«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023

Πούτιν σε Λουκασένκο: «Η ουκρανική αντεπίθεση απέτυχε» – «Οι μαχητές της Wagner θέλουν να πάνε προς…Πολωνία» [pics]

 

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλατίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα στον Λευκορώσο ομόλογό του Αλεξάντρ Λουκασένκο ότι η ουκρανική αντεπίθεση, που ξεκίνησε στις αρχές Ιουνίου με στόχο την απώθηση ρωσικών δυνάμεων από την Ουκρανία, «απέτυχε», μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. «Δεν υπάρχει καμία αντεπίθεση», δήλωσε ο Λουκασένκο, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, με τον Πούτιν να τον διακόπτει λέγοντας: «Υπάρχει μία αλλά απέτυχε».

Η συνάντηση μεταξύ Πούτιν και Λουκασένκο, ένθερμου συμμάχου του Κρεμλίνου, έρχεται σχεδόν ένα μήνα μετά την σύντομης διάρκειας ανταρσία της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner στη Ρωσία. Ο Λευκορώσος πρόεδρος διαδραμάτισε μεσολαβητικό ρόλο στον τερματισμό της ανταρσίας αυτής.

Η ατζέντα των συνομιλιών

Ως ένδειξη της σημασίας αυτής της πρώτης κατ’ ιδίαν συνάντησης των δύο ηγετών μετά την ανταρσία, η οποία συγκλόνισε τη ρωσική εξουσία, ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι οι δύο ηγέτες «θα αφιερώσουν μιάμιση μέρα, δύο ημέρες» σε αυτές τις διμερείς συνομιλίες. Στην ατζέντα των συζητήσεων θα βρεθεί η «ασφάλεια στην περιοχή μας», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος, σε δηλώσεις που μεταδόθηκαν στη ρωσική τηλεόραση.

Οι δυο τους αναμένεται να συζητήσουν και την σημαντική υπόθεση της Wagner και του ηγέτη αυτής Γιεβγκένι Πριγκόζιν. Στη συμφωνία που επετεύχθη για την λήξη της ανταρσίας της 24ης Ιουνίου, στους μαχητές της Wagner δόθηκαν οι επιλογές να υπογράψουν σύμβαση με τον τακτικό ρωσικό στρατό, να επιστρέψουν στα σπίτια τους, ή να πάνε στη Λευκορωσία.

 


Οι μαχητές της Wagner θέλουν να πάνε…στην Πολωνία

Έκτοτε, ορισμένοι από τους μαχητές της Wagner έχουν μεταβεί στη Λευκορωσία. Ο Λουκασένκο είπε σήμερα στον Πούτιν ότι «κρατά» την Wagner στο κέντρο της Λευκορωσίας, ισχυριζόμενος ότι «ελέγχει» την κατάσταση.

«Έχουν αρχίσει να μας κουράζουν. Ζητούν να «πάνε δυτικά» (…) στη Βαρσοβία, στο Ζεσούφ», σημείωσε ο Λουκασένκο στον Ρώσο ομόλογό του, ο οποίος απάντησε χαμογελώντας. «Αλλά, φυσικά, τους κρατάω στην κεντρική Λευκορωσία, όπως συμφωνήσαμε», πρόσθεσε ο Λευκορώσος πρόεδρος. «Ελέγχουμε τι συμβαίνει» με την Wagner, συνέχισε.

 


 

Ο Λουκασένκο κατηγόρησε επίσης τη Βαρσοβία ότι θέλει να πάρει εδάφη από τη δυτική Ουκρανία, κάτι που χαρακτήρισε «απαράδεκτο». Ο Πούτιν είχε κάνει παρόμοιες δηλώσεις την Παρασκευή, λέγοντας ότι η Πολωνία έχει «σχέδια εκδίκησης» και ότι επιθυμεί να καταλάβει εδάφη στη δυτική Ουκρανία. Η Βαρσοβία αντέδρασε, καλώντας τον Ρώσο πρέσβη στην Πολωνία, χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις Πούτιν «προκλητικές».

Μετά τη συνάντησή τους Πούτιν και Λουκασένκο χαιρέτισαν κόσμο, στην Κρονστάνδη, μια πόλη σε ένα νησί απέναντι από την Αγία Πετρούπολη, βγάζοντας φωτογραφίες με τους παρευρισκόμενους στην πλατεία μπροστά από τον καθεδρικό ναό. Η εφημερίδα Kommersant μετέδωσε ένα βίντεο σύντομης διάρκειας που εμφανίζει τους δύο προέδρους να περιβάλλονται από σωματοφύλακες και να περπαρούν στο δρόμο, με κόσμο να τους χαιρετά και κάποιους να φωτογραφίζονται μαζί τους. Ο Ρώσος πρόεδρος σπάνια εμφανίζεται σε λαϊκές συγκεντρώσεις.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters


onalert.gr


3 σχόλια:

  1. Η Λευκορωσία κ η Ουκρανία προέκυψαν μετά την κατάτμηση της ρωσικής αυτοκρατορίας από τους Εβραιομπολσεβίκους.
    Μετά την ίδρυση της Λευκορωσιας ως ομοσπόνδου κράτους της Σοβιετικής Ενώσεως ο Στάλιν λέει στον μετέπειτα γυναικαδελφό του Εβραίο Λαζάρ Καγκάνοβιτς:Κατασκευάσαμε την Λευκορωσία, ας ιδρύσουμε κ την Ουκρανία. Ο Λαζάρ Καγκάνοβιτς, διοικητής της Ουκρανίας μαζί με τους λοιπούς μπολσεβίκους έστησαν τον τεχνητό λιμό, γνωστό ως χολόμοντορ, με αποτέλεσμα 6-7 εκατομμύρια να έχουν φρικτό πολύμηνο εκ πείνης θάνατο μεταξύ των οποίων δεκάδες χιλιάδες Έλληνες.
    Άγγελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από την Πολωνία μέχρι την Γερμανία, ένα τσιγάρο , δρόμος, λεβέντες της Wagner!!! Μη τους "κρατάς" κι Εσύ βρε Λουκασένκο, άσε τα παιδιά να παίξουν λίγο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ψηφιακη σκλαβια παντου

    https://www.el.gr/nea-taxh/atzenta-2030/neos-seismos-ypegrafi-nomos-gia-to/

    ΑπάντησηΔιαγραφή