«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

Γι’ αυτό «τρελάθηκε» ο καιρός: Θέμα στον ΟΗΕ οι αεροψεκασμοί και το «σβήσιμο του ήλιου» [THE ANTIMEDIA]


 

Δώσε μου μέρος να σταθώ κι ως και τη γη μπορώ να κινήσω, είπε ο Αρχιμήδης για τον μοχλοβραχίονα, και το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την κοινωνική μηχανική: Δώσε μου ένα πρόβλημα για να σου προσφέρω τη λύση του – 1 πρόβλημα, 2 αντίδραση, 3 λύση

Τη στιγμή που οι Έλληνες πολίτες είναι αντιμέτωποι με την ακρίβεια, ενώ τα ΜΜΕ τους πυροβολούν με τις κομματικές αντιπαραθέσεις, παρακολουθήσεις και καλάθια, στο εξωτερικό ήδη έχουν αρχίσει να συζητούν σοβαρά το θέμα των ψεκασμών της ατμόσφαιρας και τη διαχείριση της ηλιακής ακτινοβολίας.

Ήταν ηλίου φαεινότερο (αυτού που θέλουν να κρύψουν) που το πάνε με την πρόσφατη υπερβολική χειραγώγηση καιρού, προκαλώντας στις ΗΠΑ και Ιαπωνία ακραία καιρικά φαινόμενα και στην Ευρώπη καλοκαιρία.

Και οι καιρικοί παπαγάλοι, κάτι μετεωρολόγοι και κάτι Συνολάκηδες και Ζερεφοί, κι άλλοι καμπόσοι «ειδικοί» παππούδες με το ένα πόδι στον τάφο, για πρώτη φορά βγήκαν και δήλωσαν ότι είναι πολύ αργά και η κατάσταση δεν είναι αναστρέψιμη. Ούτε για μείωση άνθρακα, ούτε για ΑΠΕ: Δεν μπορούμε πια να κάνουμε κάτι με την κλιματική αλλαγή, γιατί πέρασε το σημείο μηδέν! Δεν προλαβαίνουμε!

Κι όμως ουδείς από τους παλιόγερους που έζησαν με ήλιο τη ζωή τους κι από τα άλλα ξένα πρακτοράκια δεν βγήκε να ενημερώσει το ελληνικό κοινό τι συζητιέται αυτή τη στιγμή στον ΟΗΕ, γιατί… πως να πεις στον Έλληνα που τον αποκαλείς μονίμως «ψεκασμένο» ότι ήρθε η ώρα να σε ψεκάσουμε; Θα βγει κάποια στιγμή η ακατονόμαστη της ΕΕ και οι υπόλοιποι και θα στο ανακοινώσουν όπως έκαναν με τα εμβόλια και τα πας, και θα σου πουν είναι για το καλό σου!

Όμως γαλλικά και αμερικάνικα ΜΜΕ μας αποκαλύπτουν τη συνωμοσία που μέχρι τώρα είναι «θεωρία».

Γράφει το γαλλικό tf1info.fr και η φωτό του άρθρου μας είναι μάλιστα η δική τους:

  • Το Περιβάλλον του ΟΗΕ εκτίμησε τη Δευτέρα ότι η τρύπα στο στρώμα του όζοντος θα μπορούσε να μειωθεί εντός τεσσάρων δεκαετιών.
  • Αλλά οι επιστήμονες προειδοποιούν για έργα ηλιακής γεωμηχανικής που θα μπορούσαν να έχουν ανεπιθύμητα αποτελέσματα.
  • Το TF1info κάνει έναν απολογισμό αυτών των αμφιλεγόμενων τεχνικών για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Αυτό είναι ένα από τα σπάνια καλά νέα στις αρχές του 2023: το Περιβάλλον του ΟΗΕ ανέφερε, στην τετραετή εκτίμησή του, ότι η τρύπα στο στρώμα του όζοντος θα μπορούσε να μειωθεί εντός τεσσάρων δεκαετιών. Ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, καθώς το στρώμα του όζοντος λειτουργεί ως ένα πραγματικό «φυσικό αντηλιακό» και προστατεύει τη Γη από την υπεριώδη ακτινοβολία που είναι επικίνδυνη για την υγεία μας.

Αλλά παράλληλα με αυτά τα ενθαρρυντικά νέα, οι επιστήμονες εξέτασαν, για πρώτη φορά, τις πιθανές επιπτώσεις στο όζον των έργων γεωμηχανικής, δηλαδή «όλες τις τεχνικές που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν για τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη», δίνοντας λεπτομέρειες  στην TF1info, η ερευνήτρια Cathy Clerbaux CNRS στο Εργαστήριο Παρατηρήσεων Ατμόσφαιρας και Διαστήματος. Μεταξύ αυτών, εκείνη που σχεδιάζει να προσθέσει σκόπιμα αιωρούμενα σωματίδια στη στρατόσφαιρα για να επιστρέψει μερικές από τις ακτίνες του ήλιου.

Στη συνέχεια το άρθρο αναφέρεται και σε αυτό που γράψαμε προ ημερών: Μια startup ισχυρίζεται ότι στέλνει θείο στην ατμόσφαιρα «για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής»

«Δεν ελέγχουμε πολλά»

Το άρθρο ευτυχώς δεν είναι και τόσο θετικό υπέρ της Γεωμηχανικής αναφέροντας ότι άπαξ και ξεκινήσει, ο έλεγχος που θα πάνε τα σωματίδια και τι επιπτώσεις θα έχουν δεν είναι εφικτός. Σύμφωνα με μελέτες που έχουν ήδη δημοσιευτεί, μια σκόπιμη τροποποίηση της ηλιακής ακτινοβολίας θα μπορούσε για παράδειγμα να διαταράξει το μοτίβο των μουσώνων στη Νότια Ασία και τη Δυτική Αφρική και έτσι να καταστρέψει τις καλλιέργειες από τις οποίες εξαρτώνται εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι, σύμφωνα με μελέτες που έχουν ήδη δημοσιευτεί.

Επιπλέον, έχει ήδη προσομοιωθεί μια έγχυση σωματιδίων πάνω από την Ανταρκτική, με ανάμεικτα αποτελέσματα. Έδειξε ότι ενώ αυτό θα μείωνε την παγκόσμια θερμοκρασία κατά 0,5°C σε 20 χρόνια, τόνισε επίσης ότι η τρύπα στο στρώμα του όζοντος θα επανέλθει σε επίπεδα κοντά σε αυτά της δεκαετίας του 1990. Και η Cathy Clerbaux μας υπενθυμίζει, όπως και ολόκληρη η επιστημονική κοινότητα: «Ο νούμερο ένα τρόπος για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη είναι η μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου».

Οι Αμερικάνοι όμως είναι πιο «θερμοί»

Έτερο δημοσίευμα του cnbc.com, καλεί να εξεταστεί οπωσδήποτε το θέμα της διαχείρισης ηλιακής ακτινοβολίας:

  • Για πρώτη φορά, η τετραετής έκθεση αξιολόγησης του Πρωτοκόλλου του Μόντρεαλ που υποστηρίχθηκε από τον ΟΗΕ περιελάμβανε ένα ολόκληρο κεφάλαιο που αφορούσε την έγχυση στρατοσφαιρικού αερολύματος, που στην καθομιλουμένη ονομάζεται ηλιακή γεωμηχανική.
  • Είναι ένας τρόπος να δροσιστεί η ατμόσφαιρα με την έγχυση σωματιδίων που αντανακλούν το φως του ήλιου, παρόμοια με αυτά που συμβαίνουν φυσικά με τις ηφαιστειακές εκρήξεις.
  • Ένα απλό εννοιολογικό γράφημα που περιλαμβάνεται στην έκθεση αντιπροσωπεύει οπτικά τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να θεωρείται η ηλιακή γεωμηχανική — ως προσωρινό μέτρο διακοπής.
  •  

Η ιδέα έχει αναφερθεί σε προηγούμενες εκθέσεις, αλλά «αυτό που είναι διαφορετικό αυτή τη φορά είναι η προβολή», εξήγησε ο David Fahey, ένας από τους συμπροέδρους της επιτροπής επιστημονικής αξιολόγησης.

«Ο κόσμος βρίσκεται στο στάδιο της άρνησης του τι είναι πιθανό να συμβεί στην πραγματικότητα», δήλωσε ο Fahey στο CNBC. Και αυτή τη στιγμή, «δεν υπάρχει πραγματική δέσμευση από την πλευρά του κόσμου να μετατρέψει τη μαύρη γραμμή σε πορτοκαλί γραμμή», είπε, αναφερόμενος στο διάγραμμα. «Η μεγάλη επικάλυψη είναι: είσαι στη μαύρη καμπύλη, φίλε. Όχι στην πορτοκαλί καμπύλη».

Για να μειώσουμε γρήγορα τις παγκόσμιες θερμοκρασίες, «το μόνο κουμπί που μπορούμε να πατήσουμε – που γνωρίζουμε – είναι η παρέμβαση για το κλίμα», δήλωσε ο Fahey.

Υπάρχουν πολλές αβεβαιότητες σχετικά με τις κακές επιπτώσεις της ηλιακής γεωμηχανικής. Μπορεί να βλάψει τη στιβάδα του όζοντος, να προκαλέσει αναπνευστικά προβλήματα και να προκαλέσει όξινη βροχή. Αλλά οι επιστήμονες γνωρίζουν ότι θα μειώσει τις θερμοκρασίες λόγω της έκρηξης του όρους Pinatubo στις Φιλιππίνες το 1991. Στους 15 μήνες μετά την έκρηξη του ηφαιστείου, η μέση παγκόσμια θερμοκρασία ήταν περίπου 1 βαθμό Φαρενάιτ χαμηλότερη, σύμφωνα με τη NASA.

Επίλογος

Όπως καταλαβαίνετε τα πράγματα είναι αρκετά σοβαρά και προετοιμάζονται με σταθερά βήματα. Για να επιβάλλουν τους αεροψεκασμούς επίσημα, που χρόνια τώρα διενεργούν ανεπίσημα διαλύουν το περιβάλλον για να το προσφέρουν ως λύση. Το «εμβόλιο» για την κλιματική «πανδημία», ίδια σκέψη, μέθοδος, τακτική.

Και άκρα του τάφου σιωπή στα ελληνικά ΜΜΕ ενώ στο εξωτερικό γράφουν συνέχεια. Όσο για το τρίτο σχετικά με το θέμα άρθρο που είναι μάλιστα και των ΝΥΤ, θα κάνουμε ξεχωριστό αφιέρωμα, γιατί εκεί κι αν γίνεται ο κακός χαμός. Έχει πολύ «ζουμί» ειδικά ανάμεσα στις γραμμές, μπόλικη παραπληροφόρηση και πολύ παρασκήνιο!

 

antimedia.gr 

 

3 σχόλια:

  1. Μ' αρέσει που είμαι
    Ψ--Ε--Κ

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ🌹

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α`Ι`ΝΤΕ ΨΕΚΙΑ................

    ΝΕΟ — Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna ανακοινώνει την Πρώτη Θεραπεία Εισπνεόμενου mRNA για ασθενείς

    «Εάν λειτουργεί σε αυτήν την εφαρμογή, τότε μπορούμε να ανοίξουμε έναν ολοκαίνουργιο χώρο, μια νέα μέθοδο, στην πνευμονική νόσο. Σκεφτείτε όλη την πνευμονική νόσο που θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε με το εισπνεόμενο mRNA. Αυτό είναι εξαιρετικά συναρπαστικό για εμάς».

    https://twitter.com/Resist_05/status/1612767399769694208?cxt=HHwWgIDTifjZ2eEsAAAA

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. TO ΣΩΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

    ΝΕΟ — Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna ανακοινώνει την Πρώτη Θεραπεία Εισπνεόμενου mRNA για ασθενείς

    «Εάν λειτουργεί σε αυτήν την εφαρμογή, τότε μπορούμε να ανοίξουμε έναν ολοκαίνουργιο χώρο, μια νέα μέθοδο, στην πνευμονική νόσο. Σκεφτείτε όλη την πνευμονική νόσο που θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε με το εισπνεόμενο mRNA. Αυτό είναι εξαιρετικά συναρπαστικό για εμάς».

    https://twitter.com/TheChiefNerd/status/1614067140822462468?cxt=HHwWiMDTxengqOYsAAAA

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή