«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023

Η πιο μακάβρια ανάρτηση που έχουμε βάλει ποτέ !!!!

Αποκρυφθέν θανατικό του κερατά στο Ηνωμένο Βασίλειο..!!

Πτώματα αποθηκεύονται σε αυτοσχέδια νεκροτομεία σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένων υποστέγων, καθώς τα νεκροτομεία των νοσοκομείων έφτασαν σε πλήρη χωρητικότητα.

Η μονάδα ψύξης, κρυμμένη σε μια γωνιά του χώρου, φυλάσσεται υπό 24ωρη φύλαξη:


Νοσοκομειακά οχήματα εθεάθησαν να παραδίδουν και να παραλαμβάνουν τους νεκρούς από το πλησιέστερο νοσοκομείο, το οποίο απέχει 15 λεπτά με το αυτοκίνητο στο Salisbury, Wilts.

Δύο άλλες μονάδες έχουν δημιουργηθεί στο Βασιλικό Νοσοκομείο του Λίβερπουλ.

Τα προσωρινά νεκροτομεία - συνήθως μέσα σε εμπορευματοκιβώτια 40 ποδών και το καθένα χωράει περίπου 35 πτώματα - παρατηρήθηκαν για τελευταία φορά κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της πανδημίας, όταν υπήρχαν τουλάχιστον 1.000 θάνατοι την ημέρα.

Αν και όχι με αυτόν τον ρυθμό, τα ζοφερά στοιχεία έδειξαν ότι η εβδομάδα των Χριστουγέννων ήταν η πιο θανατηφόρα στην Αγγλία και την Ουαλία εδώ και σχεδόν δύο χρόνια.

Υπήρξαν περισσότεροι από 1.600 θάνατοι πάνω από το κανονικό, καθώς ο κρύος καιρός, η έξαρση των λοιμώξεων από τη γρίπη και οι μεγάλες αναμονές για ασθενοφόρα και στα A&E συνδυάστηκαν για να αυξήσουν τα ποσοστά θνησιμότητας κατά ένα πέμπτο.

Ήταν η τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα κατά την οποία σημειώθηκαν περισσότεροι από 1.000 θάνατοι επιπλέον στην Αγγλία και την Ουαλία.

Το Βασιλικό Κολέγιο Επείγουσας Ιατρικής υποστήριξε ότι η έξαρση των θανάτων συνδέεται αναμφίβολα με τις καθυστερήσεις ρεκόρ για επείγουσα περίθαλψη.

Δήλωσε: "Η επείγουσα ιατρική περίθαλψη δεν είναι η μόνη που μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές απώλειες: "Εάν δεν μπορείτε να στείλετε ασθενοφόρο σε κάποιον που έχει καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο, τότε κάποιοι από αυτούς τους ασθενείς μπορεί να πεθάνουν ως αποτέλεσμα".

Ο πρόεδρος του Κολλεγίου Adrian Boyle δήλωσε ότι τα ποσοστά θανάτου ήταν "σοκαριστικά υψηλά".

Πρόσθεσε: "Η δική μας ανάλυση δείχνει ότι εκτιμάται ότι 300 έως 500 ασθενείς πεθαίνουν εβδομαδιαίως σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο που σχετίζονται με τους μεγάλους χρόνους αναμονής στα τμήματα επειγόντων περιστατικών.

"Αυτό είναι απαίσιο, ανησυχητικό και εντελώς απαράδεκτο".

Χθες οι χειριστές κλήσεων 999 ενώθηκαν με τους παραϊατρικούς σε μια δεύτερη ημέρα απεργίας στην υπηρεσία ασθενοφόρων, με περίπου 25.000 υπαλλήλους να βρίσκονται στην απεργιακή γραμμή.

Αυτό συνέβη λίγες ημέρες αφότου τα αφεντικά της Αρχής Ανθρώπινων Ιστών, η οποία ρυθμίζει την αποθήκευση των σωμάτων, εξέδωσαν εθνικό συναγερμό για "προβλήματα χωρητικότητας των νεκροτομείων".

Είπε ότι οι οργανισμοί πρέπει να διασφαλίσουν ότι διαθέτουν σχέδια έκτακτης ανάγκης.

Την περασμένη εβδομάδα μια ψυκτική μονάδα, που στεγαζόταν σε ένα γκρίζο κοντέινερ, παραδόθηκε στο High Post Salt Store λίγο έξω από το Salisbury.

Οι υπεύθυνοι υγείας ζήτησαν τη χρήση του χώρου για να παραλάβουν πτώματα από το Περιφερειακό Νοσοκομείο του Salisbury, όπου το νεκροτομείο θεωρείται ότι είναι γεμάτο.

Ο χώρος του γκρέιτερ γειτνιάζει με ένα επιχειρηματικό πάρκο, όπου στεγάζονται μια εταιρεία ανταλλακτικών αυτοκινήτων, ένα γυμναστήριο και μια επιχείρηση προμηθειών τέχνης. Βρίσκεται επίσης σε μικρή απόσταση από ένα γήπεδο γκολφ 18 οπών.

 "Είναι όλα πολύ απογοητευτικά. Είναι το είδος των πραγμάτων που θα έπρεπε να έχουν προγραμματιστεί.

"Η τοποθέτησή τους σε ένα προαύλιο για τη διάστρωση του γρασιδιού κάνει να φαίνεται ότι απλά δεν νοιαζόμαστε γι' αυτούς τους ανθρώπους όταν πεθαίνουν. Είναι τρομερά λυπηρό για τις οικογένειες. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι λίγος σεβασμός".

Την περασμένη εβδομάδα μια ψυκτική μονάδα, που στεγάζεται σε ένα γκρίζο κοντέινερ, παραδόθηκε στο High Post Salt Store λίγο έξω από το Salisbury.


Χθες το βράδυ, το Salisbury NHS Foundation Trust δήλωσε: "Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ανοίξαμε πρόσθετη χωρητικότητα νεκροτομείου για να καλύψουμε την αύξηση των αναγκών της τοπικής κοινότητας.

"Η υπηρεσία νεκροτομείου μας λειτουργεί σύμφωνα με τα εθνικά πρότυπα αντιμετωπίζοντας τους αποθανόντες και τους αγαπημένους τους με αξιοπρέπεια και σεβασμό ανά πάσα στιγμή, ανεξάρτητα από την τοποθεσία. Όλη η πρόσθετη χωρητικότητά μας παρέχει προστασία της ιδιωτικής ζωής και διαθέτει ασφάλεια 24 ώρες το 24ωρο".

Οι δύο μονάδες στο Royal Liverpool παραδόθηκαν επίσης την περασμένη εβδομάδα και εγκαταστάθηκαν στους χώρους του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τον ιστότοπό του, το νεκροτομείο του νοσοκομείου ασχολείται με περίπου 2.000 θανάτους ετησίως, αλλά πιστεύεται ότι έχει εξαντλήσει τη χωρητικότητά του.

Το Liverpool University Hospitals NHS Foundation Trust, το οποίο διαχειρίζεται το Royal Liverpool Hospital, δήλωσε: "Είναι κοινή πρακτική για τα νεκροτομεία να διαθέτουν ειδικά κατασκευασμένα προσωρινά συστήματα.

"Αυτό διασφαλίζει ότι οι ασθενείς συνεχίζουν να αντιμετωπίζονται με αξιοπρέπεια και σεβασμό, σε εγκαταστάσεις που είναι ισοδύναμες με ένα μόνιμο νεκροτομείο, σε περιόδους αυξημένης ζήτησης. Δύο από αυτά τα συστήματα, τα οποία πληρούν τα πρότυπα που ορίζει η Αρχή Ανθρώπινων Ιστών, έχουν αναπτυχθεί στο Βασιλικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Λίβερπουλ".

Εκτός από τη φύλαξη όλο το εικοσιτετράωρο, το προσωπικό και στις δύο τοποθεσίες έχει αυστηρές οδηγίες να παρακολουθεί τις μονάδες, διασφαλίζοντας ότι η θερμοκρασία στο εσωτερικό τους παραμένει μεταξύ 4C και 7C.

Τόσο το NHS England όσο και το Υπουργείο Υγείας αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

thesun.co.uk

μετάφραση: Διόδοτος



2 σχόλια:

  1. Είναι πολύ περίεργο ότι από τις παραμονές των Χριστουγέννων και λίγες μέρες μετά την πρωτοχρονιά οι κολώνες στη γειτονιά μου γέμισαν νεκρώσιμα. Τόσα, που μη χωρώντας στην κάθε κολόνα, τα κολλούσαν το ένα επάνω στο άλλο, κάνοντάς μας να χάσουμε το λογαριασμό για τον αριθμό των αποθανόντων γειτόνων. Μαζική αναχώρηση ψυχών....Το παρανοϊκό είναι πως οι οικογένειες δύο εξ αυτών, που έφυγαν από θρόμβους (οι ίδιοι μου είπαν ότι στο χειρουργείο που τους έβαλαν πριν φύγουν, τους βρήκαν τεράστιους θρόμβους σαν φίδια) και είναι και οι ίδιοι τριπλό και τετραπλοεμβολιασμένοι, ενώ τους εξήγησαν στο νοσοκομείο, κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν. Το ακόμα πιο παλαβό είναι ότι η συμπεριφορά τους απέναντι στην απώλεια δεν έχει καμία σχέση με το χαρακτήρα τους, μια και τους γνωρίζω καλά από την παιδική μας ηλικία....Εδώ δουλεύει το υποσυνείδητο, δεν θέλουν να παραδεχτούν πως μπορεί να έχουν την ίδια τύχη. Εκεί ποντάρει τώρα το σατανικό σύστημα...στη σιωπή των αμνών.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιο τέλεια δεν γινόταν να το πει κάποιος Αναστασία μου..
      "η σιωπή των αμνών"... Ακριβώς!

      Να έχεις μια όμορφη μέρα γλυκό μου!

      Διαγραφή