«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022

Μια σακούλα καραμέλες / Mario de Andrade


 

 Ένα απόσπασμα από έργο του Βραζιλιάνου ποιητή, συγγραφέα, δοκιμιογράφου, φωτογράφου και μουσικολόγου, Mario de Andrade (1893 – 1945).

 

« Μέτρησα τα χρόνια μου και συνειδητοποίησα, ότι μου υπολείπεται λιγότερος χρόνος ζωής απ’ ό,τι έχω ζήσει έως τώρα…
 

Αισθάνομαι όπως αυτό το παιδάκι που κέρδισε μια σακούλα καραμέλες: τις πρώτες τις καταβρόχθισε με λαιμαργία αλλά όταν παρατήρησε ότι του απέμεναν λίγες, άρχισε να τις γεύεται με βαθιά απόλαυση. Δεν έχω πια χρόνο για ατέρμονες συγκεντρώσεις όπου συζητούνται, καταστατικά, νόρμες, διαδικασίες και εσωτερικοί κανονισμοί, γνωρίζοντας ότι δε θα καταλήξει κανείς πουθενά.
Δεν έχω πια χρόνο για να ανέχομαι παράλογους ανθρώπους που παρά τη χρονολογική τους ηλικία, δεν έχουν μεγαλώσει.

Δεν έχω πια χρόνο για να λογομαχώ με μετριότητες.

Δε θέλω να βρίσκομαι σε συγκεντρώσεις όπου παρελαύνουν παραφουσκωμένοι εγωισμοί.

Δεν ανέχομαι τους χειριστικούς και τους καιροσκόπους.

Με ενοχλεί η ζήλια και όσοι προσπαθούν να υποτιμήσουν τους ικανότερους για να οικειοποιηθούν τη θέση τους, το ταλέντο τους και τα επιτεύγματα τους.

Μισώ να είμαι μάρτυρας των ελαττωμάτων που γεννά η μάχη για ένα μεγαλοπρεπές αξίωμα. Οι άνθρωποι δεν συζητούν πια για το περιεχόμενο… μετά βίας για την επικεφαλίδα.

Ο χρόνος μου είναι λίγος για να συζητώ για τους τίτλους, τις επικεφαλίδες. Θέλω την ουσία, η ψυχή μου βιάζεται… Μου μένουν λίγες καραμέλες στη σακούλα…

Θέλω να ζήσω δίπλα σε πρόσωπα με ανθρώπινη υπόσταση.
Που μπορούν να γελούν με τα λάθη τους.

Που δεν επαίρονται για το θρίαμβό τους.

Που δε θεωρούν τον εαυτό τους εκλεκτό, πριν από την ώρα τους.
Που δεν αποφεύγουν τις ευθύνες τους.
Που υπερασπίζονται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια
Και που το μόνο που επιθυμούν είναι να βαδίζουν μαζί με την αλήθεια και την ειλικρίνεια.
 

Το ουσιώδες είναι αυτό που αξίζει τον κόπο στη ζωή. Θέλω να περιτριγυρίζομαι από πρόσωπα που ξέρουν να αγγίζουν την καρδιά των ανθρώπων…
Άνθρωποι τους οποίους τα σκληρά χτυπήματα της ζωής τους δίδαξαν πως μεγαλώνει κανείς με απαλά αγγίγματα στην ψυχή.
 

Ναι, βιάζομαι, αλλά μόνο για να ζήσω με την ένταση που μόνο η ωριμότητα μπορεί να σου χαρίσει.
Σκοπεύω να μην πάει χαμένη καμιά από τις καραμέλες που μου απομένουν…Είμαι σίγουρος ότι ορισμένες θα είναι πιο νόστιμες απʼόσες έχω ήδη φάει.
 

Σκοπός μου είναι να φτάσω ως το τέλος ικανοποιημένος και σε ειρήνη με τη συνείδησή μου και τους αγαπημένους μου. Εύχομαι και ο δικός σου να είναι ο ίδιος γιατί με κάποιον τρόπο θα φτάσεις κι εσύ…»

 

Μυστικά της ανάγνωσης 

 

 


 

 

26 σχόλια:

  1. Ο κόσμος που ξέρατε κάποτε ΤΕΛΕΙΩΣΕ: 12 προβλέψεις για το 2023

    http://hellenicrevenge.blogspot.com/2022/12/12-2023.html
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το πάω με χίλια αυτό το κορίτσι!
    https://www.pronews.gr/lifestyle/celebrities/viral-egine-i-kalomoira-sta-melomakarona-vazo-ntomata-kai-kremmydi/
    ..για πολλούς λόγους, και όχι μόνο γιατί είναι πιστή σωσίας της ανηψιάς μου (η οποία ανηψιά μου έχει την ηλικία της και έχει κι αυτή κορούλα 9 ετών)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ την "πάω" την Καλομοίρα. Έχει την αθωότητα των απόδημων Ελλήνων και δεν μασάει τα λόγια της. Λέει αυτό που σκέφτεται και .... χέστηκε για την άποψη των άλλων. Η δε προφορά της είναι "όλα τα λεφτά". Προφέρει τα Ελληνικά με έναν τρόπο "αμερικάνικο", αλλά συνάμα εκπληκτικό (για εμένα τουλάχιστον).

      Διός Κούρος

      Διαγραφή
    2. Φίλε μου Διός Κούρε,

      ήρθε ένα σχόλιο, το οποίο φυσικά δεν ανάρτησα, αισχρό και αηδιαστικό, κατά της Καλομοίρας.
      Κατόπιν τούτου, αναγκάζομαι να μιλήσω χύμα!

      Η Καλομοίρα, τα πρώτα δύο χρόνια που την γνωρίσαμε, έδειξε πως είναι ένα σεμνό κορίτσι που έβαζε όλα τα δυνατά της και για να βελτιώσει τη φωνή της και για να χορεύει και να εμφανίζεται σωστά. Όταν δε, πήρε μέρος στην Γιουροβίζιον, παρόλο που πήρε 3η θέση, το τραγούδι έγινε ανάρπαστο στο εξωτερικό. Μάλιστα ως dj το έπαιξα σε μπαρ, σε διασκευή μπόσσα και σε ρεμιξ χάουζ από διάσημο dj της Ν.Υόρκης.
      Εν πάση περιπτώσει, το κορίτσι ήταν φωτεινό, μαγνήτιζε τον κόσμο, δημιουργούσε όχι "λατρεία" προς το άτομό της, όπως συνέβαινε με φίρμες, αλλά αγάπη από τον κόσμο. Αυτό ήταν ανησυχητικό για κάποιες π@@τάνες που ακόμα τράβαγαν εκείνο τον καιρό. Φωτογραφίζω Βίσση και Βανδή. Σύντομα άρχισε κουτσομπολίστικος πόλεμος προς την Καλομοίρα, από τα κανάλια -έπεσε γραμμή. Είπαν μέχρι και ότι πηδιέται με σεΐχηδες της Σ.Αραβίας. Η Καλομοίρα και η οικογένειά της, αηδιασμένοι μετά από όλα αυτά, επέστρεψαν στον Καναδά.

      Εκείνο το διάστημα, όποιος ήταν επικίνδυνος να παραγκωνίσει διάφορες φίρμες, γλυψιματίες του συστήματος και χαϊδεμένα παιδιά των καναλιών -όπως η π@@στρα ο Ρέμος που τώρα εξετάζεται από τη δικαιοσύνη για κατάσκοπος της Τουρκίας- τον διέσυραν. Π.χ. την Ειρήνη Μερκούρη -έχει "εξαφανιστεί" χρόνια τώρα- Ήταν ΠΟΛΥ όμορφη, είχε καλή φωνή και έκανε αρκετά σουξέ. Την κάλεσαν επίτηδες σε δυο τρία κανάλια, για να την παρουσιάσουν ως γραφική, γιατί ήξεραν ότι δεν είναι συμβιβαστική και θα μιλούσε οπωσδήποτε για την πίστη της στο Χριστό. Κανα χρόνο μετά δεν ξανακούσαμε ούτε στο ράδιο τραγούδια της.

      Η περίπτωση όμως που μοιάζει πολύ με την περίπτωση της Καλομοίρας, είναι ο Σαρμπέλ, περίπου στη ίδια ηλικία τότε με την Καλομοίρα, έλαμπε το ίδιο όπως και η Καλομοίρα, αυτοί που κατέχουμε δυο τρία πράγματα από σταρ σύστεμ, καταλάβαμε ότι έχει μεγάλο άστρο. Κι αυτός στη Γιουροβίζιον, μάλιστα το τραγούδι του σε ανατολίτικο στυλ μού άρεσε. Όμως αυτός ο χορός του, φαντάζομαι μόλις τον είδε ο μασόνος Ρουβάς..διέταξε αμέσως στο κύκλωμα: "Εξαφανίστε τον!" . Φυσικά και τον εξαφάνισαν με συνοπτικές διαδικασίες, αφού μάλιστα είχε ακουστεί ότι το παιδί ήταν σταθερός στρέιτ και δεν κάθησε σε κανέναν γεροανώμαλο της δισκογραφικής και τηλεοπτικής παραγωγής. Πριν λίγα χρόνια δήλωσε ότι έχει πάθει ζημιά στις φωνητικές του χορδές, γι αυτό δεν εμφανίζεται πουθενά.

      Μην πω περισσότερα, νομίζω ότι όλοι μπήκαν στο νόημα...
      .

      Διαγραφή
    3. Φίλε τα είπες ΟΛΑ εδώ : "το κορίτσι ήταν φωτεινό". Βέβαια, εξακολουθεί να ΕΙΝΑΙ φωτεινό, διότι είτε είσαι είτε δεν είσαι !!

      Αυτό που με έκανε να την ΑΓΑΠΗΣΩ περισσότερο (σαν άνθρωπο εννοώ) είναι ο τρόπος που αντιμετώπισε το πρόβλημα του παιδιού της. Άλλες "σταρ" θα το είχαν κάνει "βούκινο". Εκείνη, σεμνή όπως πάντα, το αντιμετώπισε χωρίς να εκμεταλευτεί τα φώτα της δημοσιότητας.

      Το ότι έφυγε απο το σαπιο-system είναι προς τιμήν της και να είναι καλά εκεί που είναι, να αγαπά και να αγαπιέται.

      Εγώ το μόνο που μπορώ να κάνω απο εδώ, κι ας μην το διαβάσει ποτέ, είναι να δώσω συγχαρητήρια στους γονείς της και στους δασκάλους της.

      Έρρωσο

      Διός Κούρος

      Διαγραφή
    4. Παιδιά συμφωνῶ ἀπολύτως σ᾿ὅ,τι γράψατε. Ἀπολύτως λέμε !

      Ἀγαποῦμε τούς ἀγνούς,ἄδολους,ἀληθινούς,ΦΩΤΕΙΝΟΥΣ Ἀνθρώπους. Ὅ,τι ἀντιπαθεῖ τό Σύστημα δῆλα δή καί γι᾿αὐτό τούς ἐξαφανίζει.

      Δέν πειράζει,ἐμεῖς συνεχίζουμε νά τούς ἀγαποῦμε,ὅπου κι᾿ἄν βρίσκονται,ὅτι καί νά κάνουν κι᾿ἄς μήν εἶναι ...βεντέτες.

      Καλησπέρα ἀγαπητοί μου !

      Διαγραφή
    5. Καλησπέρα κι από εμάς αγαπητή Πελασγική!

      Διαγραφή
  3. ΕΡΧΕΤΑΙ.. ΣΗΜΕΡΑ!
    https://www.pronews.gr/epistimes/diastima/o-asteroeidis-ton-xristougennon-plisiazei-ti-gi-tin-pempti-15-12/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχουμε πρόβλημα !! Ο αστεροειδής έρχεται. ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.

      https://www.youtube.com/watch?v=MP8JE1uw3KI&ab_channel=sakoudas

      Στο βίντεο λέει για τον γιόκα, αλλά το "θα πεθάνουμε όλοι" είναι ανεπανάληπτο χαχαχα

      Διός Κούρος

      Διαγραφή
  4. Οk, είναι αλήθεια. Νιώθω σαν να το έγραψα εγώ το κείμενο της ανάρτησης, με εκφράζει απόλυτα, γι αυτό και το έβαλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όντως ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ κείμενο. Απευθύνεται κατ΄ευθείαν στην ψυχή. Εύγε.

    Οι παππούδες μας, λέγανε οτι ο άνθρωπος πρέπει να φιλοσοφεί μετά τα 50 (αν θυμάμαι καλά). Προφανώς την τότε εποχή τα 50 ήταν σαν τα σημερινά 80. Οπότε η θεωρία της σακούλας με τις καραμέλες ισχύει.

    Το καταλαβαίνουμε και εμείς οι ίδιοι άλλωστε, όταν πλέον αποφασίσουμε οτι δεν αντέχουμε πια τους ηλίθιους και δεν θέλουμε να συναναστρεφόμαστε με αυτούς. Και είναι τόσο ηλίθιοι, που ΔΕΝ κατανούν τον λόγο της απομάκρυνσής μας.

    Την καλημέρα μου φίλοι μου

    Έρρωσθε

    Διός Κούρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είδα να σχολιάζεις τίποτα για το ρεμίξ από Doors. Οι Thievery Corporation, ναι..είναι αυτοί οι δυο μάγοι της ποιητικής και πολιτικής Trip Hop-DUB μουσικής, που έχουν κάνει 5 λάιβ στην Αθήνα και ο κόσμος που έτρεχε την τελευταία στιγμή για να τούς δει, έκανε μεγάλες ουρές έξω απ' τα θέατρα.

      Διαγραφή
    2. Αυτό είναι το αγαπημένο μου:
      https://www.youtube.com/watch?v=uTamxu2t6Lg

      Διαγραφή
    3. Με το που πάτησα το "δημοσίευση", είπα "όχι ρε γ@μώτη, ΔΕΝ έγραψα για τους Doors" χαχαχα. Τρομερή διασκευή.

      Διός Κούρος

      Διαγραφή
  6. Κάτι άσχετο. Εχθές έκανε πάλι σεισμό με "επίκεντρο" την Εύβοια.

    Πως είναι δυνατόν να τον κατάλαβα εγώ σε ΙΣΟΓΕΙΟ στην Ηλιούπολη και να ΜΗΝ τον κατάλαβε φίλος στο Νέο Κόσμο στον 3ο ;;;;; οέο ;;;;; Και οι δυο ήμασταν καθήμενοι, ήρεμοι και ο φίλος ειδικά σε καρέκλα με ροδάκια.

    Επίσης η ΠΡΩΤΗ ενημέρωση σε εφαρμογές σε κινητά, έλεγε για βάθος 5 χλμ !!! Μετά μας είπαν (και όλα τα sites αναφέρουν) πάνω απο 10 !!!

    Αν θέλετε πείτε που βρισκόσασταν και αν τον καταλάβατε. Διότι ΔΕΝ γίνεται βρε παιδιά να είναι αισθητός σε ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ περιοχές της Αθήνας !!!!! Ή γίνεται ;

    Έρρωσθε

    Διός Κούρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. N.Κηφισιά , ο χτεσινός αισθητός αλλα αδύναμος, καθόλου δεν φοβηθήκαμε.
      Capricorn

      Διαγραφή
  7. Καλημερααα....να προσθεσω κατι Κωστα στο υπεροχο κειμενο...οταν καποιος με την συμπεριφορα του ,σου δειχνει πως προτιμα την απουσια σου,...ΝΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΕΙΣ....ΦΙΛΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑ.....Σουλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. OI MEΓΑΛΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΙΔΕΕΣ …ΟΙ ΜΕΣΣΑΙΟΙ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ …ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ…

    Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΑΠΛΗ… ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΟΣΥΝΗ…

    ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΔΕΝ ΝΙΚΙΕΤΑΙ ΜΕ ΜΙΣΟΣ ΜΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ…

    ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΨΥΧΗ ΣΕ ΔΥΟ ΣΩΜΑΤΑ [ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ]…

    ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΑΔΙΚΗΣΑΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΑΔΙΚΕΙΣ [ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ]…

    ΑΓΑΠΑΤΑΙ ΑΛΛΗΛΟΥΣ [ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ]…

    ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ…

    Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ…

    ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΙΚΤΟ…

    Η ΨΥΧΗ ΔΕΝ ΠΛΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΑΤΑΙ ΑΛΛΑ ΠΛΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΑ [ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ ]…

    ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΑ ΤΙΣ ΩΡΑΙΕΣ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΑΡΑΖΩΝΕΙ…

    ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάνναρε,
      την αγάπη μου έχεις, και σε όλη την οικογένεια επίσης,
      και την αγάπη όλων των Διοδοταίων φυσικά, που έχεις καταλάβει πόσο σε πάνε!
      Καλά Χριστούγεννα να έχουμε, με φώτιση!

      Διαγραφή
    2. ΟΡΦΟΓΡΑΦΙΑ ΜΗΔΕΝ ΠΑΤΡΙΩΤΗ [ ΑΔΙΚΕΙΣΑΙ...ΑΓΑΠΑΤΕ ]...

      https://www.youtube.com/watch?v=beoPTOJE81I

      ΥΓ. ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΑΣ ΠΑΩ...

      ΚΩΣΤΑ ΠΡΟΧΘΕΣ ΕΙΧΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΓΙΟΓΚΑ..ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΩ Ν' ΑΛΛΑΞΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΛΩΣ ΤΟΝ ΡΩΤΑΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ...ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΗΠΙΕ ΤΟ ΚΩΝΙΟ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ...ΟΧΙ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑΕΙ...ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΕΚΟΨΑΝ ΤΗΝ ΓΙΟΓΚΑ ΤΟΥ ΕΙΠΑ...ΧΑ ΧΑ



      ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΣΕΝΑ ΦΙΛΕ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ...

      ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

      Διαγραφή
  9. Την πέτρα στον λαιμό πότε την δένουμε? Χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ....................
    ΑΥΤΗ Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Χαμός από το ρεπορτάζ του Focus FM 103.6 για τα απαράδεκτα σκηνοθετικά ευρήματα σε παιδική παράσταση του Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου

    https://focusfm.gr/chamos-apo-to-reportaz-toy-focus-fm-gia-ta-aparadekta-skinothetika-eyrimata-se-paidiki-parastasi-toy-thok/

    “Μπορεί ένα αγόρι να αγαπά ένα αγόρι και ένα κορίτσι να αγαπά ένα κορίτσι; Είναι η ερώτηση που ακούγεται στην παιδική παράσταση του ΘΟΚ «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» και προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια πολλών γονιών. Μετά τις αντιδράσεις, η ερώτηση κόπηκε ώστε να συνεχίζει να παίζεται η παράσταση σε σχολεία.
    ========

    Ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας αναφορικά με τη θεατρική παράσταση του ΘΟΚ «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες».

    Όπως σημειώνει το Υπουργείο, η θεατρική πρόταση του ΘΟΚ αρχικά δεν μιλούσε για «αγόρι που αγαπά άλλο αγόρι», αλλά για «αγόρι που θέλει να είναι κορίτσι» και για «κορίτσι που θέλει να είναι αγόρι».

    https://www.sigmalive.com/news/local/1045241/ypan-i-protasi-tou-thok-milouse-gia-agori-pou-thelei-na-einai-koritsi

    =======================
    Το παιδί για μένα σήμερα είναι το κλειδί για την αλλαγή.
    Ο Αντώνης Γεωργίου συναντά τον Μάριο Κακουλλή που σκηνοθετεί στην Σκηνή 018 του το μυθιστόρημα του Ιούλιου Βερν Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες σε διασκευή Άντρης Θεοδότου.

    https://dialogos.com.cy/marios-kakoylis-o-kathenas-mas-idi-kanei-ton-gyro-kosmoy/
    =====
    Θυμάστε αυτήν την καταγγελία πριν λίγες μέρες στον @FOCUSFM1036;;;
    Ξεσήκωσε αντιδράσεις &το Υπ.Παιδείας της Κύπρου έκοψε τα επίμαχα αποσπάσματα απ’την παράσταση! Μαθαίνω όμως ότι αντέδρασε η #Ενωση_Ηθοποιων_Κυπρου για λογοκρισία…

    https://twitter.com/dstefanos/status/1601898906434129920?cxt=HHwWgMC-wa6ki7ssAAAA

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ 🌹

    ΑπάντησηΔιαγραφή