«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023

Καλό ταξίδι τιτανοτεράστιε Γίγαντα! ..Σε αγάπησα πολύ!!!


 

 Τζεφ Μπεκ: Πέθανε σε ηλικία 78 ετών ο θρυλικός Βρετανός ροκ κιθαρίστας - Θεωρείται από τους καλύτερους κιθαρίστες της ροκ, της χαρντ ροκ, των μπλουζ, ακόμη και της τζαζ όλων των εποχών, μαζί με τον Έρικ Κλάπτον και τον Τζίμι Πέιτζ, με τους οποίους έπαιζε μαζί στο συγκρότημα The Yardbirds - Τα δάχτυλα και οι αντίχειρες του είχαν ασφαλιστεί για 7 εκατομμύρια λίρες - 8 φορές βραβείο Grammy

 

Τραγούδι του Stevie Wonder, που έγινε γνωστό από την ορχηστρική του εκτέλεση, έμπνευσης Τζέφ Μπεκ, και το οποίο ο Τζέφ Μπεκ, στις σημειώσεις του άλμπουμ, το αφιερώνει στον Ρόυ Μπιουκάναν! - "Γιατί τελειώσαμε ως εραστές.."


 

Τραγουδάρα από το 1ο του άλμπουμ, "Truth" 1968, με τον Ροντ Στιούαρτ να κάνει με τη φωνή του άλλα τόσα κόλπα όσα έκανε ο Μπεκ στην κιθάρα


 

Το αγαπημένο των Rock-DJ όλων των εποχών:


 

Μαζί με τη φωνάρα της Joss Stone, στο "I Put A Spell On You" !


 

Και από το τελευταίο του άλμπουμ (τίτλος "18" - κυκλοφόρησε Ιούλιο 2022) ακούμε διασκευή του ιστορικού τραγουδιού του Μάρβιν Γκέι, "What's Going On". Θα φανεί απίστευτο, αλλά περκασιονίστας και τραγουδιστής σε αυτή την εκτέλεση είναι ο Τζώννυ Ντεπ!


 


5 σχόλια:

  1. ΜΕΓΑΛΟΣ....ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΓΙΑ. ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΜΠΑΝΤΑ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ ....ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ...ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΓΑΣ ΣΙΓΟΥΡΑ !
    ΤΟ WE'VE ENDED AS LOVERS ΚΑΙ ΤΟ COME DANCING ΩΡΑΙΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΚΩΣΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΛΑΜΠΡΕΣ! ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ! ΕΠΟΧΗ ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ!
      ΑΧ..ΝΑ ΓΥΡΙΖΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΙΣΩ...

      Διαγραφή
  3. ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΚΩΣΤΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΕΡΙ ΒΑΣΙΛΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να έχω τον κάθε ένα να γράφει το μακρύ του και το κοντό του που θα είναι εκτός θέματος..; Να λείπει!

      Διαγραφή