«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τρίτη 4 Απριλίου 2023

Η Αυστραλία δεν είναι Έθνος, είναι μια αμερικανική στρατιωτική βάση με καγκουρόs, ένα αμερικανικό αεροπλανοφόρο που τυχαίνει να έχει το μέγεθος μιας ηπείρου.

της Caitlin Johnstone !



Ένα από τα πολλά, πολλά σημάδια που δείχνουν ότι η Αυστραλία δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα στρατιωτικό και μυστικό πλεονέκτημα των ΗΠΑ είναι ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνησή της αρνείται σταθερά να παρέμβει για να προστατεύσει τον Αυστραλό πολίτη Τζούλιαν Ασάνζ από την πολιτική δίωξη στα χέρια της αμερικανικής αυτοκρατορίας.

Σε ένα νέο άρθρο με τίτλο "Penny Wong moves to dampen expectation of breakthrough in Julian Assange case", ο Guardian παραθέτει την υπουργό Εξωτερικών της Αυστραλίας να λέει: "Κάνουμε ό,τι μπορούμε, μεταξύ κυβέρνησης και κυβέρνησης, αλλά υπάρχουν όρια στο τι μπορεί να επιτύχει αυτή η διπλωματία". Ο Γουόνγκ το είπε αυτό όταν ρωτήθηκε αν ο πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζε συζήτησε την πιο διάσημη υπόθεση ελευθερίας του Τύπου στον κόσμο με τον πρόεδρο των ΗΠΑ και τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, όταν συναντήθηκε μαζί τους πριν από δύο εβδομάδες.

Η Γουόνγκ αρνήθηκε να πει αν ο ηγέτης της κυβέρνησής της έθεσε το θέμα στους υποτιθέμενους ομολόγους του των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου, επαναλαμβάνοντας αντ' αυτού την ίδια γραμμή που κλαψουρίζει από τότε που ανέλαβε το Εργατικό Κόμμα: ότι η υπόθεση Ασάνζ "έχει τραβήξει αρκετά και πρέπει να κλείσει". Το οποίο αν ακούσετε προσεκτικά δεν είναι στην πραγματικότητα μια δήλωση υπέρ της απελευθέρωσης του ιδρυτή του WikiLeaks ή της παρεμπόδισης της έκδοσης - απλώς λέει ότι η υπόθεση θα πρέπει να ολοκληρωθεί γρήγορα, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν ως απάντηση σε ερωτήσεις του γερουσιαστή των Πρασίνων Ντέιβιντ Σόμπριτζ, ο οποίος άφησε αιχμές για την προσέγγιση της "σιωπηλής διπλωματίας" της κυβέρνησης των Εργατικών στην υπόθεση Ασάνζ.

"Η ιδέα ότι η σιωπηλή διπλωματία πρέπει να είναι τόσο σιωπηλή ώστε η κυβέρνηση να μην μπορεί να πει στο κοινό ή στο κοινοβούλιο αν ο πρωθυπουργός μίλησε καν με τον πρόεδρο είναι παράξενη", δήλωσε ο Shoebridge.

Ο Γουόνγκ δήλωσε στο Shoebridge ότι η Αυστραλία είναι ανίσχυρη να παρέμβει για την προστασία του καταξιωμένου Αυστραλού δημοσιογράφου, λέγοντας: "Δεν είμαστε σε θέση ως αυστραλιανή κυβέρνηση να παρέμβουμε στις νομικές ή δικαστικές διαδικασίες μιας άλλης χώρας".

Ενώ είναι αλήθεια ότι η Αυστραλία δεν μπορεί να αναγκάσει τις ΗΠΑ να τερματίσουν την πολιτική φυλάκιση και δίωξη του Ασάνζ επειδή αποκάλυψε τα εγκλήματα πολέμου των ΗΠΑ, προφανώς μπορεί να ασκήσει διπλωματία με τον υποτιθέμενο σύμμαχό της προκειμένου να προστατεύσει έναν Αυστραλό πολίτη. Ακόμα και έθνη με τα οποία η Αυστραλία δεν έχει καμία μορφή συμμαχίας αντιμετωπίζονται ηχηρά από την Καμπέρα όταν φυλακίζουν αυστραλούς πολίτες, όπως η δήλωση που εξέδωσε χθες ο Wong σχετικά με την κράτηση της κινεζικής-αυστραλιανής δημοσιογράφου Cheng Lei από την Κίνα, στην οποία ο υπουργός Εξωτερικών ζητά ρητά και κατηγορηματικά "η κα Cheng να επανενωθεί με την οικογένειά της".

Μόλις χθες και μόνο ο Wong έγραψε στο Twitter για να απαιτήσει δικαιοσύνη για την Cheng και για τον Αμερικανό δημοσιογράφο Evan Gershkovich, ο οποίος έχει συλληφθεί στη Ρωσία με την κατηγορία της κατασκοπείας.

"Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που η αυστραλιανή πολίτης Τσενγκ Λέι αντιμετώπισε μια κλειστή δίκη στο Πεκίνο με κατηγορίες για εθνική ασφάλεια", έγραψε στο Twitter η Γουόνγκ. "Δεν έχει ακόμη μάθει το αποτέλεσμα. Οι σκέψεις μας είναι με την κα Τσενγκ και τους αγαπημένους της. Η Αυστραλία θα συνεχίσει να υποστηρίζει την επανένωση της με τα παιδιά της".

"Η Αυστραλία ανησυχεί βαθύτατα για την κράτηση από τη Ρωσία του ανταποκριτή της Wall Street Journal στη Μόσχα Έβαν Γκέρσκοβιτς. Καλούμε τη Ρωσία να διασφαλίσει την πρόσβαση σε προξενική και νομική βοήθεια", έγραψε ο Γουόνγκ στο Twitter λίγες ώρες αργότερα.
Τώρα μαντέψτε πόσες φορές η Πένι Γουόνγκ έχει τουιτάρει τη λέξη "Ασάνζ";

Απάντηση: μηδέν.

twitter.com/caitoz... 


 



Ποια είναι η βάση αυτής της ασυμφωνίας; Γιατί ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας απαιτεί δημόσια από την Κίνα να απελευθερώσει την Τσενγκ Λέι και να την επιστρέψει στα παιδιά της, χωρίς να προβάλλει τις ίδιες απαιτήσεις από τις ΗΠΑ για τον Τζούλιαν Ασάνζ; Ο Ασάνζ έχει και αυτός παιδιά, και έχει φυλακιστεί τέσσερις φορές περισσότερο από την Τσενγκ - περισσότερο από δέκα φορές περισσότερο αν υπολογίσουμε την περίοδο της αυθαίρετης κράτησής του στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο πριν από τη σύλληψή του. Γιατί βλέπουμε περισσότερη δράση από την αυστραλιανή κυβέρνηση για την υπεράσπιση ενός Aυστραλού δημοσιογράφου στην Κίνα παρά για την υπεράσπιση ενός Aυστραλού δημοσιογράφου που αγωνίζεται για την έκδοσή του σε ένα έθνος με το οποίο υποτίθεται ότι είμαστε σύμμαχοι και το οποίο υποστηρίζει τον εαυτό του ως ηγέτη της διεθνούς τάξης που βασίζεται σε κανόνες;

Η απάντηση είναι ότι η Αυστραλία δεν είναι μια πραγματική χώρα. Είναι μια αμερικανική αποικία. Είναι μια τεράστια στρατιωτική βάση των ΗΠΑ με καγκουρό.


Γι' αυτό και η "ήσυχη διπλωματία" της αυστραλιανής κυβέρνησης για την απελευθέρωση του Ασάνζ είναι τόσο ήσυχη που δεν μπορεί να ειπωθεί ότι υπάρχει.

Οι τακτικοί αναγνώστες μπορεί να θυμούνται ότι η τελευταία φορά που συζητήσαμε μια αλληλεπίδραση μεταξύ των γερουσιαστών Wong και Shoebridge ήταν όταν ο πρώτος απέρριψε συγκαταβατικά τις προσπάθειες του δεύτερου να μάθει αν η αυστραλιανή κυβέρνηση επιτρέπει στον αμερικανικό στρατό να φέρει πυρηνικά όπλα στη χώρα. Ο Wong είπε οργισμένος στον Shoebridge ότι οι ΗΠΑ έχουν μια μόνιμη θέση "ούτε επιβεβαιώνουν ούτε αρνούνται" όσον αφορά το πού φυλάσσουν τα πυρηνικά τους όπλα και ότι η αυστραλιανή κυβέρνηση κατανοεί και σέβεται αυτή τη θέση.

twitter.com/caitoz...


 
Είμαστε τόσο πολύ κάτω από τον αντίχειρα της Ουάσιγκτον που δεν μας επιτρέπεται καν να γνωρίζουμε αν υπάρχουν αμερικανικά πυρηνικά όπλα στη χώρα μας, και η ίδια μας η κυβέρνηση δεν μπορεί καν να υπερασπιστεί τον ίδιο της τον πολίτη όταν αυτός διώκεται για το έγκλημα της καλής δημοσιογραφίας.

Προσθέστε αυτά στο γεγονός ότι η Αυστραλία έχει πιεστεί σε ένα σύμφωνο AUKUS που μας κάνει πολύ λιγότερο ασφαλείς και σε μια εχθρική σχέση με την Κίνα που βλάπτει τα δικά μας οικονομικά συμφέροντα και συμφέροντα ασφαλείας, στη χωροθέτηση μιας αμερικανικής τοποθεσίας πυρηνικών πληροφοριών που μας καθιστά πυρηνικό στόχο, και στο ότι οι ΗΠΑ οργανώνουν κυριολεκτικά πραξικοπήματα της κυβέρνησής μας κάθε φορά που οι εκλεγμένοι ηγέτες της απειλούν τα στρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ, και γίνεται σαφές ότι η αποκαλούμενη "χώρα" μας είναι λειτουργικά απλώς ένα αμερικανικό αεροπλανοφόρο που τυχαίνει να έχει το μέγεθος μιας ηπείρου.

Κάτι που θα ήταν αρκετά κακό, αν αυτοί οι μπάσταρδοι δεν μας πίεζαν να παίξουμε έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Πρέπει να αρχίσουμε να πολεμάμε ενάντια στην υποδούλωσή μας στην αμερικανική αυτοκρατορία και ενάντια στις μαριονέτες του Πενταγώνου στην ίδια μας την κυβέρνηση σαν να εξαρτάται η ζωή μας από αυτό, γιατί πολύ ξεκάθαρα εξαρτάται.


caitlinjohnstone.substack.com

μετάφραση: Διόδοτος



2 σχόλια:

  1. megali morfi o assanz ..ton tewrw irwa kai antiproswpo thw eleytheris rois pliroforias .Den nomizw na prolabei ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα υποκαταστήματα των τραπεζών κλείνουν σε όλη την Αυστραλία
    Όλα σχεδιάζονται εδώ και χρόνια
    https://anatropi.substack.com/p/5b8
    Αντιγόνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή