόχο να δικαιωθούν επιλογές τού παρελθόντος, όταν κάποιοι άνθρωποι προσπάθησαν να προσδώσουν διορθωτική πορεία σε ένα διεφθαρμένο καθεστώς, με αποτέλεσμα να υποστούν έντονη υπόθαλψη και να ανατραπούν.

      Διαγραφή
    3. Τέλειος!!!!!
      Σιγανό Ποταμι......αχα αχαχαχα
      Είσαι σαΐτα Διονύση!

      Διαγραφή
  6. m.a.f.i.a. = muerta alla frangia italia allegre ή alene... Τα περί Αραβικών είναι μεταγενεστερη εξήγηση για να θάψει το ποιοι και γιατί έφτιαξαν την μαφία πριν αναγκαστεί να περάσει στο οργανωμένο έγκλημα.

    Χαιρετισμούς στην Αστυλλαιδα και την μνκ

    Ελευθερία Αγωνιζόμενη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μποτίλια στο Πέλαγος14 Αυγούστου, 2022 10:43

    Ο Γιώργος Μεταξάς με ένα ακόμη ενδιαφέρον κείμενο θέτει το ζήτημα τού τής μαφίας. Αναφορικά με το ζήτημα τής σχέσης κράτους και μαφίας, που από εξωτερική σκοπιά μοιάζει να είναι ανταγωνιστική, στον βαθμό που το κράτος εφαρμόζει κατασταλτικές πρακτικές σε βάρος της, αξίζει να στρέψουμε την προσοχή σε μια πιο κριτική θεώρηση, τόσο από συστηματική σκοπιά, όσο και εκτιμώντας κάποια χαρακτηριστικά πεπραγμένα.
    Για την συνομωσιολογική θεώρηση, ο ανώτατος ρυθμιστής τού κοινωνικού γίγνεσθαι δεν είναι ούτε το κράτος, ούτε κάποιες τεράστιας ισχύος πολυεθνικές εταιρείες, ούτε κάποια τραπεζικά συγκροτήματα, που ελέγχουν τα οικονομικά μεγάλων περιοχών τού πλανήτη, αλλά τα κρόνια ιερατεία. Αυτός ο παράγων είναι καθοριστικός και αρμόζει να συνυπολογίζεται πρώτος. Η όλη αναπαραγωγή τού συστήματος στηρίζεται πρωτίστως σε μια διαδικασία, χωρίς την επιτέλεση τής οποίας το όλο εξουσιαστικό συγκρότημα καταρρέει. Πρόκειται για τα τελετουργικά αίματος. Στην διαδικασία απόσπασης ζωτικής ενέργειας από τούς ανθρώπους, ώστε οι εκπεσόντες να μπορέσουν να διατηρήσουν την ημιθανάτια ύπαρξή τους , υπάγεται και η διάδοση των ενέσιμων σκληρών ναρκωτικών, κατά την πρόσληψη των οποίων εξέρχεται αίμα τού σώματος, ως φορέας ζωτικής ενέργειας, ώστε να αναμιχθεί αυτό με την δηλητηριώδη ναρκωτική ουσία. Σε ελάχιστη απόσταση από αυτό το αίμα βρίσκεται η βελόνα τής σύριγγας, η οποία λειτουργεί ως ηλεκτρομαγνητική κεραία, συγκεντρώνοντας σε εκείνο το σημείο την κοσμική ακτινοβολία γύρω από αυτήν, η οποία κτυπάει τούς εκπεσόντες, με αποτέλεσμα να μπορούν αυτοί να αποσπάσουν την ζωτική ενέργεια τού αίματος. Αυτές όμως οι διαδικασίες, όπως οι παιδοβιασμοί, τα τελετουργικά αίματος, η παρασκευή και το εμπόριο σκληρών ναρκωτικών, παραβιάζουν με προφανή τρόπο την κατ' επίφαση νομιμότητα, την οποία ισχυρίζεται, ότι υπερασπίζεται το κράτος. Ως εκ τούτου το κράτος λαμβάνει υπογείως όλα τα μέτρα, ώστε να αναπτύσσεται η εγκληματικότητα και οι μηχανισμού τής μαφίας. Για να κρατήσει το πεδίο εντός των ορίων που επιθυμεί και για να το ελέγξει από την είσοδο ανεξέλεγκτων κυκλωμάτων, αλλά και για να προβάλλει μια επίφαση ψευδούς προσπάθειας τήρησης των νόμων, εφαρμόζει κάποια καταστολή αλά καρτ. Σε αυτήν την διαδικασία, τα ελεγχόμενα από το κράτος σωφρονιστικά καταστήματα είναι επίσης χώροι, όπου αυτό προάγει οργανωμένα την εγκληματικότητα, έχοντας εγκαταστήσει σε αυτά διαφόρους μηχανισμούς. Αυτοί διεκπεραιώνουν τον εθισμό στα σκληρά ναρκωτικά, την προώθηση μικροαπατεώνων στην στρατολόγηση τους από το σκληρό έγκλημα και την μετατροπή κρατουμένων σε “νοικιάρηδες”, οι οποίοι συμμετέχουν, με στόχο να έχουν διάφορες “διευκολύνσεις” και πρόσβαση σε ναρκωτικά, σε τελετουργίες μαύρης μαγείας, σε εγκληματικές πράξεις και σε εμπρησμούς δασών. Κατά συνέπεια το κράτος και η μαφία συνιστούν συγκοινωνούντα δοχεία, που αλληλοσυμπληρώνονται, παρά την ανταγωνιστικότητα που επιδεικνύουν, ως οργανωμένα και προωθούμενα από τα ίδια ανθιερατεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή