«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τετάρτη 26 Απριλίου 2023

Sergey Lavrov (ο καλύτερος υπουργός εξωτερικών στον πλανήτη) στον ΟΗΕ: 'Η θέση της Δυτικής μειονότητας στον Πολυμερή κόσμο'

24 Απριλίου 2023

 

Η ουκρανική σύγκρουση αφορά το μέλλον της παγκόσμιας τάξης, δήλωσε ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ, προέδρευσε τη Δευτέρα στη σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, αφιερωμένη στην "λειτουργική πολυμέρεια". Στις εισαγωγικές του παρατηρήσεις, τόνισε τη φύση της τρέχουσας σύγκρουσης, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, στην πραγματικότητα αντιτίθεται στον χάρτη των Ηνωμένων Εθνών στην "τάξη που βασίζεται σε κανόνες" της συλλογικής Δύσης.

 

Ο Λαβρόφ σημείωσε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αρνήθηκαν να εκδώσουν βίζα στην ομάδα των διαπιστευμένων δημοσιογράφων του, μια απόφαση στην οποία η Μόσχα δεσμεύτηκε να απαντήσει με τρόπο που "υπενθυμίζει στους Αμερικανούς ότι τα πράγματα δεν πρέπει να γίνονται με αυτόν τον τρόπο".

 

Κρίση της παγκόσμιας τάξης

Το μη επικεντρωμένο σύστημα διέρχεται μια βαθιά κρίση που προκαλείται από την επιθυμία ορισμένων μελών να αντικαταστήσουν το διεθνές δίκαιο με την "τάξη που βασίζεται σε κανόνες", δήλωσε ο Λαβρόφ. Αυτοί οι" κανόνες " επινοούνται αποσπασματικά και εφαρμόζονται για να τερματιστεί οποιαδήποτε ανεξάρτητη ανάπτυξη. Εφαρμόζονται με μέσα που κυμαίνονται από στρατιωτική δύναμη έως εμπάργκο, οικονομικές κυρώσεις, δήμευση περιουσίας, "καταστροφή κρίσιμων υποδομών" - πιθανώς αναφορά στο σαμποτάζ του Nord Stream – και "χειραγώγηση καθολικά αποδεκτών προτύπων και διαδικασιών". Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου παραλύθηκε, οι μηχανισμοί της αγοράς κατέρρευσαν και το ΔΝΤ μετατράπηκε σε "μέσο για την επίτευξη των στόχων των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους".

 

Η παγκοσμιοποίηση και οι εχθροί της

"Σε μια απελπισμένη προσπάθεια να διεκδικήσουν την κυριαρχία τους τιμωρώντας τους ανυπάκουους, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν θέσει ως στόχο να καταστρέψουν την παγκοσμιοποίηση, την οποία έχουν παρουσιάσει εδώ και καιρό ως το μεγαλύτερο καλό της ανθρωπότητας", δήλωσε ο Λαβρόφ. Σήμερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους βάζουν στη μαύρη λίστα όλους εκείνους που αντιτίθενται στο "χρυσό δισεκατομμύριο" τους και λένε στον υπόλοιπο κόσμο ότι "όσοι δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας".

 

Ωστόσο, η" δυτική μειονότητα " δεν έχει δικαίωμα να μιλήσει για ολόκληρο τον κόσμο, δήλωσε ο Λαβρόφ. Η" τάξη που βασίζεται σε κανόνες "ισοδυναμεί με απόρριψη της κυρίαρχης ισότητας, μια βασική αρχή του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, όπως αποδεικνύεται από την περίφημη δήλωση του Ευρωπαίου Επιτρόπου Josep Borrell σχετικά με τον Ευρωπαϊκό" κήπο "και τη" ζούγκλα " έξω.

 

Σοβαρές παραβιάσεις του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών

Εκτός από τη σειρά των αμερικανικών στρατιωτικών "περιπετειών", από τη Γιουγκοσλαβία στη Λιβύη στο Ιράκ, η χειρότερη παραβίαση του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών ήταν η παρέμβαση των Ηνωμένων Πολιτειών στις υποθέσεις των μετασοβιετικών κρατών, δήλωσε ο Λαβρόφ. Ανέφερε ως παράδειγμα τις "έγχρωμες επαναστάσεις" στη Γεωργία και το Κιργιστάν, καθώς και το πραξικόπημα του 2014 στο Κίεβο. Όταν ο ΟΗΕ προσπάθησε να σταματήσει τον επακόλουθο πόλεμο εγκρίνοντας τις συμφωνίες του Μινσκ, "ποδοπατήθηκαν από το Κίεβο και τους δυτικούς κυρίους του, οι οποίοι πρόσφατα παραδέχτηκαν με κυνισμό και ακόμη και υπερηφάνεια ότι ποτέ δεν σκόπευαν να τις εφαρμόσουν, αλλά ότι ήθελαν μόνο να αγοράσουν χρόνο για να προμηθεύσουν την Ουκρανία με όπλα εναντίον της Ρωσίας", πρόσθεσε ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών.

 

Το διακύβευμα της ουκρανικής σύγκρουσης

Σήμερα, "είναι σαφές σε όλους" ότι η ουκρανική σύγκρουση δεν αφορά καθόλου την Ουκρανία, αλλά" για το πώς θα οικοδομηθούν οι διεθνείς σχέσεις: μέσω της ανάπτυξης μιας σταθερής συναίνεσης που βασίζεται σε μια ισορροπία συμφερόντων ή μέσω της επιθετικής και εκρηκτικής προώθησης της ηγεμονίας", είπε ο Λαβρόφ. Η Ρωσία έχει "ειλικρινά πει αυτό για το οποίο αγωνιζόμαστε" στην Ουκρανία, πρόσθεσε. Οι στόχοι της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης είναι να εξαλείψει την απειλή που θέτει το ΝΑΤΟ για την ασφάλειά μας και να προστατεύσει τους ανθρώπους των οποίων τα δικαιώματα που αναγνωρίζονται από διεθνείς συμβάσεις έχουν παραβιαστεί συστηματικά από ένα καθεστώς που επιδιώκει να τους "εκδιώξει και να τους εξοντώσει".

 

Πώς να σώσετε τον ΟΗΕ

Η Δύση κάνει μια "ξεδιάντροπη προσπάθεια να υποτάξει" τον ΟΗΕ παίρνοντας τον έλεγχο των γραμματειών του και άλλων διεθνών θεσμών, δήλωσε ο Λαβρόφ στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της εγκατέλειψαν τη διπλωματία και ζήτησαν μια αντιπαράθεση άξια ενός πεδίου μάχης στους διαδρόμους των Ηνωμένων Εθνών, που δημιουργήθηκε ωστόσο για να αποτρέψει τη φρίκη του πολέμου. Η πραγματική πολυμέρεια "απαιτεί από τον ΟΗΕ να προσαρμοστεί στις αντικειμενικές τάσεις" της αναδυόμενης πολυπολικότητας στις διεθνείς σχέσεις, δήλωσε ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών. Το Συμβούλιο Ασφαλείας θα πρέπει να μεταρρυθμιστεί προκειμένου να αυξηθεί η εκπροσώπηση της Αφρικής, της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής, επειδή η τρέχουσα "υπερβολική υπερεκπροσώπηση" της Δύσης "υπονομεύει την αρχή της πολυμέρειας".


πηγές:

rt.com/russia

lesakerfrancophone.fr 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γεωπολιτική κοσμογονία: 19 χώρες θέλουν να ενταχθούν στους BRICS! – Το δολάριο έπεσε στο 47% των συνολικών παγκόσμιων αποθεμάτων! Ο πλανήτης χωρίζεται σε δύο «στρατόπεδα»


6 σχόλια:

  1. ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ26 Απριλίου, 2023 15:56

    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02uSrpg8fH78ZVN8fSQSt4sSf34GgGVFi9KxSJx5zCJM4t9xmdLkKibxzrNQKSoWg5l&id=100089303565468&sfnsn=mo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΒΡΩΜΙΕΣ ΤΗΣ ΚΟΥΛΑΣ, ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΝΕ ΣΤΑ ΨΙΛΑ... (ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΕ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΕΡΒΟΥΣ)

    https://www.olympia.gr/1540215/diethni/prodosia-mitsotaki-kata-tis-servias-orgi-apo-tin-adelfi-chora/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΝΟΎΚΛΑ ΟΝΌΜΑΤΙ ΚΟΎΛΑ..

    «Τσουνάμι» πλειστηριασμών έως την Παρασκευή: 2.194 σπίτια και καταστήματα θα βγουν στο «σφυρί» – «Γίνεται χαμός»

    https://www.pronews.gr/oikonomia/tsounami-pleistiriasmon-eos-tin-paraskeyi-2-194-spitia-kai-katastimata-tha-vgoun-sto-sfyri-ginetai-xamos/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επειδή στο άκουσμα της λέξης πλειστηριασμός το μυαλό πάει σε κάποιον που δεν πληρώνει, μάλλον κάνουμε λάθος. Υπάρχει "νέα κανονικότητα" και εδώ.. Πλέον πλειστηριαζουν περιουσίες και όσων πληρώνουν . Ρωτήστε τους αFUNDους ήρωες που μας κυβερνούν.. (δηλ. αυτούς που παίρνουν τα σπίτια του κόσμου μέσω funds)
    sta.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεις να μας εξηγησεις πως γινεται αυτο σε παρακαλω;

      ΛΟΚΙ

      Διαγραφή
    2. Απόφαση 1415/22.
      Συνοπτικά, τοκιζουν με λάθος τρόπο. Δημιουργείται λοιπόν υπέρογκη δόση, ληξιπροθεσμο χρέος. Εάν ο οφειλέτης (πού πληρώνει) δεν αντιδράσει νομικά, πχ λόγω κόστους, τού αποστέλεται, σταδιακά, εντολή πληρωμής που ακολουθείται από κατασχετηριο ( την ακριβή διαδικασία την γνωρίζουν νομικοί).
      Το δικαστήριο εάν δεν αντιδράσει ο οφειλέτης για οποιοδήποτε λόγο δικαιώνει το fund ( τους εδώ διαχειριστές δηλαδή).
      Επίσης, τα fund δημιουργούν συνεχώς νέους λογαριασμούς για το ίδιο δάνειο . Δεν καταργούν τούς προηγούμενους βέβαια οι οποίοι συνεχίζουν να εμφανίζουν χρέος που ανατοκιζεται.. Όλα γίνονται με τρόπο αλγοριθμικο, αδύνατον να υπολογιστεί από τόν οφειλέτη. Αυτά γίνονται καθημερινά. Επίσης σε γνωστή , εστάλη κατασχετηριο για οικία πού αγόρασε πριν 10ετιας επειδή ο τότε πωλητής χρωστούσε στην τράπεζα ( δεν έκανε κάποια συγκεκριμένη ενέργεια πριν την πώληση) και το χρέος πέρασε στα funds. Η συγκεκριμένη αγόρασε το ακίνητο μετρητοίς με λεφτά από την ασφαλιστική αποζημίωση λόγω θανάτου του γιού της σε τροχαίο.. με βάση τα παραπάνω ψάχνοντας, έμαθα.Αυτοι είναι κάποιοι από τους τρόπους.
      sta.

      Διαγραφή