«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023

Της Πόπης στη Βραζιλία: Οι Βραζιλιάνοι έκαναν Ό,ΤΙ ΔΕΝ κάναμε εμείς οι Έλληνες όταν ο Τσίμπλας έκανε το "Όχι" μας "Ναι" - Ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στον 3ο παγκόσμιο πόλεμο μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας, αν το Βερολίνο στείλει τανκς Leopard2 στην Ουκρανία

 Περισσότερα ΕΔΩ , ΕΔΩ και ΕΔΩ

35 σχόλια:

  1. Συγνωμη, αλλα ΤΙ καταφεραν; Ανετρεψαν την Λουλα και τους διεφθαρμενους βραζιλιανους του Β. Κ. ; Μια απο τα ιδια αλα Καπιτωλιο....


    ΛΟΚΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσπάθησαν μαζικά όμως, και παρόλα τα δακρυγόνα και την αστυνομική βία , μπήκαν τελικά στη βουλή κ την εκαναν καλοκαιρινή. "Εμείς κύριε;"

      Διαγραφή
    2. ΕΜΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΕΙΧΑΜΕ ΜΠΛΕ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ.
      ΟΙ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟΙ, ΕΙΧΑΝ;
      ΣΕ ΜΑΣ ΚΥΡΙΕ ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ. ΣΤΗΝ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ...
      ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ... ΚΑΠΟΤΕ ΓΙΝΟΝΤΑΝ, ΤΩΡΑ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
      ΕΝΤΑΞΕΙ, ΑΛΛΑ ΟΣΟ ΖΕΙΣ, ΕΛΠΙΖΕΙΣ. ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΞΕΡΟΚΟΜΜΑΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ.
      ΣΤΗΝ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΚΥΡΙΕ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΑΘΡΟ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΥΛΕΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΠΙΣΩ. ΜΟΝΟ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟΙ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΝ ΠΟΡΤΟΓΕΖΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗΛΟΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ. ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΤΑ ΟΣΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΥΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΦΤΩΧΟ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟ ΠΛΗΘΟΣ.
      ΣΤΗΝ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΚΥΡΙΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟΥΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ, ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΦΙΕΣΤΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.
      ΕΔΩ ΚΥΡΙΕ;;;;

      ΔΗΜΗΤΡΗΣ

      Διαγραφή
    3. 👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

      Διαγραφή
  2. Θα τους "φυτεψουν" τωρα και οι συνταγματικοι δικαστες της Βραζιλιας μια υποκινηση απο τη Ρωσια-Κινα και adios BRICS....


    ΛΟΚΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λίγα τα ψωμιά σου στο Διόδοτο.
      Είσαι μέσα στην αρνητικότητα κ την ηττοπαθή τάση, που σε βρίσκω ύποπτο.. Κι ειδικά τώρα που ανέφερες και τους BRICKS, γιατί για αυτό το θέμα περισσότερο τρώει άγριο πόλεμο το μπλογκ μας από ύποπτα μπλογκ.
      Βλέπω τί σχολιάζεις στο 'Συνωμοσιολόγο' και σε άλλα μπλογκ. Όπως έμαθα κι ότι με σχολίασες αρνητικά σε φιλικό μπλογκ,αλλά δεν θέλησαν να δημοσιεύσουν το σχόλιό σου.
      Τες πα,
      Καλημερα
      κι έχε υπόψιν αυτά.

      Διαγραφή
    2. edv file κωστα θα πρεπει να πω οτι χρησιμοπιιησαν ΑΚΡΙΒΩς ΤΟ ΙΔΙΟ τεχνασμα με τιον τραμπ στην αμερικη για να ενδυναμωσουν τον ΓΑΜΙΟΛΟΥΛΑ στα ματια του παγκοσμιου γιγνεσθαι .Ο οχλος παρακινηθηκε απο πληρωμενους και οχι με σκοπο την απελευθερωση (την οποια ειχαν να βραζει μεσα τους οι μπολσοναρικοι ..αλλα την εκμεταλευθηκαν οι πληρωμενοι στασιαστες )/ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ .και τις καλημερες μου φιλτατε

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα καλέ μας φίλε Pananas!!!

      Διαγραφή
    4. Χαιρομαι πραγματικα που υπαρχει επικοινωνια μεταξυ των bloggers. Η αναρτηση που αναφερεις σχετικα με τον αρνητικο σχολιασμο ηταν αυτη: ------------------------------------------ και πιστευω δεν ηταν κατι το μεμπτο το σχολιο μου αν και δεν αναρτηθηκε, εαν ωστοσο νιωθεις θυμωμενος σου ζητω συγνωμη. Οσο αφορα τα αλλα ειμαι απο τη φυση μου πραγματιστης και δεν θελω να με "κοιμιζουν" με τσιτατα τυπου: " θα παρουμε την Πολη", "trust the plan", Πλειαδιους, Πυρφορους και γερονταδες. Ειμαστε στο ιδιο στρατοπεδο δεν τιθεται θεμα, απο την αλλη ομως θελω να ειμαι αρνητικος ομως ειναι η πραγματικοτητα , ή η σχετικη πραγματικοτητα που ζουμε, αρνητικη με καποιες φωτεινες εξαιρεσεις και δεν θελω απλα να "πεφτω απο τα συννεφα" καθε φορα. Εαν πιστευεις πως ριχνω το ηθικο μην αναρτεις σχολια μου, δικο σου το blog δικοι σου και οι κανονες. Το σεβομαι απολυτα.

      ΛΟΚΙ

      Διαγραφή
    5. Αφαίρεσα τον σύνδεσμο που έβαλες στο σχόλιο, για ευνόητους λόγους (μην εκτεθεί ο μπλόγκερ κυρίως). Ναι, δεν ήταν κάτι το πολύ μεμπτό, έγραψες "πες τα και στον Διόδοτο αυτά, που συμπαθεί τον Λούλα". Δεν θύμωσα όταν το έμαθα, απλά είμαι μπουχτισμένος από λόγια αριστερά δεξιά, και κυρίως μπλόγκερς που έφτασαν στο σημείο να με πολεμούν "για τούς δικούς τους λόγους", γράφοντας χύμα σε αναρτήσεις τους (όχι σε σχόλια), ότι είμαι πρακτοράκι της ισραηλινής πρεσβείας. Η απάντηση που πήραν από τους αναγνώστες τους, ήταν να φύγουν άρδην από το μπλογκ τους, κάποιες ακόμα εκατοντάδες αναγνώστες και για μήνα Δεκέμβριο.
      Η διατύπωσή σου σε αυτό το τελευταίο σου σχόλιο, είναι απολύτως σεβαστή. Προσωπικά, είμαι ούλτρα προληπτικός! Τα σχόλια "κακοδαιμονίας" με εκνευρίζουν πολύ και απαντώ πολύ συχνά εν βρασμώ ψυχής. Κι απ' την άλλη πολιορκούμαι καθημερινά από μητσοτακικά τρολλ, οπότε υποψιάζομαι και τον κάθε έναν που ρίχνει τους κραδασμούς.
      Νά 'σαι καλά, σχολίαζε ελεύθερα, αλλά έχε υπ' 'όψη σου ότι όντως μπορεί να αποκτήσουν θετικό πρόσημο οι εξελίξεις, αν το "μελετάμε" κι "εκεί" εστιαζόμαστε.

      Διαγραφή
  3. Λέει ο λούλας :
    «Η δημοκρατία εγγυάται την ελευθερία της έκφρασης αλλά απαιτεί επίσης να γίνονται σεβαστοί οι θεσμοί. Αυτό που έκαναν αυτοί οι βάνδαλοι, αυτοί οι φανατικοί φασίστες (…) δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία της χώρας μας. Αυτoί που χρηματοδότησαν (τις διαδηλώσεις) θα πληρώσουν για αυτές τις ανεύθυνες και αντιδημοκρατικές ενέργειες»

    Αντικαταστήστε, όπου :
    βάνδαλοι = η ΝΤΠ
    φασίστες = η ΝΤΠ
    διαδηλώσεις = εκλογές

    και ξαναδιαβάστε τη δήλωση.

    Εν τω μεταξύ λέει το άρθρο :

    "Με το διάταγμα, όλες οι δυνάμεις ασφαλείας της Μπραζίλια τίθενται υπό τον έλεγχο ενός προσώπου που όρισε ο Λούλα, του Ρικάρντο Γκαρσία Καπέλι. Ο τελευταίος λογοδοτεί απευθείας στον πρόεδρο και μπορεί να χρησιμοποιήσει «κάθε όργανο, πολιτικό ή στρατιωτικό» για τη διατήρηση της τάξης."

    Θα είναι πραγματικά ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ να δούμε ΑΝ ο εν λόγω υπεύθυνος, θα χρησιμοποιήσει τελικά το στρατό.

    ΔΕΝ υποστηρίζω ΚΑΝΕΝΑΝ απο τους δύο, διότι πολύ απλά ΔΕΝ γνωρίζω τον ΡΟΛΟ που τους έχει ανατεθεί. Όταν η Βραζιλία μπήκε στους BRICS, ΔΕΝ ήταν ο Μπολσονάρο στην εξουσία. Ήταν ο Λούλα, αν δεν κάνω λάθος. Επίσης ο Λούλα είναι έτοιμος να φύγει απο το δολλάριο.

    ΔΕΝ γνωρίζουμε ποιός είναι με ποιόν και για αυτό ας κρατάμε μικρό καλάθι.

    Έρρωσθε

    Διός Κούρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραίος Διός Κούρε!
      Παρ'όλο τον τρόπο που έστησα τον τίτλο της παρούσης αναρτήσεως, και ήταν περισσότερο για να υπενθυμίσω το "ΝΑΙ-ΟΧΙ " που κάποιοι πάνε να ξεχάσουν κ να ξαναφέρουν τον τσίμπλα, οι απόψεις σου περί Βραζιλίας και Λούλα, είναι ιδιες με τις δικές μου και του Con, όπως κι αρκετων εδω στο Διοδοτο. Τον τσίμπλα τον έβαλαν να πάει κ να συναντήσει τον Λούλα, ακριβώς γι αυτό, για να αποδομηθει ο Λούλα κι άλλο στα μάτια των Ελλήνων. Εμείς οι 2μισι εκατομμύρια ανυπότακτοι Έλληνες + άλλα 20 εκατομ. ανα τον κόσμο, είμαστε το μεγάλο αγκάθι στον κ@λο των διεθνων κρονίων (βλ.παγκοσμια ελιτ).
      Ο δε αγράμματος καραγκιόζης τσίμπλας-αδαές στουρνάρι, πήγε με μεγάλη ευχαρίστηση στη Βραζιλία, όχι μόνο για ταξιδάκι αναψυχής, αλλά και για να πείσει το κοινό του ότι κατέχει από Αριστερή Διανόηση ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

      Διαγραφή
    2. Ο τσίμπλας είχε κάνει και ένα ταξιδάκι στο αμέρικα ΠΡΙΝ κερδίσει τις πρώτες εκλογές το 15. Στο γυρισμό είχε περάσει και απο βατικανό μεριά. Έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε.

      Θα συμφωνήσω με τον Pananas στο σχόλιό του της 11:30

      ΡΑΒΔΙ που λέει και ο ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

      Έρρωσο Φίλε

      Διός Κούρος

      Διαγραφή
    3. Θέλω επίσης να συμπληρώσω, κάτι που είχα ξαναγράψει πριν από λίγους μήνες.
      Εμείς συμπαθούμε τον Μπολσονάρο. ΟΚ. Την πρώτη υπογραφή για BRICS είχε βάλει ο Λούλα. Υπολείπονταν κάποιες υπογραφές ακόμα, τις οποίες καθυστερούσε ο Μπολσονάρο να τις βάλει, και τελικά..μόλις πήρε την διακυβέρνηση πάλι ο Λούλα..υποσχέθηκε να τις ολοκληρώσει (μάλιστα δεν ξέρω αν ήδη το έκανε). Αυτό, όσο και να μάς κινήσει υποψίες για τον Μπολσονάρο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όσο κυβερνούσε είχε νυχθημερόν πόλεμο από την καμπάλ· μέχρι και τα μισά δάση του Αμαζονίου έκαψαν για να λασπώσουν τον Μπολσονάρο, και μαζί να στηρίξουν ακόμα περισσότερο την "κλιματική" τους απάτη γεμίζοντας με δυσανάλογα επικίνδυνα ποσοστά μονοξειδίου του άνθρακα την ατμόσφαιρά μας.
      Συνεπώς, είναι πραγματικά αξεκαθάριστο ακόμα το τοπίο στην Βραζιλία. Πιστεύω ότι σύντομα θα εξάγουμε συμπεράσματα, τα οποία βρίσκονται ακόμα πιο κοντά στην αλήθεια.

      Διαγραφή
  4. Αυτός ο ΛΟΑΤΚΙ είναι αντιδιοδοταίος και επαγγελματίας απογοητευτής για να μην παίρνουν αέρα τα μυαλά των Ελλήνων... άρα;;;;
    ΔΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπα σε καλό σου βρε ΔΠ !! χαχαχαχαχαχα

      Σκέφτηκα και εγώ να βάλω τα δύο "χαμένα" γράμματα "ΑΤ" στο nick name του φίλου συγχολιαστή, αλλά δεν το έκανα απο σεβασμό. Άλλωστε με ξέρεις, δεν είμαι άνθρωπος που ξεκινώ ή θέλω αντιπαλότητες. Έτσι και αλλιώς τα μυαλά των Ελλήνων ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ από όλα τα υπόλοιπα και ΔΕΝ χρειάζεται να πάρουν αέρα. Φυσάνε τα ίδια !!!!

      Σκέφτηκα, όμως, οτι όπως και στη δικαιοσύνη ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας, έτσι και στα σχόλια, πρέπει να αναμένουμε αρκετά απο αυτά για να κρίνουμε κάποιον φίλο (και πάντα καλοπροαίρετα εδώ στον Διόδοτο).

      Όμως, όντως ο φίλος ΛΟΚΙ είναι αρνητικός. Κάπως αντίθετο με τη φιλοσοφία του blog. Κακό δεν είναι, αλλά είναι ΑΧΡΕΙΑΣΤΟ. Αν θέλουμε αρνητικότητα και πραγματιστές, παρακολουθούμε τον Κασταμονίτη και παίρνουμε τη δόση μας χαχαχα.

      Φίλε ΛΟΚΙ, κάποιοι βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο. Εσύ το βλέπεις μισοάδειο. Εμείς εδώ στον Διόδοτο βλέπουμε οτι ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΤΗΡΙ.

      Έρρωσθε

      Διός Κούρος

      Διαγραφή
    2. ΜΙΧ ΣΚΟΡΠΙΟΣ ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΩΣΤΗ

      Διαγραφή
    3. Μιχάλη μου, πριν έρθει αυτό σου το σχόλιο, είδα το προηγούμενο τελείως ανώνυμο και το διέγραψα αμέσως. Ήταν όμως και λίγο αγενές, δεν νομίζεις..; Γιατί δεν πρόκειται για άνδρα το πρόσωπο στο οποίο αναφέρθηκες, είναι αρχικά Κυρίας με κεφαλαίο Κ.
      Σχωρ(ε)μένος τέκνο μου, σ'αγαπάμε ! 🙂

      Διαγραφή
    4. Οφείλω να ζητήσω συγνώμη γιατί υπήρξα απόλυτη ως προς το συμπέρασμα για τον άνθρωπο. Βιάστηκα και την πάτησα, βέβαια έχουμε δει και πάθει πολλά από τα τρολάκια χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όποιος έχει αντίθετη άποψη ή αρνητική και απαισιόδοξη είναι πρακτοράκι, συγνώμη και ίδωμεν βεβαίως βεβαίως...
      ΔΠ

      Διαγραφή
    5. @Διος Κουρος,
      υπαρχει και η περιπτωση να υπαρχει ποτηρι, να ειναι τερμα γεματο αλλα το περιεχομενο να μην ειναι ποσιμο. Μην ξεχναμε ποιοι ειναι "οι κοσμοκρατορες του αιωνος τουτου" και ποιους πολεμαμε...

      ΛΟΚΙ

      Διαγραφή
  5. Αναμφίβολα ισχύει η γενική διαπίστωση, ότι οι όποιες λαϊκές κινητοποιήσεις, όποια ένταση κι αν αυτές προσλάβουν, δεν μπορούν να επενεργήσουν την πτώση ενός διεφθαρμένου αντιλαϊκού καθεστώτος. Όμως η πρόσφατη λαϊκή επίθεση ενάντια στο κοινοβούλιο και τα συναφή αρμόζει να εκτιμηθεί και να αξιολογηθεί μέσα στο πλαίσιο που συντίθεται η τρέχουσα πραγματικότητα στη Βραζιλία. Από ότι διαφαίνεται, το εκλογικό πραξικόπημα, που διεξήγε η καμπάλ στην Βραζιλία σύντομα θα αποδειχθεί, ως η πλέον ηλίθια από όλες τις συνωμοσίες, που έχει επιχειρήσει αυτή τα τελευταία χρόνια. Με ένα θλιβερό ψηφιακό προνουντσιαμέντο, σε μια χώρα, που αυτή δεν ελέγχει ούτε τον λαό, ούτε τον στρατό, ούτε το δικαστικό σώμα, ούτε το κορμό τής οικονομίας, ούτε τον κορμό των σωμάτων ασφαλείας, αποφάσισε να προωθήσει στην προεδρία ένα εν δυνάμει υπόδικο, ο οποίος είναι αριστερός στα λόγια, αλλά γνήσιο γουρουνόσκυλο των πολυεθνικών, που ενέχεται σε όλα τα ξεπουλήματα τής Βραζιλίας στις πολυεθνικές κατά την διάρκεια τού 21ου αιώνα.

    Ο Μπολσονάρο, προωθώντας την καλλιέργεια τής σόγιας σε ποσοστό άνω τού ημίσεος των τεράστιων φυτειών τής Βραζιλίας και εισάγοντας στην συνέχεια το κινέζικο “εμβόλιο”, φρόντισε να σφυρηλατήσει μια σιδηρά συμμαχία με την Κίνα, ως σημαντικός ψωμοδότης της, αποκτώντας ένα γερό γεωπολιτικό στήριγμα, χωρίς να διστάσει να έρθει σε ρήξη ακόμη και με τον Πρόεδρο Τραμπ, ενώσω αυτός προήδρευε μιας χώρας, που παρέπαιε ανάμεσα στο έτσι και το γιουβέτσι. Ελάχιστοι κατανόησαν τότε, ότι η επιλογές τού Μπολσονάρο αναφορικά με την αντιμετώπιση τού “κόβιντ 19” είχαν δομηθεί κάτω από την ταμπέλα “εξασφάλιση των προμηθειών σόγιας για την Κίνα”. Και σιγά μην αφήσουν οι Κινέζοι το ψωμάκι τους στην δικαιοδοσία ενός αλητάμπουρα των χρεωκοπημένων από πάσης απόψεως πολυεθνικών τής δύσης. Όταν τραγουδάει η καμπάλ “όταν καπνίζει ο Λουλά, εσύ δεν πρέπει να μιλά”, σέρνεται χάμω ο Ξι Ζι Πινκγ κρατώντας την κοιλιά του από τα γέλια.

    Πολλά είναι αυτά, που συμβαίνουν στα παρασκήνια την σήμερον ημέρα, που εμείς δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε ένα προς ένα, έλα όμως όταν χαμπαριζόμαστε τα αποτελέσματά τους γελάμε μέχρι τ' αυτιά. Μία μόλις εβδομάδα μετά την “ορκομωσία” τού Λουλά στην προεδρεία, τού επιφυλάχτηκε ένας υπέροχος σεφτές. Χιλιάδες κάργα βίαιοι εξεγερμένοι μετέτρεψαν σε λαμπόλαγυαλο τα τρία σημαντικότερα από πλευράς κύρους κτίρια τού καθεστώτος. Το κοινοβούλιο, το προεδρικό μέγαρο και την την έδρα τού ανώτερου δικαστηρίου. Βεβαίως, επιλέχτηκε αυτό να γίνει ημέρα Κυριακή, που είναι τα φαρμακεία κλειστά και δεν πουλιόνται κλύσματα, ώστε να μην δεινοπαθήσουν οι ένοικοι των κτιρίων. Και ενώ η καμπάνια στα “κοινωνικά Δίκτυα” για την εν λόγω κινητοποίηση είχε κρατήσει τέσσερις ολόκληρες ημέρες, πριν διεξαχθεί ο χαμός, με συνέπεια να υπάρχει όλος ο απαραίτητος χρόνος για να οργανωθεί η αποτελεσματική αντιμετώπιση τού εξοργισμένου πλήθους, εμείς είδαμε μονάχα ένα μπάτσο απάνω στο αλόγατο, να τον εβαράνε με κάτι στυλιάρια. Καλέ, που μείνανε οι υπόλοιποι; Μήπως τα υπόλοιπα αλόγατα είχαν ξεχυθεί στις δισκοθήκες για να φλερτάρουνε φοράδες; Ο δε Λουλάς, αντί να είναι στο πόστο του, για να συντονίσει την διαδικασία “προασπίσεως τής τάξεως”, είχε φύγει άρον άρον στ Σάο Πάολο, για να συναντήσει την νόνα του, που τού έψηνε κοτόσουπα στα συνδικάτα, πριν αυτός γίνει χαφιές τού ιμπεριαλισμού. Εικάζω, ότι μάλλον είχε ακούσει αυτό που λέει “μού σπάσανε το ναργιλέ με το χρυσό καλάμι”, οπότε σού λέει, άσε να μην μπερδέψουν οι ακατονόμαστοι στους ναργιλέδες με τους λουλάδες, οπότε με βλέπω να καταλήγω όχι στο Μαϊάμι, που την έκανε ο άλλος μπροστά στις μπόρες που καταφθάνουν, αλλά στην Αλάσκα με λάσκα εσώρουχο.

    συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το προηγούμενο σχόλιο είναι από Μποτίλια στο Πέλαγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όλοι εσείς, πόσο σίγουροι είσαστε ότι ο Λούλα είναι ο Λούλα;
    Ψάξτε στο νετ για ένα μικρό δακτυλάκι του χεριού που είχε χάσει ΠΡΙΝ μπει φυλακή και δείτε τωρινές φωτογραφίες.

    Πόσο σίγουροι ότι ο Μασκ είναι ο Μάσκ; Ακόμα και ο Πούτιν;
    Τι νόημα έχει τι έκανε πριν από 10 χρόνια κάποιος άλλος;
    Σημασία έχει τι γίνεται ΤΩΡΑ.

    Μηδένα προ του τέλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ; ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΩ ΟΡΚΟ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΞΕΒΡΑΚΩΤΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΟΥ ΜΠΛΕ ΚΩΛΟ-ΒΙΒΛΙΟΥ, ΜΑΖΙ ΚΑΙ Η ΕΒΡΑΙΑ ΚΑΤΣΑΡΙΔΑ ΧΑΡΑΡΙ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΙΔΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ.
      ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΕΚΔΟΘΕΙ ΚΑΙ Η ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΛΙΣΤΑ.
      ΙΣΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΙΔΑ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΟΙ ΦΩΤΕΙΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ. ΑΛΛΙΩΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑΝ ΟΙ ΤΟΥ ΒΑΘΕΟΣ ΥΠΝΟΥ; ΟΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΜΟΝΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΧΑΝ ΤΟΝ ΛΑΟ, ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΚΛΕΒΑΝ ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ.
      ΑΛΛΑ ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΕΙΣ ΠΟΣΟ ΒΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΥΠΑ ΤΟΥ ΛΑΓΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΣΟΥ ΣΥΣΤΗΣΟΥΝ ΓΙΑΤΡΟ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟΚΑΙΤΙΟ.

      ΔΗΜΗΤΡΗΣ

      Διαγραφή
  8. Συνέχεια προηγούμενου...

    Έτσι ο λεγάμενος, για να δείξει ότι συμμαζώνει τα ασυμμάζευτα, απέλυσε τον επικεφαλής ασφαλείας, με το πρόσχημα, ότι αυτός ήταν προηγουμένως υπουργός δικαιοσύνης στην κυβέρνηση Μπολσονάρο. Φυσικά, αυτοί που έδρασαν, φρόντισαν να δράσουν εγκαίρως, πριν γίνουν αλλαγές στα πόστα κορυφής. Είναι όμως ο προπονητής, αυτός που βάζει τα γκολ σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα, ή κυνηγοί τής ομάδας; Ο λεγάμενος λοιπόν καθαίρεσε ταυτοχρόνως και τον διοικητή τής επαρχίας Μπραζίλ, βάζοντας ολόκληρη την διοίκηση τής επαρχίας κάτω από την κεντρική διοίκηση. Έτσι απέδειξε, ότι στην σημαντικότερη επαρχία τής χώρας δεν ελέγχει ΤΙΠΟΤΕ. Όταν οι εξεγερμένοι σπάνε τα πάντα στην περιοχή των κυβερνητικών κτιρίων και ο κορμός τής αστυνομίας πίνουν καφέ στην Κόπα Καμπάνα, μάλλον εγκατέλειψε την “κυβέρνηση” το αποσμητικό της.

    Οι λαϊκές εκδηλώσεις δεν ξεκίνησαν όμως μετά την ορκωμοσία. Ήδη μετά την ανακοίνωση τής καλπονοθείας εκατοντάδες χιλιάδες λαού κατέκλυσαν με μαζικές διαμαρτυρίες τούς στρατώνες όλης τής χώρας, τραγουδώντας το άσμα των αδελφών Κατσιμίχα “όταν σού λέω πορτοκάλι να βγαίνεις”. Όμως τα πράγματα αυτά δεν γίνονται όπως όπως, ειδικά όταν πηγαίνει μακρυά η βαλίτσα. Ο Μπολσονάρο ανέβασε στην τελευταία ανοικτή συγκέντρωση που διοργάνωσε, δίπλα στην σημαία τής Βραζιλίας και αυτήν από το 1822, όταν η Βραζιλία αποτίναξε την πορτογαλική αποικιοκρατία και έγινε ανεξάρτητο κράτος, δείχνοντας, ότι η πορεία που θα ακολουθηθεί, δεν περιορίζεται μόνον στο ξεσκέπασμα μιας καλπονοθείας, αλλά αποσκοπεί στην αποτίναξη των ξένων παρεμβάσεων, που επιχειρούν να ποδηγετήσουν την χώρα. Αντίστοιχη ήταν εξ άλλου και η αντιμετώπιση τής καλπονοθείας τού 2020 από τις δυνάμεις, που στηρίζουν τον πρόεδρο Τραμπ. Δεν είναι δυνατόν, ένα καθεστώς, που έχει επιβληθεί και ισχυροποιηθεί σε μια πορεία με διάρκεια μεγαλύτερη τού ενός αιώνα να καταργηθεί μέσα σε λίγες εβδομάδες. Η καλπονοθεία είναι σε αυτές τις περιπτώσεις μόνον η αφορμή, που οξύνει τα πνεύματα και καλωσορίζεται ως θείο δώρο, για να προωθηθεί μια ριζική ατζέντα ανατροπής.

    Ο Μπολσονάρο ξεκίνησε από χαμηλόβαθμος στρατιωτικός. Ο στρατός δεν καθορίζεται επί τόπου από τα ανώτερα επιτελεία των στρατηγών, αλλά, όταν πυρώνουν οι κάννες, οι αποφάσεις παίρνονται στα πεδία, που κυριαρχεί η άμεση ανάγκη, από συνταγματάρχες, ταγματάρχες και λοχαγούς. Και σε αυτούς δεσπόζει με το βάρος του, ο πρώην συνάδελφός τους Μπολσονάρο. Ο στρατός στην Βραζιλία έχει γαλουχηθεί τα τελευταία διακόσια χρόνια από συνεχείς πολεμικές συγκρούσεις, με στόχο την αποτίναξη τής αποικιοκρατίας, την κατάργηση τής βασιλείας και την διακήρυξη τής ρεπουμπλίκ.Το βάρος σε αυτόν ενός ξεπουλημένου πρώην αριστερού συνδικαλιστή, που συνέβαλε να μετατραπούν τα δάση στον Αμαζόνιο σε οδοντογλυφίδες στα ξιπασμένα τραπέζια των αδηφάγων καρτέλ τής γουώλλ στρητ και των Βρυξελλών είναι μηδενικό. Όμως η παρέμβαση τού στρατού, με στόχο την πραγματική ανεξαρτησία τής χώρας δεν μπορεί να επιτελεστεί σαν ένα ακόμη αυθαίρετο πραξικόπημα στην περιοχή τής Νοτίου και Λατινικής Αμερικής, που έχει μπουχτίσει στην κυριολεξία από στρατιωτικές παρεμβάσεις και δικτατορίσκους. Χαρακτηριστικά, όταν κάποιος Μεξικάνος άκουσε κάποτε τον έντονο βηματισμό στρατιωτικού αγήματος, σήκωσε το σομπρέρο και ρώτησε τον διπλανό του: “Σήμερα τι έχουμε; Παρέλαση ή πραξικόπημα;”....

    συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συνέχεια προηγούμενου...

    Αυτό που φάνηκε ξεκάθαρα κατά την διάρκεια τού πρώτου σεφτέ στο καθεστώς, ήταν, ότι δεν επρόκειτο για μια συνήθη μαζική διαμαρτυρία. Η μαχητικότητα αυτών που κατέκλυσαν τα κυβερνητικά κτίρια στην Μπραζίλ συνοδεύτηκε από άγριες συγκρούσεις με την λιγοστές αστυνομικές δυνάμεις και εκτενείς καταστροφές στον χώρο των κτηρίων, προσδίδοντας στα δρώμενα χαρακτήρα περιορισμένης εξέγερσης. Προφανώς πρόκειται για μια καλή αρχή. Η χώρα είναι αρκετά μεγάλη, διαθέτει μεγάλο πληθυσμό, πολλές πόλεις, πολλά πούλμαν, πολλά στυλιάρια και πάρα πολλά σκουπόξυλα. “Βανδαλισμοί !”, θα κράζουν με προσποιητό αποτροπιασμό τα παπαγαλάκια τού συστήματος. Έλα όμως, που σε φάσεις επικράτησης τού χάους, καλείται να παρέμβει ο στρατός. Όχι αυθαιρετώντας, αλλά για να αποκαταστήσει την τάξη. Αλλά ποια τάξη και προς όφελος ποίου, όταν αποκαλυφθούν τα καθέκαστα τής καλπονοθείας;

    Οι επερχόμενες διογκούμενες λαϊκές κινητοποιήσεις με χαρακτήρα εξεγέρσεων είναι αυτές, που θα νομιμοποιήσουν την παρέμβαση τού στρατού. Και όταν λέμε “αποκατάσταση τής τάξεως”, το εννοούμε κυριολεκτικά και δεν το συγχέουμε με την προάσπιση ή αποκατάσταση τής καλπονοθείας. Καθότι, η έκφραση τής λαϊκής βούλησης, που θα ακολουθήσει, υπό την εγγύηση τής έκφρασης τής ελεύθερης επιλογής πέρα από νοθείες με την εγγύηση τού στρατού, δεν θα αφορά την επιλογή τής όποιας κυβέρνησης, αλλά προφανώς θα έχει καθεστωτικό χαρακτήρα.

    Γι αυτό και ο Μπολσονάρο κάνει την πάπια στο Μαϊάμι. “Εγώ παιδιά έφυγα, αφού δεν με θέλατε και πίνω το καφεδάκι μου, συντροφιά με ένα Πόντιο, στις ψαροταβέρνες τού Μαϊάμι. Όσο ήμουν στα πράγματα, έκανα αυτό που θεωρούσα σωστό. Τώρα, αφού έκανα αυτά που έπρεπε, το μπαλάκι βρίσκεται στα χέρια σας”.

    Και ας μην θεωρηθεί ξιπασμός από την μεριά μου, η αποκάλυψη αυτών που θα πει ο Πόντιος στον Λουλά, όταν τον στείλει εκεί ο Μπολσονάρο, αφού πέσουν οι γερές σφαλιάρες. Πρόκειται για το μήνυμα “ήθελέ τα κι έπαθέ τα”. Και γω, έχω αναλάβει να τα πω τότε στον Τσίπρα, παρόλο που δεν είμαι Πόντιος, σε παγκρατιώτικη διάλεκτο: “Και συ αγοράκι τώρα, όσο αφορά τον Λουλά, τουμπεκί ψιλοκομμένο”.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλά είναι τα λέοπαρντ για μπρελόκ και τα υπόλοιπα συμπράγκαλα, που ετοιμάζουν να στείλουν οι δυτικοί. Έχουν όμως την μικρή αδυναμία, ότι είναι αναγκαίο να εκπαιδευτούν πριν οι χειριστές τους, οπότε δεν είναι δυνατόν να μπουν σε κίνηση πριν τον Μάρτιο. Οι γραμμές των Ουκρανών στο Σολεντάρ έσπασαν ήδη και το Μπάκχμουτ είναι πλέον θέμα ημερών. Οπότε, όσοι παραμείνουν στο Κραματόρσκ και στα περίχωρα, μάλλον θα πάσχουν από αυτοκτονικό ιδεασμό.
    Ενδιάμεσα μεταφέρονται στην Λευκορωσία καθημερινά τραίνα με εκατοντάδες άρματα σύγχρονης τεχνολογίας, ενώ η Ρωσία αύξησε το στρατό με 200 χιλιάδες επί πλέον μαχητές. Πριν τον Μάρτιο όμως, έρχεται ο βαρύς χειμώνας και θα παγώσει το έδαφος, οπότε, όπως μεταδίδουν πρόσωπα, που διαθέτουν εσωτερική ενημέρωση, μάλλον τα λέοπαρντ δεν θα προλάβουν να φθάσουν ποτέ. Εύχομαι και το πιστεύω, ότι μέχρι τότε θα μπορέσουν να ανασάνουν τα καημένα τα παιδάκια, οι γυναικούλες και τα γερόντια, που τυραννιούνται στα καταφύγια, πληρώνοντας χωρίς να χρωστάνε τίποτε, την τρέλλα των ανθρωποχασάπηδων.
    Οι Πολωνοί έχουν κάνει μαζική επιστράτευση, με στόχο την ανακατάληψη των εδαφών τους στην δυτική Ουκρανία, ενώ οι γερμανοί στρατηγοί ζορίζονται να συγκρατήσουν την οργή τους ενάντια στην κυβέρνηση. Γι να αντιμετωπίσει αυτή την διοογκούμενη δυσαρέσκεια έδωσε μπόνους (ανύπαρκτων) αναδρομικών 15.000 ευρά σε όλα τα μέλη τού στρατού και τής αστυνομίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Διονύση,
      μάς έφτιαξες πάλι με τα δυναμικά σου σχόλια!!!
      Να είσαι καλά,
      και εύχομαι ολοψύχως, κι εκ μέρους όλων εδώ που σε αγαπούν,
      Υγιές και Ευτυχές το νέον Έτος !!!!!

      Διαγραφή
    2. Θερμά ευχαριστώ για τις ευχές. Εύχομαι σε εσένα, αγαπητέ Κώστα και σε όλους τούς φίλους και φίλες τα καλύτερα, στέλνοντας την αγάπη μου με ένα ωραίο κομμάτι τού Antonio Carlos Jobim.
      https://www.youtube.com/watch?v=0w-5uRC45_k

      Διαγραφή
    3. Τελικά είναι Larry Coryell, αλλά τον γουστάρω κι αυτόν πολύ από τα 15 μου.
      Jobim, αν και δεν γνωρίζω πορτογαλλικά, ξέρω απ' έξω να τραγουδάω 5-6 κομμάτια του, μάλιστα από τότε που δεν είχα ιδέα και τί σημαίνουν χαχαχα
      Αυτό είναι το αγαπημένο μου:
      https://www.youtube.com/watch?v=POXvY53pJcQ
      Έχω πραγματικά αξέχαστες ΚΑΙ ΕΞΩΤΙΚΕΣ αναμνήσεις με αυτή την κομματάρα.

      Διαγραφή
    4. Το άλμπουμ GETZ/GILBERTO
      είναι ένα από τα 10 μουσικά άλμπουμ που πρέπει να πάρουμε μαζί μας σε άλλο πλανήτη, αν καταστραφεί η Γη.

      Διαγραφή
  11. Καποιες λεπτομερειες στα περι Βραζιλιες. Η υπογραφη εισοδου στους BRICS ειναι αυτη της Προεδρυ Ρουσεφ/ Υπαρχει και η σχετικη φωτο την ημερα της υπογραφης.

    Η Ρουσεφ ανετραπει κι΄εφεραν τον δικο τους Μπολσοναρου με την ελπιδα ν' αποσυρει την υπογραφη. Δεν τα καταφερε. Ετσι εφεραν αμεσως εναν αλητη ποινικο (κατι σαν τον δικο μας Θαναση Κλαρα) για να φερει το εργον εις περας με οικιες μεθοδους.

    Τωρα ομως το Βραζιλιανον εχει αποκτησει και παραμετρον Αργεντινης η οποια εχει δειξει θερμο ενδιαφερον για εισοδο στους BRICS,

    Καλα κρασια Μπιντε, μεγαλε καραγκιοζη! Στο αφιερωνω https://www.unz.com/ghood/is-america-a-free-country/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ενδιαφέρον το άρθρο του Gregory Hood κύριε Ahoy,
      σε ευχαριστώ!
      Δες και αυτό.. :
      https://www.capital.gr/diethni/3684676/skliri-kritiki-makron-se-mask-gia-tin-apeleutherosi-periexomenou-sto-twitter

      Διαγραφή