«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023

Αφύπνιση, αναβάθμιση, NESARA - GESARA και το κακό (μας) συναπάντημα -- γράφει ο Διός Κούρος


Εδώ και καιρό ήθελα να βάλω σε σειρά κάποιες σκόρπιες σκέψεις μου. Επειδή και εγώ είμαι ένας «απλός άνθρωπος» και όχι αναλυτής ή ειδικός ή επιστήμονας (τρομάρα τους), είπα να προσπαθήσω να τις δομήσω και να απευθυνθώ σε «απλούς ανθρώπους» σαν εμένα, που αυτή τη στιγμή νοιώθουν μπερδεμένοι, απογοητευμένοι ή τρομαγμένοι. Προκαταβολικά ζητώ συγνώμη αν πλατειάσω, αλλά δεν γίνεται διαφορετικά και ευχαριστώ τον αγαπητό Διόδοτο για τη φιλοξενία.

 

Όλοι, οι νοήμονες, καταλαβαίνουμε ότι αυτή τη στιγμή συντελούνται κοσμογονικές αλλαγές. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες σε πολλά μέτωπα ταυτόχρονα. Είναι τόσα τα μέτωπα, που ένας «κανονικός» ανθρώπινος εγκέφαλος δεν μπορεί να τα επεξεργαστεί ταυτόχρονα. Πόλεμοι, οικονομική καταστροφή, επιθέσεις στην υγεία μας, επιθέσεις στα παιδιά μας, καλλιέργεια τρόμου για το μέλλον. Που να πρωτοκοιτάξεις και τι να πρωτοκάνεις για να αμυνθείς.

 

Χωρίς να το έχει αντιληφθεί η μάζα, έχει εντέχνως δημιουργηθεί (ξανά) ένα δίπολο. Η γνωστή τεχνική του «διαίρει και βασίλευε» (από ένα κέντρο) αυτή τη στιγμή εφαρμόζεται για ακόμη μια φορά και αυτή τη φορά είναι τόσο αριστοτεχνικά στημένη, που ακόμα και οι πιο «ψαγμένοι» δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν.

 

Ο ένας πόλος είναι η γνωστή συμμορία, η οποία κατοικοεδρεύει δυτικά. Ήταν σε θέση να μας κυβερνά επειδή ήταν πίσω από την κουρτίνα και έβαζε μπροστινούς όλους τους γνωστούς πολιτικούς. Ο απλός «κοσμάκης» ήταν βολεμένος, αποδεχόμενος κάθε φορά τις «χάντρες για ινδιάνους» που του πρόσφερε η συμμορία και αφού δεν ενδιαφερόταν να ψάξει και να σκεφτεί, έβλεπε το τυράκι και όχι  τη φάκα που κάθε φορά του έστηνε η κρυφή υπερκυβέρνηση. Είχε πεισθεί πως δεν είναι όλοι ίδιοι, ενώ τα γεγονότα των τελευταίων (τουλάχιστον) 10 ετών μας δείχνουν ανοικτά ότι τελικά όλοι ίδιοι είναι με τα ίδια αφεντικά και ας προσπαθούν απελπισμένα να μας πείσουν για το αντίθετο.

 

Ο άλλος πόλος είναι μια άγνωστη σε εμάς συμμορία, η οποία κατοικοεδρεύει ανατολικά. Άγνωστη σε εμάς, αλλά γνωστότατη στους ανατολικούς !! Αυτή η ανατολική συμμορία δεν χρειαζόταν να είναι στο 100% πίσω από την κουρτίνα, ούτε και έβαζε μπροστινούς. Ο απλός ανατολικός «κοσμάκης» (όχι όλοι βέβαια) είχε απλά αποδεχτεί τη μοίρα του. Τουλάχιστον αυτό μας «έλεγε» η δυτική προπαγάνδα. Και σε αυτή την συμμορία όλοι ίδιοι είναι.

 

Οι δυο αυτές συμμορίες, σήμερα χαρακτηρίζονται από πολλούς ως Λευκή και Μαύρη αδελφότητα. Λευκή η δυτική και Μαύρη η ανατολική. Όσο και αν θέλουμε να πιστεύουμε το αντίθετο, οι δύο αυτές «παρατάξεις» υπάρχουν εδώ και πολλά (μα πάρα πολλά) χρόνια και έχουν τον ίδιο στόχο. Την κυριαρχία πάνω στον πλανήτη. Είχαν δε «βολευτεί» μέχρι στιγμής με αυτό το άτυπο μοίρασμα μεταξύ ανατολής και δύσης.

 

Οι δύο αυτές αδελφότητες είναι τα ανατολικά και δυτικά ή τα αριστερά και δεξιά «βαρίδια» σε μια ζυγαριά που μέχρι τώρα ισορροπούσε (όπως ισορροπούσε, τέλος πάντων) και εξυπηρετούσε αυτούς που ήταν κρυμμένοι, δηλαδή τους επονομαζόμενους επικυρίαρχους. Και κινδυνεύοντας να γίνω «κακός» θα πω ότι και ο Πούτιν και ο Τραμπ είναι μέλη αυτών των αδελφοτήτων, αλλά αυτή τη στιγμή υπάρχει τεράστια παραπλάνηση στο ποιος είναι με ποιόν και τι ρόλο βαράνε όλοι τους. Εγώ πάντως δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά για κανέναν, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή. Και το μη χείρον βέλτιστον, να με συγχωρείτε αλλά εμένα ως Έλληνα δεν μου αρκεί.

 

Κάτι συνέβη όμως και «ξαφνικά» ο «απλός κοσμάκης» άρχισε να ξυπνά !!! Οι λόγοι της αφύπνισης δεν είναι το ζητούμενο για αυτή την ανάρτησή μου. Με κάποιον «μαγικό» τρόπο, ο άνθρωπος άρχισε να αντιλαμβάνεται ότι τα πράγματα δεν είναι όπως δείχνουν και ότι κάποιοι τον εκμεταλλεύονται. Μάλιστα, η αφύπνιση είναι τόσο δυνατή, που η ανθρωπότητα άρχισε να υποψιάζεται ότι αυτοί οι κάποιοι δεν είναι άνθρωποι !! Και μιλάμε πάντα για τους «από πίσω» και όχι τους μπροστινούς. Για την οικονομία της συζήτησης, θα τους ονομάσω «ανάποδους». Η αφύπνιση αυτή δεν μπορούσε να μείνει αναπάντητη από τους ανάποδους και κάτι έπρεπε να «σκαρφιστούν» για να επαναφέρουν τους αφυπνισμένους και δη τους δυτικούς αφυπνισμένους.

 

Για ακόμη μια φορά, λοιπόν, η αντίδραση στη δράση των αφυπνισμένων είναι η παραπλάνηση. Ο δυτικός πολιτισμός, από τη στιγμή που απαγκιστρώθηκε από τη Σωκράτεια καθοδήγηση, έγινε υλικός. Ο άνθρωπος απαγκιστρώθηκε από τη Φύση και τη Φιλοσοφία και «έπεσε με τα μούτρα» στον υλισμό και την ξεκούραση και έγινε νωθρός και επιρρεπής στην αντινόηση. Έδωσε το δικαίωμα στους ανάποδους να του χειραγωγούν τη σκέψη και δυστυχώς την ελεύθερη βούλησή του και «τον κάνουν ό,τι θέλουν» χωρίς να το καταλαβαίνει. Εκεί είναι έτοιμοι να χτυπήσουν και τώρα.

 

Τα πρώτα σημάδια της αντίδρασης των ανάποδων, είναι οι σεισμοί, τα ακραία καιρικά φαινόμενα και φυσικά το τελευταίο τους χαρτί της εισβολής των «εξωγήινων». Αλλά ούτε αυτό είναι το θέμα της ανάρτησης, διότι όλοι οι «ψαγμένοι» λίγο πολύ υποπτευόμαστε ότι όλα αυτά είναι τεχνητά. Βέβαια επηρεάζουν τον πλανήτη, με μετακινήσεις πλακών, με υποχώρηση υδάτων κλπ.

 

Το θέμα της ανάρτησης αφορά ένα, ας πούμε, πιο χειροπιαστό αφήγημα, που είναι άκρως επικίνδυνο και έχει ήδη χειραγωγήσει αγνούς ανθρώπους με καλές προθέσεις και διάθεση να βοηθήσουν την ανθρωπότητα. Αυτό δεν είναι άλλο από το νόμο NESARA - GESARA.

 

Έχουμε ακούσει για το νόμο NESARA στην Αμερική και κατ’ επέκταση το νόμο GESARA για όλο τον πλανήτη (!!!). Όσοι δεν το γνωρίζετε, απλά αναζητήστε το στον «ημίθεο» γκούγκλη. Υποτίθεται ότι ο νόμος αυτός, σε συνδυασμό με τα ιατρικά κρεβάτια (med beds), θα απελευθερώσει την ανθρωπότητα από τα δεσμά των ανάποδων. Το δε Κβαντικό Οικονομικό Σύστημα (QFS), θα έρθει να υποστηρίξει το αδιάβλητο των συναλλαγών, με άυλο χρήμα. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά τα καλά, θα πάμε και στην πέμπτη διάσταση για να μπορούμε να τα ευχαριστηθούμε !!

 

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα σχέδια των «καλών», ο κάθε άνθρωπος θα λάβει σε έναν λογαριασμό στην τράπεζα ένα αμύθητο (για τα σημερινά δεδομένα) ποσό. Έχοντας αυτό το ποσό, θα μπει και σε ένα med bed και όχι μόνο θα γίνει νεότερος, αλλά θα θεραπευτούν και όλες οι ασθένειές του. Έτσι, δεν θα χρειάζεται να εργάζεται και θα απολαμβάνει την «κλεμμένη από τους επικυρίαρχους» ζωή του και θα αντιληφθεί τον σκοπό της επίσκεψης σε αυτό το πεδίο ενσάρκωσης.

 

Αυτά τα καλά για τους ανθρώπους, σύμφωνα με τις «σειρήνες», θα γίνουν και στην ανατολή και στη δύση. Και εκεί που διαφεντεύει η μαύρη και εκεί που διαφεντεύει η λευκή αδελφότητα. Δηλαδή και στις δύο πλευρές της ζυγαριάς (τη θυμάστε τη ζυγαριά;). Και αυτές οι αδελφότητες θα αφήσουν τα πράγματα να εξελιχθούν έτσι όπως μας τα λένε οι «καλοί» γιατί θα έχουν νικηθεί και δεν θα μπορούν να κάνουν τίποτε !!

 

Τι λέτε ρε καλόπαιδα ;;;; Σε ποιους απευθύνεστε ;;;;  Έχετε την εντύπωση ότι δεν βλέπουμε την παγίδα ; Νομίζετε ότι όλοι είμαστε πρόβατα ;

 

Καταρχήν και μόνο που αυτές οι πληροφορίες είναι ελεύθερες να τις δει ο οποιοσδήποτε, είναι ύποπτο. Εσείς τι λέτε ; Λέτε να άφηναν οι ανάποδοι πληροφορίες που μιλούν για απελευθέρωση και «αναβάθμιση» του ανθρώπου να είναι ελεύθερες στο διαδίκτυο τους ;  

 

Ας δεχτώ, προς στιγμήν, ότι τα παραπάνω αληθεύουν. Κάποιος κάπου κάποτε θα μου βάλει άυλο χρήμα στο λογαριασμό μου και θα έρθει να μου πει «αγορίνα μου, επειδή σε γ@μούσα τόσες χιλιάδες χρόνια, ήρθε η ώρα να σε αφήσω ελεύθερο να ζήσεις τη ζωή σου». Σας βεβαιώ ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων θα πέσει στην παγίδα, θα πάρει αυτό το άυλο χρήμα και θα αρχίσει να ξεσαλώνει και να σκορπά αδιακρίτως, διότι δεν έχει την παιδεία να διαχειριστεί αυτή την κατάσταση. Θα πάρει λοιπόν, το χρήμα, θα αρχίσει να αγοράζει υλικά αγαθά, σπίτια, αυτοκίνητα κλπ και θα νομίζει ότι είναι ευτυχισμένος. Το σημαντικότερο είναι ότι θα σταματήσει να εργάζεται !! Αφού έχω λεφτά γιατί να πάω να δουλέψω ; μ@λ@κ@ς είμαι; Βέβαια, θα «βγουν» στην επιφάνεια όλα τα εγωιστικά ένστικτα, αλλά ούτε αυτό είναι το θέμα μας. Προσέξτε εδώ ότι όλοι μας θα πάρουμε αέρα κοπανιστό από έναν λογαριασμό και θα αγοράσουμε κάτι υλικό, το οποίο δυνητικά έχει αξία ΚΑΙ σε υλικό χρήμα. Οικονομολόγος δεν είμαι, αλλά κάτι μου βρωμάει εδώ.

 

Επιπρόσθετα, η έξυπνα στημένη παγίδα θα έχει φροντίσει να καταργήσει τις συντάξεις, την δημόσια υγεία, τις δουλειές και ό,τι μας δίνει τη δυνατότητα να παράξουμε χρήμα. Τι να τα κάνουμε όλα αυτά από τη στιγμή που θα έχουμε δωρεάν med beds και τρελά πολλά άυλα λεφτά στους λογαριασμούς μας ; Εύκολα και με τη συγκατάθεσή μας, όλα αυτά θα καταργηθούν. Η φάκα είναι για ακόμα μια φορά το χρήμα. Και μάλιστα το δεχτήκαμε με την ελεύθερη βούλησή μας !!!

 

Το θέμα μας είναι ότι μετά από λίγο (κάποια χρόνια), θα έρθει ξανά αυτός ο κάποιος και θα μου πει «αγορίνα μου, περνάς καλά ; θέλω τα άυλα λεφτά μου πίσω. Σου το είχα πει από την αρχή ότι ήταν δανεικά αλλά δεν πρόσεξες τι συμφώνησες. Τα πήρες ; Τα θέλω πίσω !! Και όχι μόνο το χρήμα, αλλά και ό,τι υλικό αγόρασες με αυτό το άυλο χρήμα !! Και να σου πω και κάτι ρε αγορίνα : από αυτή τη στιγμή σου κόβω την πρόσβαση στον λογαριασμό σου. Ό,τι είχες εκεί μέσα ξέχνα το. Εγώ στο έδωσα, εγώ στο παίρνω».

 

Έχετε κάποια υποψία ποιος είναι «αυτός» ; Μήπως δεν είναι αυτός αλλά είναι «αυτή» ; Μήπως είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη, η οποία θα κατοικοεδρεύει στον Κβαντικό Υπολογιστή ;

 

Και τότε θα έρθουμε αυτόματα σε αυτά που μας λέει η σβάμπαινα. Δεν θα έχετε τίποτε και θα είστε ευτυχισμένοι. Διότι θα μας έχει πάρει και ό,τι σπίτι, οικόπεδο και χωράφι έχουμε αγοράσει με το άυλο χρήμα. Και μάλιστα για τιμωρία, θα είμαστε και 30 χρόνια νεότεροι, διότι θα έχουμε μπει στα ιατρικά κρεβάτια !!

 

Και να δω εγώ, ΧΩΡΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, τι θα κάνουμε για να φάμε !!! Τι θα κάνουμε για να ζούμε !!! Θα είμαστε πραγματικά σκλάβοι ή όχι ; Θα δεχόμαστε να μας τρυπάνε με ό,τι θέλουν, προκειμένου να μην πεινάμε ή όχι ;

 

Έτσι για να μάθουμε να «μασάμε» για μια ακόμα φορά και να επιμένουμε στην αντινόηση και να μην θέλουμε να δούμε ότι πίσω από σβάμπ και σια βρίσκονται οι ίδιοι ανάποδοι με τους νεσάρες και γκεσάρες.

 

Για αναρωτηθείτε όλοι τώρα, ποιο είναι το χάραγμα ; Και για να σας «ιντριγκάρω» λίγο, αν ο κβαντικός υπολογιστής τοποθετηθεί όπως λέγεται σε δορυφόρο (του Μάσκ;), για να μην είναι προσβάσιμος, αλλά και για λόγους θερμοκρασίας κλπ, δεν παραπέμπει στον «έξω από δω» που θα επιβάλλει το χάραγμα και θα δυναστεύει την ανθρωπότητα ;

 

Νομίζετε ότι είμαι υπερβολικός ; Αναρωτηθείτε αν το παραπάνω έχει ξανασυμβεί σε μικρότερη κλίμακα και υπό άλλες συνθήκες, λιγότερο εμφανείς. Έξυπνοι είστε και θα το κατανοήσετε. Πότε μας έχουν δοθεί χρήματα, για οποιονδήποτε λόγο και μας τα ξαναζήτησαν πίσω ; Τι πείραμα έγινε ως προάγγελος ; Πιστεύετε ότι η ΤΝ θα είναι διαλλακτική ;

 

Υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης ; Εγώ λέω ΝΑΙ, υπάρχει. Αλλά θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αγνοήσουμε τις σειρήνες.

 

Αν (λέω ΑΝ) εφαρμοστεί ο GESARA (που για εμένα δεν πρέπει), απλά μην ακουμπήσετε τα χρήματα αυτά. Προσπαθήστε να παράξετε χρήμα το οποίο δεν θα είναι συνδεδεμένο με αυτό το λογαριασμό. Επειδή το QFS ή μια μορφή αυτού θα εφαρμοστεί (λόγω των σχεδίων τους), πρέπει μέσα σε αυτό το σύστημα να φροντίσουμε να έχουμε εναλλακτική, με λογαριασμό όχι του GESARA με το άυλο χρήμα, αλλά με χρήμα δικό μας, έστω και άυλο, αλλά όχι δικό τους. Μην με ρωτάτε πώς. Δεν έχω όλες τις απαντήσεις. Θα το δούμε τότε, ανάλογα τις συνθήκες. Πάντως, κάποιο «απόθεμα» σε χρυσό ή ασήμι δεν θα ήταν άσχημα να το έχουμε.

 

Μην πιστεύετε, λοιπόν, ούτε τις φωνές που μιλούν για απελευθέρωση του πλανήτη, για «ανάληψη» σε άλλη διάσταση, σε GESARES - NESARES και πράσινα άλογα. Ο σκοπός τους είναι να μας κοιμίσουν και να περιμένουμε (άσκοπα) κάποιον να μας σώσει. Κανείς δεν θα έρθει να μας σώσει. Εμείς οι ίδιοι θα σώσουμε τον εαυτό μας και ήδη βρισκόμαστε σε αυτή τη διαδικασία. Αυτή τη στιγμή δίδεται ένας νοητικός πόλεμος. Η αντινόηση βρίσκεται στα καλύτερά της. Ακόμα και οι φωνές που λένε «σηκωθείτε από τους καναπέδες» και περιπαικτικά μας κατηγορούν για «μαχητές του πληκτρολογίου», είναι φωνές αντινόησης. Υπάρχουν για να μας μπερδεύουν και να μην ξέρουμε τι να κάνουμε.

 

Θυμάστε τη ζυγαριά ; Σε κάθε πλευρά της έχει την λευκή και τη μαύρη αδελφότητα. Δηλαδή έχει δυο ιερατεία (ή μεγάλες στοές) που έχουν ρίζες πολύ βαθιές (από Ατλαντίδα και Βαβυλώνα) και κυρίως έχουν κοινό σκοπό. Αναρωτηθήκατε ποτέ ποιος κρατάει αυτή τη ζυγαριά ; Ποιος τη δημιούργησε ; Δηλαδή σε ποιόν στηρίχτηκαν αυτές οι αδελφότητες για να κυριαρχήσουν ; Σε ποιο ιδεώδες ; Ποια είναι η αφετηρία ; Ποιος ήταν εδώ πριν από αυτούς ; Ποιος τους αφήνει να υπάρχουν ; Νομίζω καταλάβατε ποιος, ή μάλλον ποιοι. Δεν ήταν μόνο 12 και φυσικά δεν ήταν Θεοί με την σημερινή χρήση της λέξης !!

 

Η μάχη είναι διανόησης. Τα όπλα βρίσκονται μέσα μας. Καλούμαστε να τα χρησιμοποιήσουμε με τόλμη, αρετή και αφοβία. Να είστε υπομονετικοί και να μην αγανακτείτε. Να είστε βέβαιοι ότι την κατάλληλη στιγμή ένα γεγονός θα μας «ανοίξει» το νου και τη σκέψη και τότε θα δοθεί η τελική μάχη.

 

Μια μάχη που θα καθορίσει την τελική νίκη του ΦΩΤΟΣ, δηλαδή του Έλληνα.

 

Έρρωσθε Αδέλφια μου

 

Διός Κούρος


18 σχόλια:

  1. Επιτέλους διάβασα από άλλον τις σοβαρές αμφιβολίες μου για το ότι θα με σώσουν οι άλλοι χωρίς να σηκώσω ούτε το δαχτυλάκι μου, θα με γεμίσουν φράγκα χωρίς να κουραστώ , και θα ανέβω και πίστα χωρίς καν να ιδρωσω.

    Πάντως τα πράγματα έχουν δυσκολέψει, το μόνο σίγουρο.

    Ευχαριστώ για την ανάρτηση,

    Ελευθερία Αγωνιζομενη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μποτίλια στο Πέλαγος18 Φεβρουαρίου, 2023 20:54

    Αγαπώ τα Σαββατοκύριακα, διότι κλείνω το τηλέφωνο και μπορώ έτσι να δραπετεύω στον κόσμο μου. Συμπαθώ επίσης ιδιαίτερα τον Διός Κούρο. Τώρα, να ισχυριστώ, ότι εάν λάχει να διαβάσω Σαββατοκύριακο σχόλιο τού Διόσκουρου φτιάχνομαι κανονικότατα, θα ήταν λίγο. Πράγματι, η πιάτσα ευτυχεί να έχει πρόσωπα, που διαθέτουν ευφυΐα, ήθος και παρρησία, τουτέστιν να εκφράζουν αυτά που φρονούν χωρίς εκπτώσεις. Όμως, πριν κερδίσουν την αγάπη μου τα ανωτέρω, κέρδισε την αγάπη μου ο βασιλιάς τής Ροκ, Έλβις Πρίσλεϊ. Ειδικά το κομμάτι “Can´t stop falling in love“, που χάραξα ανεξίτηλα στην καρδιά μου, καθότι τυγχάνω εκ πεποιθήσεως αδιόρθωτα αφελής και ανόητος. Φυσικά εξακολουθώ πάντοτε να απολαμβάνω τις επιλογές μου παρά τα κάθε λογής παθήματά μου. Λέει λοιπόν ο βασιλιάς στο αξεπέραστο αυτό άσμα:
    Wise men say
    "Only fools rush in"
    But I can't help
    Falling in love with you.
    Οι σοφοί έχουν αναμφίβολα δίκιο, όταν μάς προειδοποιούν, ότι είναι αφέλεια να πέφτουμε με τα μούτρα. Έτσι, έχοντας μαζέψει αρκετό βρωμόξυλο, κατανόησα ότι, η ζωή είναι σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες και ότι, όποιος θέλει να κατέβει από τα ριγκ αξιώσεων, είτε πρόκειται γι αυτό που ονομάζεται έρωτας, είτε κοινωνικό κίνημα, με σπασμένα μεν τα μούτρα, αλλά άκαμπτο το φρόνημά του, οφείλει να προσπαθεί να είναι δυνατός παίκτης. Αυτό που μετράει σε τέτοιου είδους αγώνες, δεν είναι κύρια η ικανότητα να γροθοκοπάει κάποιος, αλλά το κράτημα που έχει στις γάμπες, ώστε να μην πέσει κάτω. Η γερή βάση και έδραση όμως, προϋποθέτει αγνές προθέσεις και την ετοιμότητα να βλέπει κάποιος μέσα, αλλά κυρίως πέρα από τα πράγματα. Διότι δεν υπάρχει πάθημα χωρίς λόγο. Και εάν κάποιος αποφασίσει να κάνει φίλο του τον Λόγο, δηλαδή κάθε πάθημα να γίνεται μάθημα, τότε δεν υπάρχει άλλη περίπτωση από να νικήσει. Άσχετα εάν χάσει στα σημεία, ή με νοκ άουτ, όταν τον μεταφέρουνε επάνω στο φορείο, θα δει τούς θεατές να ζητωκραυγάζουν και να χειροκροτούν υπέρ του. Διότι το ρινγκ δεν καθιερώθηκε πρωτίστως για να χασκογελάνε κάποιοι και κάπου άλλοι να βάζουν στοιχήματα με τους μώλωπες και τον ιδρώτα άλλων, αλλά για να αναδεικνύονται πυγμάχοι τής καθημερινής ζωής, με απτόητο φρόνημα και ΠΑΝΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΡΕΒΑΝΣ, ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΗ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κούρε Διός, συμφωνώ απολυτα με όλα τα παραπάνω κι ευχαριστώ για το άρθρο. Τίποτα και ποτέ δεν μας χαρίστηκε, ούτε και πρόκειται χωρις ανταλλάγματα. Μόνο που τώρα τα θέλουν ΟΛΑ κινητά και ακίνητα,ορατά και αόρατα, τον έλεγχο του νου μας και κυρίως την ίδια την ψυχή μας. ρωξανη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.
    ΕΛΕΓΕ: Πάνε οι «κακοί και ΔΙΑΣΤΡΕΜΜΕΝΟΙ» Έλληνες στο Κρανίδι και κολλάνε τους υγιείς λάθρο τον ιό!!
    «Εμείς τους τον κολλήσαμε» γιατί αυτοί δεν κολλάνε ως γνωστόν, γιατί είναι κυρίως νέοι και μικρά παιδιά!!
    http://sinomosiologos.blogspot.com/2023/02/blog-post_119.html#more
    Αντιγόνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΙΟΣ ΚΟΥΡΕ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ.
    ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΣΕ ΣΩΤΗΡΕΣ,
    ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΛΕΟΝ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΟΣΕΣ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ.
    ΠΛΕΟΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΩ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

    ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΥΛΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑ,
    ΑΛΛΑ ΤΟ ΥΛΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΥΛΗ.
    ΑΝ Η ΑΝΤΙΥΛΗ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΗΝ ΥΛΗ,
    ΤΟΤΕ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΑΡΧΕΓΟΝΗΣ ΑΝΤΙΥΛΗΣ,
    ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΥΣ ΑΘΑΝΑΤΟΥΣ, ΑΟΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΥΣ ΑΡΧΕΓΟΝΟΥΣ ΘΕΟΥΣ.

    ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΜΕΙΝΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ, ΜΑΚΡΙΑ ΑΠ ΟΛΟΥΣ, ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ ΝΕΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
    ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ,
    ΤΟ ΕΙΧΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΓΚΗ.
    ΓΝΩΡΙΣΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΕ ΑΝΟΥΣΙΕΣ ΠΑΡΕΕΣ, ΣΕ ΑΝΟΥΣΙΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ.
    ΠΡΟΣΟΧΗ, ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΔΙΟΔΟΤΟΥ.

    ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΙΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΕΧΩ ΦΡΙΚΑΡΕΙ.

    ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΤΗΝ ΑΝΟΗΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟΜΑΚΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΠΟΔΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΘΕΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΑ ΚΟΙΝΑ.

    ΑΥΤΟΣ Ο ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΣΑΠΙΟΣ ΚΑΙ ΣΑΘΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΘΑ ΧΑΘΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.

    Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ.
    ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ, ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΦΑΝΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΟΧΙ ΤΑ ΔΙΠΟΔΑ, ΤΟΥΣ ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
    ΤΑ ΔΙΠΟΔΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΝΕΚΡΟΖΩΝΤΑΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΟΜΕΝΑ ΣΑΡΚΙΑ.

    ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ, ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΔΟΥΛΙ.

    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΣΑΠΙΛΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
    ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΕΠΙΠΕΔΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΜΕ.
    Ο ΚΥΚΛΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΔΙΠΟΔΑ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.

    Η ΓΗ ΟΥΡΛΙΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ,
    Ε ΘΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΟΥΝΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ.

    ΜΕ ΑΔΟΛΗ ΑΓΑΠΗ
    ΗΛΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΗΛΙΑ,ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ.........
      ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΟΥΡΛΙΑΞΩ .
      ΑΛΛΑ...................

      ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

      Διαγραφή
  6. Μποτίλια στο Πέλαγος19 Φεβρουαρίου, 2023 00:41

    Συνέχεια προηγούμενου…
    Όσο αφορά τα θέματα που θέτει ο Διός Κούρος είναι βέβαιο, ότι αυτά αφορούν κεντρικούς και πολύ ζωτικούς άξονες των εξελίξεων σε πλανητική κλίμακα και το ανθρώπινο πεπρωμένο στο άμεσο μέλλον. Μια τελείως νέα οδός ανοίγεται μπροστά στην ανθρωπότητα. Κατά πόσο πρόκειται για κάτι πραγματικά νέο, ή για έντεχνο μετασχηματισμό τού παλαιού με νέο μανδύα, μπροστά στις ανερχόμενες προκλήσεις, είναι ένα τεράστιο ζήτημα. Ο ορθός χειρισμός αυτού τού κόμβου εκτιμώ, ότι αποτελεί το στοίχημα, στο οποίο θα κληθεί να ανταποκριθεί η ανθρωπότητα. Πλην όμως, αυτή η προβληματική δεν χαρακτηρίζεται μόνον από τεράστια ζωτική σημασία, αλλά διέπεται ταυτοχρόνως από τεράστια πολυπλοκότητα, όσο αφορά το εύρος και το βάθος της. Κατά συνέπεια, οι απαντήσεις στα ζητούμενα και τούς γρίφους, που ορθώνονται μπροστά μας, δεν αρμόζει να δοθούν στα γρήγορα και με βεβιασμένο τρόπο.
    Στην πορεία έμαθα να μην λειτουργώ αβασάνιστα, με γνώμονα το μαύρο και το άσπρο. Η χεγκελιανή διαλεκτική, τού θέση – αντίθεση, αποδείχθηκε δόκανο. Πλην όμως, αυτό δεν σημαίνει, ότι μπορούν να διαφύγουν από την δαγκάνα αυτοί, που απορρίπτουν εκ προοιμίου ότι σερβίρεται κατ’ αποκοπή. Συνήθισα να διαφοροποιώ, να ψάχνω σε βάθος, να μην βολεύομαι με έτοιμα σχήματα, να μην πέφτω με τα μούτρα, όπως τραγούδησε ο βασιλιάς, αλλά να αφήνω χρόνο, βάσει τής αρχής “ανοίξαμε και σάς περιμένουμε”. Ελάτε να πάρετε πατάτες, αλλά το νόμισμα που θα ακουμπήσετε, θα περάσει από πολλά, μα πάρα πολλά κοντρόλ. Μπορεί να μού μείνανε τέσσερα πέντε δόντια υπόλοιπα, αλλά επειδή και αυτά τρέμουνε, όταν δαγκώνω το κίβδηλο, χορεύουνε διαφορετικά.
    Οπωσδήποτε το κριτικό πνεύμα και το να θέτουμε υπό έλεγχο τα πάντα, συνιστούν μια αναμφισβήτητη αρετή τής εχεφρόνου κρίσεως. Η εκ προοιμίου όμως απόρριψη δεδομένων και καταστάσεων, που μπορεί τουλάχιστον προς ώρας να μην επισκοπούμε, επειδή το παρελθόν μάς έχει ωθήσει να γίνουμε καχύποπτοι, καθώς η γούνα μας καεί επανειλημμένα, δεν εξυπηρετεί καμία χρήσιμη σκοπιμότητα. Κατά την εκτίμησή μου, μια απόρριψη, η οποία δεν είναι εμπεριστατωμένη, δεν είναι καν απόρριψη στον ελάχιστο βαθμό. Διότι απορρίπτω, σημαίνει πρώτιστα κατανοώ, ξεσκεπάζω, ανατρέπω με επιχειρήματα την όποια πρόταση ή διαδικασία και μέσω αυτής τής πρακτικής είμαι σε θέση να συνάγω την δική μου αντιπρόταση και να προάγω την δική μου προοπτική. Μια τέτοια πρακτική όμως δεν μπορεί να επιτευχθεί ακαριαία και επιγραμματικά, στην βάση τής στεγνής αποδοχής, ή τής αβασάνιστης απόρριψης, αλλά συνιστά πορεία αναλυτικής έρευνας και συγκεκριμένης δράσης.
    Στην αντιμετώπιση ενός προβλήματος είναι , λόγω τής πολυπλοκότητος των καταστάσεων, το πρώτο βήμα που είναι αναγκαίο, εστιάζεται στην διαμόρφωση μιας πολύ προσεκτικής κατάστρωσης, όπου αντιπαραβάλλονται δεδομένα και ζητούμενα. Και αυτά δεν είναι δυνατόν να εντοπιστούν με προχειρότητα, ή αποκλειστικά στην βάση κάποιων στοιχειωδών αρχών αναμφιβόλου ισχύος, διότι αυτά στις πλείστες των περιπτώσεων κείνται πέραν τού προφανούς.

    Συνεχίζεται….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μποτίλια στο Πέλαγος19 Φεβρουαρίου, 2023 01:28

    Συνέχεια προηγούμενου...
    Η πρώτη παρατήρηση, που επιθυμώ να κάνω κατ’ αρχήν (καθότι αυτό το ζήτημα με απασχολεί αυτήν την περίοδο έντονα και προτίθεμαι να προσπαθήσω να εμβαθύνω εκτενώς, πέραν τού χώρου που παρέχουν οι σχολιασμοί) είναι, ότι στα πλαίσια τής εκδήλωσης μιας ισχυρής αντίθεσης, οι αντιτιθέμενες πλευρές δεν χαρακτηρίζονται συνήθως από απλή διάταξη. Για να δώσω σε αφαιρετική βάση ένα μαθηματικό ανάλογο, τα δυο μέλη μιας αντίθεσης μπορούν να απεικονισθούν με τα μέλη μιας εξίσωσης, ή ορθότερα με τα μέλη μιας ανισότητας (δεδομένου ότι η σχέση είναι δυναμική). Έστω κι αν αυτά τα μέλη απεικονίζουν απλές παραστάσεις, ή έστω και μια μόνον συγκεκριμένη τιμή, συχνά προκύπτουν από συγκερασμό σύνθετων συναρτήσεων, με σωρεία μεταβλητών και παραγόντων, που αφού γίνουν οι πράξεις, απολήγουν σε απλούστατες μορφές. Αυτές συνιστούν το προφανές, αυτό που αντιλαμβανόμαστε άμεσα εν πρώτοις. Οι πράξεις όμως που έχουν προηγηθεί, αφορούν πολυπλοκότητες, που απολήγουν μεν στο συγκεκριμένο άμεσα αντιληπτό αποτέλεσμα, πλην όμως η δομή τους δεν καθίσταται ορατή από το αποτέλεσμα και μόνον. Πχ., μια μονάδα ως τέτοια, δεν αποκαλύπτει αφ’ εαυτής, εάν έχει προκύψει από τετραγωνισμό τής ρίζας τού ένα, ή τής ρίζας τού μείον ένα.
    Για να δώσω ένα ισοδύναμο, όσο αφορά τα Λευκά Καπέλα: Όταν κοιτάμε το λευκό χρώμα, δεν αναλογιζόμαστε αυτομάτως, ότι αυτό έχει προκύψει από την μίξη όλων των χρωμάτων. Οπότε ορθώνεται το ερώτημα, με ποιο τρόπο μπορούμε να επισκοπούμε ζυμώσεις, που διαφεύγουν τής αντίληψής μας; Ο Ιησούς Χριστός τόνισε, ότι το καλό δέντρο κρίνεται από τούς καρπούς του. Εδώ είμαστε όμως και επαγρυπνούμε, πριν αποδεχθούμε, ή απορρίψουμε οτιδήποτε επερχόμενο. Πέραν από την παροχή των όποιων εισοδημάτων, υπάρχουν βασικά κριτήρια, βάσει των οποίων μπορεί να κρίνεται ένα σύστημα κατά πόσο αποσκοπεί στην απελευθέρωση, ή στην υποδούλωση των ανθρώπων. Το πρώτο είναι η αποκέντρωση των εξουσιών και των δομών τής λήψης των αποφάσεων, στην βάση τής χειραφέτησης και ενεργοποίησης των πολιτών. Καθώς και η πλήρη διάλυση των μηχανισμών επιβολής βίας σε μεγάλη κλίμακα. Το δεύτερ είναι η διανομή τής καλλιεργήσιμης γης σε όλους τους πολίτες, ούτως ώστε ο καθείς να μπορεί να παράγει τα απολύτως αναγκαία για την διατροφή του, στην βάση τής εγγύησης τής στοιχειώδους διατροφικής αυτάρκειας. Οι προηγούμενες γενιές είχαν το προνόμιο να μπορούν να εξασφαλίζουν τα αναγκαία για την επιβίωση, κατέχοντας τρία στρέμματα γόνιμης γης. Το δικαίωμα στην ιδιοκτησία γης πρέπει να καθιερωθεί ως αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα. Αυτή η περιουσία πρέπει να παραμένει αυστηρά προσωπική, χωρίς να μπορεί να πουληθεί, ή να ενοικιαστεί. Κάθε άλλη θέσμηση είναι αμφίβολη και σε τελευταία ανάλυση οδηγεί στην υποδούλωση.

    Συνεχίζεται…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μποτίλια στο Πέλαγος19 Φεβρουαρίου, 2023 01:46

    Συνέχεια προηγούμενου…
    Όσο αφορά την ανάπτυξη τής τεχνητής νοημοσύνης, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε, ότι ο άνθρωπος είναι καταδικασμένος να προοδεύει, είτε το θέλουμε, είτε όχι. Αποφασιστικής σημασίας είναι όμως, προς την ικανοποίηση ποιών στόχων κατευθύνεται η τεχνική πρόοδος, ποιοι είναι αυτοί που θέτουν τους στόχους, ποιοι την διαχειρίζονται και ποιοι την προάγουν συγκεκριμένα.
    Όμως ακόμη κι αν δεχθούμε, ότι όλα αυτά βρίσκονται στην δικαιοδοσία και υπό τον έλεγχο τής καλώς νοούμενης κοινωνίας, παρόλα αυτά ενυπάρχουν κίνδυνοι, που συνδέονται με την ιδιοδυναμική ενός συστήματος, στα πλαίσια τής οποίας μπορεί να προκύψουν πολύ επικίνδυνες στρεβλώσεις, που οδηγούν σε ολοκληρωτικά αδιέξοδα. Αυτή η προβληματική σχετίζεται με χακεριές σε στεγανοποιημένες βάσεις δεδομένων, υποθαλπτική χρήση των παρεχόμενων μέσων και άλλα, που συνθέτουν μια τεράστια προβληματική.
    Όσο αφορά την στρεβλή χρήση τής τεχνητής νοημοσύνης από ένα νέο σύστημα, αυτό που μπορεί να αναφερθεί επιγραμματικά, είναι, ότι η κύρια δύναμη τού ανθρώπου δεν εδράζεται στην νοημοσύνη, αλλά στον υπερνού. Και αυτός κατέχει τρόπους να αυτοπροστατεύεται και να δημιουργεί βάσει τού Θείου Σχεδίου. Αυτά τα ζητήματα έχουν μεγάλη σημασία και θα απασχολήσουν την ανθρωπότητα έντονα στο άμεσο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  9. ΛΕΣ ---- Όσο αφορά την ανάπτυξη τής τεχνητής νοημοσύνης,
    δεν μπορούμε να παραβλέψουμε,ότι ο άνθρωπος είναι
    καταδικασμένος να προοδεύει,είτε το θέλουμε,είτε όχι.

    ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕ Η` ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ......
    ΟΜΩΣ ΕΔΩ,ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΘΕΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ
    ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΑΣ ΑΛΛΑ
    ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ......ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ.
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΜΕ ΤΡΕΛΑΙΝΕΙ ΚΑΛΕ ΜΟΥ.

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ευχαριστώ πολύ όλους τους Διοδοταίους για την ανταπόκριση και τα σχόλια και κυρίως τον αγαπητό Διόδοτο για το βήμα που μας δίνει, σε έναν "τόπο" που νοιώθουμε ελεύθεροι να αναπτύξουμε ιδέες και απόψεις, γνωρίζοντας οτι θα διαβαστούν απο ΚΑΛΟΠΙΣΤΟΥΣ και ΑΝΟΙΚΤΟΜΥΑΛΟΥΣ ανθρώπους και η όποια κριτική θα είναι πάντα ΚΑΛΟΠΙΣΤΗ, διότι άνθρωποι είμαστε και λάθη κάνουμε.

    Διονύση όπως πάντα είσαι ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΟΣ, διότι "παίρνεις" μια ιδέα ή μια φράση και την αναλύεις σε τέτοιο βαθμό, που εκπλήσεις και αυτόν που την είπε. Δίνεις λογικές προεκτάσεις που ούτε ο αρχικός αρθρογράφος δεν είχε σκεφτεί. Για αυτό σε ΘΑΥΜΑΖΩ και σε ευχαριστώ που σχολιάζεις τις απόψεις μου. Βέβαια γνωρίζεις οτι για να κατανοήσω τα "πονήματά" σου πρέπει να τα διαβάζω τουλάχιστον δύο φορές, αλλά χαλάλι σου βρε "μπαγάσα". Μου μαθαίνεις πολλά και είμαι ευγνώμων.

