«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 4 Μαΐου 2023

Nautilus - Πολυτελές υποβρύχιο γιοτ 25 εκατομμυρίων δολαρίων !


 


 

Πέρυσι, τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν για πρώτη φορά το Nautilus, ένα υποβρύχιο σούπερ γιοτ 25 εκατομμυρίων δολαρίων που σχεδιάστηκε από τη γερμανική U-Boat Worx. 

Τώρα η εταιρεία έδωσε τις πρώτες εικόνες και περιγραφές του εσωτερικού του πλοίου U-Boat Worx .Έδειξε αποδόσεις και μίλησε για τα χαρακτηριστικά του μελλοντικού έργου. 

Με μήκος 37,5 μέτρα και βάρος 1.250 τόνους, το σκάφος μπορεί να χρησιμεύσει τόσο ως γιοτ επιφανείας όσο και ως πολυτελές υποβρύχιο. Το σκάφος μπορεί να εναλλάσσεται μεταξύ των δύο λειτουργιών εν κινήσει ενώ βρίσκεται στη θάλασσα. Φιλοξενεί, μεταφέρει 10 επιβάτες και επτά μέλη πληρώματος. Είναι εξοπλισμένο με ένα πετρελαιοηλεκτρικό σύστημα πρόωσης, που παρέχει ταχύτητα πλεύσης 9 κόμβων (17 km/h) και αυτονομία πλεύσης έως και 3.200 ναυτικά μίλια (5.926 km) όταν κινείται στην επιφάνεια. Μόλις βυθιστεί, το Nautilus θα μπορεί να ταξιδεύει με 3 κόμβους (6 km/h) σε μέγιστο βάθος 150 m για έως και 12 ώρες κάθε φορά με εμβέλεια έως και 100 ναυτικά μίλια (185 km).

Δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη γερμανική εταιρεία σχεδιασμού γιοτ Officina Armare.

Το πρόσφατα αποκαλυφθέν εσωτερικό του Nautilus θα διαθέτει μια κύρια σουίτα με μπάνιο με δωμάτιο-ντουλάπα. Θα υπάρχουν επίσης τέσσερα δωμάτια με ένα κρεβάτι που βρίσκεται ακριβώς μπροστά από ένα υποβρύχιο παράθυρο, μια επιφάνεια εργασίας με μια επώνυμη καρέκλα, μια ντιζάιν μοκέτα στο πάτωμα, μια ντουλάπα και ένα μπάνιο με ντους.

Στην κεντρική καμπίνα, οι επιβάτες θα μπορούν να συνομιλούν και να παρακολουθούν ταινίες σε μια μεγάλη τηλεόραση επίπεδης οθόνης με σύστημα ήχου surround, καθώς και να παρακολουθούν τον υποβρύχιο κόσμο μέσα από μεγάλα παράθυρα. Υπάρχει επίσης ένα Mezzanine Observation Panoramic Lounge στο σκάφος.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όλα τα υποβρύχια παράθυρα θα παραμείνουν κάτω από το νερό ακόμα και όταν το πλοίο βρίσκεται στην επιφάνεια.

 


 


 


 






πηγή: dzen.ru

το είδαμε εδώ






1 σχόλιο:

  1. ΗΛΙΑΣ ⚡⚡⚡04 Μαΐου, 2023 22:22

    ΜΕΤΑ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ, ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΟΣ.

    Η SpaceX καταργεί την αποψινή εκτόξευση καθώς ο κεραυνός χτυπά το Falcon Heavy Launch Pad λόγω κακών καιρικών συνθηκών

    SpaceX έκανε μια ανακοίνωση σχετικά με την ακύρωση της αποψινής προγραμματισμένης εκτόξευσης Falcon Heavy λόγω καιρικών συνθηκών που οδήγησαν σε πολλαπλούς κεραυνούς που έπληξαν την εξέδρα εκτόξευσης.

    https://twitter.com/rawsalerts/status/1651758277947006976

    ΑπάντησηΔιαγραφή