«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022

ΝΑΤΟ: Κατέβασε τις «συμμαχικές» ευχές στην Τουρκία για το 1922 μετά την οργή της Αθήνας

Η Συμμαχική Χερσαία Διοίκηση του ΝΑΤΟ (LANDCOM) κατέβασε από τους λογαριασμούς της στα κοινωνικά δίκτυα την επίμαχη ανάρτηση με την οποία απηύθυνε ευχές στην Τουρκία για τη… νίκη της επί της Ελλάδας στη Μιρκά Ασία το 1922, μετά την οργίλη αντίδραση της Αθήνας.

Είχε προηγηθεί αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας του Έλληνα μονίμου αντιποροσώπου στη Συμμαχία προς τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ. Στο διάβημα η πρωτοβουλία τιου ΝΑΤΟϊκού Στρατηγείου Χερσαίων Δυνάμεων, με έδρα τη Σμύρνη, να συγχαρεί την Τουρκία, για μία στρατιωτική νίκη που για την Ελλάδα επ΄ςφερε τη Μικρασιατική Καταστροφή, τονιζόταν ότι είναι «πέρα από άτοπη είναι και απαράδεκτη».

Πέραν του διαβήματος προς τον γενικό γραμματέα Γενς Στόλτενμπεργκ, οι ελληνικές στρατιωτικές αρχές στο ΝΑΤΟ επρόκειτο να προβούν και σε ανάλογη παράσταση στο Ανώτατο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ (SHAPE), στο οποίο υπάγεται και το Στρατηγείο των Χερσαίων Δυνάμεων, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Χτες, 30 Αυγούστου, η Συμμαχική Χερσαία Διοίκηση του ΝΑΤΟ (LANDCOM), με έδρα τη Σμύρνη, ευχύθηκε στην Τουρκία για την εθνική της εορτή -την ημέρα που γιορτάζεται η νίκη του τουρκικού στρατού επί των ελληνικών δυνάμεων στη μάχη της 30ης Αυγούστου 1922 στο Ντουμπλουπινάρ στη Μικρά Ασία.

Η ανάρτηση της LANDCOM

Σε tweet της και στην ανάαρτησή της στο Facebook, η LANDCOM έγραφε «Ευτυχισμένη Ημέρα Νίκης» -συγχαίροντας επί της ουσίας την Τουρκία για τη νίκη της επί της Ελλάδας, ενός άλλου μέλους της ΝΑΤΟϊκής οικογένειας.

«Σήμερα συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την ανεξαρτησία της Τουρκίας. Συμμετέχουμε με τους Τούρκους συμμάχους μας σε όλο το ΝΑΤΟ και πέραν αυτού για να γιορτάσουμε τη Νίκη τους και την Ημέρα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων» αναφέρει η σχετική ανάρτηση, η οποία δεν πέρασε απαρατήρητη από τον τουρκικό Τύπο.


cnn.gr


9 σχόλια:

  1. https://warnews247.gr/istoriko-epitevgma-tis-nasa-eftiaxe-oxygono-ston-ari-arketo-gia-100-lepta-anapnois/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί δεν χρησιμοποιούν την εν λόγο τεχνολογία για να παράγουν οξυγόνο κι εδώ στην Γη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά, αλλά αν πατήσουμε ποτέ εκεί.. έλα σφύρα μου! Ούτε στη Σελήνη έχει πατήσει έως τώρα άνθρωπος. Από το 1945 τρώνε πόρτα όποιες επιχειρήσεις αποπειράθηκαν. Από ποιούς...;;; Αυτό είναι μεγάλη ιστορία, θα αναφερθούμε με ανάρτηση σύντομα.

      Διαγραφή
  3. . . . απο την πολυ οργη, εσκισαν τα καλσον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΒΓΗΚΕ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΜΕ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑΤΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ, [ΣΗΜ. ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΣΩ ΕΔΩ ΝΑ ΑΝΑΛΥΣΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ Η Ο ΚΛΩΝΟΣ ΤΟΥ]....
    ΑΛΛΑ ΕΔΩΣΑΝ ΘΑΡΡΟΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΙΑΤΗ, ΑΝΕΒΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΡΕΒΒΑΤΙ.
    ΕΚΤΟΣ ΤΑ ΤΟΣΑ ΓΛΕΙΨΙΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΕΜΕΝΑΔΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ...
    1922 - 2022
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΗ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΩΣ ΕΤΟΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΧΡΟΝΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΦΑΓΩΝ;;;
    ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΤΑ!!!
    ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ, ΒΓΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΑΦΗΝΑ ΜΠΟΥΚΩΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ, ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΤΟ PLAY STATION....
    TO ``ΕΡΓΑΛΕΙΟ'' ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΥΛΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΣΩΖΕΤΑΙ.
    https://twitter.com/klimhs13/status/1565055639260389377?
    cxt=HHwWgoCz_frzmLgrAAAA
    ΒΛΕΠΕΙ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ, ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΠΑΓΟΒΟΥΝΟΥ....
    ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΚΟΥΛΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΣΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ, ΔΕΝ ΕΙΔΑ, ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ, ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΩΝ[!!!]
    ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΑΝΤΙΝΑΔΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΛΕΜΕ ΚΑΤΙ ΠΙΑΣΑΡΙΚΟ ΠΟΥ ΣΥΓΚΙΝΟΥΝ ``ΟΡΙΣΜΕΝΑ'' ΠΛΗΘΗ.
    ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΕΔΩ, ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ.
    ΘΕΛΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑ ΨΥΧΗΣ.
    https://www.facebook.com/100028185482154/videos/953144779415295

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΩΡΑΙΟΣ Ο ΕΥΤΎΧΗΣ !!!!!!!
      ..και "γυαλίζει" και λίγο το μάτι του...

      Ευχαριστούμε φίλε Δημήτρη!

      Διαγραφή
  5. Θα κατεβαση και τα παντελονια του το ΝΑΤΟ, και οχι κατοπιν πιεσεως των Αθηνων. Απ' αλλου πεφτουνε οι φαπες στον κυριουλη απο την Σουηδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτός o Stoltenberg είναι τελείως εμετικός και προκλητικός. Είναι εξώφθαλμα Τουρκόφιλος και Ανθέλληνας. Αποκλείεται να είναι τυχαίες οι γκάφες του. Μάλλον είναι εσκεμμένες με απώτερους σκοπούς την διεύρυνση του χάσματος μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας και την εξώθηση της Ελλάδας σε πόλεμο με την Τουρκία, ενώ ταυτόχρονα οι πρόθυμοι και χρήσιμοι ηλίθιοι των Αθηνών, υποστηρίζουν τον αλητάμπουρα Ζελένσκι, ενώ η Ουκρανία δεν ανήκει επισήμως στο ΝΑΤΟ, αδυνατίζοντας την Ελλάδα αμυντικά και ηθικά, ώστε σε μία αναμέτρηση με την Τουρκία να χάσει πανηγυρικά τον πόλεμο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Μήπως πρέπει κάποιος να διερευνήσει τι καπνό φουμάρει αυτός ο κύριος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή