«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023

Γιώργος Αυγερόπουλος στην εκπομπή του Γιώργου Σαχίνη, στον 98,4 : "Χωρίς νερό πεθαίνεις, δεν είναι κινητό ή τηλεόραση.."

Ο δημοσιογράφος και πολυβραβευμένος στα ερευνητικά ντοκιμαντέρ Γιώργος Αυγερόπουλος, μίλησε σήμερα στον 98.4 με αφορμή το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το νερό, το οποίο όπως κατέδειξε ακυρώνει τρεις τουλάχιστον αποφάσεις του ΣτΕ και αντιβαίνει στο Σύνταγμα. Ο Γιώργος Αυγερόπουλος. που έχει κάνει εκτεταμένη έρευνα γύρω από τα τραγικά αποτελέσματα της ιδιωτικοποίησης του νερού διεθνώς στο ντοκιμαντέρ του «Μέχρι την τελευταία σταγόνα», επισημαίνει με ποιον τρόπο ανοίγει ο δρόμος προς την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου αγαθού, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για όσα θα έρθουν αν υπερψηφιστεί το νομοσχέδιο και διερωτάται με νόημα: «Σύμφωνα με το Σύνταγμα αλλά και με τις αποφάσεις του ΣτΕ, στον τομέα της υδροδότησης της χώρας δεν νοείται ούτε η ύπαρξη αγοράς, ούτε η δραστηριοποίηση κερδοσκοπικών επιχειρήσεων, ώστε να απαιτείται η ρύθμισή τους από Ανεξάρτητη Αρχή….Για κάτι που δεν πουλιέται, το νερό, οι δημόσιες υπηρεσίες ύδρευσης, η κυβέρνηση φτιάχνει Αγορά και βάζει και ρυθμιστή της αγοράς! Και ας μη πουλιέται τίποτα. Και οι ίδιοι ορκίζονται πως δεν πωλείται τίποτα. Για ποιο λόγο λοιπόν φτιάχνεται η αγορά;»

6 σχόλια:

  1. Χαριν του διαλογου θα πω κατι αιρετικο, που ειναι ομως η αποψη μου. ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΖΗΜΙΑ η πωληση-ξεπουλημα κρατικων περιουσιακων στοιχειων που ωφελουν και προαγουν ΚΑΘΟΛΙΚΑ την Ελληνικη κοινωνια και οικονομια. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΖΗΜΙΑ η πωληση- ιδιωτικοποιηση των ιδιων περιουσιακων στοιχειων ΟΤΑΝ τα στοιχεια αυτα ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ απιστευτα και υπερμετρα στον φορολογουμενο λαο για την ευρυθμη και κοινωφελη λειτουργια τους. Σχεδον ολες οι ΔΕΚΟ και ολες οι εξωφρενικες νομικες οντοτητες του δημοσιου και οι Κωπαιδες ηταν και ειναι ελειμματικες και απιστευτα υπερχρεωμενες. Η κοινωνικη αποστολη του κρατους ηταν και ειναι το αλλοθι και το προσχημα της ακραιας ελειμματικοτητα και σπαταλης στις δομες αυτες. .Πατωντας πανω σαυτο το καθεστως "συντηρουσε"πλουσιοπαροχα τους διορισμενους κρατικοδιαιτους χρυσοκανθαρους και κατα συστημα κομματικους πελατες. Κομματικους πελατες με την απεχθεστερη και αποκρουστικοτερη σχεση εξωνησης μεταξυ αχυρανθρωπων πολιτικων και ολιγαρχικων συντεχνειων συμμοριων. Πολυ περαν και εξω εντελως απο την Ηθικη το Συνταγμα αλλα και τα Ανθρωπινα Δικαιωματα!!!Πληρωνε γιαυτο σχεδον ΜΟΝΟ και ΠΑΝΤΑ ο ιδιωτικος παραγωγικος τομεας που καθυβριζεται εμμεσως και αμεσως απ ολους.....Για παραδειγμα των παραπανω:Τι οφελος ειχε ο λαος με την λειτουργια κρατικων δομων στις δημοτικες υδρευσεις και αποχετευσεις καθ ον τροπο λειτουργουσαν και λειτουργουν αυτες οι εταιρειες ?? Απλα τα ελειμματα φορτωνονταν στον προυπολογισμο και στη συνεχεια το κρατος κυνηγουσε τον ΙΤ (και μονο) για φορους-χαρατσια-εκτακτες εισφορες και, και, και. Αν δεν εφταναν τα λεφτα απο το φοροκυνηγητο εβγαινε και στην ζητιανια για δανεια.Τα οποια και φορτωνε παλι στον ΙΤ. Τι οφελος ειχε ο λαος απο τον εντελως απαρχαιωμενο και λειτουργικα απαραδεκτο(οπως δυστυχως απεδειχθη) σιδηροδρομο του ΟΣΕ που κοστιζε δισ€ και καθε τοσο ο υπουργος οικονομικων διεγραφε δισεκατομμυρια € ζημιες και τα φορτωνε στο χρεος??? Τι οφελος ειχε επισης ο ευρυτερος λαος απο την υπαρξη των κρατικων αερολιμενων με τους χρυσοκανθαρους διορισμενους που αμοιβονταν αστρονομικα για Ελλαδα ελεω κομματων????.ΚΑΙ, ΚΑΙ, ΚΑΙ!!! ... ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΤΟ ΕΥΚΤΑΙΟ θα ηταν ολοι αυτοι οι στρατηγικου τυπου οργανισμοι και ΔΕΚΟ να μπορουσαν να λειτουργησουν υπο κρατικη ιδιοκτησια, διοικηση και επιβλεψη προς οφελος του ευρυτερου λαου. Αυτο ομως δεν συνεβει ποτε αν και χρησιμοποιηθηκε ως αλλοθι για την συνεχιζομενη και ασταματητη κανιβαλλικη διαφθορα! Και ιδου πως προβαλλει η ιδιωτικοποιηση ως αναγκαστικη ηθικη επιλογη, ως ΝΕΜΕΣΙΣ και ως το ΜΗ ΧΕΙΡΟΝ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο,τι στρεβλό υπάρχει στους κοινωφελείς οργανισμούς οφείλεται στο φαύλο καθεστώς με επίσημο ονομασία Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.
      Η κοινωφέλεια δεν είναι κερδοσκοπική επιχείρηση.
      'Αγγελος

      Διαγραφή
  2. Περιμένεις vα πάρεις αύξηση λόγω αυξήσεως τoυ κατώτατου μισθού; Kαλα περίμενε....
    ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΓΚΡΟΣΟ με την ΑΥΞΗΣΗ του ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ & ΤΙ ΕΚΡΥΨΑΝ η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και τα ΜΜΕ...
    Η καθαρή αύξηση επί του κατώτατου μισθού που ανήγγειλε η κυβέρνηση είναι της τάξεως των 54 ευρώ τον μήνα.
    ΩΣΤΟΣΟ ΕΚΡΥΨΑΝ ΟΤΙ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΟΡΙΟ ΑΠΟ ΤΑ 8.636 ΕΥΡΩ ΣΤΑ 5.681 ΕΥΡΩ.
    Έτσι, ο εργαζόμενος με κατώτατο μισθό το που ξεπερνάει το αφορολόγητο έστω και για ένα ευρώ, θα πληρώσει φόρο 50 ευρώ.
    Δηλαδή, η πραγματική αύξηση που θα λάβει ο εργαζόμενος, θα είναι μόνο 4 ευρώ...
    Η αύξηση του φόρου όμως θα «φάει» και έναν ολόκληρο μισθό από ορισμένους μισθωτούς που έχουν εισόδημα από 650 ευρώ και πάνω. Σήμερα, μισθωτός χωρίς παιδιά με ετήσιο φορολογητέο εισόδημα 9.000 ευρώ, πληρώνει μόλις 80 ευρώ τον χρόνο. Με τη μείωση του αφορολόγητου ορίου στις 5.000 ευρώ, η φορολογική του επιβάρυνση θα εκτοξευθεί στα 880 ευρώ τον χρόνο.
    https://apagoreuetai-group.blogspot.com/2023/03/v-v-nn-o-n-o-o-o-k-v.html
    Αρχίζει η απαγόρευση για τα οικόσιτα ζώα στην Ελλάδα – Τι αποφασίστηκε, ιδού το ΦΕΚ
    https://diavgeia.gov.gr/decision/view/%CE%A9%CE%9C%CE%95%CE%9A7%CE%9B%CE%9A-%CE%97%CE%A49
    https://www.el.gr/nea-taxh/anoixe-o-askos-toy-aioloy-gia-ta-oikosi/
    Αντιγόνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΆΡΑ ΠΟΝΆΕΙ ΚΕΦΆΛΙ,
    ΚΌΒΕΙ ΚΕΦΆΛΙ;;;; ;
    ΧΑΡΊΖΟΥΜΕ ΤΑ ΈΣΟΔΑ ΚΑΙ
    ΚΡΑΤΆΜΕ ΤΙΣ ΦΘΟΡΕΣ.
    ΑΥΤΌ ΓΊΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΕΡΟΔΡΌΜΙΑ.
    ΧΑΡΊΣΑΜΕ ΤΑ ΈΣΟΔΑ ΚΑΙ ΈΧΟΥΜΕ ΚΡΑΤΉΣΕΙ ΤΙΣ ΦΘΟΡΈΣ ΚΑΙ ΆΡΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΉΡΗΣΗ .....
    ΓΙΑ ΨΆΞΤΕ ΤΟ ΛΊΓΟ.....

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΥΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ``ΕΞΑΝΤΑ'' ΠΡΙΝ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗ ΧΙΛΗ, ΚΑΙ ΕΚΠΟΜΠΗ ``ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΝΕΡΟ, ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΖΩΗ''.
    ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΚΕΙ, ΘΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΕΔΩ ΑΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ.
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΕΥΔΑΠ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΥΔΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΓΕΙΑ, ΛΙΜΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΤΑΜΙΑ.
    https://www.youtube.com/watch?v=_jkSYXJ2lsE

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΥΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ''ΕΞΑΝΤΑ'' ΠΡΙΝ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ...
    Υπέροχη Μακροοικονομία: Τι άφησε το ΔΝΤ στη Γουατεμάλα.
    (Μια ματιά στο μέλλον μας Ή Από Τι γλυτώσαμε με Την Έξοδό Μας από Τα Μνημόνια;)

    https://www.dailymotion.com/video/x4c6rui

    N.K.

    ΑπάντησηΔιαγραφή