«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022

«Βόμβα» από το Κοινοβούλιο της Λιβύης: Απορρίπτει ως «παράνομη» τη συμφωνία της λυβικής "Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας" με την Τουρκία για τους υδρογονάνθρακες

Το λιβυκό κοινοβούλιο απορρίπτει τη συμφωνία για τους υδρογονάνθρακες που υπεγράφη σήμερα μεταξύ της Τουρκίας και της λιβυκής κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας.

Ειδικότερα, όπως αναγράφεται στο σχετικό tweet, «ο πρόεδρος του λιβυκού κοινοβουλίου Ακίλα Σάλεχ χαρακτηρίζει τη συμφωνία για τους υδρογονάνθρακες με την Τουρκία “παράνομη” και σημειώνει ότι η κυβέρνηση του Ντμπεϊμπά, της οποίας η θητεία είχε λήξει, δεν είναι εξουσιοδοτημένη για να υπογράφει διεθνείς συμφωνίες.

Τσαβούσογλου: «Υπογράψαμε συμφωνία για εκμετάλλευση υδρογονανθράκων με τη Λιβύη»

Η Λιβύη υπέγραψε με την Άγκυρα συμφωνία εκμίσθωσης της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης στην Τουρκία. Μέσω αυτής της συμφωνίας, η Λιβύη χορηγεί την άδεια σε τουρκικές εταιρείες να προβαίνουν σε έρευνες και γεωτρήσεις στις περιοχές που περιλαμβάνει η αμφιλεγόμενη συμφωνία του 2019 για τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ των δύο χωρών, η οποία δεν αναγνωρίζεται διεθνώς. Όπως δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών από την Τρίπολη στην κοινή συνέντευξη τύπου με την ομόλογό του Ναζλά Μανγκούς:

«Σήμερα, όπως είπε κι η κα. Ναζλά, υπογράψαμε δύο συμφωνίες: ένα μνημόνιο κατανόησης για υδρογονάνθρακες και ένα πρωτόκολλο. Οι συνεργάτες μας κάνουν διαπραγματεύσεις επί του παρόντος. Σήμερα, ελπίζουμε να επιστρέψουμε έχοντας υπογράψει ένα μνημόνιο κατανόησης στον τομέα του φυσικού αερίου.

«Υπάρχουν πολλά έγγραφα που συζητώνται ακόμη και συνεχίζουμε τις διαπραγματεύσεις μας με εποικοδομητικό τρόπο. Σχεδιάζουμε να υπογράψουμε αυτές τις συμφωνίες, οι οποίες θα ενισχύσουν τις σχέσεις μας και θα ενισχύσουν τους δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών, στην επόμενη συνάντηση του Ανώτατου Στρατηγικού Συμβουλίου. Και θα προετοιμαστούμε για αυτό μαζί με την κα. Ναζλά»», είπε ο Τσαβούσογλου σημειώνοντας ότι η συμφωνία για το φυσικό αέριο βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση μεταξύ των υπουργών Ενέργειας. Ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι οι λεπτομέρειες της συμφωνίας θα ανακοινωθούν μετά τις υπογραφές.

«Πρώτα από όλα, η συμφωνία για τους υδρογονάνθρακες, που μόλις υπογράψαμε, στοχεύει στη συνεργασία -στη βάση του win-win- των τουρκικών και λιβυκών εταιρειών στον τομέα των ερευνών και των γεωτρήσεων, τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα», συμπλήρωσε.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών έκανε λόγο και για άλλη μία συμφωνία που βρίσκεται στα σκαριά με τη Λιβύη, αναφορικά με φυσικό αέριο. «Και η συμφωνία για το φυσικό αέριο βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο υπουργείων ενέργειας. Μόλις υπογραφεί θα αποκαλύψουμε το περιεχόμενό της. Θα πρέπει να επιτευχθεί μια πλήρης συμφωνία, αλλά θα είναι επίσης μια συμφωνία με στόχο τη συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα του φυσικού αερίου».

«Τρίτες χώρες δεν έχουν δικαίωμα παρέμβασης»

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, προδικάζοντας τις ελληνικές αντιδράσεις, υποστήριξε ότι οι τρίτες χώρες δεν έχουν δικαίωμα να παρέμβουν στη συμφωνία που υπέγραψαν δύο κυρίαρχες χώρες.

Δημοσιογράφος ρώτησε ότι μπορεί να υπάρξουν αντιδράσεις για τα μνημόνια που υπέγραψαν σήμερα η Τουρκία και η Λιβύη, όπως με το προηγούμενο μνημόνιο στο οποίο Ελλάδα και Γαλλία είχαν αντιταχθεί, «αλλά μπορούμε να πούμε ότι πίσω από την υπογραφή αυτού βρίσκεται η ενεργειακή κρίση που περνάει ο κόσμος;»

Απαντώντας στην ερώτησή του, ο Τσαβούσογλου είπε: «Φυσικά, υπάρχει ενεργειακή κρίση στον κόσμο, αλλά ως Τουρκία δεν είμαστε μια χώρα που υποφέρει από την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού. Όμως οι συμφωνίες που υπογράψαμε στο παρελθόν και σήμερα είναι συμφωνίες που έχουν υπογραφεί μεταξύ δύο κυρίαρχων χωρών στη βάση του win-win. Καμία χώρα δεν κανένα λόγο σε αυτό. Αυτές οι χώρες δεν πρέπει να ξεχνούν ότι η Λιβύη είναι ένα κυρίαρχο κράτος, θα πρέπει να σταματήσουν να παρεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις της Λιβύης.

Επομένως, τρίτες χώρες δεν έχουν το δικαίωμα να παρέμβουν στη συμφωνία που υπέγραψαν δύο κυρίαρχες χώρες. Δεν έχει σημασία τί πιστεύουν. Το σημαντικό είναι, οι συμφωνίες που υπογράψαμε να είναι επωφελείς για τις δύο χώρες και τους λαούς των δύο χωρών. Το κοιτάμε αυτό. Δεδομένου ότι έχουμε υπογράψει, βλέπουμε αμοιβαία οφέλη εδώ, με αμοιβαία κατανόηση».

Από την πλευρά της η υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης δήλωσε για την υπογραφή του μνημονίου: «Υπογράψαμε μνημόνιο κατανόησης μεταξύ των δύο χωρών στους τομείς της πετρελαϊκής ενέργειας και των υδρογονανθράκων. Αυτές οι συμφωνίες δείχνουν το βάθος των ιστορικών σχέσεων μεταξύ των δύο φίλων χωρών».

Η Μανγκούς επισήμανε ότι το πρωτόκολλο είναι σημαντικό ειδικά σε ένα περιβάλλον όπου η κρίση της Ουκρανίας επηρεάζει την παγκόσμια οικονομία.

Αντιπαράθεση για το τουρκο-λιβυκό μνημόνιο

Αναφορικά με την ισχύ του μνημονίου περί θαλάσσιων δικαιοδοσιών που υπογράφηκε το 2019 μεταξύ Τουρκίας-Λιβύης φάνηκε να επικράτησε μία διχογνωμία μεταξύ των δύο υπουργών στη συνέντευξη τύπου. Από τη μία η Ναζλά Μανγκούς δήλωσε ότι:

«Το μνημόνιο για τον καθορισμό περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας δεν έχει ακόμη τεθεί σε ισχύ, καθώς αναμένεται ακόμη η διαδικασία έγκρισης του ΟΗΕ. Καθώς αναμένονται οι διαδικασίες έγκρισης και καταχώρησης. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία καταχώρησης, θα μπορούν να επωφεληθούν από αυτήν και οι δύο χώρες, είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών. Ωστόσο, δεν έχουμε οριστικοποιήσει αυτό το θέμα ακόμα. Επειδή πρόκειται για τεχνικό ζήτημα, οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.

Θα επισημάνω ένα μικρό πράγμα. Λάθος το είπα. Καταχώρηση θα έλεγα, όχι έγκριση. Εννοώ ‘καταχώρηση από τη Λιβύη’».

Απαντώντας όμως ο Τσαβούσογλου είπε: «Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μία παρεξήγηση σχετικά με τη συμφωνία για τη θαλάσσια δικαιοδοσία. Αυτή η συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ δύο κυρίαρχων χωρών και είναι μια συμφωνία σε ισχύ. Τόσο η Τουρκία όσο και η Λιβύη έχουν ενημερώσει τον ΟΗΕ ότι έχουμε υπογράψει μια τέτοια συμφωνία. Εμείς, ως Τουρκία, έχουμε καταχωρίσει τις περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας μας, δηλαδή τα όρια της υφαλοκρηπίδας μας, στον ΟΗΕ. Τώρα, αυτό που πρέπει να κάνει η Λιβύη είναι να καθορίσει κι εκείνη τις περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας της υφαλοκρηπίδας της και να τις καταχωρίσει στον ΟΗΕ. Έχουμε πραγματοποιήσει τεχνικές συνομιλίες για αυτό.

