«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

Νά πώς η Δύση λέει ψέματα στον πόλεμο στην Ουκρανία.

γράφει ο Jacques Baud, Ελβετός εμπειρογνώμονας μυστικών υπηρεσιών

Σχόλιο Διόδοτου: Δεν υπάρχει αμφιβολία· ο κύριος Baud τα λέει καταπληκτικά! Θέλουμε όμως να προσθέσουμε, στο σημείο περί αποτυχιών ειρήνευσης, ότι η σατανική κλίκα της Δύσης.. δεν επιδιώκει καμία απολύτως προσπάθεια διαπραγμάτευσης μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας· έχει βρει σε αυτή τη σύγκρουση.. την κότα με τα χρυσά αυγά! Τρέχει εν τάχει την 'ατζέντα 2030' επάνω στην καμπούρα των ευρωπαϊκών λαών· ό,τι προλάβει από το Great Reset του μαρκαρίσματος για ένα πιάτο φαΐ, αρπαγής γης, αλλοίωσης πληθυσμών κλπ.. 


Νέα Υόρκη. 

Ο Ελβετός αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών, σύμβουλος του ΝΑΤΟ και συγγραφέας πολλών βιβλίων Jacques Baud ασχολήθηκε με τον πόλεμο στην Ουκρανία σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε από την αμερικανική ανεξάρτητη πύλη μέσων ενημέρωσης grayzone.com και ειδικότερα επέκρινε έντονα την κάλυψη από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης. Ο Baud, το τελευταίο βιβλίο του οποίου (Επιχείρηση Ζ) είναι αφιερωμένο στην ουκρανική σύγκρουση, επισημαίνει ότι τα δυτικά μέσα ενημέρωσης δίνουν συστηματικά μόνο την ουκρανική εκδοχή των γεγονότων, η οποία όμως συχνά είναι αποδυναμωμένη ή απλώς ψευδής.

 

Ο Baud δηλώνει κυριολεκτικά: 

"Όλες οι πληροφορίες που έχουμε για την Ουκρανία, μπορώ να πω ότι όλες, το 100 τοις εκατό των πληροφοριών που εμφανίζονται στα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης, προέρχονται από την ουκρανική προπαγάνδα. Με αυτό εννοώ τους αριθμούς, τον αριθμό των θυμάτων, τον αριθμό των θανάτων, τον αριθμό των περιστατικών, απλά."

Ο Baud εντοπίζει ουσιαστικά τρεις θεματικούς τομείς στους οποίους η δυτική δημοσιογραφία αστοχεί, επειδή είναι μονόπλευρα φιλοουκρανική:

Πρώτον, η Δύση μιλάει (και γράφει) επίσημα για τη χρήση ρωσικών πυρηνικών όπλων - ενώ ο Πούτιν δεν έχει απειλήσει ποτέ με χρήση πυρηνικών όπλων. Ο ηγέτης του Κρεμλίνου απείλησε απλώς ότι θα χρησιμοποιήσει "όλα τα οπλικά συστήματα που διαθέτουμε" εάν "απειληθεί η εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας". Σύμφωνα με τον Baud, πρόκειται κυρίως για υπερηχητικούς πυραύλους και πυραύλους με πολλαπλές κεφαλές, αλλά όχι πυρηνικές κεφαλές.

Επιπλέον, η Ρωσία έχει μια πολιτική "μη πρώτης χρήσης" όσον αφορά τη χρήση πυρηνικών όπλων, σε αντίθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες: ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν απομακρύνθηκε από την πολιτική "μη πρώτης χρήσης" φέτος. Έτσι, η Ουάσινγκτον διατηρεί την πόρτα ανοιχτή για ένα πυρηνικό χτύπημα. Ακόμα και ο στενότερος σύμμαχος των ΗΠΑ, η Βρετανία, έχει επαναβεβαιώσει σταθερά τη δυνατότητα ενός πρώτου πυρηνικού πλήγματος - η νέα πρωθυπουργός Λιζ Τρας δήλωσε ρητά την παραμονή της ορκωμοσίας της: "Είμαι έτοιμη να το κάνω".

Δεύτερον, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στην πραγματικότητα, δεν είναι η Ρωσία που σαμποτάρει πιθανές ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις και μια λύση με διαπραγμάτευση. Είναι γεγονός ότι, από την αρχή του πολέμου, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία έχουν επανειλημμένα επιτύχει να εκτροχιάσουν μια ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας. Ήδη από τον Μάρτιο, δηλαδή λίγο μετά την έναρξη του πολέμου, τα δυτικά κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης έκλεισαν τα αυτιά τους στον ισχυρισμό του Πούτιν ότι η Ουκρανία και η Ρωσία ήταν "πολύ, πολύ κοντά σε μια ειρηνευτική συμφωνία". Η Ουκρανία πιέστηκε στη συνέχεια από τις ΗΠΑ και τη Δύση να αρνηθεί έναν συμβιβασμό με τη Ρωσία. Ο Baud υπενθυμίζει ότι μέχρι σήμερα έχουν γίνει τρεις απόπειρες ειρήνευσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, οι οποίες καταπνίγηκαν όλες εν τη γενέσει τους από τη Δύση.

Η πρώτη απόπειρα πραγματοποιήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου, μία ημέρα μετά την έναρξη του πολέμου. Σύμφωνα με τον Baud, ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky κλήθηκε στην τάξη από την ΕΕ, καθώς είχε ήδη τεθεί σε εφαρμογή ένα "πακέτο βοήθειας" ύψους 450 εκατομμυρίων ευρώ για όπλα. Σύμφωνα με τον Baud, η κατάσταση ήταν παρόμοια σε μια δεύτερη προσπάθεια τον Μάρτιο. Και εδώ, οι δυτικές παραδόσεις όπλων -αυτή τη φορά αξίας 500 εκατομμυρίων ευρώ- ήταν καθ' οδόν. Ο τότε πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, πραγματοποίησε μάλιστα ειδικό ταξίδι στο Κίεβο για να ασκήσει πίεση στον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι και να αποτρέψει μια ειρηνευτική συμφωνία.

Σε μια τρίτη προσπάθεια, ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν θέλησε να μεσολαβήσει για μια ειρηνευτική συμφωνία. Μετά την "απροσδόκητη" επίσκεψή του στο Κίεβο, ο Τζόνσον δήλωσε ξεκάθαρα σε συνέντευξη Τύπου στο Κίεβο: "Καμία διαπραγμάτευση με τους Ρώσους. Πρέπει να αγωνιστούμε. Δεν υπάρχει περιθώριο για διαπραγματεύσεις με τους Ρώσους.

Τρίτον, σύμφωνα με τον Baud, η Ουκρανία χρησιμοποιείται κυνικά από τη Δύση. Από τη σκοπιά της Δύσης, ο πόλεμος στην Ουκρανία αποσκοπεί μόνο στο να γονατίσει τη Ρωσία και να την αφαίμαξη οικονομικά. "Στην πραγματικότητα, κανείς δεν ενδιαφέρεται για [την Ουκρανία]", δήλωσε ο Baud. Χρησιμοποιείται πρωτίστως για τα στρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ. Με τον τρόπο αυτό, οι ΗΠΑ και η Δύση έκαναν λάθος υπολογισμό. Διότι "ο αρχικός στόχος ήταν πράγματι να προκαλέσει τη Ρωσία, ώστε η οικονομία της να καταστραφεί από τις κυρώσεις".

"Αλλά οι κυρώσεις έχουν έκτοτε ανακληθεί. Αρχικά, θεωρήθηκε ότι η Ρωσία θα κατέρρεε γρήγορα κάτω από τις κυρώσεις", λέει ο Baud. "Όμως, παρά τις αντιξοότητες, η Ρωσία δεν έχει καταρρεύσει και εξακολουθεί να μάχεται". Ο πρώην αξιωματικός των ελβετικών μυστικών υπηρεσιών συνοψίζει την πολιτική κυρώσεων της Δύσης: "Έχουμε επιβάλει τη μία κύρωση μετά την άλλη, χωρίς αυτό να έχει κανένα αποτέλεσμα".

Συμπέρασμα: η Δύση υπήρξε "θύμα του ίδιου της του λάθους". Και όχι μόνο αυτό: οι χαμένοι είναι η Ευρώπη, η οποία σήμερα βυθίζεται σε ενεργειακή και οικονομική κρίση. Αλλά ο μεγαλύτερος χαμένος είναι η Ουκρανία, η οποία είναι απλώς ένα πιόνι στο παιχνίδι της Δύσης


zuerst.de

Μετάφραση: Con



2 σχόλια:

  1. Φίλτατε Κώστα, λές στον πρόλογό σου : "η σατανική κλίκα της Δύσης.. δεν επιδιώκει καμία απολύτως προσπάθεια διαπραγμάτευσης μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας".

    Και ποιός μας είπε οτι και οι αντιδυνάμεις θέλουν διαπραγμάτευση ;;;;;; Ένα γεγονός, όσο δυστοπικό και αν είναι, προσφέρεται προς εκμετάλευση και απο τις δύο πλευρές. Η κάθε πλευρά με τον τρόπο της επιδιώκει την επικράτηση, με φυσικά άλλο αποτέλεσμα για την ανθρωπότητα. Καμμία διαπραγμάτευση λοιπόν. ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΕΞΑΫΛΩΣΗ των μαύρων και των ανάποδων.

    Έρρωσθε

    Διός Κούρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ψεύδος είναι η αρχή παντός κακού, ας απέχουμε , λοιπόν από αυτό αγαπητοί φίλοι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή