«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή 14 Απριλίου 2023

Βαγγέλης Παπαθανασίου & Ειρήνη Παππά - Ω Γλυκύ μου Έαρ

Εργασία αναπλάσεως video από τη Μυθωδία και τους Ρεπόρτερς, με ήχο υψηλής πιστότητος από τις "Ραψωδίες"... Βαγγέλης Παπαθανασίου και Ειρήνη Παππά, σε στιγμές που έμειναν στην αιωνιότητα. Τὴ γλῶσσα μοῦ ἔδωσαν ἑλληνική... Το "Ω γλυκύ μου έαρ" είναι Εγκώμιο Επιταφίου Θρήνου της Μ. Παρασκευής... Από τους εξαίρετους ορθόδοξους βυζαντινούς ύμνους βαθύτατα λατρεμένος εκ των Ελλήνων, και αυτή η ερμηνεία από τις κορυφαίες. Στο παρόν βίντεο χαιρετούμε τον Κλασσικό Ελληνισμό, τον Βυζαντινό Ελληνισμό και τον σημερινό... Πολλές όψεις, ένας πολιτισμός... Αγαπάτε αλλήλους με αιχμή δόρατος την Γλώσσα...Το κατανυκτικό κείμενο του ύμνου αποδίδει τον πόνο της Παναγίας για τον επίγειο θάνατο του μοναδικού υιού της. Είναι ένα μοιρολόι, θρησκευτικό τραγούδι στην Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου και στην Ακολουθία του Επιταφίου.





27 σχόλια:

  1. Υπέροχο!

    Καλή Ανάσταση σε όλους τους Διοδοταίους, την Ελλάδα, τους Έλληνες, την Ανθρωπότητα και όλον τον Πλανήτη!!!

    Στάση, Ανά-Σταση και Επ-Ανά-Σταση!

    μνκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τρώς καλά μουνόπανο διόδοτε από την Ιερά Σύνοδο, έ ;;;
    Λίγα τα ψωμιά σου κωλοτρυπίδα.
    ΝΕΜΕΣΙΣ είναι το όνομά της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρω ότι έστειλες το σχόλιο με τη σιγουριά ότι δεν θα το αναρτήσω. Κάτσε να δεις τώρα..τί έχεις να πάθεις από τους Διοδοταίους...

      Κι έχε υπ' όψιν.. ότι παρακολουθώ τις μακακίες που γράφεις στου Ντε Σαντ για να τον γλύψεις, όπως και το κράξιμο που σού ρίχνουν όλοι οι άλλοι σχολιαστές, καθώς νομίζουν ότι βάζεις τόσο πολύ τα δυνατά σου για να δείξεις αντιχριστιανικό μίσος...που μάλλον είσαι κρυφοχριστιανούλης του κλώτσου. Βέβαια, εγώ γνωρίζω ποια είναι η αλήθεια με εσένα και πού πιστεύεις, αλλά ΚΑΙ δεν θα το γράψω, ΚΑΙ θα σεβαστώ τα πιστεύω σου, πράγμα που δεν κάνεις εσύ.

      Στο αφιερώνω ένα ποιηματάκι μου:
      https://diodotos-k-t.blogspot.com/2017/10/blog-post_1.html

      Και γελάω από μέσα μου, που δεν έχεις καταλάβει πως δεν εξυπηρετώ κανένα συμφέρον της Ιεράς Συνόδου, όπως δεν έχεις καταλάβει τους στόχους του μπλογκ όσον αφορά την θρησκευτικότητα των Ελλήνων. Ο Μάρκος ξέρει.. γιατί μιλάμε και στο τηλέφωνο σχεδόν καθημερινά.

      Καλή Ανάσταση του πνεύματός σου,
      και ψήσε ελληνικό αρνί, όχι ισραηλίτικο..

      Διαγραφή
    2. Διός Κούρος14 Απριλίου, 2023 11:48

      Σκέφτομαι πάνω απο 10 λεπτά για το τι θα έπρεπε να απαντήσω στον Κάπα Μι και πραγματικά δεν καταλήγω πουθενά !!!

      Το οτι έχει εμπάθεια στον Διόδοτο, το καταλάβαμε. Το οτι η εμπάθειά του τον κάνει να ξενυχτά, το καταλάβαμε επίσης. 2:29 τα ξημερώματα και το "μουνόπανο" (ο κώστας προφανώς) τον έχει κάνει να έχει χάσει τον ύπνο του !! Ελπίζω μετά το ευγενέστατο αυτό μήνυμα που έστειλε, τουλάχιστον να κοιμήθηκε σαν πουλάκι, γιατί θα πρέπει να νοιαζόμαστε και για τον συνάνθρωπο, μέρες που είναι.

      Αυτό που δεν κατάλαβα απο το μήνυμα, όσο και αν το διάβασα ξανά και ξανά, είναι το πώς μια "κωλοτρυπίδα" χρησιμοποιεί τα ψωμιά και αν έχει σημασία τα ψωμιά να είναι πολλά ή λίγα. Γρίφος !!!

      Καλή Ανάσταση

      Διός Κούρος

      Διαγραφή
    3. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

      Φίλε Διός Κούρε, ΈΓΡΑΨΕΣ!

      (και να σκεφτείς ότι λόγω δίαιτας, έχω κόψει ζυμαρικά και ψωμιά το τελευταίο 6μηνο)

      ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΙΟΣ ΚΟΥΡΕ !!!

      Διαγραφή
    4. Επειδή τον ξέρουμε έτη πολλά τον τέτοιον, θεωρώ και πιστεύω ότι το να αναρτήσεις σε αυτό το άρθρο τις μαλ@@@ είναι λάθος το να τον βγάλεις στον αέρα σωστό αλλά σε κάποιο άλλο πχ κάτι που να έχει σχέση με γεωργιάδηδες κλπ βρωμιάρηδες, τώρα να απαντήσουμε σε αυτήν την ποιότητα βλαμμένου τζάμπα σπαταλιόμαστε γιατί θα λάβει την αφορμή για να βγάλει την αρρώστια του έξω οπότε αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί ίντα κάνουμε;;; αυτό που θα τον στείλει με τον αφέντη του στην κόλαση... τον προσπερνάμε με ένα θλιμμένο βλέμμα για την κατάντια του... τον κακομοίρη...
      ΔΠ

      Διαγραφή
    5. Αγαπητή ΔΠ,
      έχεις δίκιο. Αν δεν ήταν με ενεργό σύνδεσμο το ψευδώνυμο του, θα είχα μεταφέρει το σχόλιό του αλλού, να μην μολύνουν οι ύβρεις του αυτή την κατανυκτική ανάρτηση. Δυστυχώς, αυτό δεν είναι εφικτό με τον blogger, αλλά μόνο αν ήμουν στη wordpress.
      Μπορείτε όμως να τού απαντήσετε χωρίς βρισίδια, πράγμα που τελικά αποδεικνύεται πιο αποτελεσματικό.
      Δεν "θα λάβει την αφορμή για να βγάλει την αρρώστια του έξω" περισσότερο, γιατί δεν θα αναρτηθούν άλλα σχόλιά του. Αυτό το ένα, στο οποίο τον τσακώσαμε, με τα δύο κοσμητικά επίθετα προς το πρόσωπό μου, και την συκοφαντία, ήταν αρκετό. Μόλις διαλάλησε την ποιότητά του.

      Διαγραφή
    6. Παιδιά για βοηθείστε λίγο γιατί δεν..."βγάζω τα γράμματα του"!
      Τι λέει το (υπο)κείμενο;;;;;
      και πως υπογράφει; ...καπαμά;;;
      Όχι ότι με νοιάζει κιόλας... 🤭

      Μαρko

      Διαγραφή
    7. 🤣🤣🤣

      Καλησπέρα αγαπητή Μαρko !
      Καλή Ανάσταση, Υγεία και Δύναμη!!!

      Διαγραφή
    8. Kαθένας ό,τι έχει μέσα του, αυτό βγάζει και προς τα έξω.
      Τι δυστυχία, να κουβαλάς εντός σου τόση κάκια, μαζί με ανοησία...
      Ο Θεός να τον ελεήσει!

      μνκ

      Διαγραφή
    9. ρε κακομοιρη καπαμα, πρεπει τα μυαλα σου [οτι υπολοιπο εχεις, αν εχεις] να εχουν συγκαει..επι πλεον φαινεται οτι καλπαζεις στα λυμματα για να βγαζεις τη μερα σου...ετσι δειχνει ο τροπος σου...οποτε με ελαφρια πηδηματακια ξουτ ξουτ απο δω μεσα να μην βρωμιζεις τον τοπο....Σουλα

      Διαγραφή
  3. TON ΑΚΟΥΣΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΑ 12-13 ΧΑΡΙΣ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ.....
    ΠΡΩΤΟ ΑΚΟΥΣΜΑ Vangelis - Spiral (1977)
    ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ-ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ...........

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ με το Spiral άρχισα. Ήμουν στην Β' Γυμνασίου. Το είχα λιώσει το βινύλιο..

      Διαγραφή
  4. είναι ένα ανυπέρβλητο έπος από δύο πραγματικά μεγάλους- ίσως από τους τελευταίους...-Ελληνες
    Έκλαψα όταν έμαθα για τον θάνατο του Παπαθανασίου λίγους μήνες μετά τον θανατο της μητέρας μου
    Ο Θεός ας αναπαύσει τις ψυχές τους
    Βαγγέλης


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΕΛΙΝΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΕΡΕΣ..... ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ.
    ΤΟ ΑΝΤΙΠΑΡΕΡΧΟΜΑΙ. ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΔΙΟΔΟΤΑΙΟΥΣ, ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΦΙΛΕ ΚΩΣΤΑ.

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μητσάρα!!! Καλή Ανάσταση και σε εσένα και σε όλη την οικογένειά σου!!!
      (Μ.Πέμπτη και Μ.Παρασκευή..όντως, έτσι λένε, ότι είναι επικίνδυνες μέρες και πρέπει να προσέχουμε, ότι πιάνουν τα μάγια κ.ά.. _ Jesus!)

      Διαγραφή
  6. Ρε μαλακα κάπα μι δεν σε φτάσανε τα μπινελικια που έφαγες στην φατρία ήρθες και εδώ να χορτάσεις? Μέχρι και οι μη χριστιανοί σε πήρανε στο ψιλό. Εμμονικος έχεις καταντήσει. Φετος το Πάσχα θα σφάξω και ένα παραπάνω αρνάκι του γάλακτος για την πάρτη σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκ των πραγμάτων, Μετά Τη Διάλυση Του ΕΣΥ, Τα Βlogs εκτελούν άτυπα χρέη ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΩΝ ΨΥΧΙΚΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ.

      Έτσι, Εκλαμβάνοντας, και Δικαίως, ο Κάπα Μι τον (κάθε) ''Διόδοτο'' πεδίον δόξης λαμπρόν – Διέξοδο στ' Αδιέξοδα του,
      Απετάξατο την Τυφλή –κατά δικαίων κι αδίκων– Επιθετικότητά του ξερνώντας στο Βlog το όξος και τη χολή πού' κρυβε στην κατάμαυρή του ψυχή
      Και αξιώθηκε Ψυχικήν Υγεία και (εξ Αυτής) Καθαράν Την Καρδίαν Χωρίς Αβάσταχτη –Ας Όψεται Η Δύσκολη Εποχή– Δαπάνη ''συνεδριών'' σε ψυχολόγους, με κόστος 50 € εκάστη, στη ξεφτίλα, και –Το Χειρότερο– Αμφίβολα (πάντα) Αποτελέσματα.

      Νά' μαστε Καλά και του Χρόνου, στη Λαμπρή, για να καλοδεχθούμε πάλι τον (κάθε), ως άλλον Ιουλιανό, Παραβάτη Κάπα Μι, Τοις Του Κυρίου ρήμασι πειθόμενοι:
      ''κιέμείς λέγομεν ὑμῖν, αἰτεῖτε, καὶ δοθήσεται ὑμῖν, ζητεῖτε, καὶ εὑρήσετε, κρούετε, καὶ ἀνοιγήσεται ὑμῖν·''
      Τουτέστιν
      ''κιέμείς λέγομεν ὑμῖν, αἰτεῖτε (φιλοξενίαν) καὶ δοθήσεται ὑμῖν, ζητεῖτε (θεραπείαν) καὶ εὑρήσετε, κρούετε (τήν θύραν μας) καὶ ἀνοιγήσεται ὑμῖν·'' (Λουκάς 11, 9)

      Γένοιτο.

      Ν.Κ.

      Διαγραφή
  7. Χα!!!χα!!!χα!!! μάλλον έκανε όλα τα εμβόλια μαζεμένα και έχει παρενέργειες στον εγκέφαλο.Η λέξη ΜΕΝΟΣ του λέει κάτι? Καλή Ανάσταση Κώστα και σε όλους τους Έλληνες !!!!
    Ευρυδίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τετοιες μερες διαλεγουν οι καπαμαδες της γης να κεντρισουν τους Χριστιανους. Απαντηστε με περισσοτερο χορο, γλεντι και χαρα γυρω απο τον οβελια με αφθονο ελληνικον οινον να γινει ο σεληνιασμος τους τουρμπο να σκασουν μονοι τους.

    Καλη Ανασταση στον Διοδοτο και σε οσους βρισκονται επι των τοιχων και πολεμουν για Χριστο και Πτριδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή Ανάσταση με υγεία και αγωνιστικότητα κύριε Ahoy !!!

      Διαγραφή
    2. k-t ευχαριστώ πολύ επίσης! Καλή Ανάσταση και Καλή Λαμπρή σε όλους τους Λαμπερούς Νόες του Διόδοτου..
      Μαρko

      Διαγραφή
  9. Καλή Ανάσταση σε όλους.
    Είναι στενάχωρη η διάθεση κάποιων. Οφείλουμε όμως να συγχωρούμε, να ζητάμε συγχώρεση, να βοηθούμε τις ψυχές που έχουν ανάγκη, όπως και η δική μας. Η αλήθεια είναι αυτή που θα μας σώσει όλους στο τέλος. Η πτώση χρειάζεται (!) είπε ένας γέροντας κάποτε στο Άγιο Όρος, για να ακολουθήσει η ανάταση.. Αρκεί να μην παραμένουμε στην πτώση ..
    Καλή Ανάσταση σε όλους.
    sta.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μποτίλια στο Πέλαγος15 Απριλίου, 2023 09:59

    Φίλτατε Κώστα,
    εύχομαι σε σένα, στίς φίλες και στούς φίλους τούς Διοδότου και στο ιστολόγιο Διόδοτος Καλή Ανάσταση. Εύχομαι το Φως τής Αναστάσεως να νοηματοδοτήσει τις προσπάθειές μας ως πρόσωπα, κοινωνίες και ανθρωπότητα για την αξιοποίηση τού ευνοϊκού κλίματος που έχει διαμορφωθεί και συνεχώς ενισχύεται για συνειδησιακή ωρίμανση, πνευματική ανάταση και εθνική - κοινωνική απελευθέρωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου Διονύση,
      πολλές ευχές και από εμάς!!!
      Ανάσταση, να διαλυθούν τα σκότη, Ελευθερία!
      ( ευνοϊκό κλίμα που έχει διαμορφωθεί : Ναι, κάτι γίνεται...
      https://www.pronews.gr/kosmos/kai-o-v-ormpan-stin-grammi-e-makron-i-eyropi-na-min-ginei-ypotelis-ton-ipa/ )

      Διαγραφή