«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022

ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

 

 Η ανάρτηση αφιερώνεται στον αναγνώστη μας και πολύ καλό μου φίλο ΗΛΙΑ+++, ο οποίος εκτός από λάτρης αρχαιοτήτων, καθώς και του Έλληνος Λόγου, είναι και μια όμορφη αρχαία ψυχή, η οποία κάποτε πρέπει να τεχνούργησε κιόλας, μεγαλειωδώς, αν κρίνουμε από σημερινές δουλειές του όπως αυτήν:

 

 


 

Η Ελλάς, ως σύγχρονος δεσμώτης, σαφώς και θεωρείται διαχρονικά, ως ένας απρόβλεπτος κίνδυνος, ένας ναρκωμένος προς ώρας γίγαντας, από τους πανούργους εχθρούς της. Γι αυτό και οι εχθροί μας επαγρυπνούν. Έχουν γνώση του κρυφού αποθεματικού μας, της δυνατότητός μας στην ύστατη στιγμή να ενεργοποιήσουμε τα ασύλληπτα γι αυτούς ψυχικά μας όπλα, την παροιμιώδη πνευματική και σωματική μας ρώμη και θάρρος.

Ξέρουν επίσης πως όλα αυτά είναι καταγεγραμμένα στο dna μας.

Ξέρουν πως υπάρχουν κωδικοί διάσπαρτοι, εμπνευσμένοι σε προϊστορικούς, αρχαίους αλλά και νεότερους χρόνους, ικανοί να ενεργοποιήσουν αυτό το dna, το θείας εμπνεύσεως, και πέρα απ' τα "όρια" των ανθρωπίνων δυνατοτήτων. Ξέρουν πως αυτοί οι κωδικοί είναι ικανοί να κάνουν μέσα μας ένα "κλικ" σε ανύποπτη στιγμή, και η εν τάφω/θαλάμω κρυονική νάρκη μας να λάβει τέλος. 

Ξέρουν ότι οφείλουν να μας φοβούνται και να επαγρυπνούν, γιατί παρόλο που γνωρίζουν τα παραπάνω, οι διάσπαρτοι κωδικοί είναι τρεις φορές περισσότεροι από όσους έχουν ανακαλύψει, και προσπαθούν να τους εντοπίσουν κι αυτούς. 

Αν και εθνικά σύμβολα έχουν όλοι οι λαοί, τα δικά μας έχουν αναφορές στην χιλιόχρονη Ιστορία μας και φτάνουν βαθιά, και στην προϊστορία ακόμα. Τέτοια είναι ο Ισοσκελής Σταυρός που εντοπίζεται προ Γεωμετρικής Εποχής, στην Νεοανακτορική περίοδο (1600 π.Χ.), ο Μαίανδρος, ο οποίος εντοπίστηκε και στην Κίνα, από την Πανάρχαια εκστρατεία του Διονύσου σε Ινδία και Κίνα, η Τετρακτύς, η  Χειρώνειος ή Μαιάνδριος λαβή, και η Σπείρα.



Μαίανδρος

Τετρακτύς





Θεομαχία-Χειρώνιος λαβή 



Χειρώνειος ή Μαιάνδριος λαβή










Ισοσκελής Σταυρός του Διός


Στην εποχή μας, πολλά ακόμα σύμβολα (σε στολές, νομίσματα κ.ά.) μάς υπενθυμίζουν σημαντικά στοιχεία -κλειδιά της Ιστορίας μας: Αργοναυτική εκστρατεία, Τρωικό πόλεμο, εκστρατεία Μ.Αλεξάνδρου κ.ά..

 

Μαίανδροι, Χειρώνιες λαβές, Ανθέμια, Σπείρες, μαζί !




Το έμβλημα αριστερά, μαζί με τα επιράμματα "ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ", είχε καθιερωθεί από το ΓΕΣ για τις αντίστοιχες Μονάδες από το έτος 1971. Μαζί όμως με τον μπερέ μπλε χρώματος θεωρείται ως έμβλημα των Ειδικών Δυνάμεων από το έτος 1976, εποχή που οι Μονάδες Πεζοναυτών εντάχθηκαν οργανικά στη Διοίκηση Καταδρομών.

