«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022

Παραμονή Χριστουγέννων !!! ... Να τα πούμε ... ;;; 🎀 ⛵ 🌲🎁

Εις μνήμην της γλυκιάς μου μητερούλας.. Κ-Τ

 



13 σχόλια:

  1. Εύχομαι σε όλους τους Διοδοταίους Καλά Χριστούγεννα με Υγεία, Ελευθερία και ΑΦΟΒΙΑ.

    Ας οπλιστούμε όλοι με υπομονή, τόλμη και εσωτερική δύναμη, για να συνεχίσουμε τον αγώνα που δίνουμε, ατομικά και συλλογικά.

    Να είστε σίγουροι οτι οι θυσίες που έχουμε κάνει, κάνουμε και θα κάνουμε, δεν πάνε χαμένες. Ο καθένας μας δίνει τον αγώνα του ακούγοντας την εσωτερική του φωνή, η οποία του καθοδηγεί το ΝΟΥ και τον οπλίζει με δύναμη και σιγουριά για το αποτέλεσμα. Τίποτα δεν μπορεί να γίνει ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ μας.

    Σε έναν "τρελό κόσμο", δεν θα μπορούσα παρά να σας αφιερώσω (αντί για τα πατροπαράδοτα κάλαντα) το Mad World, στην εκτέλεση του Gary Jules. Ταιριάζει γάντι στην εποχή μας. Το διάλεξα διότι ενώ το τραγούδι είναι στην ουσία καταθλιπτικό, για εμένα κρύβει μέσα του την αχτίδα αισιοδοξίας οτι στο τέλος αυτός που θα κερδίσει είναι ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

    https://www.youtube.com/watch?v=4N3N1MlvVc4&ab_channel=orijimi

    Έρρωσθε Αδέλφια, το μέλλον μας ανήκει.

    Διός Κούρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλαράκι, η εκτέλεση του Gary Jules είναι σκέτη αυτοκτονία μπροστά στην αυθεντική των Tears for Fears. Αλλά..γούστα είναι αυτά..

      ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΕΚ ΒΑΘΟΥΣ ΚΑΡΔΙΑΣ...
      ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ!!!

      Διαγραφή
    2. Αναντίρρητα Μπούσουλας Αλάθητος για Την Επιβίωση μέχρι την Θριαμβική, Δεδομένη, Νομοτελειακή ΝΙΚΗ Του ΑΝΘΡΩΠΟΥ...

      Τέχνη τίκτει τείχη,
      τείχη προστασίας απ’ τα καθημερινά
      τερτίπια της ζωής,
      τείχη ανοσίας απ’ τις καθημερινές
      βαρβαρότητες των ανθρώπων,
      τείχη απωθητικά δαιμόνων έκλυτων
      και πλάνων,
      τείχη αντοχής της ανυπόφορης ανοησίας
      και της ανίατης βλακείας που μας βάλλει
      πανταχόθεν.
      Τέχνη τίκτει τείχη,
      τείχη παντοία
      μα πάνω απ’ όλα τείχη επιβίωσης
      σ’ αυτούς τους εχθρικούς τόπους,
      σ’ αυτά τα αφιλόξενα μέρη της οικουμένης.

      Δημήτρης Μπαλτάς

      ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

      Α.Κ.

      Διαγραφή
  2. ΚΑΛΑ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ, ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ.
    ΑΔΕΛΦΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ωραίο χριστουγεννιάτικο δώρο μου κάνατε,τα κάλαντα της Κεφαλλονιάς.Χρόνια πολλά σε όλους και καλή λευτεριά στην Ελλάδα μας και σε όλο τον πλανήτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΛΆ ΧΡΙΣΤΟΎΓΕΝΝΑ......🙏


    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ 🌹

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. K-T... πόσο γλυκιά, τρυφερή και συγκινητική ανάρτηση!...

    Χρόνια Πολλά Καλά Χριστούγεννα σε όλους!
    Μάρko

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. https://twitter.com/rhowardbrowne/status/1606353957395259397

    ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΡΟΦΩΝ
    ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΜΌΝΟ ΜΕ QR CODE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΩΣΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ SUPER MARKETS BEBAIA, ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΛΕΓΟΜΕΝΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΕΜΠΑΙΝΕΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΜΑΣΚΑ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΝΑ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΤΕ ΜΙΚΡΟΣ Η ΜΕΓΑΛΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΝΑΝΤΙΩΘΗΚΕ.ΣΤΟ ``ΜΕΤΡΟ''. ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΤΥΧΑΙΝΕ ΝΑ ΚΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΕΙ ΟΣΟΥΣ ΑΝΥΠΑΚΟΥΟΥΣ ΑΡΝΟΥΝΤΑΝ ΝΑ ΣΚΥΨΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΙΣΑΡΑ.
      ΜΗΝ ΤΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΑΥΤΑ, Ο ΚΟΡΟΙΔΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ Η ΥΒΡΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΩΝ.
      ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΤΕΔΕΙΞΕ ΑΝ ΤΑ ΡΑΣΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑ, Η ΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΑΥΡΟΚΟΠΗΜΑΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΙΣΤΟ.

      ΔΗΜΗΤΡΗΣ

      Διαγραφή
    2. Έτσι!
      Έκαναν το μεγάλο τεστ πάνω στις μάζες, με τον κοροϊδοϊό.
      Αυτό το διάστημα που περιέγραψες, προτιμούσα να ψωνίζω από ένα παντοπωλείο στη γειτονιά μου, που δεν μού είπαν ποτέ να φορέσω μάσκα, καθώς κι από ένα μανάβη εκεί κοντά, σχεδόν υπαίθριο. Στον Σκλαβενίτη έμπαινα μία φορά την εβδομάδα, γιατί μόνο εκεί υπάρχει ο αγαπημένος μου χυμός, κι έπαιρνα 4-5 μπουκάλια κάθε φορά. Δεν είχα καμία όρεξη να μού τη λένε, να τσαντίζομαι και να στήνω καβγά αν δεν με βάζουνε, κι όλα αυτά. Δεν ήθελα να χαλάσω την ηρεμία μου, γι αυτό φορούσα το φίμωτρο για τα 5-10 λεπτά που χρειαζόμουν.
      Στην δουλειά μου.. ναι την φόραγα.. στο σαγόνι, ούτε καν στο στόμα. Και λόγω της όλης δυσφορίας μου με την κατάσταση, είχα αγριεμένο μάτι συνεχώς όσο ήμουν στο γραφείο, οπότε δεν τολμούσε να μού πει κανείς κάτι σχετικό, και είχα την ησυχία μου.
      Στην εκκλησία καθόμουν ακριβώς έξω από την είσοδο.

      Νομίζω πως έχουν πρόθεση να μάς ξαναβάλουν να ζούμε έτσι. Όσο αυξάνονται οι θάνατοι απ' τα μπόλια όμως, νομίζω πως ο κόσμος θα αγριεύει και θα δείχνει μαζική ανυπακοή, οπότε και την απειλή προστίμων..μάλλον θα την βάλουν κι αυτή στον λώκο τους!

      Διαγραφή
  7. Aγαπητή Μάρko, Δώρα, Αγγελική, Α.Κ.,
    Χ Ρ Ο Ν Ι Α _ Π Ο Λ Λ Α !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αρθρο με τιτλο ''Να τα πουμε;;;''. Δεν το περιμενα. Με πηγες πισω στα παιδικα μου χρονια. Τι αναμνησεις!! Οταν αρχιζαν να λαλουν τα τριγωνα και φταναμε στη στροφη '' σ' αυτο το σπιτι που 'ρθαμε πετρα να μη ραισει κι' π νοικοκυρηε του σπιτιου χιλια χρονια να ζησει'' φταναμε στο απογειο της χαρας. Να εισαι καλα φιλε μου, Καλα Χριστουγεννα και Ευτυχισμενο το Νεον Ετος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου Ahoy,
      ποτέ δεν θα αφήσουμε -και ειδικά εμένα όσο περνάει από το χέρι μου- τον κόσμο να ξεχάσει τα βασικά. Ναι, "Να τα πούμε". "Χριστού τη θεία γέννηση να πω στ' αρχοντικό σας"! Τα διαβάζουν και τα ακούνε αυτά τα καμπαλάκια και είναι σαν μαχαιριές στην δαιμονισμένη τους καρδιά.
      Δώσ' τους ΠΟΝΟ κύριε Ahoy!!! Κι ο Θεός να σού δίνει πεντηκονταετίες!!!

      ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ,
      ΕΥΧΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!!!

      Διαγραφή