«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022

ΚΑΛΑ ΠΑΜΕ.. Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ [ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΠΕΙ ΟΤΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ] ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΚΥΡΩΣΕΩΝ. ΗΠΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΝ ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΝΙΑΣΕΙ ΠΟΥ Ο ΣΟΛΤΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΟΝ ΤΣΙΠΙΝΓΚ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

 

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς μετέβη στην Κίνα σήμερα επικεφαλής αντιπροσωπείας βιομηχάνων. Η Γαλλία και οι ΗΠΑ είναι θυμωμένες και έξι Γερμανοί υπουργοί διαμαρτύρονται, αλλά η κοινή γνώμη αντιτίθεται όλο και περισσότερο στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ακολούθησαν διαδηλώσεις στις 30 Οκτωβρίου... έκρυθμη κατάσταση στην καρδιά της διαλυόμενης ΕΕ...

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς επισκέφτηκε σήμερα την Κίνα, το λιγότερο που μπορούμε να πούμε είναι ότι η απόφαση αυτή σηματοδοτεί την ευθραυστότητα του "jusqu'au boutisme" του οποίου ο Μακρόν είναι πλέον ο εκπρόσωπος και ο υποτελής των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Ευρωπαίου ηγέτη μετά την κρίση υγείας. Η Γερμανία παραμένει η οικονομική ατμομηχανή της Ευρώπης, αλλά ολοένα και περισσότερο κινείται μόνη της, φοβούμενη για τη βιομηχανία της. Ο Όλαφ Σολτς θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ και τον πρωθυπουργό Λι Κετσιάνγκ και θα συνοδεύεται από μεγάλους βιομηχάνους, όπως η Volkswagen και η BASF, καθώς η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Γερμανίας. Σύμφωνα με το Reuters, ο Εμανουέλ Μακρόν πρότεινε στον Γερμανό καγκελάριο να πάει μαζί του για να στείλει ένα μήνυμα ενότητας στην Κίνα και τον υπόλοιπο κόσμο, αλλά η πρόταση φέρεται να απορρίφθηκε.

Οι εταίροι της Γερμανίας εξέφρασαν τη λύπη τους για μια ασυντόνιστη συνάντηση, ενώ η Ένωση θα πρέπει να είναι αυστηρή με την Κίνα, χωρίς να είναι αφελής, δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά Τιερί Μπρετόν. "Είναι πολύ σημαντικό τα κράτη να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους απέναντι στην Κίνα, σε ένα πολύ πιο συντονισμένο πλαίσιο και όχι μεμονωμένα, όπως προφανώς θέλει να κάνει η Κίνα. Αλλά ούτε ο καγκελάριος, ούτε η επιχειρηματική κοινότητα, ούτε ένας αυξανόμενος αριθμός Γερμανών εργαζομένων μπορούν να αντέξουν τον Μακρόν και τη γαλλική κυβέρνηση, η οποία κάνει μαθήματα σε όλους τους άλλους για να υποταχθεί καλύτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Εδώ και αρκετό καιρό, όλες οι αποφάσεις της Γερμανίας έχουν προκαλέσει την οργή των ευρωπαίων εταίρων της, ιδίως της Γαλλίας. Η εποχή του διδύμου Άνγκελα Μέρκελ-Εμμανουέλ Μακρόν φαίνεται να έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Τα σχέδια ύψους 200 και 100 δισεκατομμυρίων για τη στήριξη της γερμανικής οικονομίας και της αμυντικής βιομηχανίας της, χωρίς καμία διαβούλευση, είναι ξεκάθαρα ένδειξη Deutschland zuerst (πρώτα η Γερμανία). Για να μην αναφέρουμε την επιλογή του γερμανικού επανεξοπλισμού απευθείας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, αγνοώντας τη γαλλική βιομηχανία, η οποία θυμίζει την επιλογή της Αυστραλίας, το διπλό παιχνίδι της ΕΕ και των ΗΠΑ στην Αφρική, όλα αυτά μαρτυρούν το βαθμό στον οποίο η υποτέλεια της Γαλλίας στις Ηνωμένες Πολιτείες καθιστά τον Μακρόν έναν ηττημένο και ευτυχισμένο κερατά. Το ατομικό ταξίδι του καγκελαρίου στην Κίνα είναι το κερασάκι στην τούρτα της απομόνωσης της Γαλλίας και της απώλειας της διεθνούς επιρροής της.

Ο Εμανουέλ Μακρόν μπορεί να παρηγορηθεί με τους λίγους εναπομείναντες συμμάχους μεταξύ των Γερμανών πολιτικών. Αν ο καγκελάριος και οι βιομήχανοι θέλουν να αποστασιοποιηθούν από το περιρρέον "China bashing", η οικολόγος υπουργός Εξωτερικών, Annalena Baerbock, δεν βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος: "Δεν πρέπει πλέον να εξαρτόμαστε από μια χώρα που δεν μοιράζεται τις αξίες μας", με κίνδυνο να γίνουμε "πολιτικά ευάλωτοι σε εκβιασμούς", παρακάλεσε, καλώντας να μην κάνουμε τα ίδια "λάθη" όπως με τη Ρωσία, αναφέρει το AFP. Ως εκ τούτου, η πρόσφατη απόφαση του Όλαφ Σολτς, ενάντια στις συμβουλές 6 υπουργών της κυβέρνησής του, να πουλήσει το 25% του λιμανιού του Αμβούργου, του μεγαλύτερου της χώρας, στην κινεζική εταιρεία Cosco, προκάλεσε ακατανόητη έκπληξη. Σίγουρα δεν είναι το μοναδικό λιμάνι στην Ευρώπη που πωλείται στον κινεζικό όμιλο, αλλά ας πούμε ότι το πλαίσιο έχει αλλάξει σημαντικά.

Πράγματι, τα τσιράκια του ΝΑΤΟ και της CIA γνωρίζουν πολύ καλά ότι η μάχη κατά της Ρωσίας είναι μόνο ένα ορεκτικό στην αυτοκρατορική πολιτική. Σε ένα πολιτικό (όχι και τόσο) φανταστικό σενάριο, φανταστείτε την Κίνα να εισβάλλει στην Ταϊβάν. Οι κυρώσεις στις οποίες υπόκειται η Ρωσία θα εφαρμοστούν στη συνέχεια και στο Πεκίνο. Η Γερμανία θα βρεθεί στην ίδια κατάσταση εξάρτησης από το ρωσικό φυσικό αέριο με την Κίνα για τη βιομηχανία της. Και δεν πρόκειται μόνο για τη Γερμανία που θα πορευτεί μόνη της με την Ευρώπη.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες - οι οποίες έχουν προειδοποιήσει εδώ και καιρό το Βερολίνο για τη ρωσική πολιτική του - βλέπουν ένα σημάδι διχόνοιας μεταξύ των δυτικών συμμάχων, οι οποίοι θα έπρεπε μάλλον να τηρήσουν σταθερή στάση απέναντι στην Κίνα, αλλά αν μπορούν να περιφρονούν εντελώς τη Γαλλία, δεδομένων των προβλημάτων της συμμάχου τους Βρετανίας, δεν μπορούν να παραμελήσουν εντελώς τη Γερμανία.

ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΌ ΦΑΙΝΌΜΕΝΟ ΕΊΝΑΙ Η ΑΎΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΏΣΕΩΝ ΚΑΤΆ ΤΩΝ ΡΩΣΙΚΏΝ ΚΥΡΏΣΕΩΝ:

Μαζικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας στις 30 Οκτωβρίου 2022. Ο λαός στους δρόμους απαίτησε τον τερματισμό των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, οι οποίες προκαλούν την καταστροφή της οικονομίας και τον πληθωρισμό. Ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη έφτασε σε νέο ρεκόρ 10,7% τον Οκτώβριο του 2022. Το ποσοστό αυτό είναι αυξημένο από 9,9% τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την πρόωρη εκτίμηση της Eurostat, της στατιστικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ενώ τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν και πάλι ότι μερικές εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν στις διαδηλώσεις, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν χθες στους δρόμους της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης.

Ορισμένοι διαδηλωτές είπαν ότι οι λεγόμενοι ηγέτες τους είχαν αρκετό χρόνο για να λάβουν θετικές αποφάσεις, αλλά αρνούνταν να τις λάβουν.

Υπάρχει κάτι τελικά ισχυρό όταν τέτοιες μάζες ανθρώπων συγκεντρώνονται με έναν ενιαίο σκοπό.

 

histoireetsociete.com 

Μετάφραση: Con

 

 




5 σχόλια:

  1. ΚΑΙ ΚΛΑΑΑΜΑΑΑ ΤΑ ΚΑΜΠΑΛΑΚΙΑΑΑ !
    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ !
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχω μια εσωτερική πληροφορία από εδώ.

    Ο Olaf Scholz έφτασε στην Κίνα , με τους κυριότερους Γερμανούς βιομηχάνους , απορρίπτοντας το αίτημα του Μacron να πάνε μαζί και αγνοώντας αυτη την ηλίθια βαθύ κράτος της Taliban Annalena Baerbock των Πρασίνων και τα σκυλάκια της Ε.Ε.

    Τρέχει μακριά από τους παγκοσμιοποιητές και κινείται με τους BRICS .....

    Ελπίζω να μην τον σκότωσαν

    Προσθέτω ότι η πλειοψηφία των τραπεζιτών των ΗΠΑ (JP Morgan, Goldman Sacs, Morgan Stanly, City Corp. κ.λπ.) και η FED είναι κατά του σχεδίου του Davos Forum (γι' αυτό και δεν πήγαν στις τελευταίες συναντήσεις), επειδή γνωρίζουν ότι αν περάσει το σχέδιο των τρελών του Davos θα πάψουν να υπάρχουν.

    Το IMF, η ECB , Democratic Party , E.U.και οι περισσότερες τράπεζες της Ε.Ε. είναι υπέρ του Davos Forum , αλλά μετά την επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία πρόκειται να χάσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. Τα εμβόλια covid σχεδιάστηκαν να εισχωρούν σε κάθε σημείο του σώματος.
    Ακούστε τι λέει ο γιατρός.

    https://rumble.com/v1rkml4--covid-.html

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ 🌹

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. H μπαλαρίνα(ΖΕΛΕΝΣΚΙ) στην Ρωσική τηλεόραση το 2013

    https://rumble.com/v1rr3l6--2013-.html

    ΑΓΓΕΛΙΚΉ-ΑΧΑΡΝΑΙ 🌹

    ΑπάντησηΔιαγραφή