Και αυτή η συμφωνία θαλάσσιας δικαιοδοσίας, όπως είπα στην εισαγωγή μου, είναι μια συμφωνία που διασφαλίζει τα συμφέροντα τόσο της Λιβύης όσο και της Τουρκίας. Και το καλό θα ήταν ότι όλα τα τμήματα που βρεθήκαμε σε διαφορετικές θέσεις και καταστάσεις στο παρελθόν στη Λιβύη να υποστηρίξουν σθεναρά αυτή τη συμφωνία».
Τακτικός στρατός

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε επίσης ότι η Τουρκία θα συμβάλει στην οργάνωση του τουρκικού στρατού της Λιβύης. «Θα συνεχίσουμε το έργο μας σε αυτό το πλαίσιο της συνεργασίας για να διασφαλίσουμε στη Λιβύη έναν τακτικό στρατό».

Είχε καταγγέλλει τη σύμβαση ο Λίβυος υπουργός

Ο υπουργός Πετρελαίου της Λιβύης, Μοχάμεντ Αούν, είχε καταγγείλει πριν υπογράψει τη συμφωνία με την Άγκυρα, την κυβέρνηση Ντμπεϊμπά ότι προσπαθεί «να περάσει ύποπτη συμφωνία πετρελαίου με την Τουρκία για εκμετάλλευση πετρελαίου και φυσικού αερίου στην υπεράκτια περιοχή κοντά στο Τομπρούκ στην ανατολική Λιβύη». Ο Αούν είχε δηλώσει ότι αν η συμφωνία συμπεριλάμβανε τις παρατηρήσεις του, τότε θα την υπέγραφε.

«Η επίσκεψη και οι προσφορές που θα υπογραφούν έρχονται σε μια κρίσιμη στιγμή και θα θεωρηθούν ως κλιμάκωση», αναφέρουν Λίβυοι αξιωματούχοι.

1.«Η τουρκική αντιπροσωπεία θα υπογράψει μνημόνια συνεργασίας με την κυβέρνηση της Λιβύης στον ενεργειακό τομέα για εξερεύνηση στην αμφισβητούμενη θαλάσσια ΑΟΖ, καθώς και μνημόνια συνεργασίας στον τομέα του εμπορίου, τα μέσα ενημέρωσης/επικοινωνίας και της στρατιωτικής εκπαίδευσης.

2.Η Τουρκία κάνει με κυβέρνηση της Λιβύης ακριβώς ό,τι έκανε με το GNA, εκμεταλλευόμενη την αδυναμία και την ευάλωτη θέση της προς όφελος της Τουρκίας επιβάλλοντας συμφωνίες/μνημόνια που ωφελούν τα γεωπολιτικά/οικονομικά συμφέροντα της Τουρκίας.

3.Τα σχόλια του υπουργού πετρελαίου και φυσικού αερίου του κυβέρνησης της Λιβύης, Μοχάμεντ Αούν, αποτελούν σαφές σημάδι ότι η Τουρκία προτείνει δυσμενείς όρους για τη Λιβύη σε εκείνες τις συμφωνίες/μνημόνια που σκοπεύει να προωθήσει με τον πρωθυπουργό Ντμπεϊμπά.

4.Αυτή η κίνηση της Τουρκίας θα θεωρηθεί και θα αντιμετωπιστεί ως κλιμάκωση από την πλευρά των διαφόρων ξένων ενδιαφερόμενων μερών που εμπλέκονται στη Λιβύη. Ειδικότερα, από την Αίγυπτο, την Ελλάδα και τη Γαλλία. Η κυβέρνηση της Λιβύης/Ντμπεϊμπά ελπίζει ότι η Τουρκία θα βοηθήσει στην υπεράσπισή τους και θα παρατείνει το χρόνο τους στην εξουσία.

5.Εσωτερικά, οι συμφωνίες που αναμένεται να υπογραφούν από την τουρκική αντιπροσωπεία με την κυβέρνηση της Λιβύης θα προκαλέσουν αντιπαράθεση και πιθανή δράση από τους Λίβυους».

Τέλος, ο Πρόεδρος του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης Μοχάμεντ αλ-Μένφι δήλωσε: «Υποστηρίζουμε τη Συμφωνία Οριοθέτησης ΑΟΖ που υπογράφηκε με την Τουρκία. Το επιβεβαιώνουμε και με τις σημερινές Συμφωνίες».

«Ελπίζουμε να επιστρέψουμε έχοντας υπογράψει μνημόνιο κατανόησης στον τομέα του φυσικού αερίου»

Η Λιβύη υπέγραψε με την Άγκυρα συμφωνία μίσθωσης της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης στην Τουρκία. Μέσω αυτής της συμφωνίας, η Λιβύη χορηγεί την άδεια σε τουρκικές εταιρείες να προβαίνουν σε έρευνες και γεωτρήσεις στις περιοχές που περιλαμβάνει η αμφιλεγόμενη συμφωνία του 2019 για τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ των δύο χωρών, η οποία δεν αναγνωρίζεται διεθνώς.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου με την ΥΠΕΞ της Λιβύης, Νάζλα Μανγκούς, ο Τσαβούσογλου δήλωσε μεταξύ άλλων πως «Σήμερα, όπως είπε και η κα Ναζλά, υπογράψαμε δύο συμφωνίες: ένα μνημόνιο κατανόησης για υδρογονάνθρακες και ένα πρωτόκολλο. Οι συνεργάτες μας κάνουν διαπραγματεύσεις επί του παρόντος. Σήμερα, ελπίζουμε να επιστρέψουμε έχοντας υπογράψει ένα μνημόνιο κατανόησης στον τομέα του φυσικού αερίου».

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, υπάρχουν πολλά προσχέδια και «συνεχίζουμε τις διαπραγματεύσεις μας με εποικοδομητικό τρόπο. Σχεδιάζουμε να υπογράψουμε αυτές τις συμφωνίες, οι οποίες θα ενισχύσουν τις σχέσεις μας και θα ενισχύσουν τους δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών, στην επόμενη συνάντηση του Ανώτατου Στρατηγικού Συμβουλίου. Και θα προετοιμαστούμε για αυτό μαζί με την κα Ναζλά».

«Η συμφωνία για τους υδρογονάνθρακες, που μόλις υπογράψαμε στοχεύει στη συνεργασία με τουρκικές και λιβυκές εταιρείες, όπως έρευνες και γεωτρήσεις, τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα», κατέληξε.

ethnos.gr


katohika.gr


5 σχόλια:

 1. καλά εκεί στην Λιβύη γίνεται του κουτρούλη ο γάμος. 5-6 επίσημες και άλλες τόσες ανεπίσημες κυβερνήσεις έχουν, ας είναι καλά οι ξένες μυστικές υπηρεσίες. Όπως και να έχει όμως το πράγμα ο Τούρκος είναι άκρως αποφασισμένος και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να μας προβληματίσει πάρα πολύ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/i-ypopti-stasi-tis-kyvernisis-mitsotaki-se-aoz-tourkias-me-livyis-syggeneis-kai-filoi-kleinoun-deal-me-tin-tripolis/

  Η ύποπτη στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε ΑΟΖ Τουρκίας με Λιβύη – «Συγγενείς και φίλοι» κλείνουν deal με την Τρίπολη
  Ποτέ από το 2019 μέχρι σήμερα δεν αντιδρούν έγκαιρα και με πράξεις - Μένουν στις αερολογίες κατόπιν εορτής - Γιατί;

  ---------------------------------
  ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ
  ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ
  ΟΜΑΔΙΚΟ ΚΡΕΜΑΣΜΑ
  ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ!
  ΓΙ ΑΥΤΟ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΚΑΙΝΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ...ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΕΝΑΜΙΣΙ ΕΥΡΩ ΤΟ ΛΙΤΡΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΛΕΒΗΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΡΙΧΝΕΤΕ JOHNY WALKER...
  ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ [ ΙΣΟΤΙΜΙΑΣ JOHNY WALKER-ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ]...

  ΥΓ. ΚΩΣΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΓΓΟΥΡΙ ΜΕ ΜΙΣΟ ΕΥΡΩ...ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ...SEX... ΜΑΣΚΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ...ΚΑΙ ΦΑΓΗΤΟ... [ ΜΑΘΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ PART-1 ]
  ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.