«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Κυριακή 23 Ιουλίου 2023

Η κατάσταση στη Ρόδο - Ρεπορτάζ από BBC NEWS (βίντεο)

Ρεπορτάζ:  Andre Rhoden-Paul, Azadeh Moshiri & Rozina Sini - μετάφραση: Διόδοτος

 


 

Χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από σπίτια και ξενοδοχεία στο ελληνικό νησί της Ρόδου μετά τις πυρκαγιές που κατέκλυσαν μεγάλα τμήματα του νησιού.

Η πυροσβεστική υπηρεσία της Ελλάδας δήλωσε στο BBC ότι ζητά συγγνώμη για αυτό που αποκάλεσε "χάος" στο νησί, προειδοποιώντας ότι η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί λόγω των καιρικών συνθηκών.

Περισσότεροι από 3.500 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τη στεριά και τη θάλασσα για να σωθούν.

Άλλοι 1.200 θα απομακρυνθούν από τρία χωριά - Πεύκη, Λίνδο και Κάλαθο.

Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί, σύμφωνα με το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στην Ελλάδα.

Είπε ότι οι επισκέπτες απομακρύνονται με ασφάλεια από τις πληγείσες περιοχές της Ρόδου - οι οποίες αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 10% των τουριστικών καταλυμάτων του νησιού - και ανακατευθύνονται σε άλλα ξενοδοχεία του νησιού.

 

 

Ο αντισυνταγματάρχης Γιάννης Αρτοποιός, εκπρόσωπος του Ελληνικού Πυροσβεστικού Σώματος, χαρακτήρισε τις πυρκαγιές ως τις πιο δύσκολες που έχει αντιμετωπίσει η υπηρεσία.

Το νησί δίνει μάχη με τις πυρκαγιές που υποδαυλίζονται από ισχυρούς ανέμους από την Τρίτη, καθώς η Ευρώπη αντιμετωπίζει ένα δύσκολο κύμα καύσωνα.
 

Πέντε ελικόπτερα και 173 πυροσβέστες επιχειρούσαν στην περιοχή, ενώ τρία ξενοδοχεία στην περιοχή του Κιοταρίου φέρονται να έχουν υποστεί ζημιές από τη φωτιά. Επίσης, επλήγησαν οι περιοχές των Λαέρμων, της Λάρδου και του Ασκληπιείου.

Ιδιωτικά σκάφη συμμετείχαν στην ελληνική ακτοφυλακή για να βοηθήσουν στην περισυλλογή ανθρώπων από παραλίες στα ανατολικά του νησιού. Σκάφη του ελληνικού πολεμικού ναυτικού φέρονται επίσης να κατευθύνονται προς την τουριστική περιοχή.

Ο αναπληρωτής αρχηγός της πυροσβεστικής Ιωάννης Αρτοποιός δήλωσε ότι ένα πλοίο είναι διαθέσιμο για να φιλοξενήσει τον κόσμο. Άλλοι φιλοξενούνται σε κλειστό γήπεδο του νησιού, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο του νησιού.

Ο κ. Αρτοποιός πρόσθεσε ότι οι πυροσβέστες συχνά δυσκολεύονται στη Ρόδο λόγω του πόσο πράσινη είναι, γεγονός που την καθιστά ελκυστικό τουριστικό προορισμό.

Η ελληνική τηλεόραση έδειξε μεγάλες ουρές τουριστών με βαλίτσες να μεταφέρονται σε ασφαλές μέρος, με φόντο τον καπνό.

 



Η Andrea Layfield από το Cheshire δήλωσε στο BBC ότι είχε πάει σε μια εκδρομή με σκάφος "αλλά είχε αρχίσει να γίνεται πραγματικά τρομακτικό".

"Ζητούσαμε να γυρίσουμε πίσω, οπότε μας πήραν και μετά είπαν ότι δεν μπορούσαν να πάνε πιο πέρα, οπότε θα έπρεπε να περιμένουμε στην παραλία για λίγο", είπε.

"Καθώς περιμέναμε, η φωτιά κατέβαινε στην παραλία, αλλά η παραλία ήταν αδιέξοδο", είπε, προσθέτοντας ότι εκατοντάδες άνθρωποι έτρεχαν.

Στη συνέχεια έφτασε μια βάρκα, η οποία πήρε μόνο γυναίκες και παιδιά, είπε. "Καβάλησα κάτω από τα πόδια κάποιου και μπήκα μέσα".

Ο Μαρκ Κουκ απομακρύνθηκε με ταχύπλοο σκάφος.

"Μόλις γλιτώσαμε κυριολεκτικά από ένα πολυτελές θέρετρο 5 αστέρων με σκάφος εν μέσω δύσκολων συνθηκών. Έπρεπε να ακολουθήσουμε το ένστικτό μας και όχι τις οδηγίες", δήλωσε στο BBC. "Κακή ορατότητα, εισπνοή καπνού, χωρίς πραγματικές κατευθύνσεις".

Τη μια στιγμή είπε ότι βρισκόταν σε μια ξαπλώστρα με την οικογένειά του, "την επόμενη πέφτει στάχτη και ο καπνός εξελίσσεται ραγδαία, επειδή οι άνεμοι ξαφνικά έγιναν σημαντικά ισχυρότεροι".

Τώρα πετάει για το σπίτι του, παρά το γεγονός ότι οι αποσκευές της οικογένειας βρίσκονται ακόμη στο ξενοδοχείο. 

Η ταξιδιωτική εταιρεία TUI δήλωσε ότι ένας μικρός αριθμός ξενοδοχείων της είχε επηρεαστεί και ότι μεταφέρει τους πελάτες της σε εναλλακτικά καταλύματα ως προληπτικό μέτρο.

Η Jet2 δήλωσε επίσης ότι ήταν ενήμερη για την κατάσταση στη Ρόδο και ζήτησε από τους πελάτες της να ακολουθήσουν τις τοπικές οδηγίες.

Ωστόσο, ο Lee Ruane από τη Βόρεια Ιρλανδία, ο οποίος βρίσκεται στη Ρόδο για το μήνα του μέλιτος με τη σύζυγό του Rosaleen, δήλωσε στο BBC News NI ότι αισθάνθηκαν εγκλωβισμένοι από την Jet2 και ότι δεν τους δόθηκε "καμία περαιτέρω πληροφορία".

"Μας εκκένωσαν από το ξενοδοχείο σήμερα γύρω στις δύο η ώρα, και δεν είχαμε καμία απολύτως επικοινωνία από την Jet2, από το ξενοδοχείο μας, τίποτα", είπε.

Ο αντιδήμαρχος Ρόδου Κωνσταντίνος Ταρασλιάς δήλωσε ότι η αλλαγή των ανέμων το πρωί του Σαββάτου βοήθησε τη φωτιά να μεγαλώσει και να φτάσει σε τουριστικές περιοχές.

Από την Τρίτη που ξέσπασε σε ορεινή περιοχή, η φωτιά έχει κάψει δασικές εκτάσεις.

 



Πυροσβέστες από τη Σλοβακία έφτασαν στη Ρόδο το Σάββατο για να βοηθήσουν τις τοπικές ομάδες που δίνουν μάχη με τις πυρκαγιές.

"Η κατάσταση στη Ρόδο είναι σοβαρή και εξαιρετικά δύσκολη. Λόγω του ισχυρού ανέμου και της ταχείας αλλαγής κατεύθυνσης της πυρκαγιάς, οι πυροσβέστες έπρεπε να αποσυρθούν και να μετακινηθούν", ανέφεραν στο Facebook οι Πυροσβεστικές και Διασωστικές Υπηρεσίες της Σλοβακίας.

 

Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με περαιτέρω έντονη ζέστη αυτό το Σαββατοκύριακο, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν ότι οι θερμοκρασίες μπορεί να φτάσουν μέχρι και τους 45C (113F).

Θα μπορούσε να εξελιχθεί στο πιο ζεστό Σαββατοκύριακο του Ιουλίου στην Ελλάδα τα τελευταία 50 χρόνια, δήλωσε ένας από τους κορυφαίους μετεωρολόγους της χώρας.

Και οι αρχές προειδοποιούν για πολύ υψηλό κίνδυνο νέων πυρκαγιών καθώς η ζέστη συνεχίζει να αυξάνεται.

Οι άνθρωποι έχουν συμβουλευτεί να μείνουν στα σπίτια τους και οι τουριστικοί χώροι - συμπεριλαμβανομένης της αρχαίας Ακρόπολης της Αθήνας - θα παραμείνουν κλειστοί κατά τη διάρκεια των πιο ζεστών τμημάτων των επόμενων δύο ημερών.

Η Ελλάδα - όπως και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες - γνώρισε μια παρατεταμένη περίοδο ακραίας ζέστης νωρίτερα αυτό το μήνα.

Ο τελευταίος καύσωνας έρχεται σε μια από τις πιο πολυσύχναστες περιόδους για την τουριστική βιομηχανία της χώρας.


bbc.com



23 σχόλια:

  1. Πως θα παραδώσουν τα νησιά στην Τουρκία;
    1 Φτιάχνοντας τεράστιες μουσουλμανικές πόλεις, χ
    [Ιδού η μουσουλμανική πόλη στην καρδιά της Λέσβου
    https://slpress.gr/politiki/idoy-i-moysoylmaniki-poli-stin-kardia-tis-lesvoy/]
    2 Αφήνοντας τα πάντα να καούν!!! Ρόδος:
    Η ΝΥΧΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΙΠΠΟΤΩΝ ΣΜΑΡΑΓΔΕΝΙΟ ΝΗΣΙ; ΤΟ ΑΦΗΣΑΝ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ – ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΟΝΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΝΤΕΛΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ! ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ ΗΜΕΡΑ: ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ
    https://www.makeleio.gr/
    Αντιγόνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kάψτε τα όλα....ΕΝTOΛΗ! https://apagoreuetai-group.blogspot.com/2023/07/k-oto.html
    ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΜΠΡΗΣΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ;
    Και όχι μόνο φέτος αλλά ΠΑΝΤΑ ήταν ο ίδιος
    https://twitter.com/Celesta91883911/status/1682679460917657600
    Όπως επί covid μας έκλειναν μέσα για να μην βλέπουμε τις στρατιές των λαθραίων που κατάφθαναν από τα νησιά, έτσι τώρα μας κλείνουν μέσα να μην βλέπουμε τους εμπρηστές:
    Μακεδονία: «Προληπτικές απαγορεύσεις κυκλοφορίας»!!
    Οι No Human Zones προχωρούν και μάλιστα σε δάση που μέχρι σήμερα δεν είχαν ποτέ πρόβλημα με ξηρασία ή πυρκαγιές...
    Αντιγόνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΓΑΠΗΤΕ ΤΟΥΡΙΣΤΑ Κ ΦΙΛΕΛΛΗΝΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΤΗΣ ΕΛ ΛΑΣ - ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΡΙΣΚΟ ΈΧΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΣ ΤΟ dar es salaam K NA ΠΑΣ ΓΙΑ ΣΑΦΑΡΙ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΖΟΥΓΚΛΑ ΠΑΡΑ ΕΔΩ...

    ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟ...ΟΜΩΣ...!


    O Koς ΚΑΜΕΝΟΣ έχει σχετική γνωμοδότηση περί του Θέματος .

    Καμμένος στο BBC για την τραγωδία στο Μάτι

    https://www.youtube.com/watch?v=s5XihfX-jVU

    V P X

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρακαλώ μην συγκρίνετε την Ταnzania και το Dar es Salaam με την Ελλάδα !!!

      Η ΠΙΟ ΑΣΦΑΛHΣ ΧΏΡΑ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚH...... με τεράστιο σεβασμό στον επισκέπτη !!!

      Διαγραφή
    2. EΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ... ! Μr Con ΕΚΕΙ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΑΝ.... Η ΟΝΔΟΥΡΑ Κ ΤΟ MEXICO ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !

      V P X

      Διαγραφή
  4. ΗΛΙΑΣ ⚡⚡⚡23 Ιουλίου, 2023 12:39

    https://www.facebook.com/eikoneskaiatakes/posts/pfbid02PxgEgh9tsHudkQCPpw5n1NdntPSCqAR2fEk7wEZuui6ryFup8BkJdyCgbg59T54cl

    Εικόνες και Ατάκες
    7 Αυγούστου 2021 ·
    🌲«...Καταποντίζεται η αγορά ανεμογεννητριών στη Γερμανία...
    Στη Γερμανία οι πωλήσεις ανεμογεννητριών έχουν πέσει κατά 80% καθώς οι πολίτες και οι τοπικές κοινωνίες αντιδρούν σφοδρά βλέποντας να υποβαθμίζεται το φυσικό τους περιβάλλον.
    🌈Η Κυβέρνηση της Νορβηγίας σταμάτησε τις εργασίες που αφορούν το "εθνικό πλαίσιο αιολικής ενέργειας" μετά από μαζικές αντιδράσεις του κόσμου, αλλά και τη γνωμοδότηση ειδικών ότι το μέλλον των αιολικών κρίνεται πλέον αβέβαιο μετά το 2021, με την κατάργηση του προγράμματος επιδοτήσεων.
    🌷Χιλιάδες Δήμοι και Κοινότητες σε ολόκληρη την Ευρώπη γυρίζουν την πλάτη στις ανεμογεννήτριες (υπάρχει σχετική ιστοσελίδα με χάρτη που απεικονίζει περιοχές όπου οι κάτοικοί τους εναντιώνονται στα βιομηχανικού τύπου αιολικά πάρκα).
    🌲Στις ΗΠΑ, μετά από 25 χρόνια και αφού οι ανεμογεννήτριες ολοκλήρωσαν τον κύκλο της ζωής τους, οι κατά τόπους αρχές ψάχνουν να δουν τι θα κάνουν τα μεταλλικά κουφάρια που σκουριάζουν στις βουνοκορφές τους, καθώς η αποκαθήλωσή τους είναι εξαιρετικά δαπανηρή και κανείς δεν θέλει να αναλάβει αυτό το κόστος.
    ☀Εμείς εδώ, για άλλη μια φορά πρωτοπόροι, βαλθήκαμε να τα ρημάξουμε όλα, εκποιώντας το σημαντικότερο εθνικό μας κεφάλαιο που δεν είναι άλλο από τον φυσικό μας πλούτο.
    🥇Οι ντόπιες κοινωνίες μουδιασμένες, απληροφόρητες ή παραπληροφορημένες από «παπαγαλάκια» των εταιρειών για την επερχόμενη καταστροφή και το μέγεθος των παρεμβάσεων στον τόπο τους, τις περισσότερες φορές παραμένουν σιωπηλοί θεατές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΗΛΙΑΣ ⚡⚡⚡23 Ιουλίου, 2023 12:39

    🌈Ο χάρτης του τρόμου αλλάζει την τοπιογραφία της Ελλάδας...θα δούμε με απόλυτη σαφήνεια πώς θα έχει διαμορφωθεί σε λίγα χρόνια η ελληνική τοπιογραφία, όταν δηλαδή θα έχουν εγκατασταθεί οι περίπου 20.000 ανεμογεννήτριες, στις πιο περήφανες οροσειρές μας, στις πιο ονειρεμένες ερημονησίδες μας, στα πιο γοητευτικά σημεία των κατοικημένων νησιών μας, στα γνωστά για την άγρια ομορφιά τους ακρωτήριά μας. Είναι γεγονός! Τα περήφανα βουνά μας που στέκουν από την απαρχή του χρόνου αναλλοίωτα, ακλόνητα, αιώνια βάθρα, σήμερα αλλάζουν μορφή καθώς βαθμηδόν μετατρέπονται σε βιομηχανική ζώνη και αυτή τη νέα όψη θα έχουν πια για τους επόμενους αιώνες. Το γεγονός αποσιωπάται, αλλά η αλήθεια είναι πως τα φαραωνικά έργα των ΑΠΕ θα επισπεύσουν τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής!
    🌏Οι επιστήμονες ανά τον κόσμο επισημαίνουν πως τα υγιή οικοσυστήματα είναι αυτά που ρυθμίζουν το κλίμα και αποτελούν τη φυσική ασπίδα του κάθε τόπου απέναντι στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.
    Εμείς εδώ γράφουμε στα παλαιοτέρα των υποδημάτων μας αυτές τις επισημάνσεις και επιτρέπουμε στις κατασκευαστικές εταιρείες και τα εργοτάξιά τους να στήνουν με ελλιπείς και ατεκμηρίωτες μελέτες τα αιολικά τους εργοστάσια όπου αυτές επιλέγουν, αφανίζοντας με αυτόν τον τρόπο, τον φυσικό πλούτο της πατρίδας μας!
    🌦Απ’ όπου και αν πέρασαν οι περίφημοι «πράσινοι επενδυτές» είναι σαν ένα γιγαντιαίο τσουνάμι να σάρωσε τον τόπο.
    ⛔️Στην αρχή ξεκινούν οι μπουλντόζες - θηρία, καθώς θα πρέπει να διανοιχθούν νέοι δρόμοι ξεκοιλιάζοντας ορεινά λιβάδια, παρθένες ακτογραμμές, απάτητα δάση, ανέγγιχτες παραλίες. Συνήθης πρακτική των εργολάβων είναι τα μπάζα να πετάγονται στα παρακείμενα ρέματα ή να ρίχνονται στη θάλασσα δημιουργώντας έτσι επιπλέον προβλήματα.
    👎Οι δρόμοι θα πρέπει να έχουν τόσο μεγάλες διαστάσεις, ώστε να μπορέσουν στη συνέχεια να περάσουν τα τεράστια σε μήκος φορτηγά που θα μεταφέρουν τα εξαρτήματα των μεταλλικών γιγάντων (αναζητήστε στο youtube παρόμοια βίντεο και θα εκπλαγείτε με το μέγεθος των οχημάτων).
    👎Μετά θα έρθουν οι εκσκαφείς που κυριολεκτικά θα κοντύνουν τα βουνά και θα πλατύνουν τα νησιά σκάβοντας γιγαντιαίες τρύπες για να τις πακτώσουν με χιλιάδες κυβικά μέτρα τσιμέντο, ώστε να δημιουργηθούν οι βάσεις που θα κρατήσουν όρθια τα μεταλλικά θηρία των 200 μέτρων ύψους!
    🙁Και το χειρότερο είναι πως όλες αυτές οι καταστροφικές ενέργειες γίνονται σε προστατευόμενες, ανέγγιχτες από ανθρώπινη δραστηριότητα περιοχές, ορεινές ή θαλάσσιες, τις οποίες η φύση μας παρέδωσε αυτούσιες μέχρι τις μέρες μας...»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΗΛΙΑΣ ⚡⚡⚡23 Ιουλίου, 2023 12:44

    https://twitter.com/NicosK/status/1682825881536831494

    βασιλιας τζουλιαν 🎅
    @NicosK
    Το ελάφι της Ρόδου αποτελούσε μοναδικό ευρωπαϊκό θησαυρό βιοποικιλότητας. Δεν συναντάται πουθενά αλλού . Πλέον ούτε στη Ρόδο …
    Ήταν είδος προς εξαφάνιση .
    ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΟΤΕ ΠΙΣΩ ΠΑΝΤΩΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΗΛΙΑΣ ⚡⚡⚡23 Ιουλίου, 2023 12:50

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΕΙ ΘΥΜΑΤΑ.
    ΑΥΤΟ ΡΕ ΚΤΗΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΥΜΑ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
    ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΑΣΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΠΕΘΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΠΝΟΥΣ.
    ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΑΣΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΨΥΧΗ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
    AYTO TO ΠΛΑΣΜΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΡΑΥΓΕΣ ΠΟΝΟΥ.
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΡΕ ΔΙΠΟΔΑ ΦΟΛΙΔΟΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΚΤΗΝΗ.
    https://twitter.com/Julia68745965/status/1683021885766877185

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ (26 ΧΛΜ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ) ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΠΝΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΑΧΤΗ.

      Διαγραφή
    2. ΤΙ ΧΑΣΚΟΓΕΛΑΣ ΒΡΕ ΣΟΥΡΓΕΛΟ ?

      https://twitter.com/JeronymoBoss2/status/1682749330321555456

      V P X

      Διαγραφή
  8. ΗΛΙΑΣ ⚡⚡⚡23 Ιουλίου, 2023 13:30

    https://twitter.com/Julia68745965/status/1683021885766877185
    ΟΤΙ ΠΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΟ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΗΛΙΑΣ ⚡⚡⚡23 Ιουλίου, 2023 13:41

    ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΝΕΚΡΟΥΣ.
    ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ ΠΟΥ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ.

    ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΚΛΕΙΣΕ Ο ΓΚΑΝΤΕΜΗΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΟΛΟΥ.

    ΑΥΤΟΙ ΕΙΣΤΕ.
    ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟΝ ΡΟΔΙΤΗ ΠΟΥ ΤΑ ΧΩΝΕΙ ΣΤΑ ΠΟΡΝΟΚΑΝΑΛΑ.

    ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ.
    https://twitter.com/KYTKYTKYTKYTKYT/status/1682724072457744384
    Καθίκι
    @KYTKYTKYTKYTKYT
    Από το ΣΚΑΙ είμαστε...
    👉Κάτοικος: "Δεν με ενδιαφέρει η εικόνα που θα δείξετε απλά αν τα λεφτά τα οποιά είχατε πάρει εσείς στα κανάλια τα είχανε δώσει σε αεροπλάνα και στο σύστημα υγείας δεν θα χαμε αυτα τα ΧΑΛΙΑ!"
    Δεν έχει άλλο, τον ΕΚΟΨΑΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ!
    ΞΕΦΤΙΛΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. https://www.pronews.gr/: ΥΠΕΞ Βρετανίας: «Αναστέλλονται ως τις 25 Ιουλίου τα ταξίδια των Βρετανών στην Ρόδο» – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: «ΜΟΝΟ ΤΟ 10% ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΚΑΗΚΕ»!!!!!!!!!!!!!
    https://www.el.gr/: Συντονισμένο σχέδιο να καεί η Ρόδος; «Αλλοδαποί, κυρίως Πακιστανοί, έβαλαν κάποιες φωτιές»
    Αντιγόνη
    https://www.pronews.gr/: Πάτρα: Κατέρρευσε τμήμα γέφυρας στην Περιμετρική – Τουλάχιστον δύο νεκροί (φώτο)
    ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΟΥΡΛΟΜΑΤΗ, ΓΚΑΝΤΕΜΗ!!!!
    Αντιγόνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. https://www.facebook.com/100044773609988/videos/973791600051765/?__so__=permalink

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΗΛΙΑΣ ⚡⚡⚡23 Ιουλίου, 2023 19:27

      ΦΙΛΕ ΠΑΝΑΝΑ, ΑΥΤΟΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ,
      ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
      ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΕΧΡΙ ΑΡΧΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΜΦΟΡΕΣ.
      Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥ.

      Διαγραφή
    2. oyte me eyxes ουτε με καταρες θα φυγουν .ΕΙναι καλοι ΜΟΝΟ νεκροι .

      Διαγραφή
  12. ΗΛΙΑΣ ⚡⚡⚡23 Ιουλίου, 2023 19:54

    ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΓΡΑΦΩ, ΑΝ ΠΙΑΣΑΤΕ ΕΜΠΡΗΣΤΗ ΡΙΞΤΕ ΤΟΝ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ, ΜΗΝ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΩΣΕΤΕ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ , ΕΧΩ ΑΔΙΚΟ;;;;;;;;;;;;;;
    ΓAMΩ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΑΣ ΡΕ ΚΤΗΝΗ.

    https://twitter.com/KYTKYTKYTKYTKYT/status/1683117917573980161
    ⚠️Ποιος σας είπε ότι δεν θρηνούμε ζωές, αυτά δεν έχουνε ζωή;
    (Ασκληπιείο Ρόδου, σήμερα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΗΛΙΑΣ ⚡⚡⚡23 Ιουλίου, 2023 20:08

    ΟΣΟΙ ΕΧΕΤΕ ΦΑΤΣΟΒΙΒΛΙΟ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ.
    https://www.facebook.com/groups/pyrkagianews/?locale=el_GR

    ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙΝΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΑΚΡΗ ΣΕ ΑΚΡΗ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΟ.
    ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΞΥΓΟΝΟ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΝΕΚΡΟΥΣ ΑΠΟ ΠΝΙΓΜΟΥΣ.

    ΥΠΟΨΙΑΖΟΜΑΙ ΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΠΙΤΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΜΑΝΤΡΩΜΕΝΟΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΕΙΣ 15 ΛΕΠΤΩΝ.

    ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΕΝΑ ΒΡΩΜΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ, Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΧΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΟΥ,
    ΛΟΓΩ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ.
    ΑΝ ΕΧΕΙ ΛΟΓΙΚΗ Η ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟΙ.

    ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΔΩΣΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ, ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ, ΣΕ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΑΡΑ ΠΩΣ ΑΝΑΒΟΥΝ; ΜΑΣ ΤΑ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙ ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΣΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΗΛΙΑΣ ⚡⚡⚡23 Ιουλίου, 2023 20:30

    ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΧΩΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΑΝΤΛΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ, ΑΚΑΠΝΟΙ ΞΥΝΟΥΝ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΣΑΓΙΟΝΑΡΕΣ ΒΕΡΜΟΥΔΑ ΚΑΙ ΦΡΑΠΕ.
    ΤΩΡΑ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ ΝΑ ΤΟΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΩ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΩ ΡΟΜΠΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΟΡΕΣΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟΥ ΤΗΝ ΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ;
    ΠΟΣΟ ΑΔΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.

    ΞΥΛΩΜΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΧΑΡΤΟΓΙΑΚΑΔΕΣ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ, ΣΤΕΙΛΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΟΛΕΜΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ, ΖΟΥΝ ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ, ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ.

    ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ TA ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΝΑ ΞΥΝΟΥΝ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥΣ;
    ΠΟΣΟ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΑΚΟΜΑ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
    ΤΑ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΟ.

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ.
    https://www.facebook.com/groups/pyrkagianews/posts/1516912902172677/?locale=el_GR

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ..

    https://www.youtube.com/watch?v=BMeSg7HVsks

    ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΑΜΕ...? ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ....? ΤΟΥΣ 8 ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ....? ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΜΕ ΚΡΥΨΕΙ.....???
    ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΚΑΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ...ΤΑ ΠΟΡΤΡΕΤΑ...ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΥΣ ΡΑΓΙΑΔΕΣ,...!! K MHN MAΣ ΚΛΕΙΝΕΙΣ...ΤΟ ΜΑΤΙ....!!!!
    https://www.youtube.com/watch?v=33EBHR5atHY

    ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ Κ ΤΡΩΜΕ... ΜΙΣΚΟ ΥΔΡΟΓΟΝΑΘΡΑΚΕΣ....! ( ΤΟ ΡΕΨΙΜΟ,,,,ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ....) !!!

    https://www.youtube.com/watch?v=XzeQxoIcIZ0


    V P X

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΚΑΚΙΕΕΕ!!!!.....ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΟΙ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ ΝΆ 'ΝΑΙ ΜΙΣΚΟ!!!
      ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

      Διαγραφή
    2. ΚΑΛΑ..... ΤΟΣΕΣ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ ΧΛΑΠΆΚΙΑΖΕ.. ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ..;

      Διαγραφή