«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022

Γουστάρωωω!!! .. ΑΥΤΗ είναι σωστή "καρέκλα" ! 🙂 🥂

19 σχόλια:

  1. Kώστα, λύσε μου μια απορία δεκαετιών:
    Γιατί τους έλεγαν "καρεκλάδες"; ποια η σημασία του;

    μνκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://www.musicheaven.gr/html/modules.php?name=News&file=article&id=2664
      🤣

      Διαγραφή
    2. χχαχααχχαα
      Διάβασα το άρθρο, διάβασα και τα σχόλια....
      και με την απορία έμεινα.

      μνκ

      Διαγραφή
    3. Με άλλα λόγια:

      καρεκλάς: αρσενικού φύλου άτομο που αρέσκεται σε ντίσκο ξενόφερτη μουσική επιλέγοντας την ανάλογη ενδυμασία και με ιδιαίτερες χορευτικές ικανότητες, στου οποίου το κρανίο ξεσπάνε άτομα αρσενικού φύλου που αρέσκονται στην λεγόμενη και ροκ ξενόφερτη μουσική με την ανάλογη ενδυμασία και αυτά, πετώντας του καρέκλες και άλλα αντικείμενα οικιακής επίπλωσης.

      Διαγραφή
    4. Το άρθρο του λινκ πέρα του ότι είναι κοπυπουστια, είναι εντελώς μπαρουφα(kis). Η αλήθεια βρίσκεται σε μερικά από τα σχολια του: Οι ροκαδες πιστευοντας πως είναι πολύ μάγκες, διανοουμενοι και ψαγμενοι, αφου τους φουσκωναν τα μυαλα διάφοροι τύποι που παρισταναν τους δισκοκριτικους, έδωσαν τον ΛΙΑΝ υποτιμητικο χαρακτηρισμο του "καρεκλα" στον... εχθρο. Ο καρεκλας δηλαδή κατ' αυτους ήταν ο αξεστος άνθρωπος με πολύ κακό γούστο στο ντυσιμο, στη μουσικη, στο χορο, στη συμπεριφορα. Έτσι τους παρομοιασαν με τους νεαρους πλανόδιους γυφτους που επισκευαζαν τις παλιές ψαθινες καρεκλες. Όσο για τα περί πολυ ξύλου, στην Αθηνα μόνο στην Πλάκα επεφτε, στην Trip μετέπειτα Mad Club και στον Αρη.

      the WOG (ο μαυροκεφαλος)

      Διαγραφή
    5. Η αλήθεια λοιπόν έχει αντικατασταθει από τις παπαριες πανασχετων φλωροσυριζοκνιτων τύπου μηχανή του χρονου, μιουζικχεβεν και μπομπανοβα που την εποχή εκείνη άκουγαν φαραντουρη, σαμοηλη και μπακαλακο. Έχουμε και την δικτατορία της εικονικης πραματικοτητας δηλαδή τις αθλιες βιντεοταινιες των γεροδαλιανιδικων φαντασιωσεων με τους ψαλτογαρδεληδες. Ξεχάστε τα! Στις ντισκοτεκ εναλλασονταν τα ντίσκο και τα ροκ τραγούδια και ούτε ξυλο, ούτε καρεκλοπολεμος.
      Ο καρεκλας (μεταφορικά) = ντισκοβιος, βγήκε από τον καρεκλα (κυριολεκτικα) = γυφτος πλανοδιος επιδιορθωτης παλιών καρεκλων.
      Όπως ο γκιραπης βγήκε από το Get Up (I Feel Like Being A) Sex Machine του Joe Tex. Ομοιως οι γιεγιεδες δηλαδη οι πρωτοι φλωροροκαδες πλουσιοπαιδα του Κολωνακιου από το yeah, yeah, και αυτό λίαν υποτιμητικο, βλ. Βαγγελη Περπινιαδη: "αν με δει κανένα μάτι μες το κλαμπ να τα πινω, θα το μαθουνε στη πιάτσα και ρεντικολο θα γινω!

      the WOG (ο μαυροκεφαλος)

      Διαγραφή
    6. Το σχόλιο του Μαυροκέφαλου μου φαίνεται η πιο ρεαλιστική εκδοχή.
      Πράγματι, οι ροκάδες περνιόντουσαν ως και πολύ "ιντελεκτσουάλ", ενώ οι καρεκλάδες ως αφελείς συστημικοί.
      Το ποιοί ήταν τελικά οι πιο αφελείς και συστημικοί είναι ένα θέμα, διότι τώρα γνωρίζουμε ότι το Τάβιστοκ και η σχολή της Φρανκφούρτης είχανε χώσει πολύ βαθειά τα βρωμερά τους χέρια στην ροκ.


      Κι επειδή οι γύφτοι πάντα είχαν μια κλίση προς το φανταχτερό ντύσιμο, δεν είναι καθόλου απίθανο να τους παρομοίαζαν μ' αυτούς, ιδίως για τις βαρειές χρυσές αλυσίδες που φορούσαν αμφότεροι.

      "Όοο καρεκλάααααας...."
      Χαχα, τους πρόλαβα!
      Τους θυμάμαι.

      μνκ

      Διαγραφή
  2. Pronews - Ειδήσεις της χούφτας συνέχεια:
    Μύκονος - Μοντέλο του Playboy χορεύει… ημίγυμνο σε club και οι άνδρες «παραμιλούν» (βίντεο-φωτο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Pronews: Πελαγία Καζολέα: «Ανεβάζει την θερμοκρασία» – Ποζάρει με λευκό μπικίνι που ζαλίζει

      Διαγραφή
    2. Pronews - Μιλάμε για σοβαρές ειδήσεις!
      Πρωτοφανές περιστατικό στην Πάτρα: 29χρονος «μπούκαρε» σε φαρμακείο και έκλεψε όλα τα viagra!

      Διαγραφή
  3. https://www.youtube.com/watch?v=4ziLZalGi5o
    Αυτο για σενα, Κωστα, απο την εποχη που η Ευρωπη χορευε.

    Που να παρουμε χαμπαρι εμεις, λικνιζομενοι σ' αυτους τους ρυθμους, οτι ο νεαρος Σβαμπ μπενοβγαινε στα γραφεια του Καρα-Αμαν-Αλη και του Αντη Παπαντη. Εμεις χορευαμε αλλα αυτος σχεδιαζε πως να μας φταση στον Σνικ.

    Απο το pronews, o Snik στην Κατερινη κατεβηκε απο το σανιδι κι' αρχισε να σπαη κεφαλια, μια μικρη κατεληξε στο Νοσοκομειο.

    Το θεμα εχει ουρα, ας το αφησουμε ομως για αλλη φορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ... Ωστόσο να είμαστε βέβαιοι ο,τι ήδη βρισκόμαστε χωροχρονικά κοντά στην υποκινούμενη επανάσταση των λαών της Ευρώπης κατά των κυβερνήσεων των , ως αποτέλεσμα της εσκεμμένης πολιτική που ακολούθησαν ώστε μέσα από το χάος και αφού τραβήξουν πίσω το κεφάλαιο να φέρουν την τάξη !

    Κοινωνικές αναταραχές , εμφύλιες συρράξεις , κατάρευση των οικονομιών και πτώχευση των κρατών είναι ορισμένα από τα επακόλουθα ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Kι άλλη σημαντική είδηση από το Pronews!

    Ιωάννα Τούνη – Δημήτρης Αλεξάνδρου: Έχουν βρει όνομα για τον γιο τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. sos sos sos χαχαχαχαχα

    Pronews: Νέα παιδική νόσος: Πόσο απειλητική είναι η γρίπη της ντομάτας – Τι απαντούν οι ειδικοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επίσης, το προνιους θα μπορούσε πλέον να λέγεται και τραπερς-νιους.
    Ή πώς, μαζί με τα πορνοκάναλα, θα κάψουμε κι εμείς την νεολαία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 💙 Καταπληκτικό!!!Μου θύμισε σχολικές εκδρομές
    Ευρυδίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Pronews...δημοσιογραφία, όχι αστεία... :
    "" Πάρτε υπογλώσσιο: Οι καμπύλες της Nas Diamond θα σας «τρελάνουν» (φώτο) ""

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι καρεκλαδες, είναι μάλλον από τις παραπάνω περιγραφές κάποιων, τα τότε τσιναρια της Θεσσαλονικης που κατέβαιναν από την περιοχή Τσιναρι κέντρο για να ξεφαντωσουν.Για να μείνω στο θεμα..και να μην σκέφτομαι άλλο Κλαουσι Σβαμπι

    ΑπάντησηΔιαγραφή