«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Pώσos ήρωας !!!

Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως πρόεδρος της Ουκρανίας, ο Ζελένσκι κατέστρεψε την Ουκρανία, αλλά πέτυχε πολλά σπουδαία πράγματα... για τη Ρωσία !

 

Εδώ είναι τα κύρια επιτεύγματά του, σε συγκεκριμένη σειρά :

 

* Με την εκλογή του με την υπόσχεση να τερματίσει τις εχθροπραξίες και στη συνέχεια να κλιμακώσει αμέσως τη σύγκρουση στην Ανατολή, έθεσε εντελώς σε κίνδυνο ό,τι απέμεινε από την Ουκρανική Δημοκρατία. Επίσης, κατεδάφισε την πολιτική επικράτεια της Ουκρανίας απαγορεύοντας όλα τα δημόσια μέσα ενημέρωσης εκτός από ένα κυβερνητικό κανάλι, απαγορεύοντας κάθε αντιπολίτευση και όλες τις Ρωσική πηγές ειδήσεων και, στην πραγματικότητα, εγκαθιδρύοντας μια ολοκληρωτική δικτατορία.

 

Βομβαρδίζοντας αμείλικτα αμάχους στις πλέον ρωσική περιοχές του Ντόνετσκ και του Λούγκανσκ, και στη συνέχεια, την άνοιξη του 2022, απειλώντας τους με γενοκτονική επίθεση, παρείχε στη Ρωσία έναν αλάνθαστο Λόγο για να ξεκινήσει την ειδική στρατιωτική επιχείρηση: να σώσει ζωές αμάχων. Με αυτόν τον τρόπο, βοήθησε στην επέκταση της ρωσικής επικράτειας τεσσάρων πολύτιμων επαρχιών (Ντόνετσκ, Λούγκανσκ, Ζαπορίζια και Χερσόν) και προετοίμασε το έδαφος για την πιθανή προσθήκη, μεταξύ άλλων, των περιοχών Μικολάιφ, Οδησσός, Χάρκοβο και Κίεβο.

 

* Σπατάλησε 150 δισεκατομμύρια δολάρια σε ξένη βοήθεια (μεγάλο μέρος της μέσω απλής κλοπής), ξόδεψε ένα τεράστιο ποσό στρατιωτικού εξοπλισμού και πυρομαχικών χωρίς να δείξει τίποτα και σκότωσε 350.000 Ουκρανούς στρατιώτες (πολλοί από αυτούς από τον ναζιστικό πόλεμο, εγκληματίες), με ίσως διπλάσιους τραυματίες.

 

* Μείωσε τον πληθυσμό της χώρας του σχεδόν κατά το ήμισυ, με ένα μέρος να μετακομίζει στη Ρωσία, να γίνονται Ρώσοι πολίτες και να ενσωματώνεται παραγωγικά με τον ρωσική πληθυσμό, ενώ το υπόλοιπο πήγε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθιστώντας ένα σημαντικό βάρος για τους κοινωνικούς προϋπολογισμούς των χωρών της ΕΕ.

 

Διατάσσοντας τα ουκρανικά στρατεύματα να βομβαρδίσουν σχολεία, νηπιαγωγεία, νοσοκομεία και πολυκατοικίες σε παγκοσμίως αναγνωρισμένες ρωσική περιοχές όπως το Μπέλγκοροντ και εξαπολύοντας επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη απευθείας στο Κρεμλίνο, δήλωσε ότι η κυβέρνησή του ήταν μια τρομοκρατική οργάνωση, αποκλείοντας κάθε πιθανότητα να αναγκάσει τη Ρωσία να διαπραγματευτεί μια ειρήνη που δεν θα ήταν εξ ολοκλήρου με τους δικούς της όρους.

 

* Έχει αποδείξει την υπεροχή των ρωσικών όπλων και της στρατιωτικής τεχνολογίας σε σχέση με εκείνα του ΝΑΤΟ, πιο πρόσφατα με την καταστροφή από τη ρωσική πλευρά μιας από τις πυραυλικές μπαταρίες Patriot που προμήθευαν οι Ηνωμένες Πολιτείες. Σχεδόν όλος ο εξοπλισμός που η Δύση ήταν σε θέση να παράσχει στους Ουκρανούς αποδείχθηκε κατώτερος από τον ρωσική ομόλογό του.

 

* Έδωσε στον ρωσικό στρατό πολλές ευκαιρίες να ακονίσει τις τεχνικές του για να νικήσει τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ, να επιχειρήσει σε νέους τομείς πολέμου με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και επιτήρησης πεδίου μάχης από γεωστατικούς δορυφόρους. Αυτό αναμφίβολα θα είναι πολύ χρήσιμο τόσο για την αντίθεση στο ΝΑΤΟ όσο και για την τόνωση των μελλοντικών πωλήσεων όπλων σε μη δυτικές χώρες που επιθυμούν να απελευθερωθούν από τη Δυτική καταπίεση και παρέμβαση.

 

Πούλησε μερικά από τα όπλα που είχε λάβει από τις Ηνωμένες Πολιτείες σε μεξικανικά καρτέλ ναρκωτικών, αφήνοντας τους Αμερικανούς αξιωματούχους χωρίς άλλη επιλογή από το να κλείσουν τα μάτια και να προσποιηθούν ότι αυτό δεν συνέβη. Ίσως θα αναγκαστούν επίσης να κοιτάξουν μακριά καθώς αυτά τα καρτέλ χρησιμοποιούν αυτά τα όπλα για να καταλάβουν όλο και περισσότερες αμερικανικές πόλεις και κωμοπόλεις.

 

Καλωσόρισε πολλούς υψηλόβαθμους δυτικούς αξιωματούχους, στους οποίους, κατά την επίσκεψή τους στο Κίεβο, προσέφερε πλούσια δώρα, όπως βαλίτσες με χρήματα ξένης βοήθειας που είχε ξεπλύνει, τα οποία οι αξιωματούχοι αυτοί έφεραν στη συνέχεια στο σπίτι με διπλωματικές αποσκευές, συλλέγοντας έτσι μέσα υλικού εκβιασμού σε καθένα από αυτά.

 

* Έδωσε το παράδειγμα σε άλλους Ρώσους Εβραίους, των οποίων η κακή τύχη τους οδήγησε να καταλήξουν στην Ουκρανία και όχι στη Ρωσική, με την επανεγκατάσταση των γονιών του σε μια πολυτελή γειτονιά του Ισραήλ. Αλλά κράτησε τη σύζυγό του στο πλευρό του, όπου έκανε καλή δουλειά αποθαρρύνοντας τον ουκρανικό πληθυσμό σπαταλώντας περισσότερα χρήματα σε ένα μόνο ευρωπαϊκό ταξίδι αγορών από ό,τι βλέπουν οι περισσότεροι Ουκρανοί σε αρκετές ζωές, όλα πληρωμένα από τον Αμερικανό φορολογούμενο. Επίσης, εργάστηκε σκληρά για να διαφωτίσει τους δυτικούς αξιωματούχους, κάνοντάς τους να δεχτούν μετρητά και επαναλαμβάνοντας γελοίες ιστορίες, όπως αυτή για Ρωσικά στρατεύματα που λαμβάνουν βιάγκρα, για να βιάσουν καλύτερα τις ουκρανικές γυναίκες.

 

Για παράδειγμα, πιάστηκε να διορίζει πράκτορες της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (πρώην KGB) σε ευαίσθητες θέσεις εντός του ουκρανικού αμυντικού κατεστημένου, αν και δεν είναι σαφές εάν αυτό που απομένει από το ουκρανικό δικαστικό σύστημα θα είναι σε θέση να τον διώξει.

 

* Ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματά του ήταν να τοποθετήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ σε ένα zugzwang. Αυτός είναι ένας όρος σκακιού για μια κατάσταση στην οποία ένας παίκτης έχει αρκετές κινήσεις για να επιλέξει, οι οποίες οδηγούν σε ήττα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ μπορούν είτε να συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία είτε να σταματήσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία.σε κάθε περίπτωση, θα χάσουν.

 

* Ίσως το μεγαλύτερο επίτευγμά του ήταν να βοηθήσει τη Ρωσία να απομακρυνθεί από τους εχθρικούς δυτικούς γείτονές της και να στραφεί σε φιλικές χώρες στην Ασία, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και τη Λατινική Αμερική, κόβοντας τους οικονομικούς, χρηματοπιστωτικούς και πολιτιστικούς δεσμούς της με τη Δύση και απελευθερώνοντας τον εαυτό της από τις δυτικές επιρροές. Η ακλόνητη υποστήριξή του στους Ουκρανούς Ναζί, των οποίων τα εμβλήματα, τα διακριτικά και τα συνθήματα εμπνέονται από τη ναζιστική Γερμανία και των οποίων οι ήρωες είναι συνεργάτες των Ναζί, σε συνδυασμό με την πλούσια υποστήριξη που έλαβαν από τη Δύση, των οποίων οι ηγέτες επέλεξαν να κλείσουν τα μάτια στις φασιστικές τους τάσεις, έχει εδραιώσει στα μάτια των Ρώσων, το όραμα της Δύσης ως υπαρξιακού εχθρού τους: μια φασιστική και ρατσιστική οντότητα αποφασισμένη να καταστρέψει τη ρωσική αλλά πολύ αδύναμη και δειλή για να κάνει τη δουλειά μόνη της.

 

Όλα αυτά εγείρουν μια ερώτηση: για ποιον δουλεύει ο Βλαντιμίρ Ζελένσκι;

 

cluborlov.blogspot.com 

 

8 σχόλια:

  1. Η Ζαχάροβα αποκάλεσε…”Τσουπακάμπρα” τον Ζελένσκι
    Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ έγραψε τα παρακάτω στο Telegram.
    “ΜΜΕ: «Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky δήλωσε την Τετάρτη ότι ήταν πολύ απογοητευμένος και σοκαρισμένος από την αντίδραση του ΟΗΕ και του Ερυθρού Σταυρού στην έκτακτη ανάγκη στον υδροηλεκτρικό σταθμό Kakhovskaya».
    Το Τσουπακάμπρα είναι δυσαρεστημένο”.
    Αντιγόνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΑ
    ΛΕΥΚΗ VS ΜΑΥΡΗΣ ΑΔΕΡΦΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΘΗΚΑΝ
    https://rumble.com/v2k5smo--24-4-2023-makeleio.gr.html
    ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΟΛΟ ,ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ 31 ΜΙΝ.
    ΠΑΡΕΠΙΠΤΩΝΤΟΣ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΙΑΖΟΜΕΝΟΥ ΧΘΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΕΜΕΝΑ, ΕΓΩ ΔΥΣΑΡΕΣΤΟΥΜΑΙ ΜΌΝΟ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΩ ΝΑ ΛΕΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΤΙ Η ΛΕΥΚΗ ΚΑΙ ΜΑΥΡΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ. ΟΧΙ, ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΑΥΤΟ. ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΚΟΙΝΕΣ ΠΛΕΥΣΕΙΣ, ΑΛΛΆ ΕΚΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΡΙΑ-ΙΕΡΑΤΕΙΑ. Η ΛΕΥΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΛΛΗΝΑ. ΕΝΩ Η ΜΑΥΡΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΑΦΡΟΑΣΙΑΤΕΣ. ΕΧΩ ΠΕΙ ΟΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΙ Ο ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ, ΑΛΛΆ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ.

      Διαγραφή
    2. κανεις δεν ξερει ποιοι ειναι μαυροι και λευκοι .ΠΙσω απο ολους (και κατω απο τους βασικους παιχτες )η οικογενεια ΟΡΣΙΝΙ και ο γκρι παπας .

      Διαγραφή
  3. https://diodotos-k-t.blogspot.com/2023/05/blog-post_92.html#comment-form
    αναφερομαι σε αυτη την αναρτηση του Κωστα ,και πως μπορουν να εξηγηθουν περιεργες συμπεριφορες ενθεν κακειθεν.Απλα μιλαμε για συγκρουση 2 συμμοριων ,με επαθλο ολη την ανθρωποτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υποθετικα να ειναι ετσι Τι προτιμας να σε @αμουν στεγνα ηηηηηη να βγαζουν και συναισθημα ΜιχΣκορ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μιχαλη,χωρις να ειναι μομφη ,δεν ειναι απαντηση αυτη.Ο Ελληνας πολεμαει οτι επιβουλευεται την ελευθερια του,με η χωρις συναισθημα.Ζω για αυτη τη μαχη ,αν ΑΥΤΟΣ επιτρεψει,την μαχη των μαχων .ΕΛΛΗΝΕΣ vs μαυρη και λευκη μαζι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή