«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

Βλέπουμε πολλά πράγματα να συμβαίνουν στο παρασκήνιο.....

Η ανάρτηση περιέχει ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΟΤΑΤΟ άρθρο του Helmholtz Smith (Sonar21.com) για παρασκηνιακές εξελίξεις στα φλέγοντα γεωπολιτικά θέματα των ημερών μας.

                                                                        Η εικόνα, από voltairenet.org

 

ΠΡΟΑΙΣΘΉΜΑΤΑ ΤΟΥ HELMHOLTZ SMITH

3 Οκτωβρίου 2022

 

Βλέπω πολλά πράγματα να συμβαίνουν στο παρασκήνιο. Τα απαριθμώ εδώ.

ΗΠΑ/ΔΥΣΗ

Ο Σάλιβαν λέει ότι έχει ανοίξει ένας σύνδεσμος επικοινωνίας με τη Μόσχα. Για να μιλήσουμε για τι; Αν ακολουθήσετε την επίσημη γραμμή της Ουάσιγκτον δεν υπάρχει τίποτα να συζητήσουμε - η Μόσχα πρέπει να παραιτηθεί. Μήπως η Ουάσιγκτον προετοιμάζεται για μια διαφορετική συζήτηση;

Μετά τις κατηγορίες ότι η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο πυρηνικών όπλων ο Μπλίνκεν ξεκαθάρισε ότι δεν έχουν παρατηρηθεί προπαρασκευαστικά σημάδια. Κάτι σαν μείωση της ρητορικής.

Ο Ζελένσκι υπέβαλε αίτηση για ταχεία ένταξη στο ΝΑΤΟ και αμέσως απορρίφθηκε από τον Σάλιβαν - "σε διαφορετική στιγμή".

Η κούραση είναι ορατή - τρεις πρόσφατες αμερικανικές δημοσκοπήσεις δείχνουν επιθυμία για διπλωματία, "λιγότερη ανησυχία" και ότι η Ουκρανία δεν μπαίνει στη λίστα. Μου θυμίζει ένα σχόλιο του Γκονζάλο Λίρα ότι η Ρωσία θα έπρεπε απλώς να κάνει τον πόλεμο βαρετό για τους Αμερικανούς.

Οι οικονομικές επιπτώσεις των κυρώσεων που έχουν γίνει μπούμερανγκ σφίγγουν αμείλικτα στην Ευρώπη. Τώρα ακούμε για πιθανή κατάρρευση τραπεζών και διαβάζουμε χαρούμενα κομμάτια για το πώς να κρατήσουμε τη μούχλα έξω από τα κρύα, υγρά σπίτια. Με το Nordstream εκτός διαμάχης. καμία βελτίωση δεν είναι ορατή. Ο χρόνος είναι με το μέρος της Ρωσίας. Κάποια στιγμή ο ευρωπαϊκός πληθυσμός θα έχει βαρεθεί. Οι διαμαρτυρίες αυξάνονται. Η συντριπτική απόρριψη στο γερμανικό κοινοβούλιο της αυξημένης υποστήριξης προς την Ουκρανία δείχνει προς αυτή την κατεύθυνση.

Η Αμερική είναι σε καλύτερη κατάσταση αλλά αισθάνεται και αυτή το μπούμερανγκ. Ο πληθωρισμός αυξάνεται και τι θα συμβεί με τις τιμές της βενζίνης (μια τεράστια ανησυχία) όταν σταματήσουν να αδειάζουν το Στρατηγικό Αποθεματικό Πετρελαίου; Και αν η Κίνα ξεφορτωθεί πολλά αμερικανικά νομίσματα η κατάσταση θα χειροτερέψει.

ΤΑ ΔΥΤΙΚΆ ΌΠΛΑ ΤΕΛΕΙΏΝΟΥΝ

Η Δύση ξεμένει από όπλα για να στείλει στην Ουκρανία. Ένα ρεπορτάζ του CNBC κάνει λόγο για την Αμερική που έχει ξεμείνει από όπλα και πυρομαχικά των 155 χιλιοστών (αναζητούνται κατασκευαστές)- έχει ήδη στείλει παραγωγή δέκα ετών σε Javelins! Τα τελευταία HIMARS που "έστειλε" δεν έχουν κατασκευαστεί ακόμη.

Παρόμοιες ιστορίες από την Ευρώπη. Το διαθέσιμο απόθεμα του πρώην σοβιετικού εξοπλισμού έχει εξαντληθεί - 28 ("εκσυγχρονισμένα" πριν από 20 χρόνια) άρματα T55 που σκανδαλίστηκαν από τη Σλοβενία είναι το τελευταίο "όπλο-θαύμα".

Η Δύση δεν έχει τη βιομηχανική ικανότητα να υποστηρίξει τον σύγχρονο πόλεμο. Ό,τι έχει σταλεί στην Ουκρανία μέχρι στιγμής προέρχεται από τα υπάρχοντα αποθέματα. Οι δυτικοί στρατοί πρέπει είτε να αρχίσουν να κανιβαλίζουν τους μόνιμους στρατούς τους είτε να σταματήσουν. Τότε τι; Τα δυτικά όπλα έκαναν δυνατή την επίθεση του Σεπτεμβρίου.

ΔΙΕΘΝΗ

Το "ξόρκι" της Δύσης δεν λειτουργεί. Ο Σολτς έλαβε ελάχιστη υποστήριξη από την επίσκεψή του στον Κόλπο, όπως και ο Μπάιντεν από τη Σαουδική Αραβία. Η Κίνα, η Ινδία και η Βραζιλία απείχαν από την αμερικανική πρόταση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να καταδικάσει την απορρόφηση των τεσσάρων περιοχών από τη Ρωσία. Το "90% του κόσμου" δεν ακολουθεί το παράδειγμα της λεγόμενης "διεθνούς κοινότητας". Πολλές χώρες βλέπουν ότι ο κόσμος αλλάζει και έχουν επιλέξει την πλευρά τους ή περιμένουν να δουν πώς θα εξελιχθεί (η Αίγυπτος και η Σαουδική Αραβία βολιδοσκοπούν το SCO,* για παράδειγμα). [* σημ. Διόδοτου: Δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα εύρεσης του ιστότοπου, όπως θα σάς πει η γκούγκλ, σχετικά με την είδηση για Αίγυπτο και Σαουδική Αραβία. Απλώς.. τον λογοκρίνει. Αν τον αναζητήσετε με Brave browser π.χ. θα ανοίξει κανονικά]

ΡΩΣΙΑ

Υπάρχουν πολλά βίντεο με τρένα που μεταφέρουν βαρύ εξοπλισμό δυτικά. Έχω δει άρματα μάχης, Mstas, BM-21, Iskanders και πολλά BMP. Τίποτα δεν δείχνει ότι η Ρωσία ξεμένει από οτιδήποτε. Αυτό υποδηλώνει προετοιμασίες για μια μεγάλης κλίμακας τεθωρακισμένη επίθεση του ρωσικού στρατού σύμφωνα με το παραδοσιακό δόγμα της βαθιάς διείσδυσης.

Το καθεστώς των νέων τεσσάρων περιφερειών ανοίγει τη δυνατότητα πιο δυναμικών ενεργειών από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ως τέτοιες, επειδή "υπερασπίζονται την πατρίδα".

Υπάρχουν πολλές εύλογες εικασίες ότι η επιστράτευση 300 χιλιάδων ανδρών μπορεί να απελευθερώσει στρατιώτες στα μετόπισθεν. Αν είναι έτσι, το αποτέλεσμα των επιπλέον στρατευμάτων μπορεί να γίνει αισθητό νωρίτερα από ό,τι πολλοί περιμένουν.

Όσον αφορά τη razputitsa (распутица) (=ψύχος, χειμώνας) και άλλα πράγματα που αγαπούν οι τηλεοπτικοί σχολιαστές, δεν είναι η ΕΣΣΔ του 1941. Υπάρχουν πολλοί ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι και οι Ρώσοι είναι καλά εξοπλισμένοι και έμπειροι για να πολεμούν το χειμώνα. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι τα πράγματα θα είναι ήσυχα για τέσσερις ή πέντε μήνες.

"Καλούμε το καθεστώς του Κιέβου να σταματήσει αμέσως τα πυρά και όλες τις εχθροπραξίες- να τερματίσει τον πόλεμο που εξαπέλυσε το 2014 και να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων" δήλωσε ο Πούτιν πριν από μερικές ημέρες. Ήταν αυτή η τελευταία του προσφορά πριν από μια πολύ πιο ισχυρή επίθεση;

ΤΙ ΠΡΟΜΗΝΎΕΙ;

Εν ολίγοις, το δυτικό σχέδιο δεν λειτουργεί. Οι κυρώσεις κοστίζουν περισσότερο στη Δύση, της τελειώνουν τα όπλα που μπορεί να στείλει και υπάρχουν σημάδια μαλάκυνσης. Αν το σχέδιο της Μόσχας ήταν να κινηθεί αργά και να τους περιμένει, τότε λειτουργεί.

Δεν πρέπει να αποκλείεται το ενδεχόμενο μιας διευθέτησης μέσω διαπραγματεύσεων και ίσως το ΝΑΤΟ συνειδητοποιήσει εγκαίρως ότι έχει στριμωχτεί σε μια γωνία από την οποία αυτή είναι η μόνη έξοδος. Αλλά είναι δύσκολο να δει κανείς, δεδομένης όλης της υπερβολής, πώς οι σημερινοί ηγέτες της Δύσης θα μπορούσαν να παραδεχτούν μια τέτοια τεράστια αποτυχία. Η εκλογική αντικατάσταση, ενώ συμβαίνει, είναι πολύ αργή. Και γιατί η Μόσχα να εμπιστευτεί ποτέ οτιδήποτε λέει η Δύση; Μια μονομερής παράδοση από το Κίεβο είναι πιθανή, αλλά ο μόνος τρόπος που θα μπορούσα να το δω είναι να ανατραπεί ο Ζελένσκι. Ως εκ τούτου, αξιολογώ ένα τέλος με διαπραγματεύσεις ως όχι αδύνατο αυτή τη στιγμή, αλλά πολύ χαμηλής πιθανότητας. Αλλά ο χρόνος είναι με το μέρος της Ρωσίας και το απίθανο του Οκτωβρίου μπορεί να είναι ο απελπισμένος πόθος του Μαρτίου.

Πιθανότερο για μένα είναι, για να χρησιμοποιήσω μια αναλογία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ότι τώρα που η επιχείρηση Citadel του Κιέβου στο Salient του Κουρσκ εκπνέει, ήρθε η ώρα για μια πραγματικά ισχυρή μηχανοκίνητη επίθεση που θα συνοδεύεται από χτυπήματα βαθιά στα μετόπισθεν, χωρίς καμία συγκράτηση. Πρέπει να θυμόμαστε ότι ο Πούτιν είπε ότι δεν είχαν αρχίσει πραγματικά - νομίζω ότι πρόκειται να δούμε τι εννοούσε. Και μάλλον νωρίτερα, υποθέτω, παρά αργότερα. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι κάποιος στη Μόσχα θέλει αυτό το πράγμα να συνεχίζεται και τον επόμενο Φεβρουάριο.

 

sonar21.com

μετάφραση: Διόδοτος 



7 σχόλια:

  1. ΝΕΑ ΛΙΣΤΑ ΠΈΤΣΑ!

    https://www.pronews.gr/oikonomia/energeia/nea-lista-petsa-etoimazei-i-kyvernisi-fortonei-ta-mme-me-75-ekat-gia-na-mas-enimeronoun-gia-tin-energeia-upd/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Πούτιν έκανε τον Ρ.Καντίροφ υποστράτηγο!

    https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/o-v-poutin-ekane-ton-r-kantirof-ypostratigo-dino-to-logo-mou-oti-tha-timiso-aytin-tin-empistosyni/

    ΕΕΕΕΕ Τ Σ Ι !!!!!!!

    ΓΟΥΣΤΑΡΩ!!!!!

    ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΙ ΑΛΛΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΩΣΤΑ
    https://www.triklopodia.gr/%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CE%BF%CF%83-%CF%83%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%83-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CF%8D/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΟΙΤΑ ΚΙ ΑΥΤΟ ΚΩΣΤΑ
    ΔΙΟΔΟΤΟΠΕΛΑΣΓΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ EX MACHINA
    http://sxolianews.blogspot.com/2022/10/blog-post_67.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα όλη μέρα. Επειδή βρήκα τα σχόλια κλειστά στην ανάρτηση για τον υποχρεωτικό εν-φ@λι@σμό του στρατεύματος της Ρωσίας, παραθέτω εδώ μια πληροφορία που εύκολα διασταυρώνεται: το διάταγμα 129/Ιουνίου 2021 υποχρεώνει ΟΛΟ το στράτευμα να είναι φουλ εν-φ@λι@σμένο` αφορά λοιπόν και τους νεοσύλλεκτους. Όσοι δε, αποφεύγουν τόσο τη στράτευση όσο και το "τρύπημα" θα πάνε 10 χρόνια φυλακή, σύμφωνα με το άνω αναφερόμενο διάταγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα,
      Ναι,τα διάβασα, η αναρτηση ομως αναφερόταν στους επιστρατευμενους. Και γι αυτούς, άλλα έγραψε το Πρωτο Θεμα.

      Διαγραφή