«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022

Νέα χώρα στην Αφρική;


 

Ο στρατηγός Khalifa Haftar θα ανακηρύξει την Κυρηναϊκή ως αυτόνομη περιοχή, αναφέρουν πηγές. Αναμένεται να ανακηρύξει την Ανατολική και νότια Λιβύη ως αυτόνομες περιοχές δήλωσαν παρατηρητές και ντόπιοι κάτοικοι. Στη Λιβύη, ο Khalifa Haftar είπε ότι στις 24 Δεκεμβρίου θα υπάρξει σημαντική αλλαγή.

Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, ο Χάφταρ θα ανακοινώσει ότι το ανατολικό τμήμα της χώρας θα διαχωριστεί από το δυτικό. Νέα χώρα στην Αφρική; Σε μια μεγάλη εκδήλωση στο Λιβυκό Πεδίο Μάχης, ακτιβιστές υπέρ του Κυρηναϊκού Αυτονομισμού άρχισαν να ανακοινώνουν ότι ο Διοικητής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, Χαλίφα Χάφταρ πρόκειται να κάνει μια σημαντική ομιλία αυτή την 24η Δεκεμβρίου, σχετικά με την «Ιδέα της Αυτονομίας της Κυρηναϊκής». Νάτος ….και ο Κυρηναίος…

Οι φυλές θα παραστούν το επόμενο Σάββατο για να ανακοινώσουν την ορκωμοσία του Στρατάρχη Χάφταρ ως κυβερνήτη της Κυρηναϊκής.

Ο . Khalifa Haftar, ο οποίος κυβερνά την περιοχή της Ανατολικής Λιβύης από το 2014 ως De Facto Leader, θα γίνει ο ηγέτης της περιοχής.

Γιατί 24 Δεκεμβρίου; Στις 24 Δεκεμβρίου 1951, μετά από δεκαετίες πρώτα Οθωμανικών, μετά Ιταλικών και πρόσφατα Βρετανο-γαλλικών κυβερνήσεων, η Λιβύη γίνεται τότε μια ανεξάρτητη χώρα.

twitter.com/Defy_Norm... 

Μια τέτοια εξέλιξη θα αποδυναμώσει το τούρκικο τόξο θ΄ανατινάξει την ενεργειακή ψευτο-ΑΟΖ και το τουρκολυβικό μνημόνιο, θα ξηλώσει την διείσδυση δυτικών στη χώρα αυτή που άρχισε με ΝΑΤΟικό πόλεμο κατά Λιβύης που ενέσπειρε ως συνήθως τον εμφύλιο διάσπαση το χάος και την άνοδο των ισλαμιστών φονταμενταλιστών τζιχαντιστών, θα φέρει τη Ρωσία στο προσκήνιο της Αφρικής για μια ακόμη φορά μετά το Σάχελ π.χ Μάλι,Μπουρκίνα Φάσο,Κεντροαφρικανική Δημοκρατία κλπ Επίσης θα αναβαθμίσει γεωστρατηγικά το ρόλο Αιγύπτου συμμάχου του Χαφτάρ κι επομένως θα δώσει άλλη δυναμική στις ελληνο-αιγυπτιακές συμφωνίες.

 

 dimpenews.com

 

3 σχόλια:

  1. Μια που μιλαμε για την Κυρηναικη, θα πρεπει να ξερουμε οτι μιλαμε συν τοις αλλοις και για τον αμπελωνα της Λιβυης. Αλλωστε οπου Ελλας και αμπελος........... Το 1984 Ελληνες και Γερμανοι εργαζομενοι σε διαφορες τεχνικες εταιρειες στην Λιβυη καναμε σε μια αναπαυλα της δουλειας ενα ταξιδι στις αρχαιες Ελληνικες πολεις της Κυρηναικης.Εκει συν τοις αλλοις υπαρχουν η Κυρηνη και η παραθαλασσια Απολλωνια(Σουσα).Οι Γερμανοι προσηλθαν αρματωμενοι με τους τουριστικους οδηγους τους!!! Ολοι μα ολοι οι τουριστικοι οδηγοι τους ανεφεραν τις πολεις της Ελληνικης Πενταπολης ως Ρωμαικες και δεν ειχαν καμμια αναφορα οτι ιδρυθηκαν απο Θηρασιους αποικους(και οχι μονον) οπως ενεπιγραφες χαραξεις το ελεγαν στα Ελληνικα και εμεις τις ψευτομεταφραζαμε στα Γερμανικα. Ενω καποιοι απο εμας συλλαβιζαμε και διαβαζαμε τα παναρχαια Ελληνικα κειμενα (μερικα με αντιστροφη γραφη-ΚΕΦΑΛΑΙΑ-ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΣ) αυτοι το βιολι τους. Αμφισβητουσαν αυτο που εβλεπαν και επεμεναν οτι ηταν Ρωμαικα. Τετοια εμμονη..Οι φυλακες των αρχαιοτητων (καφιρ)που διεμεναν εκει περιξ ηταν παλιοι εκδιωχθεντες τουρκοκρητικοι(δηλωναν ομως ΕΛΛΗΝΕΣ μουσουλμανοι) και μιλαγαν και αρκετα καλα τα Ελληνικα.Σχεδον χωρις αμοιβη, μονο με μπουρμπουαρ φυλαγαν τις αρχαιοτητες.Ενιωθαν μας ειπαν οτι αν και μουσουλμανοι ειχαν καποια σχεση μαυτες τις πετρες. Τους ειχαν δωσει απο την κυβερνηση Λιβυκους-Κανταφικους τουριστικους χαρτες και οδηγους στα Αγγλικα και στα Αραβικα που ονοματιζαν επισης ως Ρωμαικα τα ερειπια αν και ανεφεραν ακροθιγως ξεκαθαρα την Ελληνικη ιδρυση των πολεων.Για τους φιλους μας Γερμανους εφοσον δεν το εγραφε ο οδηγος τους ΔΕΝ υπηρχε τετοιο ενδεχομενο!!!NO WAY!!!! Επισης δεν υπηρχε καταγραφη πουθενα στα εγχειριδια τους τιποτα για την Βυζαντινη παρουσια παρολου που οφθαλμοφανως υπηρχαν γκρεμισμενες εκκλησιες ορθοδοξης τεχνοτροπιας.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://www.el.gr/nea-taxh/i-germaniki-die-welt-dikaionei-to-reportaz/

    https://www.youtube.com/watch?v=s8GDE939Kok&t=893s

    ΑπάντησηΔιαγραφή