Είναι σχήματος μεσαιωνικής ασπίδας μπλε χρώματος και η παράσταση πάνω σε αυτό συμβολίζει το αρχαίο πλοίο "ΑΡΓΩ", το οποίο χρησιμοποιήθηκε από τον μυθικό(;) ήρωα Ιάσονα, γιο του βασιλιά της Ιωλκού Αίσονα, κατά την Αργοναυτική Εκστρατεία του στη Μαύρη Θάλασσα για την αρπαγή του "Χρυσόμαλλου Δέρατος" από την Κολχίδα. 
Η επιχείρηση αυτή θεωρείται ως η πρώτη αμφίβια στην Ελληνική Μυθολογία. Οι δύο λέξεις στην κορυφή του εμβλήματος, "ΘΑΡΣΕΙΝ ΧΡΗ", αποτελούν τμήμα της φράσης "Θαρσείν χρή ταχ' αύριον έσετ΄ άμεινον", που σημαίνει "Πρέπει να έχετε θάρρος, ίσως αύριο να είναι καλύτερα", τη φράση αυτή είπε η θεά Αθηνά, διά του στόματος του πολυμήχανου Οδυσσέα, στους Έλληνες που πολιορκούσαν την Τροία, όταν αυτοί ήταν έτοιμοι να εγκαταλείψουν την προσπάθειά τους· με αποτέλεσμα να εμψυχωθούν και να την καταλάβουν με την καταδρομική επιχείρηση "ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ"


Κλείνουμε το θέμα μας με το νόμισμα των 100 Δραχμών στο οποίο Έλληνες μυημένοι μάς έδωσαν ένα μήνυμα γραμμένο σε "ιερογλυφικά"...


Στη μια πλευρά του νομίσματος εμφανίζεται ο Αλέξανδρος με μια κορδέλα στα μαλλιά, σύμβολο του μυημένου στα Ελληνικά Μυστήρια και με τα κέρατα του Άμμωνος Διός που σημαίνουν την ισόρροπη ανάπτυξη των δύο λοβών του εγκεφάλου, πράγμα που συμβαίνει μόνον σε λίγους μυημένους και σε ακόμη λιγότερους προικι­σμένους από τη φύση, γι' αυτό και μετωπικές οργανώσεις των εχθρών του Ελληνισμού με καλυμμένα ερωτηματολόγια ή και ανοιχτά
ακόμη, διαδίδουν πως κάνουν ελέγχους δεξιού και αριστερού ημισφαιρίου, για να εντοπίσουν τους προικισμένους Έλληνες και να τους εξοντώσουν.

Στην άλλη πλευρά του νομίσματος, δίπλα στην ημερομηνία κατα­σκευής του, στο αριστερό μέρος, υπάρχει ένα Ανθέμιο. Το λουλούδι αυτό θα το δούμε να το κρατά στο δεξί της χέρι στα τρία της δάχτυλα η Φρασίκλεια, ένα άγαλμα που βρίσκεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών και το οποίο είναι το μόνο του οποίου απαγορεύεται η φωτογράφηση από τους Έλληνες, αφού κατά καιρούς το κινηματογραφούν ξένα τηλεοπτικά συνεργεία.

Το ανθέμιο αυτό σε άλλα αγάλματα το βλέπουμε τοποθετημένο στο υψηλότερο σημείο του μετώπου, που στα Ελληνικά στέμματα μοιάζει με ένα τρίγωνο.

Είναι το κωνάριο, το γνωστό "τρίτο μάτι" ή επίφυση, που ως συνήθως το βλέπουμε στην κορυφή του θύρσου του Διονύσου.


Τρίτο στοιχείο στο νόμισμα αυτό είναι ο λεγόμενος "Ήλιος της Βεργίνας". Θα δούμε πως έχει 16 "ακτίνες" που αν τις προσέξουμε καλά θα κατανοήσουμε το κρυφό τους νόημα. Ο Μακρόβιος λέει πως η ψυχή όταν κινείται εγκαταλείπει το σφαιρικό τέλειο σχήμα της και αποκτά τη μορφή ενός κομήτη. Επομένως, στο Άστρο της Βεργίνας, τις ακτίνες μπορούμε να τις δούμε και ως κομήτες που τρέχουν προς το κέντρο. Το κέντρο του ήλιου αυτού, στο οποίο παρατηρούμε πως υπάρχει ένα λουλούδι με 10 πέταλα.

Έχουμε λοιπόν συνολικά, τα εξής στοιχεία στις δύο πλευρές του νομίσματος αυτού, του 1990: Δύο λοβούς, ένα ανθέμιο με πέ­ντε πέταλα, 16 ψυχές, έναν πυρήνα με 10 φύλλα και ένα φωτοστέφανο με τη μορφή κορδέλας. 

Η "ιερογλυφική" φράση είναι η εξής: 

 «Ο μυη­μένος άνθρωπος, ο οποίος ξεπέρασε τον εαυτό του, ο ήρωας (που ο Νίτσε ονομάζει Υπεράνθρωπο) με ανεπτυγμένους τους δύο λοβούς και ενεργοποιημένο το κωνάριο, απελευθερώνει την ψυχή του από τον υποσελήνιο κόσμο για να συναντήσει και να ενωθεί με την αιώνια ψυχή τον τέλειο αριθμό των Πυθαγορείων» (Δημητρίου Κύθρα «Κανείς δεν τολμά να τα γράψει»)

 

 

Κ-Τ, αναδημοσίευση από Οκτ.2017

 

(Σημείωση: η αρχική εικόνα της ανάρτησης είναι και "στερεόγραμμα", δηλαδή μπορείτε να τη δείτε και τρισδιάστατα, με μοναδικό εργαλείο.. τις κινήσεις των ματιών σας, αν ακολουθήσετε κάποιες οδηγίες που δίνονται εδώ· αν το πετύχετε, το τελικό αποτέλεσμα θα είναι να δείτε τις σειρές των συμβόλων σαν ζώνες σε πολλές διαφορετικές αποστάσεις μεταξύ τους) 

 

 

15 σχόλια:

  1. ΚΩΣΤΗ ΜΟΥ, Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕΣ.

    ΝΑΙ, ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΤΑ ΗΘΗ ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΟΥ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΟΦΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΟΤΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΕΡΓΑ, ΤΟ ΕΧΩ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΣΕ ΜΥΣΤΗΡΙΑΚΟ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΑΟ, ΑΛΛΟΣ ΘΑ ΛΕΓΕ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΑΟΣ ΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΙΕΡΟΣ ΧΩΡΟΣ ΠΟΥ ΓΑΛΗΝΕΥΕΙ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ.

    ΘΕΛΩ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΠΟΥ ΞΥΠΝΑΩ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΗΛΙΟ,
    ΠΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕ ΜΟΥ,
    ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΟΥ,
    ΝΑ ΜΟΥ ΕΝΘΥΜΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΜΟΥ,
    ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΠΟΚΟΠΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΜΟΥ.

    ΘΕΛΩ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΠΟΥ ΞΥΠΝΑΩ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ ΤΑ ΠΑΝΣΟΦΑ ΚΑΙ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ, ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΑΣΠΙΔΑ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΜΕ ΤΟ ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ ΚΑΙ ΤΟ Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ, ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ, ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΔΩΡΟ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΜΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ,
    ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΔΙΣΚΟΒΟΛΟ ΤΟΥ ΜΥΡΩΝΑ ΝΑ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ, ΤΟΝ ΚΟΥΡΟ, ΤΟΥΣ ΕΠΤΑ ΣΟΦΟΥΣ, ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΤΡΙΑΔΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΤΟΝ ΔΙΑ, ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΑΡΓΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΣΕ ΜΕΡΕΣ ΔΟΞΑΣΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ, ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΣΕ ΑΝΑΓΛΥΦΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΡΑΠΟΝΤΑ ΙΑΤΡΟ ΑΣΚΛΗΠΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ, ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΚΙΟΝΕΣ ΙΩΝΙΚΟΥ ΡΥΘΜΟΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΤΩΜΑ, ΜΕ ΤΟ ΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΟ ΓΝΩΘΙ Σ ΑΥΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΟΥ, ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΔΥΟ ΑΝΤΙΡΡΟΠΑ ΕΨΙΛΟΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟ ΜΑΡΜΑΡΟ.

    ΓΙΑΤΙ ΕΦΑΡΜΟΣΑΤΕ ΤΟ ΕΙΣ ΕΔΑΦΟΣ ΦΕΡΕΙΝ ΠΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ;
    ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΜΑΣ;
    ΓΙΑΤΙ ΣΠΑΣΑΤΕ ΤΙΣ ΜΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΝΝΗΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΩΝ ΑΓΑΛΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΡΙΖΩΣΑΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΡΑ;
    ΓΙΑΤΙ ΠΥΡΠΟΛΗΣΑΤΕ ΤΙΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΜΑΣ;
    ΓΙΑΤΙ ΚΛΕΨΑΤΕ ΤΑ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ;
    ΓΙΑΤΙ ΟΥΡΟΥΣΑΤΕ ΚΑΙ ΑΦΟΔΕΥΑΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΑ IEΡΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΜΑΣ;
    ΓΙΑΤΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΗΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΚΥΘΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΠΠΟΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ;
    ΓΙΑΤΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΣΤΕΙΛΑΤΕ ΣΤΗΝ EΞΟΡΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΟΦΙΑΣ;
    ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΗΣΑΤΕ ΜΕ ΟΣΤΡΑΚΑ ΤΗΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΦΙΛΟΣΟΦΟ ΚΑΙ ΑΣΤΡΟΝΟΜΟ ΥΠΑΤΙΑ ΜΑΣ;
    ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΤΕ ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ;
    ΓΙΑΤΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ, ΒΕΒΗΛΟΙ, ΑΞΕΣΤΟΙ, ΑΝΑΓΩΓΟΙ, ΑΠΑΙΔΕΥΤΟΙ, ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΤΟΝ ΑΠΕΙΡΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΟΦΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ;

    ΣΤΑΜΑΤΩ ΕΔΩ ΓΙΑΤΙ ΛΟΓΩ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ,
    ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΟΥ,
    ΕΤΡΕΞΑΝ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΟΥ.

    Η ΕΛΛΑΣ Η ΠΡΟΣΚΥΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΑΝ ΠΟΤΕ.

    ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΙ ΑΣ ΜΕ ΛΕΝΕ ΕΘΝΙΚΟ Η ΑΙΡΕΤΙΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΗΛΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΑΠΑΣΤΡΑΠΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΠΟΥ ΣΕ ΔΙΕΠΕΙ ΚΑΙ ΓΑΛΗΝΕΥΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ.

      Διαγραφή
    2. Αχ βρε μπαγάσα ΗΛΙΑ+++, πάντα με συγκινείς Αδελφέ.
      Διός Κούρος.

      Διαγραφή
  2. Υπάρχει πιθανότης να επισκεφθεί κάποιος αυτόν τον ναό που μόλις περιγράψατε?
    Μαίρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο καθένας μπορεί να έχει ότι θέλει στο σπίτι του και να το έχει κάνει ναό!
      Όμως υπάρχουν άπειρα μουσεία με χιλιάδες εκθέματα και ναοί επισκέψιμοι όπως ο Παρθενώνας, ο ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο …
      Να υποθέσω ότι τα έχετε δει όλα και το μόνο που έμεινε να δείτε είναι ο “ναός” του Ηλία;
      Αντιγόνη

      Διαγραφή
    2. Να υποθέσω πως είστε η σύζυγος του Ηλία? 😊
      Μαίρη

      Διαγραφή
    3. Δεν είναι σύζυγος του Ηλία η Αντιγόνη. Το έθεσε σε επίπεδο το οποίο θα έπρεπε να σάς έχει γίνει αντιληπτό.

      Διαγραφή
    4. ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΑΙΡΗ, ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ.
      ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΟΝΗ, ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΜΕ ΕΨΙΛΟΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΚΑΠΠΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ.

      Διαγραφή
    5. Σας ευχαριστώ, φίλτατοι Κώστα και Ηλία, για τις απαντήσεις. Έχοντας επισκεφθεί τα περισσότερα μνημεία μας εντός και εκτός Ελλάδος ( τα εντος πολλάκις) βρισκόμαστε και σε σπίτια φίλων που αγαπούν και θέλουν να δείχνουν την αγάπη τους για την υπέροχη χώρα μας.
      Το να αυτοπροσκληθω, ήταν αγένεια εκ μέρους μου.
      Συνεχίσετε αυτό που κάνετε. Σας παρακολουθώ με εκτίμηση!
      Μαίρη

      Διαγραφή
  3. Στις παραπάνω ερωτήσεις του Ηλία+++ πολύ διαφωτιστικά είναι όσα αναφέρονται στο βιβλίο "Παγανιστικός Ελληνισμός ή Ελληνορθοδοξία;" του αειμνήστου πατρός Γεωργίου Μεταλληνού, γνωστού για την αμεροληψία, αντικειμενικότητα και επαρκή γνώση των πηγών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΈΤΣΙ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ....ΣΥΝΕΧΕΙΑ...ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΩΣΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ετεροχρονισμος εκ του μακρινού, παρελθόντος ουδεμίαν ελπίς για τον νυν αιώνι. ΚΛΑΙΩΒΟΥΛΟΣ.🤔 ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΨΕΥΔΗ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΠΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΣΤΟΧΟ ΕΧΟΥΝ ΝΑ
    ΑΠΟΔΟΜΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΤΕΛΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟΥΣ ... ΑΡΙΣΤΟΥΣ.
    ΑΥΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΑΤΩΘΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟ-ΕΙΚΟΝΙΔΙΟΥ.
    ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΩ ΤΟ ΕΞΗΣ: ΑΠΟ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΕΛΟΎΝ ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΚΑΣΤΑΣ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΩΝ ΠΟΥ ΑΙΩΝΕΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟΥΣ ΤΩΡΑ, ΜΑΣ ΠΛΑΙΣΙΩΝΟΥΝ ΕΝΔΕΔΥΜΕΝΟΙ ΩΣ ΔΗΘΕΝ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΝΑ ΜΗΝ ΦΕΡΩ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΟΝΤΟΤΗΤΑΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ .. ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΕΙΣΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΙΣ ΦΑΤΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ... ΟΥΤΕ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΕΦΙΑΛΤΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΛΛΑ ... ΓΕΦΥΡΑΙΟΣ. ΣΥΝΕΧΕΙΑ:
    https://jhmromeo.blogspot.com/2022/11/k-t-t-e-t-i.html
    Αντιγόνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστότατος ο jhmromeo !!!
      Μάλλον θα το αναρτήσουμε κι εμείς. Σε ευχαριστούμε Αντιγόνη μου!!!

      Διαγραφή