«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022

Ο Ερντογάν ανακοινώνει ότι θα σταλούν πλοία με σιτηρά στη Σομαλία, το Σουδάν και το Τζιμπουτί - Σε συνεργασία με τη Ρωσία, για να βοηθήσει τις χώρες αυτές να καταπολεμήσουν την πείνα.

Κοιμήσου Κούλα... Μέχρι και Νόμπελ θα δώσουν στον Ερντογάν χαχαχα 


 

Άγκυρα / Tuncay Çakmak

 

Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι η χώρα του και η Ρωσία θα στείλουν δωρεάν σιτηρά στις φτωχότερες χώρες, όπως η Σομαλία, το Σουδάν και το Τζιμπουτί.

 

Ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους μίλησε την Παρασκευή στο φόρουμ MUSIAD EXPO στην Κωνσταντινούπολη.

 

Επικεντρώθηκε στην επανέναρξη των εξαγωγών σιτηρών μέσω του διαδρόμου της Μαύρης Θάλασσας.

 

Χαιρέτισε την απόφαση της Ρωσίας να επιστρέψει στη συμφωνία που υπεγράφη στις 22 Ιουλίου στην Κωνσταντινούπολη, τονίζοντας τη σημασία της για τις φτωχότερες χώρες που περνούν σοβαρή επισιτιστική κρίση και αντιμετωπίζουν λιμό.

 

Με την ευκαιρία αυτή κατήγγειλε τη μετα-αποικιακή προσέγγιση ορισμένων ευρωπαϊκών και δυτικών χωρών, αναφερόμενος στην πρόσφατη διαμάχη γύρω από τις δηλώσεις του Josep Borrell, Ύπατου Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας, ο οποίος χαρακτήρισε την Ευρώπη ως "κήπο" και τον υπόλοιπο κόσμο ως "ζούγκλα".

 

"Γι' αυτούς, η Αφρική, η Ασία, η Λατινική Αμερική είναι πολύτιμες μόνο όσο έχουν πρόσβαση στο φθηνό εργατικό δυναμικό τους, στο χρυσό και στο πετρέλαιο", είπε.

 

Και συνέχισε: "Δεν περιμένουμε από αυτούς που διαιωνίζουν την αποικιοκρατία με νέες μορφές να δείξουν καλή συνείδηση μπροστά στις κρίσεις.

 

Για τον Τούρκο πρόεδρο, ορισμένοι μουσουλμάνοι ηγέτες πρέπει επίσης να επικριθούν επειδή δεν ενήργησαν για την παγκόσμια επισιτιστική κρίση.

 

"Αυτό που μας λυπεί ιδιαίτερα είναι ότι ορισμένοι από τους αδελφούς μας στον ισλαμικό κόσμο δεν ακούνε τις κραυγές των καταπιεσμένων και των αναξιοπαθούντων", είπε.

 

Ως εκ τούτου, ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι η Τουρκία και η Ρωσία συμφώνησαν να στείλουν βοήθεια στις χώρες που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

 

"Στη συνάντησή μου με τον κ. Πούτιν, μου είπε: "Ας στείλουμε αυτό το σιτάρι στο Τζιμπουτί, τη Σομαλία, το Σουδάν δωρεάν". Συμφωνήσαμε", αποκάλυψε.

 

Και πρόσθεσε: "Θα εγγυηθούμε την παράδοση δημητριακών σε χώρες που αντιμετωπίζουν σοβαρή επισιτιστική κρίση, όπως η Σομαλία, το Τζιμπουτί και το Σουδάν.

 

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να δημιουργήσουν ένα σύστημα που θα διευκολύνει την αποστολή πλοίων γεμάτων σιτηρά στις χώρες που πλήττονται περισσότερο από την επισιτιστική κρίση.

 

Θα το συζητήσουν λεπτομερώς στην επόμενη σύνοδο κορυφής της G20 στις 15 και 16 Νοεμβρίου στο Μπαλί, είπε.

 

aa.com.tr 

Mετάφραση: Con

 

8 σχόλια:

  1. ΝΕΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΜΠΟΤΙΛΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΔΗΜΕΡΓ !!!

    Υπ' όψιν προς αναδημοσίευση και στον Διόδοτο μόλις ολοκληρωθούν.

    http://bostopel.blogspot.com/2022/11/blog-post.html

    https://ergdhmerg.wordpress.com/2022/11/05/%cf%84%ce%b1-%ce%b5%cf%80%ce%b5%cf%81%cf%87%cf%8c%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%af-%ce%bf%ce%b9-%ce%b5%ce%b3%cf%87%cf%8e%cf%81%ce%b9%ce%bf%ce%b9-%cf%83%cf%84%cf%8c%ce%ba%ce%bf%ce%b9-1/

    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΟΥΠΕΡ ΆΡΘΡΟ!!!

    "ΜΗΠΩΣ Η ΟΠΟΙΑ ΝΙΚΗ ΤΗΣ "ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ" ΩΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΙς ΗΘΙΚΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕΣΑ ΜΑΣ........."

    https://enaasteri.blogspot.com/2022/11/blog-post_5.html

    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ, ΚΑΤΑΠΤΩΣΕΙΣ, ``ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ'' ΚΑΙ ...... ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ !!!
      TO ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ, ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ Ο ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ ΤΣΟΒΟΛΑΣ [ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ].
      ΕΛΑΧΙΣΤΗ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΛΗΣ Η ΑL6.
      https://www.youtube.com/shorts/DyXh2CHBcJE

      ΔΗΜΗΤΡΗΣ

      Διαγραφή
    2. Το θέμα είναι το τι πρεσβεύει η αυτοκρατορία, αν είναι ένα με τους υπηκόους αυτής. ΚΛΑΙΩΒΟΥΛΟΣ.

      Διαγραφή
  3. Εξ ΙΔΙΩΝ ΚΡΙΝΩΝ ΤΑ ΑΛΟΤΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο γείτονας καταφέρνει να παίζει τον συνομιλητή και των δύο πλευρών, ενόσω στην τβ παίζει η κατάπτυστη διαφήμηση των 5 εγκύων ανδρών για το μουντιάλ 2022.

      Διαγραφή
  4. 🤣🤣🤣

    Αφέθηκε ελεύθερος από τους Τούρκους ο περιφερειάρχης Κ.Μακεδονίας Α.Τζιτζικώστας! – Εξευτελίστηκε η χώρα
    https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/toyrkia/ektakto-kratoumenos-epi-eksi-ores-sto-limani-tis-smyrnis-apo-tis-tourkikes-arxes-o-apostolos-tzitzikostas/

    Τρόμος για τον Κ.Μπακογιάννη η ομηρεία του Α.Τζιτζικώστα στη Τουρκία: Ακύρωσε την μετάβασή του φοβούμενος μην έχει την ίδια τύχη
    https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/tromos-gia-ton-k-mpakogianni-i-omireia-tou-a-tzitzikosta-sti-tourkia-o-idios-akyrose-tin-metavasi-tou-fovoumenos-min-exei-tin-idia-tyxi/

    ΑπάντησηΔιαγραφή