«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

ΜΕΓΑΛΗ αρχαιολογική ανακάλυψη! (βίντεο)

Γνωρίζετε τα αρχαία έπη «Αἰθιοπίς» (8ος αι. π.Χ.) και «Τα μεθ' Όμηρον» (3ος αι. μ.Χ.) ; Περιγράφουν συμπληρωματικά γεγονότα του Τρωικού Πολέμου, κυρίως τον πόλεμο των Αχαιών και των Αχιλλέα, Ηρακλή εναντίον των Αμαζόνων οι οποίες κατέβηκαν στο πλευρό των Τρώων. Σήμερα λοιπόν, αυτά επιβεβαιώνονται από Μέγα ψηφιδωτό (για αρχή.. 20x6 μέτρα) που ανακαλύφθηκε στη Συρία!

 

 

10 σχόλια:

  1. ΠΑΝΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.
    ΠΟΣΑ ΑΚΟΜΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΟΠΙΣΤΕΙ,
    ΠΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΚΛΑΠΕΙ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΥΝ ΤΙΣ ΒΙΛΕΣ ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΤΗΣ ΑΛΗΤΟΕΛΙΤ
    ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΧΩΝΙΑΣΜΕΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ.

    ΕΥΓΕ ΣΤΟ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ ΠΟΥ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΤΟΝ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ.

    1.000 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΖΟΥΣΑΜΕ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΕΦΤΑΝΑΝ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ.

    ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΒΡΑΑΜ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΑ ΕΥΡΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ;;; KI OΜΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΕΥΝΟΥΧΙΣΑΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΜΕ ΛΥΣΣΑ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΚΟΨΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ.

    ΕΛΛΑΣ, Η ΑΡΧΗ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ό,τι έχουμε μάθει, ό,τι και να μας λένε οι «ειδικοί» της ιστορίας, ένα είναι το σίγουρο και σας το έχω ξαναπεί σε παλαιότερο σχόλιο. Για μια ακόμη φορά εμείς οι ΕΛΛΗΝΕΣ θα πούμε τον τελευταίο λόγο, διότι :

    - Το σύμπαν που ζούμε ονομάζεται ΑΡΤΕΜΙΣ
    - Ο γαλαξίας μας ονομάζεται ΗΡΙΔΑΝΟΣ
    - Το ηλιακό μας σύστημα ονομάζεται ΑΠΟΛΛΩΝ
    - Ο πλανήτης μας ονομάζεται ΔΗΜΗΤΡΑ

    ΤΙΠΟΤΕ δεν γίνεται στο ΣΠΙΤΙ μας εάν δεν το ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ εμείς. Το ότι ακόμα οι πράξεις μας ΔΕΝ είναι ΟΡΑΤΕΣ οφείλεται στην δική μας ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ.

    ΕΣΥ ΕΛΛΗΝΑ, που τώρα με διαβάζεις, είσαι ΓΕΝΟΣ και ΣΠΟΡΑ ΘΕΩΝ.

    Αν έχασες το δρόμο σου, αν ξέχασες από που έρχεσαι και που θέλεις να πας, τότε έχασες τον χάρτη σου. ΨΑΞΕ ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΕΙΣ, για να συνεχίσεις το ταξίδι σου. Αν δεν ξέρεις τι να κάνεις, μην ανησυχείς. Έχεις αυτό το «κάτι» στο γονιδίωμά σου, το οποίο θα σε ΞΥΠΝΗΣΕΙ όταν έρθει η ΣΤΙΓΜΗ. Και η στιγμή θα αποφασιστεί συμπαντικά.

    Ως νέοι «Αθηναίοι» πολεμιστές που εξαφάνισαν τους γίγαντες και ως νέα μέλη της στρατιάς του ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, περιμένουμε την ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ στιγμή να εξαπολύσουμε την ΤΕΛΙΚΗ μας εξόρμηση, με την καθοδήγηση των ΑΔΕΛΦΩΝ μας από τη ΜΗΤΕΡΑ ΠΑΤΡΙΔΑ, οι οποίοι έχουν ήδη στρατοπεδεύσει τον ΗΛΙΟ και αναμένουν.

    Έρρωσθε

    Διός Κούρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΛΛΑ ΕΥΓΕ ΔΙΟΣ ΚΟΥΡΕ.

      Διαγραφή
    2. Επιθυμώ να υπάρξει μια σχολή ανάμνησης! Μια σχολή που θα πάρει από πάνω μας την λήθη!
      Μαίρη

      Διαγραφή
    3. Πολυ σωστα αγαπητε. Παραπεμπω στην δηλωση του τεως διευθυντη της Ρωσικης διαστημικης υπηρεσιας (κι οχι του Μεντβεντεφ οπως λανθασμενα διαδιδεται), που ειπε οτι " Οι Ελληνες φυλακες του γαλαξια, δε μας επιτρεπουν να ταξιδεψουμε στα αστρα" και πιο συγκεκριμενα δεν επιτρεπουν στον ανθρωπο να περασει τις ζωνες Βαν Αλεν. Μαλλον για να μη μεταφερει το μιασμα στα περατα του διαστηματος. Πρεπει να καθαρισει ο πλανητης πριν μας επιτραπει να συναντηθουμε με τους αδελφους και προγονους μας.

      https://www.diadrastika.com/2015/05/nasa-gkafa-pos-den-pigan-pote-feggari-zones-van-allen.html

      Διαγραφή
  3. Μεγαλη ανακαλυψη ειναι να αντιληφθουμε εμεις οι Ελληνες ποιοι στα α ληθη α ειμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. https://el.wikipedia.org/wiki/Αυτοκρατορία_των_Σελευκιδών

    "Η Αυτοκρατορία των Σελευκιδών (αρχαία ελληνικά: Βασιλεία τῶν Σελευκιδῶν) ήταν ένα από τα Ελληνιστικά κράτη, που προήλθαν ύστερα από την κατάτμηση της αυτοκρατορίας των κτήσεων του Μεγάλου Αλεξάνδρου, από τους Επιγόνους.
    .............
    Το γεωγραφικό εύρος της αυτοκρατορίας των Σελευκιδών, το οποίο ξεκινούσε από το Αιγαίο και έφτανε μέχρι το σημερινό Αφγανιστάν και Πακιστάν, περιείχε μια μεγάλη ποικιλία λαών και πολιτισμών. Έλληνες, Ασσύριοι, Αρμένιοι, Γεωργιανοί, Πέρσες, Μήδοι, Μεσοποτάμιοι, Εβραίοι και άλλα ζούσαν εντός των ορίων της αυτοκρατορίας των Σελευκιδών.
    ...........
    Η κυβέρνηση ίδρυσε ελληνικές πόλεις και οικισμούς σε όλη την αυτοκρατορία. Ξεκίνησε επίσης ένα πρόγραμμα αποικισμού της αυτοκρατορίας και ενθάρρυνε τη μετανάστευση από τη Μακεδονία και την Ελλάδα. Δημιουργήθηκαν πόλεις και χωριά, που κατοικούνταν από Έλληνες.
    ...................
    Οι διάφοροι μη Έλληνες λαοί της αυτοκρατορίας εξακολουθούσαν να επηρεάζονται από τη διάδοση της ελληνικής σκέψης και του ελληνικού πολιτισμού, ένα φαινόμενο που είναι γνωστό με τον όρο εξελληνισμός. Ιστορικά σημαντικές πόλεις όπως η Αντιόχεια, δημιουργήθηκαν αποκτώντας ελληνικά ονόματα ή μετονομάστηκαν αποκτώντας ελληνικά ονόματα. Επίσης ιδρύθηκαν εκατοντάδες νέες πόλεις για την στήριξη του εμπορίου και χτίστηκαν με βάση τον ελληνικό τρόπο πολεοδομίας.[31] Οι ντόπιες μορφωμένες ελίτ που έπρεπε να συνεργαστούν με την κυβέρνηση έμαθαν την ελληνική γλώσσα, έγραφαν στα ελληνικά, απορρόφησαν ελληνικές φιλοσοφικές ιδέες και συστήνονταν με ελληνικά ονόματα. Μερικές από αυτές τις πρακτικές σιγά σιγά διαδόθηκαν στις κατώτερες τάξεις. Οι ελληνικές ιδέες, η ελληνική γλώσσα και ο ελληνικός πολιτισμός ξεκίνησαν μια σχεδόν 250χρονη διείσδυση στους πολιτισμούς της Εγγύς Ανατολής, της Μέσης Ανατολής και της Κεντρικής Ασίας. "



    Καθόλου περίεργο, λοιπόν, να βρεθούν ελληνικά ψηφιδωτά στην Συρία.
    Υπάρχουν ήδη πολλά μνημεία της ελληνιστικής περιόδου, στην περιοχή.

    https://www.google.com/search?q=%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1+%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CE%B1+%CE%A3%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B1&client=firefox-b&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjr14y3qfv6AhXCGewKHWkEBvkQ_AUIBygC&biw=737&bih=388

    μνκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα, χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και τις εορτάζουσες!

    Έχει βούιξει το tik-tok της τελευταίες ημέρες ότι σύμφωνα
    με πρόσφατη έρευνα επιβεβαιώνεται αυτό που είχαν υπαινιχθεί
    πριν από 6 χρόνια:
    https://www.bbc.com/news/world-asia-china-37624943

    Ο πήλινος στρατός της Κίνας είναι κατασκευασμένος από Έλληνες
    γλύπτες. Βρέθηκαν ίχνη dna σε εργαλεία και σκεύη στην περιοχή
    του μνημείου. Θα επανέλθω με περισσότερες πληροφορίες

    Ελλαδάρα ΠΑΝΤΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ελλαδάρα ΠΑΝΤΟΥ!

    9.000 π.Χ. Οι Έλληνες γύριζαν τον Πλανήτη και γνώριζαν την Αμερική; Οι ειδικοί δεν το αποδέχτηκαν ποτέ και το απορρίπτουν.

    https://corfiatiko.blogspot.com/2022/10/9000.html

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ 🌹

    ΑπάντησηΔιαγραφή