    Ηλία ήξερα οτι (επι της αρχής) θα συμφωνήσεις με το άρθρο μου. Αυτό που με "στεναχωρεί" με εσένα (τον ΑΔΕΛΦΟ μου πλέον, όπως και ο Κώστας), είναι οτι έχεις απογοητευτεί και αγανακτήσει απο όλη την κατάσταση. Φυσικά ΔΕΝ είσαι ο μόνος, καθώς βλέπω και τις αγαπητές Αγγελική, Ελευθερία Αγωνιζομενη και Ρωξάνη (και πολλούς άλλους φυσικά), να συμμερίζονται την απογοήτευση και αυτό που έχω να σας πώ είναι οτι το συναίσθημά σας είναι ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟ.

    Αυτές τις μέρες "ξεμπέρδεψα" με κάποιες εργασίες που με δέσμευαν χρονικά και έχω χρόνο (και κυρίως διάθεση) να προσπαθήσω να σας δώσω την δική μου οπτική των "πραγμάτων". Αν φυσικά και ο Διόδοτος συμφωνεί, θα αναρτήσω τις απόψεις μου αυτές μέσω ενός άρθρου. Προσπαθώ να "συντάξω" μέσα μου τη ροή του άρθρου (διότι οι σκέψεις αυτές είναι πολύ σκόρπιες, αλλά με απόλυτη λογική για εμένα). Θέλω να πιστεύω οτι, τουλάχιστον, θα μπορέσω να δώσω μια εξήγηση (αισιόδοξη για εμένα) του ΤΙ ζουμε, ΓΙΑΤΙ το ζούμε και ποιά πρέπει να είναι η στάση μας. Τον τίτλο πάντως τον έχω ήδη σκεφτεί και θα είναι : "Γνώθι σαυτόν και επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων".

    Έρρωσθε και να έχετε μια όμορφη Κυριακή

    Διός Κούρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προσυπογραφω ΚΑΘΕ λεξη

    ΛΟΚΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΣΚΕΨΕΙΣ...
    ΕΑΝ Η ΟΜΑΔΑ ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ ΛΕΥΚΩΝ ΚΑΠΕΛΩΝ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΟ ΚΑΚΟ, ΕΧΕΙ ΩΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ...
    ΤΟΤΕ Ο ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΠΟΥΤΙΝ, ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΑΤΟΜΟ ΕΔΩΣΕ ΤΗ ΜΠΑΛΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΟΤΕ. ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ, Η ΜΗ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙ ΠΡΑΤΤΕΙ.
    ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΠΟΛΕΜΑΕΙ ΤΟΝ ΝΑΖΙΣΜΟ ΩΣ ΠΗΓΗ ΠΟΛΛΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΑΥΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΕΥΡΥΤΕΡΑ ΑΓΑΘΩΝ ΕΠΙΔΙΩΞΕΩΝ ΤΟΥ ΑΝΔΡΟΣ. ΕΣΤΩ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ, ΤΟ ΑΠΟΣΤΗΜΑ ΥΠΗΡΧΕ ΑΠΟ ΤΟ 2014.
    ΟΠΟΤΕ ΕΝΑΣ ΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΠΟΥΤΙΝ, ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ;
    ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ.... ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΜΟΥ, ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΩ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ...
    ΠΑΜΕ ΣΤΟ 1989 ΜΗΝΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΤΟ ΤΟΙΧΟΣ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ.
    ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ [Ω! ΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΗ...] ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΗΝ ΤΙΜΙΣΟΑΡΑ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ, ΠΟΥ ΡΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ.
    ΚΑΛΟ, Η ΚΑΚΟ; ΚΑΛΟ ΘΑ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ, ΙΣΩΣ ΧΩΡΙΣ ΒΑΘΙΑ ΣΚΕΨΗ.
    ΕΠΕΣΕ ΕΝΑ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΧΟΝΕΚΕΡ, ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΣΧΕΔΟΝ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ.
    ΝΑΙ, ΘΑ ΠΩ ΕΓΩ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ, ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ.
    ΔΗΛΑΔΗ..... ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝ ΜΠΕΡΔΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑΖΙΔΕΣ;;;;;
    ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ..... ΑΝ ΚΑΤΑΡΡΙΦΘΕΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΦΗΓΗΜΑ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΦΩΤΕΙΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΩΣ ΚΑΤΙ ΨΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΑΤΗΛΟ, ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΩΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΣΕ ΠΙΟ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΡΤΙΝΑ.
    ΝΑ ΔΗΛΩΣΩ ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΤΑ ΧΡΥΣΑΦΙΑ, ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΑΛΑΤΙΑ, ΟΥΤΕ ΤΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΟΥΝ. ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕ ΞΕΧΡΕΩΣΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΩ, ΠΑΡ' ΕΚΤΟΣ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ 150 ΤΗΣ ΜΗ ΒΑΤΣΙΝΑΣ.
    ΟΤΙ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞ ΙΔΙΩΝ ΠΟΡΩΝ, ΔΗΛΑΔΗ ΣΚΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. ΑΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ Η ΚΑΠΟΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΚΟΣΚΙΝΟ.
    ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΩ.

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΔΗΜΗΤΡΗ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ, ΔΕΝ ΚΡΑΤΑΩ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΛΑΘΙ. ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟ ΤΟ ΕΧΩ ΕΡΕΥΝΗΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ.

      Διαγραφή
    2. ΟΧΙ ΤΟ ΤΟΙΧΟΣ [ΟΙ ΤΟΙΧΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΙΑ ΧΑΧΑΧΑ...], ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ !

      ΔΗΜΗΤΡΗΣ

      Διαγραφή
  13. Εχω την αισθηση οτι ολοι δουλευουν εναν θεικο αργαλειό καθως ειναι συμπαντικη νομοτελεια η ανελιξη των οντων..
    Η ενεργεια του πεδιου ειναι δινει ευοιωνες προοπτικες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή