«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022

Το γράφημα που εξηγεί τα πάντα ( Unz Review -μετάφρ. Διόδοτος )

Εντελώς "διοδοταίικο" άρθρο (LOL), από τον Mike Whitney.  O λόγος για τον οποίο όλη η ανθρωπότητα είναι σήμερα μπλεγμένη σε έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, του οποίου 1ο μέρος είναι το Ουκρανικό, είναι ότι ο πόλεμος αυτός σχεδιάστηκε για να αποτρέψει την Κίνα από το να γίνει η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, και για να διατηρηθεί η παγκόσμια πρωτοκαθεδρία των ΗΠΑ ...

  

Κοιτάξτε το παραπάνω γράφημα... Εξηγεί τα πάντα.

Εξηγεί γιατί η Ουάσινγκτον ανησυχεί τόσο πολύ για την εκρηκτική ανάπτυξη της Κίνας. Εξηγεί γιατί οι ΗΠΑ συνεχίζουν να ενοχλούν την Κίνα στα θέματα της Ταϊβάν και της Θάλασσας της Νότιας Κίνας. Εξηγεί γιατί η Ουάσινγκτον στέλνει αντιπροσωπείες του Κογκρέσου στην Ταϊβάν σε πείσμα των ρητών αιτημάτων του Πεκίνου. Εξηγεί γιατί το Πεντάγωνο συνεχίζει να στέλνει αμερικανικά πολεμικά πλοία μέσα από τα Στενά της Ταϊβάν και να στέλνει τεράστιες ποσότητες θανατηφόρου οπλισμού στην Ταϊπέι. Εξηγεί γιατί η Ουάσινγκτον δημιουργεί αντικινεζικούς συνασπισμούς στην Ασία με στόχο την περικύκλωση και την πρόκληση του Πεκίνου. Εξηγεί γιατί η κυβέρνηση Μπάιντεν εντείνει τον εμπορικό πόλεμο εναντίον της Κίνας, επιβάλλοντας επαχθείς οικονομικές κυρώσεις στις επιχειρήσεις της και απαγορεύοντας κρίσιμους ημιαγωγούς υψηλής τεχνολογίας που "είναι απαραίτητοι όχι μόνο... για σχεδόν κάθε πτυχή της σύγχρονης κοινωνίας, από τα ηλεκτρονικά προϊόντα και τις μεταφορές μέχρι τον σχεδιασμό και την παραγωγή κάθε είδους αγαθών". Αυτό εξηγεί γιατί η Κίνα έχει επισημανθεί στην Εθνική Στρατηγική Ασφάλειας (NSS) των ΗΠΑ ως "ο μόνος ανταγωνιστής που έχει τόσο την πρόθεση όσο και, όλο και περισσότερο, την ικανότητα να αναδιαμορφώσει τη διεθνή τάξη". Εξηγεί γιατί η Ουάσινγκτον θεωρεί πλέον την Κίνα ως τον μεγαλύτερο και πιο τρομερό στρατηγικό αντίπαλό της που πρέπει να απομονωθεί, να δαιμονοποιηθεί και να ηττηθεί.

Ο παραπάνω πίνακας εξηγεί τα πάντα, όχι μόνο τις εχθρικές διπλωματικές αιχμές που αποσκοπούν στην απαξίωση και τον εξευτελισμό της Κίνας, αλλά και τις ανοιχτά πολεμικές πολιτικές που στοχεύουν και στη Ρωσία. Οι άνθρωποι πρέπει να το καταλάβουν αυτό. Πρέπει να δουν τι πραγματικά συμβαίνει, ώστε να μπορούν να τοποθετήσουν τα γεγονότα στο σωστό γεωπολιτικό τους πλαίσιο.

Και ποιο είναι αυτό το "πλαίσιο";

Το πλαίσιο ενός Τρίτου Παγκόσμιου Πολέμου- ενός πολέμου που σχεδιάστηκε, υποκινήθηκε και (τώρα) διώκεται διεξοδικά από την Ουάσινγκτον και τους εντολοδόχους της Ουάσινγκτον. Αυτό είναι που πραγματικά συμβαίνει. Οι ολοένα και πιο βίαιες πυρκαγιές που βλέπουμε να ξεφυτρώνουν στην Ουκρανία και την Ασία δεν είναι το αποτέλεσμα της "ρωσικής επιθετικότητας" ή του "κακού Πούτιν". Όχι. Είναι η πραγμάτωση μιας σκοτεινής γεωπολιτικής στρατηγικής για την καταστολή της αλματώδους ανόδου της Κίνας και τη διατήρηση του κυρίαρχου ρόλου της Αμερικής στην παγκόσμια τάξη. Μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε αμφιβολία γι' αυτό;

Όχι. Καμία.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο βιώνουμε τον επαναχωρισμό του κόσμου σε αντιμαχόμενα μπλοκ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο βλέπουμε την ανατροπή 30 χρόνων Παγκοσμιοποίησης και τη μαζική αναστάτωση της εφοδιαστικής γραμμής. Και αυτός είναι ο λόγος που η Ευρώπη σπρώχτηκε με τα μούτρα στο ψυχρό σκοτάδι και στην αναγκαστική αποβιομηχάνιση. Όλες αυτές οι αυτοκτονικές πολιτικές επινοήθηκαν για έναν και μόνο σκοπό, για να διατηρηθεί η περίοπτη θέση της Αμερικής στο παγκόσμιο σύστημα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όλη η ανθρωπότητα είναι σήμερα μπλεγμένη σε έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο- έναν πόλεμο που έχει σχεδιαστεί για να αποτρέψει την Κίνα από το να γίνει η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου- έναν πόλεμο που έχει σχεδιαστεί για να διατηρήσει την παγκόσμια πρωτοκαθεδρία των ΗΠΑ. Δείτε αυτό το απόσπασμα από ένα άρθρο στην Παγκόσμια Σοσιαλιστική Ιστοσελίδα:


Ένα άρθρο των Financial Times της 19ης Οκτωβρίου από τον Edward Luce, με τίτλο "Η συγκράτηση της Κίνας είναι ο ρητός στόχος του Biden", σήμανε τον ακόλουθο συναγερμό: "Φανταστείτε ότι μια υπερδύναμη κήρυξε πόλεμο σε μια μεγάλη δύναμη και κανείς δεν το πρόσεξε. Ο Τζο Μπάιντεν αυτόν τον μήνα εξαπέλυσε έναν ολοκληρωμένο οικονομικό πόλεμο εναντίον της Κίνας -σχεδόν δεσμεύοντας τις ΗΠΑ να σταματήσουν την άνοδό της- και ως επί το πλείστον, οι Αμερικανοί δεν αντέδρασαν.

    "Σίγουρα, υπάρχει ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία και ο πληθωρισμός στο εσωτερικό της χώρας που απασχολούν την προσοχή. Αλλά η ιστορία είναι πιθανό να καταγράψει την κίνηση του Μπάιντεν ως τη στιγμή που η αντιπαλότητα ΗΠΑ-Κίνας βγήκε από το ντουλάπι".

    Επιπλέον, την περασμένη εβδομάδα, κορυφαίος αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπάιντεν ανέφερε ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζουν νέες απαγορεύσεις για την Κίνα σε βασικούς τομείς υψηλής τεχνολογίας. Μιλώντας στο Κέντρο για μια Νέα Αμερικανική Ασφάλεια, ο Άλαν Εστέβεζ, υφυπουργός Εμπορίου για τη Βιομηχανία και την Ασφάλεια, ρωτήθηκε αν οι ΗΠΑ θα απαγορεύσουν στην Κίνα την πρόσβαση στην κβαντική επιστήμη της πληροφορίας, τη βιοτεχνολογία, το λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης ή τους προηγμένους αλγορίθμους. Ο Estevez παραδέχθηκε ότι αυτό συζητείται ήδη ενεργά. "Θα καταλήξουμε να κάνουμε κάτι σε αυτούς τους τομείς; Αν ήμουν άνθρωπος που στοιχηματίζει, θα έβαζα λεφτά σε αυτό", είπε.....

    Ο Luce ολοκλήρωσε το άρθρο του στους Financial Times που αναφέρθηκε παραπάνω δηλώνοντας: "Θα πετύχει το στοίχημα του Μπάιντεν; Δεν απολαμβάνω την προοπτική να το μάθω. Καλώς ή κακώς, ο κόσμος μόλις άλλαξε με κλαψούρισμα και όχι με κτύπημα. Ας ελπίσουμε ότι θα παραμείνει έτσι..."...( "Ο τεχνολογικός πόλεμος του Μπάιντεν εναντίον της Κίνας", World Socialist Web Site )
  


Για άλλη μια φορά, κοιτάξτε το γράφημα. Τι σας λέει;

Το πρώτο πράγμα που σας λέει είναι ότι οι εχθροπραξίες που βλέπουμε στην Ουκρανία (και τελικά στην Ταϊβάν), μπορούν να αποδοθούν σε μια θεμελιώδη αλλαγή στην παγκόσμια οικονομία. Η Κίνα γίνεται όλο και πιο ισχυρή. Βρίσκεται σε πορεία να ξεπεράσει την οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών μέσα στη δεκαετία. Και με την ανάπτυξη, έρχονται ορισμένα οφέλη. Ως η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, η Κίνα θα γίνει φυσικά ο περιφερειακός ηγεμόνας της Ασίας. Και, ως περιφερειακός ηγεμόνας της Ασίας θα είναι σε θέση "να διευθετεί τις περιφερειακές διαφορές προς όφελός της και να απονομιμοποιεί την περιφερειακή και παγκόσμια ηγεσία των ΗΠΑ".

Μπορείτε να δείτε το πρόβλημα εδώ;

Για σχεδόν δύο δεκαετίες, οι ΗΠΑ έχουν προσανατολίσει την εξωτερική τους πολιτική γύρω από μια στρατηγική "επανεξισορρόπησης των δυνάμεων" που ονομάζεται "στροφή προς την Ασία". Εν ολίγοις, οι ΗΠΑ σκοπεύουν να είναι ο κυρίαρχος παίκτης στην πιο πολυπληθή και ευημερούσα περιοχή του κόσμου, την Ασία. Μπορείτε να δείτε πώς η άνοδος της Κίνας εκτροχιάζει το σχέδιο της Ουάσινγκτον για το μέλλον;

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρόκειται να το αφήσουν αυτό να συμβεί χωρίς μάχη. Η Ουάσινγκτον δεν πρόκειται να αφήσει την Κίνα να απομακρυνθεί με τη βία από τις αγορές στις οποίες σχεδιάζει να κυριαρχήσει. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Και αν νομίζετε ότι αυτό θα συμβεί, καλύτερα να το ξανασκεφτείτε. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πάνε σε πόλεμο για να αποφύγουν ένα σενάριο στο οποίο οι ΗΠΑ θα παίζουν το "δεύτερο βιολί" στην Κίνα. Στην πραγματικότητα, το κατεστημένο της εξωτερικής πολιτικής έχει ήδη αποφασίσει ότι οι ΗΠΑ θα εμπλακούν στρατιωτικά με την Κίνα γι' αυτόν ακριβώς τον σκοπό.

Έτσι, η θέση μας είναι απλή: πιστεύουμε ότι ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος έχει ήδη ξεκινήσει. Αυτό είναι το μόνο που λέμε. Οι καταστροφές που βλέπουμε στην Ουκρανία είναι απλώς η πρώτη ομοβροντία σε έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο που έχει ήδη προκαλέσει μια άνευ προηγουμένου ενεργειακή κρίση, μαζική παγκόσμια επισιτιστική ανασφάλεια, μια καταστροφική κατάρρευση των παγκόσμιων γραμμών εφοδιασμού, εκτεταμένο και ανεξέλεγκτο πληθωρισμό, τη σταθερή επανεμφάνιση του ακραίου εθνικισμού και τον επαναχωρισμό του κόσμου σε αντιμαχόμενα μπλοκ. Τι άλλες αποδείξεις χρειάζεστε;

Και όλα είναι οικονομικά. Οι ρίζες αυτής της σύγκρουσης μπορούν να εντοπιστούν όλες στις σεισμικές αλλαγές στην παγκόσμια οικονομία, στην άνοδο της Κίνας και στην αναπόφευκτη παρακμή των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι μια περίπτωση που η μια αυτοκρατορία αντικαθιστά την άλλη. Φυσικά, μια μετάβαση αυτού του μεγέθους πρόκειται να δημιουργήσει τεκτονικές αλλαγές στην παγκόσμια κατανομή ισχύος. Και μαζί με αυτές τις αλλαγές θα έρθουν περισσότερα σημεία ανάφλεξης, περισσότερες καταστροφές και η διαφαινόμενη προοπτική πυρηνικού πολέμου. Και έτσι ακριβώς εξελίσσονται τα πράγματα.

Πώς εξηγεί, λοιπόν, το γράφημα αυτό το τι συμβαίνει στην Ουκρανία;

Ο πόλεμος αντιπροσώπων της Ουάσινγκτον στην Ουκρανία στην πραγματικότητα στοχεύει στην Κίνα και όχι στη Ρωσία. Η Ρωσία δεν είναι ισότιμος ανταγωνιστής και η Ρωσία δεν έχει τα οικονομικά μέσα να εκτοπίσει τις Ηνωμένες Πολιτείες στην παγκόσμια τάξη. Ο NordStream, ωστόσο, αποτέλεσε σημαντικό κίνδυνο για τις ΗΠΑ, καθώς ενίσχυσε σημαντικά τις οικονομικές σχέσεις της Μόσχας με την ΕΕ και ιδιαίτερα με τη βιομηχανική δύναμη της Ευρώπης, τη Γερμανία. Η συμμαχία Μόσχας-Βερολίνου -η οποία ήταν αμοιβαία επωφελής και καθοριστική για τη γερμανική ευημερία- έπρεπε να σαμποταριστεί για να αποτραπεί η περαιτέρω οικονομική ολοκλήρωση που θα έφερνε τις ηπείρους πιο κοντά στη μεγαλύτερη ζώνη ελεύθερου εμπορίου στον κόσμο. Η Ουάσινγκτον έπρεπε να το σταματήσει αυτό προκειμένου να διατηρήσει τον οικονομικό της ασφυκτικό έλεγχο στην Ευρώπη και να υπερασπιστεί το δολάριο ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα. Ακόμα κι έτσι, κανείς δεν περίμενε ότι οι ΗΠΑ θα ανατίναζαν τον ίδιο τον αγωγό σε μια -όπως φαίνεται- μεγαλύτερη πράξη βιομηχανικής τρομοκρατίας στην ιστορία. Αυτό ήταν πραγματικά σοκαριστικό.

Στην ουσία, η Ουάσινγκτον βλέπει τη Ρωσία ως εμπόδιο στο σχέδιο "pivot" για την περικύκλωση, απομόνωση και αποδυνάμωση της Κίνας. Αλλά η Ρωσία δεν είναι η μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια πρωτοκαθεδρία των ΗΠΑ- ούτε καν κοντά. Αυτός ο χαρακτηρισμός ανήκει στην Κίνα.

Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος διεξάγεται για τον περιορισμό της Κίνας και όχι της Ρωσίας. Αυτό που υποδηλώνει ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι ότι -μεταξύ των ελίτ της εξωτερικής πολιτικής- υπάρχει γενική συμφωνία ότι: Ο δρόμος προς το Πεκίνο περνάει από τη Μόσχα. Αυτή φαίνεται να είναι η άποψη συναίνεσης. Με άλλα λόγια, οι ισχυροί των ΗΠΑ θέλουν να αποδυναμώσουν τη Ρωσία προκειμένου να εξαπλωθούν οι στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ σε όλη την Ασία. Τελικά, ο στρατός θα κληθεί να επιβάλει την οικονομική κυριαρχία της Ουάσινγκτον επί των νέων ασιατικών υπηκόων της. Αν έρθει ποτέ αυτή η μέρα.

Πιστεύουμε ότι είναι εξαιρετικά απίθανο να πετύχει το φιλόδοξο σχέδιο της Ουάσινγκτον, αλλά δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι θα εφαρμοστεί παρ' όλα αυτά. Δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι είναι πιθανό να πεθάνουν σε μια απελπισμένη προσπάθεια να γυρίσει το ρολόι πίσω στη φευγαλέα "μονοπολική στιγμή" και στον εξίσου βραχύβιο Αμερικανικό Αιώνα. Πρόκειται για μια τραγωδία πέρα από κάθε κατανόηση.


unz.com


15 σχόλια:

  1. Το καλύτερο μπλογκ στην Ελλάδα. Διόδοτε είναι τεράστια η απόσταση που πρέπει να διανύσουν για να σε φτάσουν οι υπόλοιποι πατριώτες αλλά μικρόνοες μπλογκερ που επιεικώς λέγοντας, ζουν ακόμα στον μικρόκοσμο τους. Ή για να το πω διαφορετικά, ασχολούνται ακόμα με δέντρα, όχι το δάσος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κόψε κάτι ρὲ μεγαλόνοε...Watcher...
      Ποιὸς νομίζεις ὅτι εἶσαι ποὺ κρίνεις καὶ προσβάλεις ὅλους τοὺς πατρῶτες μπλόγκερ.

      Μᾶλλον θὰ πρέπει νὰ ἀλλάξεις τὸ watcher, διότι ὡς φαίνεται δὲν ἔχεις ἰδέα ἀπὸ blogs καὶ δὲν βλέπεις τίποτα

      Κώστα, θεωρῶ ὅτι δὲν ἔπρεπε νὰ δημοσιεύσεις τέτοιο σχόλιο, διότι παίρνει ἡ μπάλα καὶ ἐσένα...

      Ἀπὸ τὴν στιγμὴ ποὺ δὲν παίρνεις θέση καὶ ἁπλᾶ εὐχαριστεῖς σημαίνει ὅτι συμφωνεῖς μαζί του ὅτι ὅλοι εἴμαστε μικρόνοες, ζοῦμε στὸν μικρόκοσμό μας, ἀσχολούμαστε μὲ τὰ δέντρα καὶ ὄχι μὲ τὸ δάσος καὶ ὅτι πρέπει νὰ διανύσουμε τεράστια ἀπόσταση γιὰ νὰ σὲ φτάσουμε.

      Δὲν νομίζεις ὅτι εἶναι πολὺ προσβλητικὰ ὅλα αὐτὰ τοῦ watcher καὶ ὄχι καλὰ λόγια ὅπως τὰ χαρακτήρισες;

      Διαγραφή
    2. Φίλε μου Πάνο,

      να είσαι 100% σίγουρος ότι μόνο εσένα (συν λίγους ακόμα) δεν συμπεριλαμβάνει η κατηγορία που περιγράφει ο φίλος watcher, ο οποίος είναι κάτοικος εξωτερικού και σε διαβάζει διότι τού έχω μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για το ιστολόγιό σου.
      Μην το παίρνεις προσωπικά λοιπόν.. Γι αλλού βαράει η καμπάνα...

      Καλό Σαββατοκύριακο! Χαιρετισμούς στην φίλτατη Ρόη!
      .

      Διαγραφή
    3. Νομίζω ὅτι θὰ ἔπρεπε τουλάχιστον νὰ ὑπῆρχε ἔστω καὶ ἕνα «ἐκτὸς ἐξαιρέσεων», διότι δὲν μπορεῖ ὁ καθένας νὰ ξέρει ἄν ὁ φίλος ἐξαιρεῖ κάποιους ἤ ὄχι.

      Δικαιολογημένα λοιπὸν τὸ πῆρα καὶ ἐγὼ προσωπικά.
      Τὸ ἴδιο καὶ ἐσὺ θὰ ἔκανες, νὰ ξενυχτᾶς νὰ μεταφράσεις, νὰ πολυτονίσεις, νὰ ψάχνεις νὰ βρεῖς ἀφυπνιστικὰ ἄρθρα ποὺ νὰ ἐμπεριέχουν ἀλήθειες καὶ στὸ τέλος νὰ ἀκοῦς ὅτι εἶσαι «μικρόνοος», θὰ τὰ ἔπαιρνες στὸ κεφάλι.

      Τέλος πάντων, τὸ θέμα ἔληξε ἀφοῦ τὸ διευκρίνησες.
      Καλὸ Σαββατοκύριακο καὶ σὲ ἐσένα!

      Διαγραφή
  2. Αγανακτησμενος Πολιτης05 Νοεμβρίου, 2022 15:25

    Αν και οβρεϊκιας ιδιοκτησιας το "unz.com" ειναι πολυ αντικειμενικο και ενημερωτικο "σαϊτ".
    Παρακολουθησε αρθρα των Αντριου Αγκλιν και Φιλιππου Γκιραλντι οι οποιοι ΓΡΑΦΟΥΝ.

    Μπραβο σττον ΔΙΟΔΟΤΟ, κι ας τους εν Ελλαδι μπολιασμενους να κοιτουν τα ραδικια αντιστροφα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η μεγαλύτερη μάχη μετά την Ουκρανία συμβαίνει στο Ισραήλ μεταξύ των Ρώσων Εβραίων που ΔΕΝ είναι Σιωνιστές εναντίον των Ουκρανών Εβραίων που είναι κυρίως Χαζάροι όπως το αφεντικό του Vladimir Zelensky (και όχι Velodimir)· ολιγάρχες που ζουν στο Iσραήλ (π.χ. αυτός: https://www.google.com/search?q=Ihor+Kolomoyskyi ).

      To UNZ , όπως και ένα μέρος του The Saker βρίσκονται στο Ισραήλ.

      Διαγραφή
  3. Ευχαριστίες στους κυρίους watcher και Αγανακτισμένο Πολίτη για τα καλά τους λόγια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το άρθρο μιλάει για την εξωτερική πλευρά των πραγμάτων, εστιάζοντας στο θέμα της ισχύος μέσω της οικονομίας, ερευνώντας αποκλειστικά το πεδίο της ύλης. Πολύ σωστό υπό αυτή την οπτική. Όμως, δεν είναι η ύλη που κινεί τα πάντα, αλλά το πνεύμα με την ενίσχυση της ψυχής, ως καύσιμο που οδηγεί τα πράγματα προς τη νομοτελειακή τους αποκατάσταση και την ισορροπία. Άλλωστε, το μικρονοϊκό σαυράκι, χαράρι, μας λέει κατάμουτρα πως τα αφεντικά του πολεμούν για να εξοντώσουν την ανθρωπότητα ψυχικά και πνευματικά. Η υλική εξόντωση είναι το πρώτο σκαλοπάτι για να προχωρήσουν στον κυρίως στόχο τους. Ο Μεντμέντεφ, με ελάχιστα λόγια είπε την Αλήθεια για τα κίνητρα όλης αυτής της καταστροφής. O στόχος είναι το πνεύμα και αυτό κάνει τον πόλεμο Ιερό. Δεν γίνεται να διαπραγματευτείς με το διάβολο, μόνο να τον εξοντώσεις με τη βοήθεια των θείων δυνάμεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εχω καπως διαφορετικη αποψη. Φαινεται ξεκαθαρα οτι η ΝΤΠ δεν επιθυμει την συνεχιση της πλανηταρχιας της μεσω της Δυσης την οποια και θελει να διαλυσει με καθε τροπο οπως ολα δειχνουν αρχης γενομενης απο την παρακμη και οικονομικη απισχναση της Ευρωπης αλλα ακομα και της Αγγλοσαξονιας σε δευτερο βαθμο. Αναριθμητα ειναι πλεον τα σημαδια με κυριοτερο τις κολοσσιαιες επενδυσεις της Blackrock (μεγαλυτερης Νεοταξικης εταιρειας στον κοσμο) στην..... ΚΙΝΑ παρακαλω....... Το αισιοδοξο μηνυμα ειναι οτι οι ΗΠΑ η ΕΕ και πολυ πιθανον ΚΑΙ η Ρωσια ΘΑ ΕΝΩΘΟΥΝ σε πολυ λιγο χρονικο διαστημα!!! Αναγκαστικα για να επιβιωσουν. Λογω κυριως της ΚΙΝΑΣ!!! Για να αντιμετωπισουν με καποια επιτυχια την Κινα. Η τελευταια ειναι αδιαφιλονικητα η ανερχομενη υπερδυναμη του 21ου αιωνα με την εννοια της δεσποζουσας και πλανηταρχουσας χωρας!!!!Ηδη απο πολυ πριν σε σχετικα αθωες εποχες οξυδερκεις αναλυτες αλλα και μεγαλοι ιστορικοι οπως ο Arnold Toynbi και αλλοι ειχαν προαναγγειλει και προβλεψει τροπο τινα το επερχομενο γεωπολιτικο γεγονος. Ειναι μια προοπτικη που δεν συναδει μονο με τα γεωπολιτικα δεδομενα(πληθυσμος, εδαφος, παραγωγικη ικανοτητα, στρατιωτικη δεινοτητα κλπ) αλλα κυριωτερα με την ΑΠΟΦΑΣΗ της διεθνους χρηματοπιστωτικης ΕΛΙΤ (διαβαζεται και ΝΤΠ) να μεταφερει το κεντρο βαρος της πολιτικης της στην ΚΙΝΑ!!!!Αυτο διαφαινεται και διαβαζεται απο την φορα και τροπη των διεθνων πραγματων και οχι φυσικα απο τις ανακοινωσεις της σκιωδους και υποκρυπτομενης και αδιαφανεστατης ΕΛΙΤ.Το ιδιο το σημερινο διευθυνον κεντρο του κοσμου απλα αλλαζει διευθυνση.Για καλυτερη αποκρυψη και παραλλαγη και για μεγαλυτερη ταχυτητα και αποτελεσματικοτητα στον παγκοσμιο στοχο του επερχομενου τυραννικου και Οργουελικου ONE WORLD!!!!.Αλλωστε η μεταναστευση της ΝΤΠ απο αυτοκρατορια σε αυτοκρατορια ειναι κατι συνηθες στην ιστορια της. Απο την εποχη ακομα της Βαβυλωνας. ... Η Κινα νομιζω θα αποτελεσει το μειζον πολεμικο-στρατιωτικο οχημα κυριαρχιας της ΝΤΠ και γιαυτο τον λογο η τελευταια δεν επιθυμει να υπερασπισει την Δυση ενω στα σιγουρα θα προσπαθησει να την διαλυσει, και ηδη αρχισε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαφορετική, αλλά πολύ ενδιαφέρουσα η άποψή σου αγαπητέ Θαλή. Η Ιστορία σίγουρα μάς επιφυλάσσει εκπλήξεις. Σε ευχαριστούμε πολύ.
      Καλή Κυριακή!

      Διαγραφή
    2. Εξ Ανατολών, προς Δυσμάς.
      Όπως πάντα.
      Γι' αυτό λένε στις κρυφές οργανώσεις: "Εξ Ανατολών το Φως".
      Αυτό το περιπλανόμενο "φως" εννοούν...

      μνκ

      Διαγραφή
  6. ΟΥΤΕ ΤΡΙΤΟΣ ,ΟΥΤΕ ΤΡΙΣΗΜΙΣΙ.
    ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ,ΟΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΟΡΑΤΩΝ .
    ΚΑΠΙΣΙ ;
    ΤΙΣ ΗΠΑ ΤΙΣ ΕΙΧΑΝ ΕΤΟΙΜΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗ ,
    Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ .
    ΘΑ ΗΤΑΝ....
    ΕΑΝ Η ΜΑΖΑ ΝΟΙΑΖΟΤΑΝ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ,ΔΕΝ ΘΑ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ .
    ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΡΤΙΝΑ ,ΟΤΑΝ ΟΛΟ ΤΟ ΦΑΙ ,
    ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ .
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Η Κίνα γίνεται όλο και πιο ισχυρή. Βρίσκεται σε πορεία να ξεπεράσει την οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών μέσα στη δεκαετία."

    Σωστά!
    Δεν μας λέει όμως, πως το κατάφερε αυτό η Κίνα;
    Ποιός μετέφερε κεφάλαια, εργοστάσια και τεχνογνωσία, από την Δύση στην Κίνα;
    Τυχαίο γεγονός ήταν;

    Δεν έτυχε, πέτυχε!!


    μνκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ως συνεχεια περι "Δυσης" - Κινας:Ολα μεθοδευτηκαν απο την Δυση και κατα την δικη μου γνωμη μου.Γιατι η τελευταια αν υποληπτονταν και ηθελε να προστατεψει πραγματικα τους πληθυσμους της θα επρεπε ειτε σαν ΕΕ ειτε σαν ΗΠΑ να ειχε θεσει απο πολυ παλια αναλογικους και κυμαινομενους δασμους με τις χαμηλου εργατικου κοστους τριτες χωρες και ιδιως με την Κινα.Με στοχο την αρμονικη σταθμιση και την σταδιακη ισοροπια του παγκοσμιου οικονομικου συστηματος.Αυτη ομως τους μηδενισε χωρις καμια αντισταση απο οτι θυμαμαι!! Αυτο που εκανε λοιπον πριν απο πολλα χρονια, να ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ δραστικα τους δασμους προστασιας αποδεικνυει ξεκαθαρα οτι καποιοι να επιδιωξαν αυτες τις αλλαγες!!!Γιατι ειναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ!!! Θυμομαστε οι παλιοι ποσο εμμονικα το παλεψαν οι ΕΛΙΤ με τις συνθηκες ΓΚΑΤΤ και τους ονομασθεντες γυρους συσκεψεων στην Ουραγουαη και στην Ντοχα απο τις αρχες ακομα του 1990!!! Και ΙΔΟΥ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!!!Ομως φαινεται οτι αυτη η εποχη ΤΕΛΕΙΩΣΕ αφοτου το εργατικο κοστος στην Κινα εκτοξευτηκε ακυρωνοντας ετσι το μειζον παραγωγικο πλεονεκτημα του χαμηλου εργατικου κοστους. Με αποτελεσμα την επανιδρυση υπο εντελως νεες συνθηκες της μαζικης μεταποιησης στην Δυση.Παραγωγικες δυνατοτητες οπως η ρομποτοποιηση και οι τεχνολογικοι αυτοματισμοι με διαχυση ομως του οφελους στην κοινωνια θα ακυρωσουν κατα πολυ πιστευω την ελλειψη εμπειρου παραγωγικου προσωπικου που παρατηρειται ηδη στη Δυση. Λογω της τριακονταετους εγκαταλειψης της μαζικης παραγωγης.Οταν ολα αυτα τα χρονια οι παλιες εργατικες δεξιοτητες πεταχτηκαν στον καλαθο των αχρηστων. Κοντολογις ΗΠΑ, ΕΕ και Ρωσια μετα την "μεταναστευση" της ΝΤΠ καταναγκαστικα πλεον θα συνασπιστουν κατα του πιο μισανθρωπης και αποκρουστικης δικτατοριας στην ιστορια(Haxley & Orwel ανταμα) , τον συνασπισμο: κρατηθειτε (Κινας, Κορεας Β+Ν, Ιαπωνιας!! ναι, Πακισταν, Αφγανισταν, Ιραν, Τουρκιας, Βιετναμ, Λαος, Καμοοτζη κλπ). Υπο την αιγιδα της μογγολικης ουτως η αλλως ΝΤΠ.Αυτο μαλλον ειναι το σχεδιο.ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΣΕΙ πιστευω το σχεδιο τους ΑΝ βρεθουν τεσσερις πεντε νουνεχεις ηγετες στην υπολοιπη ανθρωποτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή