«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2022

"Ελευθερία ή θάνατος" ...

γράφει ο Con


Οι Έλληνες είναι πολύ λιγότερο διαφοροποιημένοι: "Ελευθερία ή θάνατος"! 

Καλά Χριστούγεννα !!!!!!!!!!!!!!!


Φίλοι δεν έχουμε πολύ χρόνο!! 

Πρέπει να αντιδράσουμε σε όλα αυτά που καταστρέφουν τη ζωή μας όπως την ξέραμε……. αλλιώς θα πετύχουν τον ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

 

Πολλοί πιστεύουν ότι έχει παγκόσμια διάσταση. Ωστόσο, αν εξετάσουμε τα κύρια συνθήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συναντάμε τη λέξη Ελευθερία μόνο τρεις φορές. Εμφανίζεται στο γερμανικό σύνθημα, αλλά μόνο στην τρίτη θέση: "Ενότητα, Δίκαιο, Ελευθερία".

Οι Έλληνες είναι πολύ λιγότερο διαφοροποιημένοι: "Ελευθερία ή θάνατος".

Στην πραγματικότητα, η λέξη "Ενότητα" είναι αυτή που αναφέρεται περισσότερο.

Ως εκ τούτου, η ΕΕ έχει επιλέξει ως σύνθημά της: "Ενότητα στην πολυμορφία". Η συναίνεση γίνεται σεβαστή και η μέθοδος ανακοινώνεται.

Όλα θα ήταν μια χαρά, αν δεν υπήρχαν μερικοί ιδιαίτερα σκληροί κόκκοι άμμου...

 

- Το πρώτο πρόβλημα είναι ότι η "Ενότητα" είναι ένα μέσο, ένα εργαλείο κεφαλαιώδους σημασίας που πρέπει να χρησιμοποιείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αλλά δεν είναι αξία. Αυτό το απλό γεγονός είναι αδιαμφισβήτητο και κανείς δεν μπορεί παρά να αναρωτηθεί πού βρίσκεται η αξία.

 

- Το δεύτερο πρόβλημα είναι ότι η αποδοχή της ενότητας ως πρωταρχικού στόχου οδηγεί στην προσκόλληση στην παγκοσμιοποίηση.

 

- Το τρίτο πρόβλημα είναι η κινητοποίηση και ο αγώνας όλων των ζωντανών δυνάμεων για την κατάληψη αυτής της Ενωμένης εξουσίας.

 

Αυτή είναι μια πολύ θλιβερή παρατήρηση, ιδίως επειδή δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Σε αυτό το σκοτεινό τούνελ θα μπορούσε κανείς να απελπιστεί γρήγορα αν δεν υπήρχε ένα μικρό φως. Είναι πιο αδύναμο από ένα κερί. Είναι απλώς ένα αστέρι που λάμπει στον ουρανό. Είναι η αξία της Ελευθερίας.

Έτσι, χωρίς άλλη καθυστέρηση, ιδού η λύση: 

το σύνθημα της Ευρώπης πρέπει να αλλάξει. Δεν θα πρέπει πλέον να είναι "Ενότητα στην πολυμορφία" αλλά "Ελευθερία και ενότητα στην πολυμορφία".

Είναι όντως απολύτως απαραίτητο να επαναφέρουμε την αξία της Ελευθερίας στη θέση της, αυτή της κάθε εξουσίας.

Αυτό ακριβώς έκανε ο Θερβάντες με τον Ιππότη με το Θλιμμένο Πρόσωπο, τον Δον Κιχώτη της Μάντσα. Η Ιερά Εξέταση βρισκόταν στο απόγειό της, η καταστολή ήταν αιματηρή, η θρησκευτική ελευθερία απαγορευόταν, όλες οι ελευθερίες περιφρονούνταν. Ωστόσο, μέσα σε αυτό το δύσκολο πλαίσιο κατάφερε να κάνει διάσημο έναν άνθρωπο που μόνος του στάθηκε και έδρασε ελεύθερα ενάντια σε ό,τι του ερχόταν στο μυαλό. Αν παρέμεινε διάσημος, είναι επειδή ακόμα και σήμερα, κάθε άνθρωπος μπορεί να πει ότι είναι ελεύθερος να δράσει, επειδή μια μέρα, ένας πολύ αδύναμος γέρος με πολύ εύθραυστο κεφάλι, το έκανε.

 

Αλλά πριν από τον Δον Κιχώτη, υπήρχε ένα άλλο παράδειγμα, αυτό Ενός πολύ πιο διάσημου άνδρα, ο οποίος μια μέρα βγήκε επίσης στο δρόμο, μεταφέροντας το λόγο και τις πράξεις του. Αυτή η ιστορία ξεκινά με μια γέννηση σε ένα ιδιαίτερα εχθρικό περιβάλλον. Είναι η Χριστουγεννιάτικη φάτνη.

 

Μόλις αγγίξουμε τα ζητήματα της ταυτότητας, φτάνουμε γρήγορα σε μια μυστικιστική διάσταση.

Για μένα, η Γέννηση είναι η αναγνώριση από τον Θεό του γεγονότος ότι η αξία της ελευθερίας προηγείται των πάντων, ακόμη και της τελειότητας. Γι' αυτό ο Θεός έγινε άνθρωπος, παρόλο που ήξερε ότι ήταν λίγο δύσκολο στο τέλος. Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα του ευαγγελίου, κατά τη γνώμη μου.

 

Καλά Χριστούγεννα!

 

 

11 σχόλια:

  1. Ο Θεός μας αγαπάει υπερβολικά κ¨κάνει τα πάντα για τον άνθρωπο,εμείς πρέπει να κάνουμε ένα βήμα κ¨τα υπόλοιπα τα κάνει ο Θεός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η δημοσκόπηση που παρακολουθούν στο Μαξίμου.. βγάζει με 7,3% το κόμμα του Κασιδιάρη.. ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΧΕΣΤΕΙ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ!
    Να δω τί θα μαγειρέψουν για να αποφύγουν τη συμμετοχή του στις εκλογές που ΜΆΛΛΟΝ ΤΕΛΙΚΑ θα γίνουν στις 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ( https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/os-tin-9i-apriliou-diarreei-to-maksimou-os-tin-epikratesteri-imerominia-ton-ethnikon-eklogon/ ).
    Πρέπει να αλλάξουν -και δεν μπορούν τώρα- νόμο του Συντάγματος, για να μην λάβει μέρος εφόσον είναι στη φυλακή.
    Από την άλλη, η εβραιο-σίνγκιουλαρ λότζικ ΔΕΝ έχει δυνατότητα μέσα στα λογισμικά της να τον κατεβάσει κάτω από το 3,5%. Οπότε θα τον βάλει στη βουλή.

    Ε ρε γλέντια... https://www.youtube.com/watch?v=AcqYlIrqdcg&t=115s
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΙ ΕΚΛΟΓEΣ ΘΑ ΓIΝΟΥΝ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥAΡΙΟ.

      Πάντα να πιστεύετε το αντίθετο από αυτό που υπαινίσσονται

      Ας ελπίσουμε ότι θα αφήσουν τον Κασιδιάρη να συμμετάσχει ,αλλά είμαι πολύ σίγουρος ότι θα τον μπλοκάρουν και η εντολή θα έρθει από το Eβραϊκό κόμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

      Γνωρίζετε ότι το Ισραήλ συμμετέχει στην Ε.Ε. σαν χώρα της Ε.Ε. ;

      Διαγραφή
    2. ΜΠΑ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΦΙΛΕ CON OI ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ.
      ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΘΑ ΧΙΟΝΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕ 10 ΠΟΝΤΟΥΣ ΧΙΟΝΙ, ΠΑΡΑΛΥΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΔΗΘΕΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ.

      Διαγραφή
    3. Φίλε Ηλία,
      είχα στείλει ένα email πριν λίγες μέρες στον Κώστα (σήμερα μου είπε ότι δεν μπορεί να το βρει) όπου είχα εξηγήσει πώς ο Κούλης λόγω των επερχόμενων εκλογών και του ακριβού ηλεκτρικού ρεύματος, έχει δώσει ένα σημείωμα στους "Ανωτέρους" του σχετικά με τα ΗAARP/Chemtrails. Ότι μέσω αυτού θα πρέπει να βοηθήσoυν ώστε να έχετε ζεστό καιρό μέχρι να έρθει η ώρα της κάλπης.
      Μακάρι τελικά να μην γίνει χρήση του. Αν δεν υπάρξει στο ελάχιστο βαρύς χειμώνας στην Ελλάδα, όλο το τοπικό καιρικό, και όχι μόνο, οικοσύστημα θα διαταραχθεί, και σίγουρα όχι με καλά αποτελέσματα από κάθε άποψη και για όλους.

      Διαγραφή
  3. ΕΝΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ.
    ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΞΙΖΕΙ.
    https://twitter.com/buitengebieden/status/1604390831766618112

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ,
    ΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ.
    ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΑΓΚΩΤΟ ΛΙΑΚΟΥΡΑΣ.
    https://twitter.com/AdonisGeorgiadi/status/1604505222260326404
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΞΕΥΤΙΛΙΖΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. https://www.facebook.com/dinaki1234/posts/pfbid02vPPnQsM1szTYsmSfWQxs8PDmbP5WmruLGjSLz8Y9cvJYhcreArK7zTvJMxRpTcual

    ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΟΛΟΙ ΧΑΦΙΕΔΟΒΙΒΛΙΟ, ΕΚΑΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΛΗΣΗ.
    ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ.

    Παγκόσμιος Ελληνισμός
    5 ημ. ·
    Πολιτικοί και άλλοι επώνυμοι ''Έλληνες'' χαιρετούν και εύχονται Happy Hanukah στους Εβραίους τα αφεντικά τους...
    όχι αν τολμούν ας μην το κάνουν και την επόμενη θα ψάχνουν για δουλειά στα καφενεία...
    Τι γιορτάζουν οι εβραίοι με τη Χάνουκα; Για να θυμόσαστε τι “εορτάζουν” και οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας μαζί με τους ιουδαίους…
    Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι σε όλες τις “αμερικάνικες” σειρές/ταινίες η πιο πολυδιαφημιζόμενη γιορτή των εβραίων είναι η “Χάνουκα”…
    Κατά την ιουδαϊκή εορτή Χανουκά (αντίστοιχη των Χριστιανικών «Φώτων») η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 του Εβραϊκού μήνα Κισλέβ και διαρκεί οκτώ ημέρες, εορτάζεται (σύμφωνα με τα βιβλία των Μακκαβαίων) η νίκη των εβραίων επί των στρατευμάτων του επίγονου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Αντίοχου του Επιφανούς (και η σφαγή των Ελλήνων που κατοικούσαν στην Παλαιστίνη) Ακολουθεί απόσπασμα από το βιβλίο του ραβίνου Ahron Lopiansky, με τον τίτλο «Timepieces».
    Αναφέρεται στην μάχη Ελληνισμού-ιουδαϊσμού, υπό την οπτική ενός ραβίνου.
    Βρίσκεται γραμμένο στα αγγλικά στην εβραϊκή ιστοσελίδα Aish.com (και συγκεκριμένα στην σελίδα όπου ταξινομούταν στην κατηγορία «Εορτολόγιο» (Holidays) και συγκεκριμένα στην ιουδαϊκή εορτή Χανουκά, κατά την οποία οι εβραίοι σύμφωνα με το βιβλίο των Μακκαβαίων, νίκησαν τα στρατεύματα του Επίγονου του Μεγάλου Αλεξάνδρου,
    Αντίοχου του Επιφανούς και κατέσφαξαν τους Έλληνες που κατοικούσαν στην Παλαιστίνη.
    Στην ίδια κατηγορία, βρίσκονται και κείμενα με τίτλο «Ελλάς, η Σκοτεινή Πλευρά», «Βλέποντας μέσα από το Σκότος», «Φωτίζοντας τις Ημέρες του Σκότους», «Η Δόξα του Ισραήλ εναντίον του Ελληνικού Κάλλους» κλπ…
    όπου παρουσιάζεται η «ένδοξη» κι «ανεπανάληπτη νίκη», του ιουδαϊσμού επί του Ελληνισμού, η οποία παρουσιάζεται θρησκευτικά από τους εβραίους σαν την επικράτηση του «φωτός σοφίας» από τον «εκλεκτό λαό»-Ισραήλ επί των «ανόητων», «βλαβερών» κι «άχρηστων» Ελλήνων, οι οποίοι σε κάθε τομέα (το συγκεκριμένο κείμενο αναφέρεται στην φιλοσοφία ως τρόπος ζωής), αντιπροσωπεύουν το …«σκότος».
    Πέραν του γνωστού και διάχυτου φαρισαϊσμού που εξέρχεται από τα γραμμένα ενός ραβίνου το κείμενο αυτό είναι ενδιαφέρον, κυρίως διότι αποτυπώνει την θεμελιακή αντίληψη ενός εβραίου έναντι της Ελλάδας και του Ελληνισμού.
    Ως εκ τούτου, το κείμενο αυτό είναι απλά αντιπροσωπευτικό των όσων κατ’ ουσίαν ένας ραβίνος κηρύττει σε μια συναγωγή την ημέρα που οι εβραίοι εορτάζουν την Χανουκά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγω θα το διαφοροποιουσα λιγο σε κατι που γραφαμε και στο webwar: "Ελευθερια ΚΑΙ Θανατος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή