«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

Η Greenpeace, από τη δεκαετία του '90 μάς έχει αποδείξει ότι είναι νεοταξικούλα και γενικά ένα μκο-μαγαζάκι απάτης. Έλα όμως.. που ΣΗΜΕΡΑ Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΗΣ, PATRICK MOORE, ΛΕΕΙ ΧΎΜΑ (!).. ΌΤΙ: Η "ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ" ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΨΕΥΔΕΙΣ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ..


 

Μια σειρά από ανταλλαγές ηλεκτρονικών μηνυμάτων μεταξύ του ιδρυτή της Greenpeace Patrick Moore και του Νοτιοκορεάτη καθηγητή Seok-soon Park, τον δείχνει να λέει ότι η κλιματική αλλαγή βασίζεται σε ψευδείς αφηγήσεις και ότι έχει γίνει περισσότερο πολιτικό κίνημα παρά περιβαλλοντικό κίνημα.

O ιδρυτής της greenpeace patrick moore λέει ότι η κλιματική αλλαγή βασίζεται σε ψευδείς αφηγήσεις.

Ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Greenpeace, ο Πάτρικ Μουρ, ανέφερε σε ηλεκτρονικό μήνυμα γιατί αποχώρησε από την οργάνωση:

Greenpeace "καπελώθηκε" από την πολιτική αριστερά όταν συνειδητοποίησαν ότι στο περιβαλλοντικό κίνημα υπάρχουν χρήματα και δύναμη. Οι [αριστεροί] πολιτικοί ακτιβιστές στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη μετέτρεψαν την Greenpeace από μια οργάνωση που βασιζόταν στην επιστήμη σε μια πολιτική οργάνωση συγκέντρωσης χρημάτων", δήλωσε ο Moore.

15 χρόνια μετά τη συνίδρυση της Greenpeace, ο Moore εγκατέλειψε την οργάνωση το 1986.

"Το "περιβαλλοντικό" κίνημα έχει γίνει περισσότερο ένα πολιτικό κίνημα παρά ένα περιβαλλοντικό κίνημα", είπε. "Επικεντρώνονται κυρίως στη δημιουργία αφηγήσεων, ιστοριών, που έχουν σχεδιαστεί για να ενσταλάξουν φόβο και ενοχές στο κοινό, ώστε το κοινό να τους στείλει χρήματα".

Υποστήριξε ότι συνήθως διεξάγουν τις πολιτικές τους επιχειρήσεις πίσω από κλειστές πόρτες μαζί με άλλους πράκτορες στα Ηνωμένα Έθνη, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και σε άλλους οργανισμούς παρόμοιου είδους.

Υποστήριξε ότι η Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή [IPCC] "δεν είναι επιστημονικός οργανισμός". Η Παγκόσμια Μετεωρολογική Οντότητα και το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών απαρτίζουν αυτόν τον πολιτικό οργανισμό.

 

IPCC προσλαμβάνει επιστήμονες για να τους παρέχει "πληροφορίες" που υποστηρίζουν την αφήγηση περί "κλιματικής έκτακτης ανάγκης".

Οι εκστρατείες τους κατά των ορυκτών καυσίμων, της πυρηνικής ενέργειας, του CO2, του πλαστικού κ.λπ. είναι παραπλανητικές και έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν τους ανθρώπους να πιστέψουν ότι ο κόσμος θα έρθει στο τέλος του, αν δεν σακατέψουμε τον πολιτισμό μας και δεν καταστρέψουμε την οικονομία μας. Αποτελούν πλέον αρνητική επιρροή στο μέλλον τόσο του περιβάλλοντος όσο και του ανθρώπινου πολιτισμού".

"Σήμερα, η Αριστερά έχει υιοθετήσει πολλές πολιτικές που θα ήταν πολύ καταστροφικές για τον πολιτισμό, καθώς δεν είναι τεχνικά εφικτές. Δείτε μόνο τη διαφαινόμενη ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο, την οποία εκμεταλλεύεται ο Πούτιν.

"Αλλά την έχουν προκαλέσει οι ίδιοι, αρνούμενοι να αναπτύξουν τους δικούς τους πόρους φυσικού αερίου, αντιτιθέμενοι στην πυρηνική ενέργεια και υιοθετώντας μια αδύνατη θέση για τα ορυκτά καύσιμα γενικά", έγραψε ο Moore.

 

Η Αριστερά "κατέλαβε" την Greenpeace

Οι βασικές αξίες της οργάνωσης, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν το "πράσινο" για το περιβάλλον και η "ειρήνη" για τους ανθρώπους, αλλά η ειρήνη είχε σε μεγάλο βαθμό ξεχαστεί και το πράσινο είχε πάρει προτεραιότητα.

"Πολλοί [λεγόμενοι] "περιβαλλοντικοί" ηγέτες έλεγαν τώρα ότι "οι άνθρωποι είναι οι εχθροί της Γης, οι εχθροί της Φύσης". Δεν μπορούσα να δεχτώ ότι οι άνθρωποι είναι το μόνο κακό είδος. Αυτό μοιάζει πάρα πολύ με το "προπατορικό αμάρτημα", ότι οι άνθρωποι γεννιούνται με το κακό, αλλά όλα τα άλλα είδη είναι καλά, ακόμη και οι κατσαρίδες, τα κουνούπια και οι ασθένειες", υποστήριξε ο Moore.

Η ιδέα ότι πρέπει να υπάρχουν λιγότεροι άνθρωποι στον κόσμο είναι η σημερινή κυρίαρχη φιλοσοφία, σύμφωνα με τον ίδιο.

"Αλλά οι άνθρωποι που το είπαν αυτό δεν προσφέρθηκαν εθελοντικά να είναι οι πρώτοι που θα φύγουν. Συμπεριφέρονται σαν να είναι ανώτεροι από τους άλλους. Αυτού του είδους η "υπερηφάνεια" και η "έπαρση" είναι το χειρότερο από τα καρδιακά αμαρτήματα", δήλωσε ο Moore.

 

Ψευδής αφήγηση για το χλώριο

"Την εποχή που αποφάσισα να φύγω από την Greenpeace, ήμουν ένας από τους 6 διευθυντές της Greenpeace International. Ήμουν ο μόνος με επίσημη επιστημονική εκπαίδευση, BSc Honors στην Επιστήμη και τη Δασολογία και διδακτορικό στην Οικολογία. Οι συνάδελφοί μου διευθυντές αποφάσισαν ότι η Greenpeace θα έπρεπε να ξεκινήσει μια εκστρατεία για την "Απαγόρευση του χλωρίου παγκοσμίως"".

Ο Moore υποστήριξε ότι παρόλο που το χλώριο είναι ένα από τα 94 [φυσικά απαντώμενα] στοιχεία του Περιοδικού Πίνακα και παίζει πολλούς σημαντικούς ρόλους στη βιολογία και την ανθρώπινη υγεία, είναι επίσης αλήθεια ότι το στοιχειακό αέριο χλώριο είναι πολύ τοξικό και χρησιμοποιήθηκε ως όπλο στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Για παράδειγμα, το χλωριούχο νάτριο, γνωστό και ως επιτραπέζιο αλάτι, είναι απαραίτητο θρεπτικό συστατικό για όλα τα ζώα και πολλά φυτά. Το NaCl δεν μπορεί να "απαγορευτεί".

Τόνισε ότι μια από τις σημαντικότερες εξελίξεις στην ιστορία της δημόσιας υγείας για τη μείωση της εξάπλωσης των μεταδοτικών ασθενειών που μεταδίδονται με το νερό, όπως η χολέρα, ήταν η προσθήκη χλωρίου στο πόσιμο νερό, τις πισίνες και τα λουτρά.

Επιπλέον, περίπου το 25% του συνόλου των φαρμάκων μας περιλαμβάνει χλώριο και περίπου το 85% των φαρμακευτικών φαρμάκων δημιουργούνται με τη χρήση χημείας που σχετίζεται με το χλώριο. Χωρίς τα αλογόνα, όπως το χλώριο, το βρώμιο και το ιώδιο, η ιατρική δεν θα ήταν η ίδια. Όλα τα αλογόνα είναι ισχυρά αντιβιοτικά.

Greenpeace ονόμασε το χλώριο "Στοιχείο του Διαβόλου" και αποκαλεί το PVC, το χλωριούχο πολυβινύλιο ή απλά βινύλιο, "το δηλητηριώδες πλαστικό". Όλα αυτά είναι ψεύτικα [και] για να τρομάξουν το κοινό. Επιπλέον, αυτή η λανθασμένη πολιτική ενισχύει τη στάση ότι οι άνθρωποι δεν είναι αξιόλογο είδος και ότι ο κόσμος θα ήταν καλύτερα χωρίς αυτούς. Δεν μπόρεσα να πείσω τους συναδέλφους μου διευθυντές της Greenpeace να εγκαταλείψουν αυτή την άστοχη πολιτική. Αυτό ήταν το σημείο καμπής για μένα", δήλωσε ο Moore.

 

Λανθασμένη αφήγηση για τις πολικές αρκούδες

Ο Moore απάντησε όταν ρωτήθηκε πώς χρησιμοποιεί η Greenpeace τις μεγάλες συνεισφορές της, λέγοντας ότι τα χρήματα χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση "ενός πολύ μεγάλου προσωπικού" (που πιθανόν να αριθμεί πάνω από 2.000 άτομα), εκτεταμένης διαφήμισης και πρωτοβουλιών για τη συγκέντρωση χρημάτων.

Επιπλέον, σχεδόν όλες οι διαφημίσεις της οργάνωσης για τη συγκέντρωση χρημάτων βασίζονται σε μύθους που είχε καταρρίψει διεξοδικά στα βιβλία του, με τις πολικές αρκούδες να αποτελούν ένα τέτοιο παράδειγμα.

"Η Διεθνής Συνθήκη για τις πολικές αρκούδες, που υπογράφηκε από όλες τις πολικές χώρες το 1973, για την απαγόρευση του απεριόριστου κυνηγιού των πολικών αρκούδων, δεν αναφέρεται ποτέ στα μέσα ενημέρωσης, στην Greenpeace ή στους πολιτικούς που λένε ότι η πολική αρκούδα εξαφανίζεται λόγω του λιωσίματος των πάγων στην Αρκτική. Στην πραγματικότητα, ο πληθυσμός της πολικής αρκούδας έχει αυξηθεί από 6.000 έως 8.000 το 1973 σε 30.000 έως 50.000 σήμερα. Αυτό δεν αμφισβητείται", δήλωσε ο Moore.

"Αλλά τώρα λένε ότι η πολική αρκούδα θα εξαφανιστεί το 2100, λες και έχουν μια μαγική κρυστάλλινη σφαίρα που μπορεί να προβλέψει το μέλλον. Στην πραγματικότητα, τον περασμένο χειμώνα στην Αρκτική παρατηρήθηκε επέκταση των πάγων σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και η Ανταρκτική ήταν πιο κρύα κατά τη διάρκεια του περασμένου χειμώνα από ό,τι τα τελευταία 50 χρόνια".

Όπως πολλοί στον τομέα της "κλιματικής έκτακτης ανάγκης", ο Moore δήλωσε ότι δεν προσποιείται ότι είναι ειδικός ή ότι προβλέπει το μέλλον με βεβαιότητα.

 

Ο στόχος της θεωρίας της "περιβαλλοντικής αποκάλυψης"

"Πιστεύω ότι ο ανθρώπινος πληθυσμός ήταν πάντα ευάλωτος σε ανθρώπους που προβλέπουν την καταστροφή με ψευδείς ιστορίες", δήλωσε ο Moore.

"Οι Αζτέκοι έριχναν παρθένες στα ηφαίστεια και οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί έκαιγαν γυναίκες ως μάγισσες για 200 χρόνια, ισχυριζόμενοι ότι αυτό θα 'έσωζε τον κόσμο' από τους κακούς ανθρώπους. Αυτό έχει [αναφερθεί] ως "νοοτροπία αγέλης", "ομαδική σκέψη" και "λατρευτική συμπεριφορά". Οι άνθρωποι είναι κοινωνικά ζώα με ιεραρχία, και είναι πιο εύκολο να κερδίσει κανείς μια υψηλή θέση χρησιμοποιώντας το φόβο και τον έλεγχο".

Ο Moore πρόσθεσε ότι έχει δεσμευτεί να αποδείξει στους ανθρώπους ότι η κατάσταση δεν είναι τόσο άσχημη όσο τους οδηγούν να πιστεύουν ότι η υπόθεση της περιβαλλοντικής αποκάλυψης αφορά στην πραγματικότητα την "πολιτική εξουσία και τον έλεγχο".

"Σήμερα, στις πλουσιότερες χώρες, οι απόγονοί μας λαμβάνουν αποφάσεις για τις οποίες θα πρέπει να πληρώσουν τα εγγόνια μας", είπε. "Προβλέψεις ότι ο κόσμος φτάνει στο τέλος του γίνονται εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ούτε μία φορά δεν επαληθεύτηκαν. Γιατί να το πιστέψουμε τώρα;"

"Οι άνθρωποι είναι φυσικό να φοβούνται το μέλλον επειδή είναι άγνωστο και γεμάτο κινδύνους και δύσκολες αποφάσεις. Πιστεύω ότι υπάρχει επίσης ένα στοιχείο "αυτο-απεχθάνομαι" σε αυτό το κίνημα της αποκάλυψης".

Σύμφωνα με τον Moore, η σημερινή νεολαία διδάσκεται ότι οι άνθρωποι είναι ανάξιοι και καταστρέφουν τον πλανήτη. Τώρα αισθάνονται ένοχοι και ντρέπονται για τον εαυτό τους ως αποτέλεσμα αυτής της κατήχησης, η οποία είναι η λανθασμένη στάση που πρέπει να έχει κανείς στη ζωή του.

 

Η δαιμονοποίηση του διοξειδίου του άνθρακα

"Πολύ λίγοι άνθρωποι πιστεύουν ότι ο κόσμος δεν θερμαίνεται. Τα αρχεία είναι ξεκάθαρα ότι ο κόσμος θερμαίνεται περίπου από το 1700, 150 χρόνια πριν χρησιμοποιήσουμε ορυκτά καύσιμα. Το 1700 ήταν το αποκορύφωμα της Μικρής Εποχής των Παγετώνων, η οποία ήταν πολύ ψυχρή και προκάλεσε αποτυχίες στις καλλιέργειες και πείνα. Πριν από αυτό, γύρω στο 1000 μ.Χ. ήταν η Μεσαιωνική Θερμή Περίοδος, όταν οι Βίκινγκς καλλιεργούσαν τη Γροιλανδία. [Και] πριν από αυτό, γύρω στο 500 μ.Χ. ήταν οι Σκοτεινοί Αιώνες και πριν από αυτό, η Ρωμαϊκή Θερμή Περίοδος, όταν ήταν πιο ζεστά από ό,τι σήμερα και η στάθμη της θάλασσας ήταν 1-2 μέτρα υψηλότερα από ό,τι σήμερα", δήλωσε ο Moore.

"Ακόμη και μέχρι περίπου το 1950, η ποσότητα των ορυκτών καυσίμων που χρησιμοποιούνταν και το CO2 που εκλύονταν ήταν πολύ μικρό σε σύγκριση με σήμερα. Δεν γνωρίζουμε την αιτία αυτών των περιοδικών διακυμάνσεων της θερμοκρασίας, αλλά σίγουρα δεν ήταν το CO2".

Ο Moore ξεκαθάρισε ότι η "μειοψηφική άποψη" δεν αφορά το ιστορικό της θερμοκρασίας της Γης- μάλλον, η σχέση μεταξύ της θερμοκρασίας και του CO2 είναι το αντικείμενο της διαφωνίας.

"Από αυτή την άποψη, συμφωνώ ότι πολλοί πιστεύουν ότι το CO2 είναι η κύρια αιτία της αύξησης της θερμοκρασίας. Το CO2 είναι αόρατο, οπότε κανείς δεν μπορεί να δει πραγματικά τι κάνει. Και αυτή η "πλειοψηφία" είναι κυρίως επιστήμονες που πληρώνονται από πολιτικούς και γραφειοκράτες, μέσα ενημέρωσης που κάνουν πρωτοσέλιδα ή ακτιβιστές που βγάζουν χρήματα. [Οι υπόλοιποι είναι] το κοινό που πιστεύει αυτή την ιστορία παρόλο που δεν μπορεί να δει στην πραγματικότητα τι κάνει το CO2", δήλωσε ο Moore.

Ο Moore παρουσίασε ένα γράφημα που δείχνει τη θερμοκρασία στην κεντρική Αγγλία κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 350 ετών, από το 1659 έως το 2009. Είπε ότι "αν το διοξείδιο του άνθρακα ήταν η κύρια αιτία της αύξησης της θερμοκρασίας, τότε θα έπρεπε να υπάρχει αύξηση της θερμοκρασίας κατά μήκος της καμπύλης του διοξειδίου του άνθρακα, αλλά δεν υπάρχει".

Εκτός από τη δήλωση ότι το CO2 είναι η βάση για όλη τη ζωή στη Γη και ότι η συγκέντρωσή του στην ατμόσφαιρα είναι σήμερα χαμηλότερη από ό,τι ήταν για ένα σημαντικό μέρος της ιστορίας της ζωής, ο Moore χαρακτήρισε τη δαιμονοποίηση του CO2 "εντελώς γελοία".

 

'Η αιολική και η ηλιακή ενέργεια είναι παράσιτα της οικονομίας'

"Η ηλιακή και η αιολική ενέργεια είναι και οι δύο πολύ ακριβές και πολύ αναξιόπιστες. Είναι σχεδόν σαν ψυχική ασθένεια το γεγονός ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου και πιστεύουν ότι ολόκληρες χώρες μπορούν να υποστηριχθούν με αυτές τις τεχνολογίες", δήλωσε ο Moore.

"Πιστεύω ότι η αιολική και η ηλιακή ενέργεια είναι παράσιτα της ευρύτερης οικονομίας. Με άλλα λόγια, κάνουν τη χώρα φτωχότερη από ό,τι αν χρησιμοποιούνταν άλλες πιο αξιόπιστες και λιγότερο δαπανηρές τεχνολογίες".

Σύμφωνα με τον Moore, οι εταιρείες που παρέχουν αιολική και ηλιακή ενέργεια βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε κυβερνητικές εντολές, φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις. Στο πλαίσιο αυτών των εντολών, οι άνθρωποι αναγκάζονται να αγοράζουν αιολική και ηλιακή ενέργεια, ακόμη και αν είναι πιο ακριβή, με το πρόσχημα ότι είναι "φιλική προς το περιβάλλον".

"Εκατομμύρια άνθρωποι πληρώνουν περισσότερο για την αιολική και την ηλιακή ενέργεια, ενώ μερικοί άνθρωποι κερδίζουν εκατομμύρια δολάρια, μάρκα, λίρες κ.λπ. Μοιάζει λίγο με το σύστημα Ponzi στα χρηματιστήρια", πρόσθεσε ο Moore.

"Απαιτούν τεράστιες εκτάσεις γης, δεν είναι διαθέσιμες τις περισσότερες φορές και απαιτούν αξιόπιστη ενέργεια όπως η πυρηνική, η υδροηλεκτρική, [ο άνθρακας και το φυσικό] αέριο να είναι διαθέσιμες όταν ο άνεμος και η ηλιακή ενέργεια δεν είναι διαθέσιμες".

Σύμφωνα με τον Moore, η εξόρυξη, η μεταφορά και η κατασκευή αιολικών και ηλιακών πάρκων χρειάζονται σημαντικές ποσότητες ορυκτών καυσίμων. Σε πολλά μέρη, επίσης, δεν παράγουν σχεδόν τόση ενέργεια κατά τη διάρκεια της ζωής τους όση απαιτείται για την κατασκευή και τη συντήρησή τους.

"Γιατί να μην χρησιμοποιείται αξιόπιστη ενέργεια [όπως η πυρηνική, η υδροηλεκτρική, το φυσικό αέριο κ.λπ.] ως κύρια πηγή;" διερωτήθηκε ο Moore, προσθέτοντας ότι αν αυτό συνέβαινε, "τότε η αιολική και η ηλιακή ενέργεια θα ήταν περιττές".

 

"Το πλαστικό δεν είναι τοξική ουσία"

"Το πλαστικό δεν είναι τοξική ουσία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συσκευάζουμε και τυλίγουμε τα τρόφιμά μας σε αυτό, για να αποτρέψουμε τη μόλυνσή τους. Το πλαστικό δεν γίνεται ως δια μαγείας τοξικό όταν εισέρχεται στον ωκεανό", δήλωσε ο Moore.

"Φυσικά, λένε από τη μία πλευρά ότι το πλαστικό δεν θα διασπαστεί ποτέ, και από την άλλη λένε ότι θα διασπαστεί γρήγορα σε "μικροπλαστικά", τα οποία, φυσικά, είναι βολικά αόρατα, ώστε κανείς να μην μπορεί να το παρατηρήσει ή να το ελέγξει μόνος του. Πόσο έξυπνο!"

Ο Moore ισχυρίζεται ότι το πεπτικό μας σύστημα μπορεί να διακρίνει μεταξύ "τροφής" και πλαστικού ή μικροσκοπικών σωματιδίων άμμου. Ανεξάρτητα από το πόσο μικροσκοπική είναι η άμμος, το σώμα μας δεν την απορροφά στην κυκλοφορία του αίματός μας.

Ισχυρίζεται ότι, όπως και το παρασυρόμενο ξύλο, το πλαστικό που επιπλέει στον ωκεανό μοιάζει με έναν μικρό πλωτό ύφαλο. Δίνει στους θαλάσσιους οργανισμούς μια επιφάνεια στην οποία μπορούν να προσκολληθούν, να γεννήσουν τα αυγά τους και να φάνε πράγματα που είναι προσκολλημένα σε αυτήν.

"Η ρύπανση είναι συνήθως τοξική ή προκαλεί βλάβη στη ζωή. Το πλαστικό είναι απλά "σκουπίδια" δίπλα στο δρόμο. Δεν βλάπτει τίποτα. Μια εξαίρεση είναι τα πεταμένα δίχτυα ψαρέματος, όχι επειδή είναι πλαστικά, αλλά επειδή είναι διαμορφωμένα για να πιάνουν ψάρια.

"Η περιβαλλοντική κοινότητα θα πρέπει να συνεργαστεί με την αλιευτική βιομηχανία για να σταματήσει να πετάει τα κατεστραμμένα δίχτυα στη θάλασσα και να τα φέρνει πίσω στην αποβάθρα, όπου μπορούν να ανακυκλωθούν, να χρησιμοποιηθούν σε ένα εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας από απόβλητα ή να απορριφθούν με ασφάλεια", πρόσθεσε ο Moore.

 

humansbefree.com 

Μετάφραση: Con

 

 

5 σχόλια:

  1. 🤣🤣🤣 ΚΑΛΑ ΛΕΩ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΠΡΟΣΚΗΝΟΥΝ ΤΟ ΓΙΔΟΒΟΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΗΛΊΘΙΟΙ "ΠΆΜΠΛΟΥΤΟΙ"(ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΠΧΙΑ...) ΑΘΛΙΟΙ ΠΑΠΑΤΖΕΣ 🤮
    ΤΣΙΠΙΔΕΣ ΣΠΑΓΓΟΡΑΜΕΝΟΙ ΚΑΛΑ ΕΤΣΙ ΚΙΑΛΛΙΩΣ.

    Ο ΕΡΥΘΡΌΣ ΞΕΣΤΑΥΡΌΣΟΥ ΤΣΕΠΟΣΕ 20.000€ 8/06/2022 ΑΠΟ ΤΟ "ΜΕΓΑΛΟ"ΛΑΓΟΎΜΙ ΝΑΙ ΡΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΕΣΤΟΑ ΛΕΩ (ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΤΟ ΠΑΡΑΓΚΟΜΑΓΑΖΟ)
    ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΓΚΑΡΝΙΚΟ.ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΈΣΤΕΙΛΕ ΓΛΥΦΤΟΧΑΡΤΟ ΤΙ ΚΑΛΟΙ ΠΟΥΣΤΕ!
    🤣 ΕΠΟΧΑΡΕΣ ΤΑ 20.000€ΤΑΚΑΝ ΩΠΑ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΑ ΡΕ! ΠΟΥ ΠΑ ΡΕ ΚΑΡΑΜΑΝΤΟΛΕ... ΜΠΑΤΙΡΟΚΑΚΟΜΟΙΡΟΚΟΥΛΙ❗
    ΜΕ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΌ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΑΛΑ? ΦΑΓΑΤΕ ΦΑΓΑΤΕ ? ΦΑΤΕ ΤΩΡΑ ΡΑΑΑΒΒΒΔΔΔΙΙΙ !!!

    🗡️⚖️ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΞΙΟΙ ΤΟΥ ΚΑΘΉΚΟΝΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Greenpeace
    ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΦΈΞΑΛΑ

    https://attikanea.info/%CF%83%CE%BF%CE%BA-%CE%B4%CE%B5%CE%BF%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%86%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B7-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B1/

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ 🌹

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δείτε κι αυτό.

    http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2022/09/blog-post_426.html?m=1

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ 🌹

    ΑπάντησηΔιαγραφή