«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022

Χρόνια πολλά Ελλάδα! Χρόνια πολλά Έλληνες!


 

«Η ώρα του χρέους» του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου

Η ώρα του χρέους. Έτσι επέγραψε ο Ηλίας Βενέζης την ομιλία του στην πανηγυρική συνεδρίαση της Ακαδημίας Αθηνών, το 1958, για την επέτειο του ΟΧΙ  στη φασιστική απόπειρα εισβολής στη χώρα μας. Σε αυτήν τόνισε ότι οι Έλληνες στη μακρά ιστορία τους έχουν αποδείξει ότι στις δύσκολες ώρες έχουν επίγνωση του χρέους τους. Ως πρώτο παράδειγμα θυμήθηκε και θύμισε την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου 1940:

«Η ψυχή ήταν προετοιμασμένη εκείνα τα χαράματα όταν εσήμαναν οι σειρήνες και ηχολογήσανε οι καμπάνες των εκκλησιών στα χωριά μας. Θυμηθήτε εκείνη τη μέρα τους δρόμους των Αθηνών, τους πλημμυρισμένους απ’ τη νιότη της πρωτεύουσας των Ελλήνων, απ’ τις κοπέλλες, απ’ τις μητέρες, θυμηθήτε τα πρόσωπά τους: είχαν τίποτε το πένθιμο, τίποτα από συντριβή για το θάνατο που τους περίμενε; Είχαν λάμψη. Ήταν χαρά; Βέβαια όχι. Αλλά ήταν η πίστη που έδινε την ηρεμία, η πίστη όχι απλώς για το δίκιο αλλά η πίστη στο χρέος. Κι αυτό είναι κληρονομημένο από γενιά σε γενιά, μες στο αίμα, μες στο κύτταρο…».

Το χρέος στην περίπτωση είναι η ηθική υποχρέωση, το καθήκον προς την Πατρίδα. Η επίγνωσή του, που ξεκινάει από την αγάπη και την ευγνωμοσύνη προς Αυτήν, οδηγεί έως ηρωικές πράξεις αυτοθυσίας. Η ιστορία μας είναι γεμάτη από τέτοιες πράξεις. Από τον Μαραθώνα, τις Θερμοπύλες και τη Σαλαμίνα, έως σήμερα. Ο Βενέζης θυμίζει στην ομιλία του πως όταν τέσσερις Γάλλοι αξιωματικοί είπαν στον Μακρυγιάννη ότι είναι μάταιο να πολεμάνε οι Έλληνες τους Τούρκους,   λόγω της υπεροχής των σε στρατιώτες και σε εξοπλισμό, αυτός τους απάντησε, ότι όταν οι Έλληνες σήκωσαν τη σημαία εναντίον της τυραννίας ξέρανε με ποιόν τα έβαζαν. Και συνέχισε ο Μακρυγιάννης:

«Κι αν πεθάνωμεν, πεθαίνομεν δια την πατρίδα μας, δια την θρησκεία μας και πολεμούμεν όσο μπορούμεν αναντίον της τυραννίας. Κι ο Θεός βοηθός». Να θυμηθούμε μερικούς από το μέγα πλήθος των  ηρώων και των ηρωίδων που θυσιάστηκαν εκτελώντας το χρέος τους προς την Πατρίδα: Λεωνίδας και Κυναίγειρος, Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, Ρήγας Βελεστινλής, Πατριάρχης Γρηγόριος ο Ε΄ και οι άλλοι απαγχονισθέντες Αρχιερείς, Αλέξανδρος Υψηλάντης, Παπαφλέσας, Αθανάσιος Διάκος, Μάρκος Μπότσαρης, Καψάλης,  Επίσκοπος Ρωγών Ιωσήφ, Γεωργάκης Ολύμπιος, οι γυναίκες στο Ζάλογγο και στη Νάουσα. Και μετά η Μονή  Αρκαδίου στην Κρήτη, οι Παύλος Μελάς και καπετάν Άγρας στη Μακεδονία. Το 40 ο Υπολοχαγός Αλέξανδρος Διάκος. Στην Κύπρο οι Αυξεντίου, Παλληκαρίδης και οι άλλοι νέοι της ΕΟΚΑ,  έως και πρόσφατα, στα Ίμια, οι Γιαλοψός, Καραθανάσης και Βλαχάκος.

Θα νόμιζε κανείς ότι ο καταναλωτισμός, η γοητεία της τεχνολογίας και η προπαγάνδα για μια ηδονιστική και εγωκεντρική ζωή θα έκαμαν τους νέους σήμερα να ξεχάσουν την αίσθηση του χρέους έναντι της Πατρίδας. Την απάντηση την δίνουν οι στρατιώτες μας, που υπηρετούν στα μικρά ακατοίκητα νησάκια της Δωδεκανήσου . Όταν ρωτήθηκαν από δημοσιογράφο πόσοι είναι, απάντησαν: « Αρκετοί για να αντιμετωπίσουμε τον όποιον εισβολέα…”.-   

 

 

Ο Έλληνας ΔΕΝ πρέπει να ξεχάσει ΠΟΤE! γράφει ο Βασίλειος-Ιάκωβος Σχοινάς

 
Χρόνια πολλά Ελλάδα!
Χρόνια πολλά Έλληνες!
Σήμερα γιορτάζουμε για μια Ελλάδα που δεν έσκυψε το κεφάλι, για μια Ελλάδα που προτίμησε να χυθεί ελληνικό αίμα παρά να γίνει σκλάβα!
Εορτάζουμε το φρόνημα των τότε Ελλήνων που χάρη σε αυτό είμαστε ελεύθεροι!
Τότε που οι Έλληνες πηγαίνανε στον πόλεμο και τραγουδούσαν «Με το χαμόγελο στα χείλη, παν’ οι φαντάροι μας μπροστά…».
Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για αυτούς τους Έλληνες είναι να γεμίσουν οι πόλεις, τα χωριά, τα σπίτια μας, τα σχολεία, οι δρόμοι της Ελλάδας, τα χέρια των παιδιών μας και οι εκκλησιές μας με τα δύο χρώματα της γαλανόλευκης σημαίας!
Ζούμε σε καιρούς που πάμε να ξεχάσουμε αυτούς τους Έλληνες κι αυτές τις Ελληνίδες που περπατούσαν εκατοντάδες χιλιόμετρα στα ηπειρώτικα βουνά… Που εξαντλούσαν και τις τελευταίες τους δυνάμεις για να μην μείνει φαντάρος και η Πατρίδα αβοήθητη…
 Ο Έλληνας ΔΕΝ πρέπει να ξεχάσει ΠΟΤΕ!
 Ο Έλληνας είναι καταδικασμένος να θυμάται όλους όσους έχυσαν το αίμα τους σ’ αυτά τα χώματα.
Ο Έλληνας ΔΕΝ δύναται να ξεχάσει τις γυναίκες που γονάτιζαν από την κούραση και όμως πατούσαν στα πόδια τους γιατί είχαν στόχο να πάνε προμήθειες στους φαντάρους στο μέτωπο κι ένας Θεός ξέρει πως κατάφερναν να επιστρέψουν πίσω στα σπίτια τους.
Είναι απαράδεκτο να κυκλοφορουν βίντεο που δείχνουν Ελληνόπουλα να μην ξέρουν τον Εθνικό μας Ύμνο!
Είναι απαράδεκτο που τα Ελληνόπουλα έχουν το δικαίωμα να μην παίρνουν μέρος στην σχολική παρέλαση προς τιμήν των προγόνων μας.
Κι εμείς ως μη έχοντες εκείνων των Ελλήνων το φρόνημα τα βλέπουμε όλα αυτά και δεν δίνουμε καμία απολύτως σημασία, αλλά αντιθέτως συχνά την ώρα που ψάλλεται ο Εθνικός μας Ύμνος αντί να στεκόμαστε προσοχή δίνοντας το καλό παράδειγμα στα παιδιά μας, βγάζουμε φωτογραφίες και βίντεο για να τα αναρτήσουμε στα social media.
 
Ύστερα από όλα αυτά εύχομαι να μην αναρωτηθεί κάποιος από όλους εμάς γιατί πάει η Ελλάδα στον γκρεμό, αλλά να καταλάβουμε πως εμείς την σπρώχνουμε και να αλλάξουμε.
Να μάθουμε στις νέες γενιές γιατί βάζουμε σημαίες στα μπαλκόνια των σπιτιών μας. Δεν τις βάζουμε για να ενοχληθούν οι ξένοι, αλλά για να τιμηθούν οι πρόγονοί μας.
Να μην ερωτηθεί ξανά Ελληνόπουλο αν ξέρει το Εθνικό Ύμνο της Ελλάδος, να θεωρείται αυτονόητο ότι τον γνωρίζει.

Σε γνωρίζω από την κόψη,
Του σπαθιού την τρομερή
Σε γνωρίζω από την όψη,
 Που με βία μετράει την γη.
Απ’ τα κόκκαλα βγαλμένη
Των Ελλήνων τα ιερά,
Και σαν πρώτα ανδρειωμένη,
Χαίρε, Ω Χαίρε Ελευθεριά!

Αυτός είναι ο Εθνικός μας Ύμνος που ακούγοντας τον θα έπρεπε να ανατριχιάζουμε.
Η Παναγία μας, η Αγία Σκέπη να πρεσβεύει υπέρ ημών όπως πρέσβευε και τότε.

 Αυτή η πανέμορφη μαυροφορεμένη Γυναίκα που ακούμε σε τόσες μαρτυρίες ότι άνοιγε τα χέρια της και τα βλήματα των Ιταλών και των Γερμανών δεν πλησίαζαν τους Έλληνες φαντάρους, να μας σκεπάζει και να μας χαρίζει το έλεός της!
Αμήν.

Χρόνια πολλά.
Ζήτω η Ελλάς.
Ζήτω το Έθνος!

 

 ------------------------------------------------------

 

πηγή κειμένων: ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟCYNH

 

 

19 σχόλια:

  1. Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι

    Χρόνια πολλά Ελλάδα
    Χρόνια πολλά Έλληνες
    Ζήτω η Ελλάς
    Ζήτω το Έθνος

    Λίγο ακόμα......

    Διός Κούρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας και σε όλους τους Έλληνες,χρόνια πολλά και σε αυτούς που λένε "οχι" κάθε μέρα χρόνια τώρα,με κάθε τρόπο.
    Ευρυδίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 👍
      ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΆ ΕΥΡΥΔΊΚΗ.

      ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ 🌹

      Διαγραφή
  3. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΕΟΡΤΗ
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ
    Εμπρός! Μὲ ὀρθή, μεσούρανη
    τῆς Λευτεριᾶς τὴ δᾴδα,
    ἀνοίγεις δρόμο, Ἑλλάδα,
    στὸν Ἄνθρωπον ... Εμπρός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.
    ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΜΑΣ. ΑΙΩΝΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥΣ.
    ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΡΟ ΧΩΜΑ ΜΑΣ
    ΗΛΘΕ Η ΩΡΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ
    ΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣ. ΘΑ ΤΟ ΠΟΥΝ ΑΡΑΓΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ !
    ΕΠΕΙΔΗ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΥΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΗΡΩΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΙΣΩΣ ΦΑΝΩ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ.
    ΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ F/B ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΠΕΤΡΟΥ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ.
    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ !
    https://www.facebook.com/ioanpetrou/videos/670696901115423

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΖΗΤΩ η 28η Οκτωβριου, 1940!
    ΖΗΤΩ η ΠΑΤΡΙΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. > ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η´ΘΑΝΑΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. https://www.youtube.com/watch?v=vZB8Fn3JJ-c&t=105s

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 👍❤️❤️❤️❤️

      ΑΓΓΕΛΙΚΉ-ΑΧΑΡΝΑΙ 🌹

      Διαγραφή
  9. Μητσοτάκης - Σόλτς: «Η Γερμανία από τους πρώτους επενδυτές» - «Εξαιρετικές οι οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα»

    https://www.protothema.gr/politics/article/1300813/mitsotakis-solts-i-germania-apo-tous-protous-ependutes-exairetikes-oi-oikonomikes-sunthikes-stin-ellada/

    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λυπάμαι που θα σας χαλάσω την διάθεση αλλά δεν βλέπω τον λόγο να γιορτάζουμε.

    Πρώτον, γιατί δεν είναι ημέρα γιορτής αλλά ημέρα θύμισης και απόδοσης τιμών σε αυτούς που πολέμησαν για να είμαστε εμείς ελεύθεροι. Είμαστε; Φυσικά και όχι!

    Δεύτερον, ο πόλεμος δεν τελείωσε. Ποτέ δεν τελείωσε. Απλά άλλαξε μορφή. Σήμερα αποχαιρετάμε ένα παλληκάρι 40 ετών που έφυγε πριν 2 ημέρες από ξαφνικίτιδα. Υγιέστατος, μέχρι που πέθανε. Αύριο άλλον έναν, 60 χρονών που έφυγε χθες το βράδι από ανακοπή. Σε διπλανό χωριό κάθε χρόνο είχανε ξακουστό πανηγύρι του Αγ. Δημητρίου. Φέτος το ακυρώσανε γιατί από τα 100 σπίτια, τα 50 έχουν πένθος. Μερικά πολλαπλό.
    Γ@ΜΩ ΤΟ ({}) ΠΟΥ ΣΑΣ ΓΛΥΣΤΡΑΓΕ ΚΑΘΗΚΙΑ.

    Οπότε τι γιορτάζετε;
    Τη λεηλασία της πατρίδας μας;
    Την αντικατάσταση του πληθυσμού της με λαθροπιθήκια;
    Την βεβήλωση των τάφων τον προγόνων μας;
    Τις δολοφονίες των συμπολιτών μας;
    Την κλοπή της περιουσίας τους;

    Γιατί ευχόσαστε 'Χρόνια πολλά';
    Και σε ποιόν/ποιους;
    Στους ελληνόφωνους πράκτορες;
    Στους απάτριδες αδιάφορους αίλινες;
    Στα ζα που γλείφουν το χέρι που τα σφάζει;
    Ή δίνουμε ευχές μεταξύ μας ελπίζοντας πως θα ξορκίσουμε το κακό;

    Ο πραγματικός Έλληνας χθες έπρεπε να κάνει παρέλαση με καμπαρτίνες με το μάτι γυρισμένο ανάποδα.

    Ο κόσμος έχει αρχίσει να συγκεντρώνεται για την τελετή.
    Στα πηγαδάκια έξω βλέπω από ανήσυχα βλέμματα έως εξαγριωμένα.
    Προσωπικά έχω απασφαλίσει.

    ΑΕΡΑ ΡΕΕΕΕΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργο μου,

      μην νομίζεις ότι κι εγώ νιώθω διαφορετικά, αλλά κι απ' την πλευρά μου, ήταν απαραίτητες κάποιες αναρτήσεις της επετείου μας, μπας και έρθουν στα μάτια κάποιων -όσων έχουν απομείνει https://www.youtube.com/watch?v=UtySMQr3O7c ) νουνεχών ελληνοπαίδων.
      Όσοι έχουν κάνει και τις 3 δόσεις (πιθανότατα άνω του 1,5 εκατομμυρίου) θα μάς χαιρετίσουν μέχρι και το 2025. Αυτό το έχω χωνέψει πια. Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ!!!

      Διαγραφή
    2. Πιο ακριβείς υπολογισμοί μιλάνε για 3μισι εκατομμύρια νεκρούς τριδοσικούς στην Ελλάδα μέχρι το 2025.
      Εντελώς σλαμική η Ελλάδα μετά..;

      Διαγραφή
    3. Κωστή δεν αναφέρθηκα στις αναρτήσεις αλλά στα σχόλια των περισσότερων που δεν καταλαβαίνουν τι γίνεται γύρω τους.

      Σήμερα δεν είμαι στα καλύτερα μου. Αποχωρώ για να τα βρω πρωτίστως με τον εαυτό μου

      Διαγραφή
    4. ΣΤΑΛΙΝΟΦΑΣΙΣΜΟΣ01 Νοεμβρίου, 2022 13:56

      για τις ¨Ξαφνικίτιδες-Απώλειες Αγαπητών Προσώπων"...καλώς η κακώς φταίνε οι ίδιοι με την Επιλογή τους..όπως και αντίστοιχα όποιος δεν έκανε ήταν επίσης επιλογή του με Μεγάλο Κόστος σίγουρα..Καλή Ανάπαυση να έχουν όλοι!! τα υπόλοιπα που γράφεις για την Κατάντια της Ελλ.Κοινωνίας είναι 1000% αληθινά!! έχει ξεκινήσει αρκετά Χρόνια αυτό.

      Διαγραφή

  11. Οι. Έλληνες καταρρίπτουν πάντα αριθμούς και προγνώσεις είναι ένα από. Τα βασικά χαρακτηριστικά του έθνους μας , αυτό κάναμε και με τους
    Ιταλούς, αυτό θα κάνουμε και τώρα, γιατί είμαστε απρόβλεπτοι και δεν μπορούν τα μηχανάκια των
    Σιωνιστών να μας μετρήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΝΑ ΖΗΣΕΙ Η ΕΛΛΑΣ.
    ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΜΑΣ ΘΥΜΩΜΑΣΤΕ .
    ΑΥΤΑ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ,ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΔΡΕΣ, ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ. ΓΙΑΤΙ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΕΝΩ Ο ΣΚΛΑΒΟΣ ΕΙΝΑΙ ΖΟΜΠΙ.
    ΟΙ ΛΑΟΙ ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΤΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΣΤΑΛΙΝΟΦΑΣΙΣΜΟΣ01 Νοεμβρίου, 2022 12:42

    Τα Χρόνια Πολλά στην Ελλάδα+στους Έλληνες αφορούν αυτούς/αυτές που μέσα τους ΝΙΩΘΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΕΛΛΗΝΕΣ-ΙΔΕΣ και Οχι στους Λεγόμενους Ελληνόφωνους-Παγερά Αδιάφορους-Ωχ Αδερφιστές κτλ. κτλ. Επίσης υπάρχει ένα Προτεινόμενο βιβλίο για τον Ι.Μεταξά με τίτλο:Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΣΤΙΑ του Εμ.Γκράτσι (Ιταλός Πρόξενος που έδωσε το γνωστό τηλεγράφημα για την Παραχώρηση εδαφών κτλ.) Στο Συγκεκριμένο Βιβλίο,το οποίο ουσιαστικά λειτουργεί σαν Ιστορικό Κειμήλιο-Απομνημονεύμτα του Γκράτσε αναφέρονται λεπτομέρειες σε επίπεδο Κοινωνικό-Οικονομικό-Κινήσεις Γεωστρατηγικές των 2 Χωρών πολύ πριν ξεκινήσει η Πολεμική Σύγκρουση αλλά κ στην Διάρκεια της όσο γινόταν.Ο Γκράτσε ουσιαστικά πλέκει το Εγκώμιο στην Πολυσχιδή Προσωπικότητα του Ι.Μεταξά.Παράλληλα νιώθει Αγάπη για την Ελλάδα + άσχημα που έτυχε εκείνη την Περίοδο να είναι ο "Αντιπρόσωπος" ενός Φανφαρόνου/βλάκα Ηγέτη κ του Κινηματός του...δηλαδή προσπαθούσε να ισορροπήσει...με προσωπικό κόστος..Καλή Δύναμη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή