«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

Eric Clapton - Pompous Fool (Νέο τραγούδι!)

 

Μην ανησυχείς, μην είσαι μελαγχολικός
Άσε τη γυναίκα σου να σε φροντίσει
Ζήσε τη ζωή σου, με το χρυσό κανόνα
Μην δίνεις σημασία στον πομπώδη ανόητο

Θέλεις να χορέψεις, θέλεις να τραγουδήσεις;
Ακόμα πιστεύεις ότι ο Τζέρι Λι ήταν βασιλιάς;
Πιστεύεις ότι ο Τζόνι Γουίλσον είναι κουλ;
Μην δίνεις σημασία στον πομπώδη ανόητο

Και ξέρω, μπορώ να σου πω
Πρόσεχε ποιον ακολουθείς
Μπορεί να μην υπάρχει πια αύριο
αν ακολουθήσεις τον πομπώδη ανόητο

Και ξέρω, μπορώ να σου πω...
Πρόσεχε ποιον ακολουθείς
Δεν υπάρχει κανείς στο σπίτι
Θα νιώσεις το χτύπημα στην πόρτα
Μην δώσεις σημασία στον πομπώδη ανόητο


Θέλεις να γελάσεις, θέλεις να κλάψεις

Πιστεύεις ακόμα σε σένα και σε μένα

Είναι η γνώμη σου ότι πρέπει να ξαναρχίσουμε...
Αλλά.. ρίχτα όλα στη χωματερή νούμερο 10

Μην ανησυχείς, μην είσαι μελαγχολικός.
Άσε τη γυναίκα σου να σε φροντίσει
Ζήσε τη ζωή σου, σύμφωνα με το χρυσό κανόνα.
Μην δίνεις σημασία, στον πομπώδη ανόητο.

13 σχόλια:

  1. Έκανε το πρώτο εμβόλιο, πήγαν να παραλύσουν τα δάκτυλα του, και μετά είπε "Τώρα θα σας μαμήσω π@@στηδες! Κι από τότε τους κοντράρει με αντινεοταξικές δηλώσεις και νέα τραγούδια που τον έκαναν πιο δημοφιλή. Ωραίος ο Έρικ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΤΡΥΠΗΤΟΥΣ ΕΒΑΛΕ ΜΥΑΛΟ...ΜΕΤΑ...ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. https://www.youtube.com/watch?v=q4aavQ0UAAo

    Mia omilia toy Anaximadroy me kapoies plirofories simantikes ..Den symfvnw panta me ton Sygkekrimeno omiliti alla se ayti tin omilia exei simantikes plirofories kai synthesi poy einai katanoiti .

    kalimeres

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιάμισι ώρα..;;;; Ούτε γι αστείο. Αν είπε 2, 3 ή 4 σημαντικές πληροφορίες, πές τες μας με δικά σου λόγια φίλε Pananas. Εγώ προσωπικά, κι επειδή θέλω την ηρεμία μου, δεν ρισκάρω να ακούσω κάτι εξοργιστικό μέσα σε αυτή την 1μισι ώρα.
      Το προηγούμενο 20λεπτο βίντεό του το παράτησα πάνω στο πρώτο δεκάλεπτο. Μάλιστα αν τον είχα μπροστά μου θα τού 'χωνα και καμιά γροθιά να τού φύγουν τα δόντια (και πολλοί άλλοι θα το ήθελαν απ' ό,τι έμαθα στη συνέχεια). Εδώ προσπαθούμε και δεν έχουμε καταφέρει σχεδόν τίποτα, να ενώσουμε των διαφόρων ειδών πατριώτες... και να έχουμε τον Νικόλαο να μάς πετάει στη μούρη διάφορα σωρροειδή απαράδεκτα; (εκ τού Σώρρα η λέξη), όπως ότι "τα 1100 χρόνια του Βυζαντίου δεν έχουν καμία σχέση με την Ελληνική Ιστορία". Χαρούλες που κάνουν εντωμεταξύ τα κομμούνια και οι Ρόθτσαϊλντ όταν ακούνε κάτι τέτοια...

      Διαγραφή
    2. εχεισ απολυτο δικιο σε αυτο .Ειναι λιγο εξοργιστικα και λειτουργουν σαν σαλτσα οι αποψεις του .ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΙΟΥ ΕΙΤΖ μεατφυσικο δρωμενο σαν αποψη εποχης .Καταλαωαινω τι λες .εχω την ιδια αποψη ..αλλα μιλαει για το ναυτικο δικαιο .τον αχυρανθρωπο .(δεν ξερω κατα ποσο το ξεθαψε τωρα το θεμα η' το ψαχνει καιρο ).καποια χαρακτηριστικα χρονικες αγκυρες ..(σχετικα με βασικα χρονικα στοιχεια οσοσ αφορα τον νομο της θαλασσας ), ειναι αρκετα τραγελαφυκος οσο αφορα το ποσο τυχεροι ειμαστε που ζουμε σε τοσο ενδιαφεροντες χρονους (σε αυτο δεν εχω να κανω αντιλογο ).Μην μασας αν και υπαρχουν σημεια που ειναι ενοχλητικα ..πατα το full frw να τ απροσπερνας και ετσι ακουσε το στα γρηγορα .Υπαρχει μια κλικα new age ταχα μου που δεν ξερω εαν ειναι εσκεμενη η ' τυχαια(αν και δεν πιστευω στην τυχη ,αλλα στην ποικοιλομορφια του χαους , που σε υπερθετικο βαθμο καταληγει σε ταξη και ρυθμο )αλλα λειτουργει αποσυμπιεστικα , και κανει ολουσ αυτους που φοβουνται και δονουνται χαμηλα να τους ακολουθουν επειδη δεν θελουν να ξεκουβαλησουν απο τον κωλο τους ...με την ελπιδα οτι θα μεταφερθουν σε αλλη γη αυτοματα ....σαν τον περιουσιο λαο , αναληψη κλπ .Δεχομαι την πιθανοτητα αλλα οχι οπως το παρουσιαζουν .Σιγουρα εχουμε ακομη 8 τουλαχιστον χρονια να διαλυσει η ανθρωποτητα η΄να ανελθει ...οποτε ειδομεν ..τι θα γενει με την γενια του καιν και την γενια του αδαμ και ολεσ τισ καστες που αυτη τη στιγμη ξερογλυφουν οτι τους πετανε οι πραγματικοι ιδιοκτητες του πλανητη .

      Διαγραφή
    3. το κινημα ονομαστηκε ''truthers''axxaxaxax ρε φιλε ολο το βιντεο αξιζει σχεδον μεχρι το 40 ' μετα τα συνηθισμενα γυρω γυρω ολοι και τα γνωστα του αναξιμαδρου και καποιων αλλων ....

      Διαγραφή
  4. https://www.youtube.com/watch?v=kc_Jy4SqBTQ omilia toy makariou kyproy 1975 ..(oxi pws aytos itan swstow alla as tin kratisoyme ..leei polla )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. https://www.pronews.gr/ygeia/moderna-tha-kanete-mrna-emvolio-kathe-xrono-tha-to-ananeonete-opos-to-iphone/
    Moderna: «Θα κάνετε mRNA εμβόλιο κάθε χρόνο – Θα το ανανεώνετε όπως το iPhone»

    Απάντηση: ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ Τ' @ΡΧΊΔΙΑ ΜΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που είναι Το ΚΑΚΟ; Μήπως κατ' έτος, στις μεγάλες χριστιανικές γιορτές, δεν ανανεώνουμε, δια του ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΥ μας, Το Συμβόλαιο Άνωθεν Θείας Προστασίας Μας ενώ Χθες και σήμερα ίδια κι όμοια, χρόνια μπρος, χρόνια μετά, Η ύπαρξή μας σε σκοτάδια όλο πηχτότερα ανεπίστροφα βουτά;

      Μήπως δεν είναι καθ' όλα θεμιτή η εμπορευματοποίηση του φόβου του ποιμνίου για τον -κατά τα ειωθότα- θεάρεστο πλουτισμό των Αρίστων εκ των Αρίστων Ειδικών Ποιμεναρχών;

      Γιατί, εν προκειμένω, δύο Μέτρα και δύο Σταθμά; Δεν είναι Άδικο;
      Κι ο Θεός δεν ευλογεί ποτέ το Άδικο· κι αν κάποτε αργεί, τελικά πάντα Τιμωρεί.

      Α.Κ.

      Διαγραφή
  6. Πριν χαθεί το εμβόλιο μας
    Και ξανακορωνιάσουμε
    Άσε με να σε μπολιάζω
    Κι όπου φτάσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.