«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Ο Ερντογάν κατηγορεί τη Δύση ότι προσπαθεί να σύρει την Τουρκία σε σύγκρουση με τη Ρωσία.

Σχόλιο Γιώργου Μεταξά: Την ώρα που ο Μητσοτάκης γλείφει πατόκορφα το ΝΑΤΟ, ο Ερντογάν προσπαθεί να το παίξει σωτήρας! Τουλάχιστον, καθώς η τούρκικη λίρα έχει πέσει στα τάρταρα, κατάφερε να συγκρατήσει τις τιμές των προϊόντων. Η προεκλογική αυτή δήλωση του σουλτάνου, στην πραγματικότητα είναι εντελώς κούφια, καθώς ΑΝ επανεκλεγεί, θ’ αναγκαστεί να υποκύψει πλήρως στις απαιτήσεις του ΝΑΤΟ. Κι αυτό οι Ρώσοι το ξέρουν πολύ καλά… Τέλος, για να δούμε κάτι ενδιαφέρον: 14 Μαΐου (της Σαμαρίτιδος) εκλογές στην Τουρκία. 21 Μαΐου (Κωνσταντίνου και Ελένης) εκλογές στην Ελλάδα. 29 Μαΐου συμπληρώνονται 570 χρόνια από την Άλωση της Πόλης…


 

Η Άγκυρα παραμένει πρόθυμη να συνεχίσει τη «σοβαρή» διαμεσολάβηση μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, λέει ο Τούρκος ηγέτης

Η Δύση δεν θα πετύχει τις προσπάθειές της να σύρει την Τουρκία σε σύγκρουση με τη Ρωσία, δήλωσε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Βιώνουμε έναν κόσμο που χαρακτηρίζεται από κρίσεις και πολέμους. Καταφέραμε να οικοδομήσουμε μια ισχυρή, ανεξάρτητη Τουρκική Δημοκρατία σε αυτό το περιβάλλον και πρέπει να το διατηρήσουμε», δήλωσε ο Τούρκος ηγέτης σε συνέντευξή του στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό A Haber την Τετάρτη.

«Αν δεν ήταν οι προσπάθειές μας τα τελευταία δύο χρόνια, η δυτική λέσχη θα είχε σύρει την Τουρκική Δημοκρατία σε έναν πόλεμο εναντίον της Ρωσίας. Όσο είμαστε εδώ, δεν θα το επιτρέψουμε αυτό», επέμεινε ο Ερντογάν.

Επανέλαβε την προθυμία της Άγκυρας να συμβάλει στη διευθέτηση της σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Η ειρήνη μπορεί να επιτευχθεί μέσω «σοβαρής, αποφασιστικής διαμεσολάβησης», είπε.

Η συνέντευξη του Ερντογάν έρχεται έξι εβδομάδες πριν από τις προεδρικές και γενικές εκλογές που θα διεξαχθούν στην Τουρκία στις 14 Μαΐου. Ο Τούρκος πρόεδρος και το κυβερνών κόμμα του AK αναμένεται να αντιμετωπίσουν μια δύσκολη πρόκληση μετά τον καταστροφικό σεισμό που σκότωσε περισσότερους από 50.000 ανθρώπους στη χώρα στις αρχές Φεβρουαρίου.

Ο Ερντογάν μίλησε επίσης για την ουκρανική σύγκρουση κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με την Ουγγαρέζα ομόλογό του Katalin Novak στην Άγκυρα την Τετάρτη, τονίζοντας ότι η Τουρκική Δημοκρατία επιθυμεί να εξασφαλίσει την ειρήνη μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας «το συντομότερο δυνατό».

Πρότεινε ότι οι πλευρές θα μπορούσαν να συναντηθούν και πάλι στην Κωνσταντινούπολη, όπου είχαν ξαναγίνει συνομιλίες λίγο μετά το ξέσπασμα των συγκρούσεων πριν από περισσότερο από έναν χρόνο.

Η Τουρκική Δημοκρατία έχει διατηρήσει επαφές τόσο με τη Μόσχα όσο και με το Κίεβο καθ’ όλη τη διάρκεια της σύγκρουσης. Καταδίκασε τη χρήση βίας από τη Ρωσία, αλλά ταυτόχρονα αρνήθηκε να υποκύψει στις πιέσεις των ΗΠΑ και των συμμάχων της να ενταχθούν στις διεθνείς κυρώσεις κατά της Μόσχας.

Η Άγκυρα συμμετείχε επίσης στη συμφωνία με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ για να επιτραπούν οι εξαγωγές σιτηρών από τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, η οποία υπεγράφη μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας τον περασμένο Ιούλιο. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η συμφωνία παρατάθηκε για άλλες 60 ημέρες.

Η Ρωσία υποστηρίζει ότι είναι έτοιμη να επιλύσει την κρίση στην Ουκρανία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αλλά λέει ότι οι προτάσεις που έχουν διατυπωθεί από το Κίεβο και τους δυτικούς υποστηρικτές του είναι μέχρι στιγμής «απαράδεκτες», γεγονός που δεν της αφήνει άλλη επιλογή από το να συνεχίσει να επιδιώκει τους στόχους της με στρατιωτικά μέσα.

 

 RT news

 Μετάφραση από το πρωτότυπο: Καταχανάς (Γ. Μεταξάς)

 

 kanenazori.com

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου