«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023

Παρακολούθηση του Διαδικτύου: Η Ρωσία θα δοκιμάσει την αποσύνδεσή της από τον παγκόσμιο ιστό -- του Charles Sannat


 

Η γεωπολιτική μάχη δεν γνωρίζει όρια και τα σχέδια της Ρωσίας να αποσυνδεθεί από το διαδίκτυο δεν είναι τυχαία.

 

"Η χώρα θα μπορούσε να αποσυνδεθεί προσωρινά από τον εξωτερικό ιστό. Ο επίσημος στόχος; Να ελεγχθεί αν το εσωτερικό δίκτυο μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί σε κλειστό κύκλο, ειδικά σε περίπτωση μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεσης"...

 

Η Ρωσία ετοιμάζεται να δικτυωθεί σε ένα δεύτερο Διαδίκτυο, ένα Διαδίκτυο που θα μπορούσε να μοιραστεί με τους Κινέζους για παράδειγμα και να αποκοπεί από το δυτικό Διαδίκτυο.

 

Προχωράμε προς ένα ψηφιακό σιδηρούν παραπέτασμα για να αποφύγουμε κυβερνοεπιθέσεις και από τις δύο πλευρές.

 

Ένα "κυρίαρχο" Διαδίκτυο

"Τεχνικά, οι ρωσικές αρχές και οι κύριοι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου έχουν ορίσει μια ημερομηνία - η οποία δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί, αλλά θα μπορούσε να είναι πριν από την 1η Απριλίου - για την προσωρινή αποσύνδεση της χώρας από το παγκόσμιο δίκτυο. Οι διακομιστές στο ρωσικό χώρο του Διαδικτύου (με το παρατσούκλι Runet) θα ανακατευθύνουν όλη την κυκλοφορία σε σημεία πρόσβασης που ελέγχονται από τη ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών της χώρας. Τα δεδομένα που ανταλλάσσονται με διακομιστές εκτός της εθνικής επικράτειας θα μπλοκάρονται.

 

Υπερ-ελεγχόμενο Διαδίκτυο.

Ένα από τα συμπεράσματα αυτής της ρωσικής προσπάθειας είναι ότι το Διαδίκτυο είναι υπερ-ελεγχόμενο και ότι αν ένα κράτος θέλει να λογοκρίνει ή να απαγορεύσει, τίποτα δεν είναι πιο εύκολο για μια δημόσια εξουσία.

 

Το άλλο δίδαγμα είναι ότι οι γεωπολιτικές εντάσεις κάθε άλλο παρά ηρεμούν, αντίθετα αυξάνονται και ο κόσμος χωρίζεται σταδιακά και πάλι στα δύο. Ανατολή και Δύση.

 

insolentiae.com 

 

1 σχόλιο:

  1. O κόσμος μας έχει ήδη (όχι "χωριστεί", αλλά) σκιστεί στα δύο, εδώ και πολύ καιρό, ακόμα και μέσα στα σπίτια μας: Φυσιολογικοί άνθρωποι / μεταλλαγμένοι "άνθρωποι".
    Τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες.

    μνκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή