«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022

Η ασφάλεια της Ευρώπης γίνεται βαρύ φορτίο για τις ΗΠΑ

Η Ευρώπη, όχι η Ρωσία ή η Κίνα, είναι η κύρια εξωτερική απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες, αναφέρει το Newsweek. Παρά το γεγονός ότι οι χώρες της ΕΕ έχουν γίνει πολύ πιο πιθανό να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για την κυριαρχία των ΗΠΑ, στην πραγματικότητα όμως είναι ακόμα πολύ επωφελής γι' αυτές. " - Εντωμεταξύ.. " Η ολλανδική κυβέρνηση ήρε 91 κυρώσεις κατά της Ρωσίας" !


 

Η ασφάλεια της Ευρώπης γίνεται βαρύ φορτίο για τις ΗΠΑ - Newsweek

29.10.2022 10:23

Ανίκανη να υπερασπιστεί τον εαυτό της, η Ευρώπη γίνεται πραγματικό βάρος για τις ΗΠΑ, λέει το αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι Newsweek.

Η Ευρώπη, όχι η Ρωσία ή η Κίνα, είναι η κύρια εξωτερική απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες, αναφέρει το Newsweek. Παρά το γεγονός ότι οι χώρες της ΕΕ έχουν γίνει πολύ πιο πιθανό να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για την κυριαρχία των ΗΠΑ, στην πραγματικότητα όμως είναι πολύ επωφελής γι' αυτές. Το κανάλι επισημαίνει ότι οι ΗΠΑ είναι αυτές που παρέχουν την πραγματική ασφάλεια στην Ευρώπη, η οποία μπορεί να δαπανήσει χρήματα για τον στρατό και να τα επενδύσει στην ανάπτυξη της δικής της ευημερίας.

Ωστόσο, υποστηρίζει το Newsweek, μια τέτοια μονόπλευρη μορφή εξάρτησης είναι καταδικασμένη σε αποτυχία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν έναν μακρύ κατάλογο "εχθρών" και δεν μπορούν να τους αντιμετωπίσουν μόνες τους. Ως εκ τούτου, πιστεύει το κανάλι, η Ευρώπη δεν θα έκανε λάθος να το κάνει τουλάχιστον για τη δική της ασφάλεια.

fr.news 

 

Η ολλανδική κυβέρνηση ήρε 91 κυρώσεις κατά της Ρωσίας

 24 oktober 2022 11:04

Η κυβέρνηση έχει χορηγήσει δεκάδες εξαιρέσεις από τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Αυτό είναι το αποτέλεσμα έρευνας στα αρμόδια υπουργεία. Οι εταιρείες και τα ιδρύματα στα οποία έχει χορηγηθεί απαλλαγή δεν δεσμεύονται πλέον από τις κυρώσεις.

Τα Υπουργεία Εξωτερικών, Οικονομικών, Οικονομικών, Υποδομών και Παιδείας έχουν τη δυνατότητα να χορηγούν εξαιρέσεις.

91 εξαιρέσεις

Από την έναρξη του πολέμου στα τέλη Φεβρουαρίου, τα υπουργεία έχουν χορηγήσει συνολικά 91 εξαιρέσεις. Αυτό γίνεται για να "επιτραπεί ένας ορισμένος βαθμός ευελιξίας σε συγκεκριμένες περιπτώσεις", σύμφωνα με εξήγηση του Υπουργείου Εξωτερικών. Ως παράδειγμα, ανέφερε έναν ολλανδικό οργανισμό που ζητούσε ένα διαφορετικό είδος πληρωμής από τη Ρωσία.

Από τον Απρίλιο, τα πλοία με ρωσική σημαία απαγορεύεται να προσεγγίζουν λιμάνια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ωστόσο, το Υπουργείο Υποδομών και Δημοσίων Έργων επιτρέπει τα πλοία με ορισμένα φορτία. Σε αυτά περιλαμβάνονται η αλουμίνα και τα τρόφιμα. Σε 34 περιπτώσεις, τα πλοία είχαν πρόσβαση σε ολλανδικά λιμάνια.

Gazprom Ολλανδία

Οι ολλανδικές εταιρείες επιτρέπεται επίσης να λαμβάνουν ενέργεια από πρώην εταιρείες της Gazprom. Στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο υπουργός Jetten (Κλίμα και Ενέργεια) έκανε μια εξαίρεση για τους οργανισμούς που έχουν συμβόλαιο ενέργειας με την Gazprom Netherlands, θυγατρική της ρωσικής Gazprom

Ο Jetten ήθελε αρχικά να καταγγελθούν οι συμβάσεις, αλλά έκανε μια εξαίρεση. Οι ευρωπαϊκές εταιρείες της Gazprom απορροφήθηκαν από τη γερμανική κυβέρνηση και έκτοτε ονομάζονται SEFE Energy (Securing Energy for Europe). Σύμφωνα με Γερμανούς αξιωματούχους, ούτε μια δεκάρα δεν πηγαίνει στη Ρωσία.

Στις Κάτω Χώρες, δεκάδες εταιρείες και οργανισμοί κάνουν χρήση αυτής της απαλλαγής, δήλωσε το υπουργείο. Σε αυτούς περιλαμβάνονται δήμοι, σχολεία και αρχές ύδρευσης. Συνολικά, το υπουργείο έχει χορηγήσει 25 εξαιρέσεις, βοηθώντας 150 αιτούντες. Μία απαλλαγή μπορεί να χρησιμοποιηθεί από πολλές εταιρείες.

Χρηματοοικονομικά και εξωτερικό εμπόριο

Ο Υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου έχει επίσης τη δυνατότητα να άρει τις κυρώσεις. Σύμφωνα με τον υπουργό Schreinemacher, 13 διαφορετικές οργανώσεις έχουν λάβει συνολικά 18 απαλλαγές. Οι λόγοι, σύμφωνα με το υπουργείο, είναι "ανθρωπιστικοί λόγοι" και η συνεργασία ΕΕ-Ρωσίας σε "καθαρά αστικά θέματα".

Ο Υπουργός Οικονομικών μπορεί να χορηγεί εξαιρέσεις για τα δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία ή τη χρηματοδότηση αγαθών που υπόκεινται στο καθεστώς κυρώσεων. Αυτό συνέβη 13 φορές.

 rtlnieuws.nl

 

4 σχόλια:

  1. ....Ο μεγιστος δυνητικος γεωπολιτικος αντιπαλος της Αγγλοσαξονιας ειναι η....... Ευρωπη!!! Κατι που και εγω εδω και πολλα χρονια υποστηριζω. Μεχρι και το Νewsweek λοιπον το πηρε χαμπαρι αλλα οι δικοι μας καθεστωτικοι αναλυτες ακομα καθευδουν......... Περιγραφω ενα πιθανο σεναριο:Μολις τα ΑΤΜ αρχισουν σε λιγο να βγαζουν αερα η μολις το κρυο και η πεινα χτυπησει την πορτα των υπνωττισμενων μπουληδων απο την καλοπεραση Ευρωπαιων, τοτε μονον θα αρχιση η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ!!!Αφου ομως πρωτα καταστραφει η Ευρωπη οικονομικα. Εντελως.Γιατι ο ιδρυματοποιημενος Ευρωπαιος ο τροφιμος ενος απολυτα προστατευμενου κοσμου δαπαναις των αλλων δεν ξυπνα αλλιως. Αυτο θαναι το τιμημα του 75χρονου πολιτικου αυτισμου και της καλοπερασης με τα λεφτα τους πορους και την εκμεταλλευση των τριτοκοσμικων χωρων και οχι μονον. Και την δουλικη οσο και ακρως εξευτελιστικη υπακοη στους "απελευθερωτες" Αγγλοσαξονες.Ομως δεν μπορεις να αναστηθεις αν δεν γινεις πρωτα σταχτη ελεγε ο Νιτσε.Και η ανασταση θα εκδηλωθει, ειναι νομοτελεια!! Αφου δεν χαθηκε ποτε η κληρονομια της Ρωμης δηλαδη της Αρχαιας Ελλαδας απο το συλλογικο ασυνειδητο των Ευρωπαιων!!!Αφου η δημοκρατια, η αμφισβητηση και ο Ανθρωπισμος δεν εχουν σβησει ακομα παρολη την προπαγανδα τα ψυχοφαρμακα και και τα παντοειδη ψυχοτροπα εμβολια. Ουτε επισης χαθηκε η ανθρωπιστικη κληρονομια του Χριστιανισμου που στην ουσια λειτουργησε ολους αυτους τους αιωνες στην Δυση ως ξενιστης και εν κρυπτω φορεας παλι της Αρχαιας Ελλαδας. Της μοναδικης φωτεινης πολιτισμικης οντοτητας ανα τους αιωνες αν δεν κανω λαθος. ..............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έεεετσι! Ακριβώς! Μα ακριβώς όμως!
      👍👍👍

      Διαγραφή
    2. κου και σου = ξου31 Οκτωβρίου, 2022 11:39

      @ Thales
      Εγω λεω ....βομβαρδισατε το ισραηλ να τελειωνουμε.
      Μια κι εξω με τους .....φουστηδες (ειμαι απ την Φελοφοννησο)
      Τα υπολοιπα ειναι για .....ναχουμε να λεμε.

      Διαγραφή
  2. ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ31 Οκτωβρίου, 2022 07:54

    ΕΣΣΕΤ ΗΜΑΡ ΟΤΕ ΦΟΊΒΟΣ
    ΠΑΛΙΝ ΕΛΕΥΣΕΤΑΙ
    ΚΑΙ ΕΣ ΑΕΙ ΕΣΤΑΙ.
    ΦΟΊΒΟΣ ΓΑΡ ΑΦΙΧΘΗ.
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή