«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

ΘΑ ΈΡΘΕΙ Η ΡHΞΗ ΤΗΣ ΕΥΡΏΠΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΗΝΩΜEΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕIΕΣ;

 Ο Larry Johnson τα χώνει ωραία και βγάζει και γέλιο.. (μετάφραση: Διόδοτος)

 

Έλαβα μια σπουδαία ερώτηση από έναν Γερμανό αναγνώστη που τυχαίνει να είναι και δημοσιογράφος. Με ρώτησε: "Ποιος θα ήταν ένας τρόπος και ποιες θα ήταν οι πρακτικές επιπτώσεις αν η Ευρώπη γενικά και η Γερμανία ειδικότερα τα έσπαγε με τις ΗΠΑ για να βρει ένα ευρωπαϊκό ειρηνευτικό και οικονομικό πλαίσιο που θα περιλαμβάνει τη Ρωσία; " ...

 

 

Η δειλή συκοφαντία που επέδειξαν η Γερμανία, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο με τον παθιασμένο εναγκαλισμό τους με την αντιπαράθεση της Αμερικής με τη Ρωσία βρίσκεται πλέον σε κατάσταση αναζωογόνησης. Παρά τις συνεχιζόμενες βομβαρδιστικές απειλές να συνεχίσουν να εξοπλίζουν την Ουκρανία μέχρι να καταρρεύσει η Ρωσία, η οικονομική πραγματικότητα χτυπάει τους Ευρωπαίους σαν ένα παγωμένο κρύο ντους από πυροσβεστικό σωλήνα. Ο ραγδαίος πληθωρισμός, ιδίως στον τομέα της ενέργειας, αναγκάζει εργοστάσια και επιχειρήσεις να κλείσουν τις εργασίες τους. Η αποβιομηχάνιση της Ευρώπης, ιδίως της Γερμανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, έχει αρχίσει. Τα γερμανικά χαλυβουργεία κλείνουν, τα γερμανικά αρτοποιεία προσπαθούν να βρουν πώς θα πληρώσουν τους εκτοξευόμενους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας ενώ εξακολουθούν να παρασκευάζουν ψωμί και κουλούρια και η γερμανική εταιρεία παραγωγής χαρτιού υγείας Hakle GmbH έχει υποβάλει αίτηση για τη διαδικασία αφερεγγυότητας σε καθεστώς αυτοδιαχείρισης. Αν δεν έχετε μπιντέ ή κουβά γεμάτο άμμο, το χαρτί τουαλέτας είναι απαραίτητο είδος. Το πληθωριστικό σπιράλ μπορεί να οδηγήσει στην ημέρα που θα είναι φθηνότερο να σκουπίζεις τον κώλο σου με ένα χαρτονόμισμα των 100 ευρώ παρά με τρία φύλλα Hakle. 😂

Έτσι, η οικονομική κατάσταση σε κάθε μία από τις χώρες θα δημιουργήσει τεράστια εσωτερική πίεση στις αντίστοιχες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, οι οποίες σήμερα επευφημούν την Ουκρανία και καταριούνται τη Ρωσία, να αναθεωρήσουν την πολιτική τους. Ο πόλεμος Ρωσίας/Ουκρανίας έχει ήδη δημιουργήσει σημαντικές ρωγμές μεταξύ των μελών της ΕΕ, με την Ουγγαρία να αρνείται να επιβάλει περαιτέρω κυρώσεις στη Ρωσία. Οι ψυχροί, πεινασμένοι ψηφοφόροι θα εξοργίζονται όλο και περισσότερο με την αποστολή εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία, ενώ η στέρηση πολλαπλασιάζεται από το Βερολίνο μέχρι το Λονδίνο.

Το ρήγμα της Ευρώπης με τη Ρωσία είναι τεράστιο και η Ρωσία δεν έχει διάθεση να συγχωρέσει τις προσβολές που εκτοξεύονται σε κάθε τι ρωσικό, την κλοπή των ρωσικών οικονομικών πόρων και τη διευκόλυνση της Ευρώπης σε τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον των σύντομα νέων Ρώσων πολιτών από τις περιοχές Χερσώνα, Ζαποφίτζια, Ντονέτσκ και Λουχάνσκ. Η Ρωσία κατέχει το κρίσιμο ατού - μπορεί να ενεργοποιήσει τη ροή του φυσικού αερίου και του πετρελαίου που είναι απαραίτητα για την αναζωπύρωση της παραγωγής και της θέρμανσης των σπιτιών στην Ευρώπη. Αλλά δεν νομίζω ότι η Ρωσία θα το κάνει χωρίς ανταλλάγματα. Ποιο θα μπορούσε να είναι αυτό;


Τι θα λέγατε για τη ρήξη της Ευρώπης με το ΝΑΤΟ; Ή, πιο απλά, η διάλυση του ΝΑΤΟ. Μέχρι τώρα η Ευρώπη έχει ενστερνιστεί την αυταπάτη ότι η Ρωσία δεν μπορεί να λειτουργήσει οικονομικά χωρίς μια ευρωπαϊκή αγορά. Οι τελευταίοι έξι μήνες της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης της Ρωσίας απέδειξαν ότι ισχύει το αντίθετο -χωρίς τους βασικούς πόρους της Ρωσίας η Ευρώπη είναι μια νεκρή οικονομία που βαδίζει γυμνή μέσα σε έναν παγωμένο χειμώνα.

Οι δύο μεγαλύτεροι εμπορικοί εταίροι της Ευρώπης είναι η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Η Ευρώπη έχει εμπορικό έλλειμμα με την Κίνα. Αν η Κίνα απαιτήσει πληρωμές σε δολάρια και όχι σε ευρώ, τότε η πληθωριστική πίεση στην Ευρώπη θα κλιμακωθεί. Γιατί; Επειδή η αξία του αμερικανικού δολαρίου έχει εκτοξευθεί σε σχέση με το ευρώ και τη βρετανική λίρα στερλίνα. Θα πρέπει να δαπανήσουν περισσότερα ευρώ για να αγοράσουν δολάρια, πράγμα που σημαίνει ότι το εμπορικό έλλειμμα με την Κίνα είναι πιθανό να επιδεινωθεί.

Η κατάσταση με τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι αντίθετη. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν έλλειμμα με την Ευρώπη, η οποία με τη σειρά της είχε πλεόνασμα. Αυτό το πλεόνασμα θα εξαφανιστεί ή, τουλάχιστον, θα συρρικνωθεί δραματικά. Η δυνατότητα της Γερμανίας να εξάγει προϊόντα στις Ηνωμένες Πολιτείες θα αποδυναμωθεί λόγω της τιμής του δολαρίου και επειδή τα ευρωπαϊκά εργοστάσια θα κλείσουν ή θα μειώσουν την παραγωγή τους.

Αν δεν υπάρξει μια θαυματουργή μεταστροφή -δηλαδή ο πληθωρισμός εξαφανιστεί και η ενεργειακή κρίση διαλυθεί- η κατάσταση στην Ευρώπη θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη. Η ιστορία αυτού του είδους των οικονομικών αναταραχών είναι γεμάτη με τα πτώματα πολιτικών που επέμεναν να προωθούν πολιτικές που έβλαπταν τους ψηφοφόρους τους. Η αποτυχία της Δημοκρατίας του Βιεμάρ στη Γερμανία άνοιξε το δρόμο για την άνοδο του Αδόλφου Χίτλερ στην εξουσία. Δεν ισχυρίζομαι ότι ένας νέος Χίτλερ περιμένει στα παρασκήνια, αλλά πιστεύω ότι η δύναμη που ασκούν τώρα οι Πράσινοι σε όλη την Ευρώπη θα περιοριστεί ή ακόμη και θα εξαλειφθεί.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν τη δική τους διαφαινόμενη οικονομική καταστροφή. Η κατάρρευση της χρηματιστηριακής αγοράς - τώρα με πτώση πάνω από 20% από την αρχή του έτους - είναι πιθανό να συνεχιστεί. Παρά την έντονη επιμονή της κυβέρνησης Μπάιντεν ότι δεν υπάρχει ύφεση, τα σημάδια της ύφεσης πληθαίνουν, ιδίως στην αγορά ακινήτων. Αλλά η επιδεινούμενη οικονομική εικόνα δεν είναι ακόμη επαρκής για να δημιουργήσει την απαραίτητη πολιτική πίεση μεταξύ του προπαγανδισμένου αμερικανικού εκλογικού σώματος ώστε να κάνει πίσω από την αποστολή δισεκατομμυρίων στην Ουκρανία. Ένα μεγάλο σοκ στασιμοπληθωρισμού ή μια κατάρρευση του ουκρανικού στρατού, ωστόσο, θα μπορούσε να αλλάξει αυτόν τον υπολογισμό.


Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρώπη παίζουν μια παρτίδα πόκερ με υψηλά στοιχήματα με τη Ρωσία. Έχουν ποντάρει όλες τις μάρκες τους ότι η Ουκρανία είτε θα νικήσει τη Ρωσία είτε θα την αναγκάσει να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και ότι ο Πούτιν, με το καπέλο στο χέρι, θα συρθεί μπρούμυτα μπροστά στους δυτικούς αφέντες και θα τους παρακαλέσει για ανακούφιση
😂. Αυτό είναι τρελό. Αλλά υπάρχουν πολλοί πολιτικοί και ειδήμονες που κατοικούν στις σκοτεινές γωνιές της Ουάσιγκτον και πιστεύουν έντονα αυτή τη φαντασίωση.

Η Ρωσία δεν παίζει πόκερ. Η Ρωσία παίζει σκάκι και το παίζει καλά. Οι αναπτυσσόμενες εμπορικές και στρατιωτικές σχέσεις της Ρωσίας με την Κίνα, το Ιράν, την Ινδία και το Πακιστάν, τη Σαουδική Αραβία και τη Βραζιλία κάνουν τη θέση του Πούτιν ισχυρότερη, όχι ασθενέστερη. Η ενδεχόμενη κατάρρευση της Ουκρανίας ως αποτέλεσμα μιας κατεστραμμένης οικονομίας ή/και ηττών στα πεδία των μαχών, θα είναι κάτι περισσότερο από ένα μελανό μάτι για το ΝΑΤΟ και, κατ' επέκταση, για την Ευρώπη. Θα καταστρέψει πιθανότατα τον λόγο ύπαρξης του ΝΑΤΟ. Αυτό με τη σειρά του θα θέσει τα θεμέλια για μια προσέγγιση με τη Ρωσία χωρίς τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η εποχή του Κολοσσού των Ηνωμένων Πολιτειών πλησιάζει στο τέλος της. Ο θείος Σαμ δεν θα έχει πια μια αγέλη από γαβγίσματα ευρωπαϊκών Γιορκσάιρ, κανίς και ντακσάντ στο λουρί. Νομίζω ότι βρισκόμαστε στο κατώφλι μιας νέας πολυπολικής διεθνούς τάξης που θα συντρίψει επιτέλους την κληρονομιά της ευρωπαϊκής αποικιοκρατίας και του αμερικανικού ιμπεριαλισμού. Όπως σοφά σημείωσε ο Garland Nixon, "ο στρατηγός Χειμώνας προελαύνει".


 


sonar21.com 


 

 

 

6 σχόλια:

  1. ΤΙ ΝΑ ΣΠΑΣΗ ;;
    Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΙΛΗΜΜΕΝΗ .
    ΤΟ ΘΗΡΙΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙ .
    ΠΟΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ; ΤΟΥ ΜΠΙΝΤΕ ;;
    ΑΑΑΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!
    ΚΑΤΙ ΨΟΦΙΜΙΑ ΤΗΣ ΚΑΜΠΑΛ ,ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ
    ,ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ .
    ΑΜ ΔΕ !
    ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ Ο ΟΠΕΚ
    ΚΑΙ Ο ΟΠΕΚ + ,ΘΑ ΠΑΓΩΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ .
    ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ .
    ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΜΠΙΝ ΣΑΛΜΑΝ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΖΟΥΝ ΣΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ .
    ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΨΑΧΝΩΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ,
    ΤΟΥΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΜΑΡΙΣΤΗ Ψ@ ΛΙΑ ΑΠΟ ΤΡΑΜΠ
    ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΠΝΕΥΜΑ .
    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΣΚΑΤΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ,
    ΑΛΛΑ ΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ .
    ΜΠΡΕΖΙΝΣΚΙ ,Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΚΑΚΙΕΡΑ .....= ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΚΟΙΝΙ ...
    GITMO ! OOOOOHHHHH YEEEEAAAA !
    ΣΓΟΥΨΤΕ ,ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΦΟΜΕΤ ,
    ΓΙΑΤΙ ΠΑΤΕ ΑΤΑ ,ΟΛΟΙ ΠΑΡΕΑ .
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευτυχώς που έχω αποθηκεύσει κ@λ@χαρτα !!! Παιδιά, ένας ένας, όλοι θα πάρετε !!!

    Στους Έλληνες δωρεάν, στους Γερμανούς ένα ρολό υπερπολύτιμου χαρτιού υγείας = ένα VW Transporter (για να κουβαλάω τις προμήθειες)

    Μόνο να αστειευτούμε μπορούμε πλέον παίδες !!! Τα γεγονότα τρέχουν στο "ορατό" με ταχύτητες ασύλληπτες. Έχει χαθεί η μπάλα (όχι αυτή που έδωσε ο Πούτιν στον Τράμπ, που φυλάσσεται καλά) και τα προβατάκια τρέχουν αριστερά δεξιά αλλαλάζοντα. Καθήστε αναπαυτικά και απολαύστε την κατάρρευση του "πολιτισμού" ΤΟΥΣ.

    Διός Κούρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειναι εμφανεις και στους πιο ευηθεις πλεον οι ατελειες και οι κατασκευαστικες αστοχιες της ΕΕ. Ιδιως το οφθαλμοφανες ελλειμμα δημοκρατιας και αντιπροσωπευτικοτητας θα εσπαγε κοκκαλα αν δεν υπηρχε η τοσο μα τοσο εξευτελιστικη και αποικιοκρατικη κυριαρχια της Αγγλοσαξονιας.. Αν ειναι δυνατον αλλα να που συμβαινει. !!!Εξαρτηση στο επακρο. Προσφατο παραδειγμα :ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ(μη εκλεγμενοι τυραννοι της ολιγοπωλιακης χρηματοπιστωτικης ΕΛΙΤ) ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΙΑΣ ΑΡΤΙ ΕΚΛΕΧΘΕΙΣΑΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.Καλη ωρα αυτη της Μελονι. Στην ουσια αυτο λενε. Τι ξευτιλα και τι ξεπεσμος!! Ειναι ξεκαθαρο οτι η ΕΕ θα πρεπει να ανασυνταχτει θεσμικα και πολιτικα κατα τις δημοκρατικες και ανθρωπιστικες της αρχες. Και να αποτιναξει απο πανω της την τοσο προσβλητικο χειραγωγηση της απο την Αγγλοσαξονια.Οι θεσμοι της ειναι για τα μπαζα.ΕΙΝΑΙ ΑΔΗΡΙΤΗ ΑΝΑΓΚΗ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ της Ευρωοης ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΣΟ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ ΤΗΣ Αγγλοαμερικανικης Κυριαρχιας και του ΝΑΤΟ. Αυτα ολα δεν σημαινουν οτι η ΙΔΕΑ της Ευρωπης των Λαων ειναι κατι ανεφικτο και ουτοπικο. Η ΕΕ ως μια συνομοσπονδια ελευθερων λαων-κρατων παραμενει ακομα ισχυρη στο θυμικο και στο συλλογικο ασυνειδητο των περισσοτερων Ευρωπαιων.Παραμενη ισχυρη η προοπτικη αυτη για την γηραια Ευρωπη ιδιως ως προοπτικη ανασχεσης του παρανοικου σκηνικου που βλεπουμε να επελαυνει διεθνως.Γιατι ποιες ειναι η εναλλακτικες στο τελος τελος που να ανταποκρινονται στο συνειδησιακο επιπεδο των Ευρωπαιων??? Νομιζω οτι επειδη το ΕΝΣΤΙΚΤΟ της επιβιωσης και της διασωσης δεν ειναι μονο Ελληνικο αλλα και Ευρωπαικο στο τελος το Πολιτικα Καινοφανες, το Δημοκρατικο και εκ των οικονομικων-πολιτιστικων και δημογραφικων δεδομενων(450 εκ κοσμος) ΙΣΧΥΡΟ θα επικρατησει ΚΑΙ πολιτικα και οργανωτικα!!! Απο την αλλη αν οι πολιτες δεν προσπαθησουν τοτε θα παρασυρθουν απο τους σχεδιασμους των μεγαλων Νεοταξικων κεντρων εξουσιας. Ομως οπως προειπα η Ευρωπη ΔΕΝ ειναι μπανανια δεν ειναι κρατιδιο της υποσαχαριας Αφρικης. Ο κοσμος της διαισθανομαι ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ!!!!!! Και θα αντιδρασει ανοιγοντας ΝΕΟΥΣ δρομους στην συνεργασια των εθνων-κρατων στην κρατικη συσσωματωση στην δημοκρατικη διακυβερνηση. ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ ΟΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΑΠΤΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΡΑΦΗΣ κουτσα-στραβα εδω και 70 χρονια!! Η ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ που αναδυεται απο τον πολεμο της Ουκρανιας ειναι το καλυτερο κινητρο για μια θεσμικη μεταρρυθμιση μιας Ενωμενης και ΚΥΡΙΑΡΧΗΣ Ευρωπης.Μια τετοια Ευρωπη θα μπορουσε να σταθει συνεργατικα και αμφοτεροβαρως με την Ρωσσικη Ομοσπονδια ενω θα μπορουσε να τριξει τα δοντια στον Αγγλοσαξονα επικυριαρχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι να γινόταν κι έτσι αγαπητέ Θαλή. Αν είναι όμως να συνεχίσει ως ένα δικτατορεύον μαγαζάκι των χαζαρο-τραπεζιτών (άγγλων κι αμερικανών) καλύτερα να διαλυθεί να πάρουμε τα πάνω μας. Και συγχώρεσέ με που εγώ μιλάω λαϊκά εν αντιθέσει με το δικό σου κόσμιο λόγο.

      Καλημέρα!!!

      Διαγραφή

  4. Πληροφορίες για όσους δεν γνωρίζουν.

    Γερμανία, μία χώρα υπό Αμερικανική κατοχή με "Μνημόνιο υποταγής" από το 1945 έως το 2099

    https://kostasxan.blogspot.com/2016/06/1945-2099.html?m=1

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ 🌹

    ΑπάντησηΔιαγραφή