«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

Ο Κοιμισμένος πιέζει δημοσίως τις εταιρείες μεγάλης τεχνολογίας να ενισχύσουν τη λογοκρισία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

 ΔΩΡΟ, ΕΝΑ ΣΟΥΠΕΡ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ!


 
Ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο (Big Tech), και οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, ενισχύουν τις πολιτικές λογοκρισίας, για άλλη μια φορά υπό την -δημόσια αυτή τη φορά- πίεση του Λευκού Οίκου, καθώς ο πρόεδρος Μπάιντεν τις κάλεσε να δείξουν υπευθυνότητα για τη διάδοση του μίσους και την υποδαύλιση της βίας, όπως είπε.

Ο Μπάιντεν απευθύνθηκε με αυτόν τον τρόπο στη Μεγάλη Τεχνολογία την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Λευκός Οίκος - "United We Stand"- και η οποία βαφτίστηκε ως μια σύνοδος κορυφής αφιερωμένη στην καταπολέμηση της "βίας που βασίζεται στο μίσος", ιδίως αυτής που στοχεύει σε μειονότητες ή θρησκευτικές ομάδες.

Απευθυνόμενος σε ένα ακροατήριο αποτελούμενο από μέλη της κυβέρνησής του, ακτιβιστές και νομοθέτες, ο πρόεδρος - ο οποίος, σύμφωνα με παρατηρητές, δέχεται ο ίδιος πολιτική πίεση για να τηρήσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις όσον αφορά τον χειρισμό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης - έκανε επίσης μια αναφορά στο άρθρο 230, όταν είπε ότι πιστεύει ότι η ειδική ασυλία για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να "καταργηθεί" από το Κογκρέσο.

"Και καλώ το Κογκρέσο να απαλλαγεί από την ειδική ασυλία για τις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης και να επιβάλει πολύ ισχυρότερες απαιτήσεις διαφάνειας σε όλες τους", δήλωσε ο Μπάιντεν.

Οι αναφορές λένε ότι τόσο η παρατήρηση για την "απόδοση ευθυνών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης" όσο και η απαλλαγή (από το άρθρο 230) υποστηρίχθηκαν με ενθουσιασμό στη σύνοδο κορυφής, με επευφημίες και όρθια χειροκροτήματα.

Η ομιλία έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ότι η Microsoft, το Facebook (Meta), το YouTube και το Twitch της Amazon "επικαιροποιούν" τους κανόνες τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν την "ρητορική μίσους", η οποία αντιμετωπίζεται ως βίαιος εξτρεμισμός στο διαδίκτυο.

Η σελίδα που δημιουργήθηκε για τη σύνοδο κορυφής περιγράφει λεπτομερώς τις νέες δράσεις που θα συμβάλουν στην πρόληψη της "βίας που τροφοδοτείται από το μίσος" και τις οποίες θα αναλάβουν διάφοροι φορείς, συμπεριλαμβανομένης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και μη ομοσπονδιακών δημόσιων και ιδιωτικών ιδρυμάτων - μεταξύ των οποίων η κυβέρνηση Μπάιντεν απαρίθμησε "δεσμεύσεις από τον τεχνολογικό τομέα".

Το YouTube δήλωσε ότι θα προσθέσει τα βίντεο που έχουν χαρακτηριστεί ως εξτρεμιστικά - για την εξύμνηση πράξεων βίας με σκοπό "να εμπνεύσει άλλους ή να συγκεντρώσει χρήματα ή να στρατολογήσει" - στον μακρύ κατάλογο περιεχομένου που προορίζεται για λογοκρισία και θα αρχίσει να αφαιρεί αυτά τα βίντεο. Και αυτό θα συμβαίνει ανεξάρτητα από το αν το περιεχόμενο συνδέεται με καθορισμένες τρομοκρατικές ομάδες.
 
 Το YouTube δεσμεύτηκε επίσης να ξεκινήσει την "εκπαιδευτική" του εκστρατεία στα μέσα ενημέρωσης, που απευθύνεται σε νεαρούς χρήστες, η οποία υποτίθεται ότι θα τους βοηθήσει να αναγνωρίζουν την παραπληροφόρηση και τη χειραγώγηση, εντοπίζοντας τη "συναισθηματική γλώσσα" και την "επιλογή πληροφοριών". Η εκστρατεία αυτή θα ξεκινήσει από τις ΗΠΑ, αλλά σύμφωνα με την ανακοίνωση, δεν θα γλιτώσουν ούτε άλλες χώρες.

Το Twitch ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ένα νέο εργαλείο που θα πρέπει να αντιμετωπίσει το "μίσος και την παρενόχληση", επιτρέποντας στους streamers και τις κοινότητες να "εξατομικεύσουν περαιτέρω την εμπειρία ασφάλειας των καναλιών τους". Το Twitch μπαίνει επίσης στο "εκπαιδευτικό" παιχνίδι με πρωτοβουλίες που υποτίθεται ότι θα βοηθήσουν τις κοινότητες να εντοπίσουν την παραπληροφόρηση και να "αποτρέψουν τη βία που προκαλεί μίσος".

Η Microsoft δήλωσε ότι θα ενσωματώσει αυτό που αποκαλεί εκπαίδευση σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας στο Minecraft μέσω μιας "Εκπαιδευτικής Έκδοσης" του παιχνιδιού, αλλά κυρίως θα αναπτύξει επίσης "Τεχνητή Νοημοσύνη" και μηχανική μάθηση (ML) για την ανίχνευση και πρόληψη της βίας - κάτι που θυμίζει τρομακτικά την έννοια του "προ-εγκλήματος". Στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου αναφέρεται ότι θα υπάρξει "κατάλληλη" προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Και η Microsoft σκοπεύει επίσης να πουλήσει "μια βασική, πιο προσιτή" έκδοση αυτών των εργαλείων σε σχολεία και άλλους οργανισμούς - θα έλεγαν οι κυνικοί, αν δείξουν ενδιαφέρον για την ανίχνευση του "προ-εγκλήματος".

Εν τω μεταξύ, η Meta καταλήγει σε μια ερευνητική συνεργασία με το Κέντρο Τρομοκρατίας, Εξτρεμισμού και Αντιτρομοκρατίας του Ινστιτούτου Διεθνών Σπουδών Middlebury.

Σκοπός θα είναι η ανάλυση των τάσεων του βίαιου εξτρεμισμού, αλλά και εργαλεία που "βοηθούν τις κοινότητες να τον καταπολεμήσουν". Μια άλλη συνεργασία είναι στο μέλλον της Meta (facebook)- με την Search For Common Ground (μια ΜΚΟ με έδρα τις ΗΠΑ που ιδρύθηκε από έναν πρώην διπλωμάτη του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ). Εδώ, οι "κοινοτικοί εταίροι" της Meta θα λάβουν εκπαίδευση και ανάπτυξη δεξιοτήτων προκειμένου να αντιμετωπίσουν την "βία που τροφοδοτείται από το μίσος".

Το κατά πόσον οποιοσδήποτε από αυτούς τους νέους ανακοινωθέντες κανόνες και πρωτοβουλίες υπερβαίνει τα δηλωτικά και μπορεί απλώς να παράγεται για να κατευνάσει τη διοίκηση Μπάιντεν θα αποσαφηνιστεί με τον καιρό, εάν και όταν τα αποτελέσματά τους αποκαλυφθούν στις εκθέσεις διαφάνειας.

Αυτό που έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον τώρα είναι η στάση του Λευκού Οίκου απέναντι στο άρθρο 230 και η οπτική γωνία από την οποία πυροβολεί αυτή τη νομοθεσία δεκαετιών που δίνει στις διαδικτυακές πλατφόρμες, ειδικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το ελεύθερο να αποφασίζουν ποιο περιεχόμενο θα επιτρέψουν, ενώ ταυτόχρονα τις προστατεύει από τη νομική ευθύνη δεδομένου ότι πρόκειται για περιεχόμενο που παράγεται από τους χρήστες.

Οι Δημοκρατικοί ισχυρίζονται σταθερά ότι το άρθρο 230, ουσιαστικά, στέκεται εμπόδιο στην άσκηση μεγαλύτερης πίεσης στις μεγάλες τεχνολογικές επιχειρήσεις να λογοκρίνουν το περιεχόμενο που δεν τους αρέσει.

Οι Ρεπουμπλικάνοι, από την άλλη πλευρά, πιστεύουν ότι το Τμήμα 230 δίνει στη Silicon Valley μια "κάρτα απαλλαγής από τη φυλακή" για να λογοκρίνει συντηρητικές φωνές κατά βούληση.
 
μετάφραση: Διόδοτος
 
 
 My name is... 🤣
 

 
 
Εντωμεταξύ.. ρόμπα ξανά και η δικιά μας, η μπαϊντενική Κούλα. "Mr Bean" την φωνάζουν και γελάνε στα αμερικανικά σόου:

 
 

13 σχόλια:

  1. Pronews:
    Ηράκλειο: Εργοτάξιο καλλιέργειας κάνναβης σε μονή – Σε κάποια δενδρύλλια είχαν κρεμάσει και κομποσκοίνι!
    🤣

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΩΣΤΗ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ.
    ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ,
    ΕΙΔΑ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΦΟΥΡΑΚΗ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ.
    ΗΛΙΑ, Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΙΝΑΙ 90120.
    ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ Η ΑΝ ΠΑΕΙ ΚΑΠΟΥ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ,
    ΑΣ ΓΡΑΨΕΙ ΣΧΟΛΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. axxaxaxaxaxaxa ton foyraki e ??https://number.academy/90120 ektos to tragoudi travis scot kai ektos to beverly hills kai ektos https://www.gematrix.org/?word=912&view_rude=on (mporei kapoios na brei ton noembrio 3 2020 ti egine ektos amerikanikes ekloges kai meriko lockdown ?)

      Διαγραφή
    2. ΕΓΩ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΘΑ ΕΨΑΧΝΑ ΛΑΧΕΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ. ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ

      Διαγραφή
    3. Στην αστρολογία υπάρχει όψη τετραγώνου 90 μοιρών που αντιπροσωπεύει τη δράση,την ένταση,την αντίσταση,την κρίση,τη σύγκρουση αλλά είναι και φορέας δυναμισμού ή θάρρους είναι το "ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιό δυνατό" ενώ ταυτόχρονα μπορεί να αντιστοιχεί στις επόμενες 90 ημέρες.Ο αριθμός 9 είναι ο αριθμός της αλλαγής ή του τέλους καταστάσεων,το κλείσιμο ενός κύκλου και μας ξαναστέλνει στην αρχή στον αριθμό 1.Το 120 συνδέεται με την όψη τριγώνου 120 μοιρών που είναι όψη πνευματικής και υλικής επέκτασης και ορισμένες φορές λειτουργεί ως βοήθεια ή προστασία αλλά είναι πιο κοινωνική όψη και αφορά την αμοιβαία προσφορά ή την αμοιβαία ανταλλαγή.Προκαλεί θετικά γεγονότα που συμβαίνουν ανεξάρτητα από την προσπάθεια που έχουμε κάνει εμείς και μερικές φορές και ανεξάρτητα από τη θέλησή μας και ίσως συνδέεται με τις επόμενες 120 ημέρες μετά το κλείσιμο του πρώτου κύκλου των 90 ημερών.Το 12 είναι η τελειότητα 12 μήνες στο έτος,12 ζώδια,12 απόστολοι αλλά ταυτόχρονα όλοι οι αριθμοί συνδέονται με τον αριθμό 3 γιατί διαιρούνται και πολλαπλασιάζονται με αυτόν και συμβολίζει τη δύναμη της κίνησης,τη δημιουργική ενέργεια "την τριάδα" που υπάρχει στη θρησκεία και είναι η ίδια η ζωή.Σε σχέση με τα τυχερά παιχνίδια που ανέφερε κάποιος παραπάνω οι αριθμοί αυτοί μπορούν να βγουν και από άθροισμα άλλων αριθμών, οπότε γίνονται πολλοί.Δεν ξέρω αν είναι προφητικό το όνειρο και άσχετο με το θέμα αλλά πριν από λίγο καιρό είδα στον ύπνο μου ότι ήμουν στο δρόμο με πολύ κόσμο και κάποιος μας έδινε οδηγίες που να πάμε, γιατί ενώ δεν ήξερα τι είχε συμβεί γνώριζα ότι δεν μπορούσα να γυρίσω σπίτι μου και δεν έβλεπα κανένα σπίτι αλλά ούτε και τον άνθρωπο που μας μιλούσε, άκουγα μόνο τη φωνή του.Σεισμός ή κάτι άλλο? Ξαναθυμήθηκα πολύ έντονα το όνειρο κάποιο Σάββατο πριν λίγες μέρες που είχε σεισμό με επίκεντρο νομίζω τη Θήβα
      Ευρυδίκη

      Διαγραφή
    4. ΕΥΡΥΔΙΚΗ Σ ΕΥΧΑΡΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ.
      ΚΙ ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 90 ΕΩΣ 120 ΗΜΕΡΕΣ, ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ.

      Διαγραφή
    5. 💙
      Ευρυδίκη

      Διαγραφή
    6. Ευρυδίκη, ο πολύς κόσμος στα όνειρά μας σημαίνει
      ΜΕΓΆΛΕΣ ΦΑΣΑΡΊΕΣ,
      ΑΝΑΚΑΤΩΣΟΥΡΕΣ ΓΕΝΙΚΩΣ
      Θα δείξει καλή μου.

      ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ 🌹

      Διαγραφή
    7. Καλημέρα Αγγελική μου πολύ πιθανό είναι να έχω φασαρίες ή προβλήματα.Τα τελευταία χρόνια με όλα αυτά που ζούμε είναι το μόνο σίγουρο, απλά σκέφτηκα ότι μπορεί να συνδέεται με κάποιον σεισμό στην κυριολεξία.Θα δούμε
      Ευρυδίκη

      Διαγραφή
  3. ΚΩΣΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΙΣ 9/1/20 ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑ, ΗΤΑΝ Ο Ψαλμός 9:1-20 ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟΝ ΑΝ ΘΕΣ, ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ.
    ΚΑΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ Ο ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΗΣ Σ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ, ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΙ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ.
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα boy, δεν βρήκα ακόμα κατι αλλο γι αυτα τα νούμερα, ίσως παρεμβη κάποιος αναγνωστης.

      Διαγραφή
    2. Μόλις ανεβασα κ το ανωτέρω σχολιο Pananas

      Διαγραφή
  4. https://rumble.com/veuvfh-getuigenis-anne-marie-van-blijenburgh.html

    https://www.youtube.com/watch?v=xGkSXmH2By4

    ΑπάντησηΔιαγραφή