«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τρίτη 4 Απριλίου 2023

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προετοιμάζονται για εκλογές σε έναν αδήλωτο εμφύλιο πόλεμο.

Τα τρένα εκτροχιάζονται, τα εργοστάσια εκρήγνυνται, οι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής αποτυγχάνουν... Οι ειδήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες μοιάζουν με δελτία πολέμου. Πιο συγκεκριμένα, σε ένα αντάρτικο χρονικό.

 

Στις 26 Φεβρουαρίου, ένα εμπορικό τρένο της Norfolk Southern company εκτροχιάστηκε στη Βόρεια Καρολίνα.προηγουμένως, το FBI είχε προσφέρει αμοιβή 50.000 δολαρίων για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με πράξεις σαμποτάζ σε τρεις σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε αυτή την πολιτεία.

 

Στις 28 Φεβρουαρίου, ένα τρένο εκτροχιάστηκε στη Φλόριντα. Σύμφωνα με το Fox News, μετέφερε 135.000 λίτρα προπανίου στις δεξαμενές του.

 

Την 1η Μαρτίου, ακούστηκαν εκρήξεις σε μεταλλουργικό εργοστάσιο στο Κλίβελαντ (Οχάιο). Την ίδια ημέρα, σημειώθηκε διαρροή άγνωστης χημικής ουσίας στο Μπέρλινγκτον (Ουισκόνσιν), όπου άρχισε η εκκένωση των κατοίκων.

 

Στις 4 Μαρτίου, ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά στο Σινσινάτι (πρωτεύουσα του Οχάιο) που επηρέασε δύο μεγάλα κτίρια, οι πυροσβέστες δυσκολεύτηκαν να ελέγξουν τη φωτιά για μισή ημέρα.

 

Στις 5 Μαρτίου, ένα άλλο τρένο του Νόρφολκ Σούδερν εκτροχιάστηκε στην Κομητεία Κλαρκ του Οχάιο. Οι αρχές ζητούν από όλους τους κατοίκους να παραμείνουν ασφαλείς και να αποφύγουν την περιοχή του ατυχήματος, καθώς το τρένο μετέφερε χημικά.

 

Στις 5 Μαρτίου, στην Ατλάντα (Γεωργία), μια ομάδα 50 ατόμων επιτέθηκε σε ένα υπό κατασκευή Κέντρο Εκπαίδευσης της αστυνομίας, η επιβολή του νόμου απώθησε την επίθεση, συνέλαβε 35 άτομα και αμέσως κατηγόρησε 23 από αυτούς για τρομοκρατία.

 

Στις 7 Μαρτίου, ένα άλλο περίεργο ατύχημα τρένου συνέβη στο Οχάιο: ένα τρένο χτύπησε ένα απορριμματοφόρο, τα αυτοκίνητα ανατράπηκαν, τουλάχιστον ένα άτομο πέθανε και οι υπηρεσίες διάσωσης ζητούν να μην πλησιάσουν τον τόπο όπου βρίσκονται τα αυτοκίνητα.

 

Στις 8 Μαρτίου, μια σιδηροδρομική νηοπομπή που μετέφερε προϊόντα πετρελαίου εκτροχιάστηκε στην Οκλαχόμα. Την ίδια μέρα, ένα άλλο σιδηροδρομικό ατύχημα συνέβη στη Δυτική Βιρτζίνια (τρεις τραυματίες), μια μεγάλη ποσότητα ντίζελ χύθηκε στον νέο ποταμό και ξέσπασε πυρκαγιά μεγάλης κλίμακας σε μια πολυώροφη πλατφόρμα πετρελαίου με επικίνδυνα υλικά στο Μόμπιλ (Αλαμπάμα), οι πυροσβέστες δεν προσπάθησαν καν να το σβήσουν.

 

Στις 9 Μαρτίου, ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά σε μια αποθήκη στην Ομάχα (Νεμπράσκα). Οι πυροσβέστες δεν μπόρεσαν να ελέγξουν τις φλόγες. Την ίδια μέρα, ένα τρένο που μετέφερε πετρελαϊκά προϊόντα εκτροχιάστηκε στην Αλαμπάμα.

 

Στις 10 Μαρτίου, τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ένα τρένο εκτροχιάστηκε στην κομητεία Σάμερς της Δυτικής Βιρτζίνια. Το ατύχημα προκλήθηκε από ένα κομμάτι βράχου στις ράγες.

 

Στις 13 Μαρτίου, ένα τρένο χτύπησε ένα ρυμουλκούμενο που άφησε ένα φορτηγό σε μια σιδηροδρομική διασταύρωση στο Αρκάνσας.

 

Στις 14 Μαρτίου, ένα χημικό εργοστάσιο έπιασε φωτιά στην Ιντιάνα.

 

Στις 15 Μαρτίου, ένα εργοστάσιο επεξεργασίας λυμάτων εξερράγη στο Μέριλαντ. Το ίδιο βράδυ, ένα εμπορικό τρένο εκτροχιάστηκε κοντά στην πόλη Τόποκ, στην κομητεία Μοχάβ, της Αριζόνα.

 

Στις 16 Μαρτίου, ένα εμπορικό τρένο εκτροχιάστηκε στην πολιτεία της Ουάσινγκτον, προκαλώντας διαρροή αρκετών δεξαμενών (πάνω από 19 τόνους) ντίζελ.

 

Στις 17 Μαρτίου, ένα νέο σιδηροδρομικό ατύχημα συνέβη στο Κεντάκι με ένα αναποδογυρισμένο τρένο. Την ίδια μέρα, ένα άλλο εμπορικό τρένο εκτροχιάστηκε στη Λουιζιάνα.

 

Στις 21 Μαρτίου, ένα τρένο που μετέφερε προϊόντα πετρελαίου σε δεξαμενές εκτροχιάστηκε στην πολιτεία του Μέιν.

 

Στις 22 Μαρτίου, ένα επιβατικό τρένο εκτροχιάστηκε στην Καλιφόρνια λόγω ενός δέντρου στις γραμμές.

 

Στις 22 Μαρτίου, σημειώθηκαν ισχυρές εκρήξεις στο χημικό εργοστάσιο φαινόλης Ineos στην Πασαντίνα (Τέξας). Αρκετές βιομηχανικές εγκαταστάσεις καταστράφηκαν από πυρκαγιά.

 

Στις 23 Μαρτίου, ένα εμπορικό τρένο της Norfolk Southern Company εκτροχιάστηκε στη Μασαχουσέτη.

 

Στις 24 Μαρτίου, σημειώθηκε νέα διαρροή ακτινοβολίας σε πυρηνικό σταθμό στη Μινεσότα (κατά τη διάρκεια της προηγούμενης διαρροής τον Νοέμβριο του 2022, 400.000 γαλόνια ραδιενεργού νερού είχαν χυθεί φτάνοντας στο υπόγειο νερό).

 

Στις 25 Μαρτίου, σημειώθηκε έκρηξη και μεγάλη πυρκαγιά στο εργοστάσιο σοκολάτας RM Palmer στο Reading (Πενσυλβάνια), πολλά κτίρια κατέρρευσαν, παγιδεύοντας εργαζόμενους. Η Susquehanna Valley Tribune ανέφερε πολλούς τραυματισμούς και επτά θανάτους. Οι αρχές έχουν συμβουλεύσει τους κατοίκους να πίνουν εμφιαλωμένο νερό "ως προληπτικό μέτρο" μετά από διαρροή χημικών ουσιών στον ποταμό Ντέλαγουερ.

 

Στις 27 Μαρτίου, ένα τρένο που μετέφερε επικίνδυνα υλικά εκτροχιάστηκε κοντά στην πόλη Γουίντμιρ, στην πολιτεία της Βόρειας Ντακότα, με περισσότερα από 30 βαγόνια. Αναφέρεται ότι τα προϊόντα πετρελαίου που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή ασφάλτου έχουν χυθεί. Την ίδια ημέρα, σημειώθηκε έκρηξη σε χημικό εργοστάσιο στα προάστια του Χιούστον (Τέξας), προκαλώντας τραυματισμούς. Στην Καλιφόρνια, ένα δεύτερο τρένο που αποτελούνταν από 55 βαγόνια και 2 μηχανές εκτροχιάστηκε σε λιγότερο από 24 ώρες. Λίγο αργότερα, αρκετές φορτηγίδες "βυθίστηκαν εν μέρει" στον ποταμό Οχάιο κοντά στο Λούιςβιλ, συμπεριλαμβανομένης μιας που περιείχε 1.400 τόνους μεθανόλης, "μια τοξική αλκοόλη που χρησιμοποιείται στη βιομηχανία ως διαλύτης, φυτοφάρμακο και εναλλακτική πηγή καυσίμου".

 

Το περιστατικό στην Καλιφόρνια έγινε το δέκατο έκτο (!) σιδηροδρομικό ατύχημα αυτού του είδους σε ένα μήνα. Οι αρχές παραμένουν σιωπηλές για τα αίτια αυτών των γεγονότων.

 

Μόνο από τον Φεβρουάριο έως τον Νοέμβριο, δηλαδή σε 10 μήνες, διαπράχθηκαν τουλάχιστον 108 πράξεις δολιοφθοράς σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, χρησιμοποιώντας πυροβόλα όπλα, οπλισμό, πέτρες, εύφλεκτες ουσίες και αυτοσχέδιες εκρηκτικές συσκευές.

 

Στο πλαίσιο όλων αυτών των γεγονότων, στις 25 Μαρτίου, ο Donald Trump πραγματοποίησε ένα μεγάλο ράλι των υποστηρικτών του στην πόλη Waco του Τέξας. Η σύλληψη, παρά τις υποσχέσεις της αμερικανικής κυβέρνησης και την ημερομηνία που ορίστηκε για τη σύλληψη, τελικά δεν πραγματοποιήθηκε.

 

Η πόλη του Ουάκο είναι ένα συμβολικό μέρος. Πριν από 30 χρόνια, έγινε εδώ μια μάχη μεταξύ της ένοπλης αίρεσης "Branch Davidians" και των πρακτόρων του FBI, που ήθελαν να αφοπλίσουν τους σεχταριστές. Η πολιορκία διήρκεσε 51 ημέρες και τελείωσε με επίθεση με τεθωρακισμένα οχήματα και ελικόπτερα, περισσότεροι από 85 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

 

Σε αντίποινα στους "ομοσπονδιακούς" για την πολιορκία του Γουάκο, ο δεξιός εξτρεμιστής Τίμοθι Μακβέι οργάνωσε την πιο σημαντική επίθεση (πριν από τις 11 Σεπτεμβρίου 2001) στην ιστορία της Αμερικής-την έκρηξη ενός κυβερνητικού κτιρίου στην Οκλαχόμα Σίτι τον Απρίλιο του 1995, σκοτώνοντας 168 άτομα. Ο Τίμοθι Μακβέι, βετεράνος του πολέμου του κόλπου (κατά του Ιράκ το 1991), ήλπιζε να ξεσηκώσει μια εξέγερση ελεύθερων Αμερικανών εναντίον της κυβέρνησης - του διάσημου "βάλτου της Ουάσινγκτον" που ο Ντόναλντ Τραμπ είχε υποσχεθεί να στεγνώσει.

 

observateurcontinental.fr 

μετάφραση: Con

 

2 σχόλια:

  1. Αυτά δεν είναι τίποτα, κακώς ασχολείσθε.
    Το βασικό είναι ο "αερισμός" των αγελάδων και το άζωτο των ολλανδικών χωραφιών!!

    μνκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή