«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

ΨΕΥΔΗΣ Η ΕΙΔΗΣΗ πως ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΙ ΑΝΕΤΡΑΠΗ από τον PLA

του Andrew Korybko, Αμερικανού πολιτικού αναλυτή

Σχόλιο Φωτεινής: τό μεταφέρω μέ κάθε επιφύλαξη, κανείς δεν ξέρει τι πραγματικά γίνεται στήν Κίνα, αλλά εμπιστευομαι τόν συντάκτη που πάντα ειναι καλά πληροφορημένος.


 

Οι παρατηρητές μπορούν βεβαίως να περιμένουν ότι περισσότερες τέτοιες ψεύτικες ειδήσεις θα πολλαπλασιαστούν στο διαδίκτυο ενόψει του Εθνικού Κογκρέσου του επόμενου μήνα και ειδικά τα επόμενα χρόνια από τότε που οι ενορχηστρωτές αυτής της εκστρατείας πληροφοριακού πολέμου θέλουν να παραπλανήσουν το στοχευμένο κοινό τους ώστε να πιστέψει ότι η πιθανή τρίτη θητεία του Προέδρου Xi δεν είναι δημοφιλής μεταξύ του ΚΚΚ ή του κινεζικού λαού.

Το τελευταίο τεχνητά κατασκευασμένο αφήγημα πληροφοριακού πολέμου που εξαπλώθηκε άγρια ​​στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αφορά τους ψευδείς ισχυρισμούς ότι ο Πρόεδρος Xi μόλις ανατράπηκε από τον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό (PLA), ο οποίος έρχεται αμέσως μετά από μια παρόμοια καμπάνια ψευδών ειδήσεων που ισχυρίζεται ότι ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Λαβρόφ αυτομόλησε στις ΗΠΑ ενώ βρισκόταν στη Νέα Υόρκη για να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Δεν υπάρχει καμία αξιοπιστία που να συνδέεται με καμία από τις δύο αναφορές, καθώς και οι δύο δεν αντιπροσωπεύουν τίποτα περισσότερο από ψυχολογικό πόλεμο που έχει σχεδιαστεί για να χειραγωγήσει τις αντιλήψεις του στοχευόμενου κοινού τους. Σε αυτή την περίπτωση, ο σκοπός είναι να κάνει τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας (CPC) είναι διχασμένο ενόψει του Εθνικού Συνεδρίου του επόμενου μήνα.

Ο Πρόεδρος Xi αναμένεται σύντομα να λάβει την τιμή να υπηρετήσει για τρίτη θητεία, παρά την παράδοση ότι οι Κινέζοι ηγέτες υπηρετούν μόνο για δύο. Οι προπαγανδιστές θέλουν να παρουσιάσουν εσφαλμένα αυτήν την πιθανή εξέλιξη ως αντίθετη με τη βούληση του λαού καθώς και με αυτή του CPC, εξ ου και η τελευταία εκστρατεία που σχεδιάστηκε για να κάνει το κοινό τους στο οποίο απευθύνονται να πιστέψει ότι υποτίθεται ότι γίνονται προσπάθειες για να τον σταματήσουν. Αυτό έρχεται αμέσως μετά την ποινή ισόβιας κάθειρξης για διαφθορά σε πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος ασφαλείας , αφού κατηγορήθηκε επίσης από αξιωματούχους ότι ηγήθηκε μιας «πολιτικής κλίκας», η οποία προσθέτει ψευδή αξιοπιστία στις ψεύτικες ειδήσεις υπονοώντας ότι η φατρία που συνδέεται μαζί του μπορεί να είχε μόλις προσπαθήσει να ανατρέψει τον Κινέζο Πρόεδρο.

Δεν είναι μυστικό ότι υπάρχουν κάποιοι στη Λαϊκή Δημοκρατία που ίσως προτιμούσαν ο Πρόεδρος Σι να αντιδράσει πιο δυναμικά στην πρόκληση της Πελόζι στην Ταϊβάν, συμπεριλαμβανομένου πιθανώς εντός του ίδιου του ΚΚΚ, αλλά το ίδιο το γεγονός ότι αυτό δεν συνέβη δείχνει ότι όσοι έχουν τέτοιες αντίθετες απόψεις δεν έχουν την επιρροή στη δομή εξουσίας της Κίνας για να πραγματοποιήσουν πραξικόπημα. Σε τελική ανάλυση, αν είχαν πραγματικά τέτοια επιρροή, τότε προφανώς θα μπορούσαν να παρακάμψουν τη βούληση του αρχηγού τους να πείσουν την PLA να αντιδράσει διαφορετικά τον περασμένο μήνα. Όσοι βρίσκονται υπό την επιρροή των τελευταίων fake news, ωστόσο, σαφώς δεν το έχουν σκεφτεί καλά. Άλλοι, εν τω μεταξύ, γνωρίζουν ότι δεν είναι αλήθεια, αλλά παίζουν σκόπιμα τον ρόλο τους στη διάδοσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε άλλους ως περιουσιακά στοιχεία αυτών των ξένων δυνάμεων που βρίσκονται πίσω από αυτήν την τελευταία επιχείρηση.

Η χειραγώγηση των αντιλήψεων των άλλων, ωστόσο, δεν θα έχει κανένα απολύτως αντίκτυπο στη διαμόρφωση των γεγονότων. Το μόνο που θα επιτύχει είναι στην πραγματικότητα η απαξίωση του εαυτού τους και του σκοπού τους, μόλις οι άνθρωποι συνειδητοποιήσουν τελικά ότι τους είπαν ψέματα, ειδικά αφού καθίσταται αναμφισβήτητο ότι δεν έγινε πραξικόπημα κατά του προέδρου Xi.

 

enaasteri.blogspot.com 

 

Και κάτι (ειρωνικό) από Διόδοτο, για να γελάσουμε:

Κινέζοι σχολιαστές ρωτούν τη NASA πώς γίνεται να υπάρχουν ίχνη ελαστικών ενός κινεζικού οχήματος στη Σελήνη, αλλά όχι ενός αμερικανικού οχήματος:


 

5 σχόλια:

  1. Πολύ-πολύ ενδιαφέρον.
    Ο Γκόνος μιλάει στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ ΟΠΕΝ.

    https://katohika.gr/stranger-voice/niki-nikopoulou-stranger-syzitisi-gia-tin-pragmatikotita-mas/?unapproved=624190&moderation-hash=8e09bf564a5e95b3ecc6752e186a1a3f#comment-624190


    ΜΝΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. TO KOYBAΡΙ ΞΕΤΥΛΙΓΕΤΑΙ💥ΑΠΟ 21/9 ΕΩΣ 23/9 Ο ΣΙ ΕΣΤΕΙΛΕ, ΙΣΟΒΙΑ 6 ΜΕΓΑΛΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΒΑΘΕΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ(ΚΚΕ)💥ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΙ ΤΟ 2020💥ΦΗΜΕΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΦΥΓΑΔΕΥΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ,ΓΙΑ ΛΙΓΟ😉ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΣΙ, ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕ ΑΜΜΕΣΑ Η ΚΑΜΠΑΛ😉

    https://twitter.com/klimhs13/status/1573755688647643138?cxt=HHwWhMC-kb6djdcrAAAA

    Διός Κούρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρωτα δυο βιντεακια και μετα λεμε κανα δυο κουβεντες. https://www.youtube.com/watch?v=Cdlu-eoQfuQ
    https://www.youtube.com/watch?v=kZGdIsgFogU&list=RDMM&index=3

    Οι Γαλλοι χορευουν, τοτε, εκεινες τις εποχες, τις καλες. Αποφασισαν μετα ν΄αυτοκτονησουν και να γινουν Βουργκισταν.

    Οι Κινεζες τραγουδουν το ιδιο τραγουδακι. Οταν μπουργκοποιηθουν κι΄αυτες τοτε θα πιστεψω οτι εγινε στη Κινα πραξηκοπημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή