«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Πούτιν είχε δίκιο: ένας «τοξικός συνδυασμός» ("πολυπολιτισμικότητα") καταστρέφει την Ευρώπη!!!!

 του Vladimir Kornilov


Η πολυπολιτισμικότητα έχει αποτύχει και η παράνομη μετανάστευση είναι η κύρια απειλή για τη Δύση. Τέτοιες δηλώσεις έκανε δημόσια η Βρετανίδα υπουργός Εσωτερικών Σουέλα Μπράβερμαν, παρουσιάζοντας την κεντρική της ομιλία στο American Enterprise Institute στην Ουάσιγκτον. «Η ανεξέλεγκτη μετανάστευση, η ανεπαρκής ενσωμάτωση και το λανθασμένο δόγμα της πολυπολιτισμικότητας τις τελευταίες δεκαετίες έχουν αποδειχθεί τοξικός συνδυασμός για την Ευρώπη», είπε ο υπουργός. Πρόσθεσε ότι η πολυπολιτισμικότητα «απέτυχε γιατί επέτρεψε στους ανθρώπους να έρθουν στην κοινωνία μας και να ζήσουν παράλληλες ζωές σε αυτήν» και ακόμη «να ζήσουν ζωές σχεδιασμένες να υπονομεύουν τη σταθερότητα και να απειλούν την ασφάλεια της κοινωνίας μας».

Διαβάζετε αυτήν την ομιλία και άθελά σας σκέφτεστε: αλλά εσείς, αγαπητοί Ευρωπαίοι, έχετε προειδοποιηθεί για αυτό εδώ και πολύ καιρό! Θυμάμαι το 2012, ο Βλαντιμίρ Πούτιν , ο οποίος ήταν τότε πρωθυπουργός της Ρωσίας , έγραψε ένα άρθρο πολιτικής για το εθνικό ζήτημα, όπου επεσήμανε τόσο την «αποτυχία του πολυπολιτισμικού έργου» όσο και το γεγονός ότι αυτό θα γινόταν μια σοβαρή πρόκληση. για την Ευρώπη τα επόμενα χρόνια. Α, πώς του επιτέθηκαν τότε οι Δυτικοί και οι εγχώριοι φιλελεύθεροί μας, για τους οποίους μια τέτοια διατύπωση του ερωτήματος φαινόταν εριστική. Τώρα, αφού άκουσα τον Braverman, θέλω απλώς να ρωτήσω αυτούς τους φιλελεύθερους: ποιος είχε δίκιο;

Σταδιακά, το σχέδιο μιας ενωμένης Ευρώπης χωρίς σύνορα αρχίζει να παρουσιάζει σοβαρές ρωγμές. Μόνο τις τελευταίες δύο εβδομάδες, οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο ανακοίνωσαν σχέδια για εισαγωγή συνοριακών ελέγχων εντός του χώρου Σένγκεν . Αντιδρώντας στη μεταναστευτική καταστροφή που αντιμετωπίζει η Ιταλία στο νησί Λαμπεντούζα , ο Αυστριακός καγκελάριος  Καρλ Νεχάμερ  ανακοίνωσε περιορισμούς στην ελεύθερη κυκλοφορία στα σύνορα των δύο κρατών. Σε απάντηση, ο Ιταλός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Matteo Salvini (ο ίδιος υποστηρικτής πολιτικών που αποσκοπούν στον περιορισμό της μετανάστευσης) απείλησε να μηνύσει τη Βιέννη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο . Αυτή την εβδομάδα Πολωνία εισήγαγε παρόμοιους περιορισμούς στα σύνορα με τη Σλοβακία .Αλλά η πιο ηχηρή ήταν η απόφαση  της Γερμανίας να εισαγάγει συνοριακούς ελέγχους σε κλοιούς με την Πολωνία και την Τσεχική Δημοκρατία . Την παραμονή των πολωνικών εκλογών, οι σχέσεις μεταξύ Βαρσοβίας και Βερολίνου είχαν ήδη αποκτήσει χαρακτήρα διπλωματικού πολέμου. Και τώρα οι ενέργειες της γερμανικής κυβέρνησης έχουν προκαλέσει ακόμη περισσότερο την οργισμένη αντίδραση των Πολωνών και τις δηλώσεις ότι η κυβέρνηση του Όλαφ Σολτς παρεμβαίνει κατάφωρα στις εκλογές στην Πολωνία.

Αφορμή για τα δραστικά βήματα του Βερολίνου ήταν το σκάνδαλο με τις βίζες στην Πολωνία. Δημοσιεύματα της αντιπολίτευσης, ακριβώς πριν από τις εκλογές, κατηγόρησαν το κυβερνών κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS) ότι εξέδωσε χιλιάδες (ακόμη και εκατοντάδες χιλιάδες) βίζες και άδειες εργασίας για δωροδοκίες. Επιπλέον, ο κύριος εκφραστής της αντιπολίτευσης, Gazeta Wyborcza, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι η «αντιουκρανική» πολιτική της Βαρσοβίας απωθεί τους Ουκρανούς πρόσφυγες από τη χώρα και τους αναγκάζει να αντικατασταθούν με μετανάστες από την Αφρική και την Ασία . Σημειώστε ότι αυτό παρουσιάζεται με τον τίτλο : «Ο Kaczynski εισήγαγε σιγά σιγά την πολυπολιτισμικότητα». Φανταστείτε πώς ο ίδιος ο όρος έχει γίνει καταχρηστικός για τους Ευρωπαίους! Και τώρα οι επικριτές του PiS τονίζουνδίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην προέλευση των μεταναστών που αγόρασαν βίζα για τον εαυτό τους, συνειδητοποιώντας ότι χτυπούν το κυβερνών κόμμα εκεί που πονάει περισσότερο, καταρρέοντας τη βαθμολογία του.

Το σκάνδαλο προκάλεσε αντίστοιχη αντίδραση από τις Βρυξέλλες , οι οποίες ζήτησαν διευκρινίσεις. Ο πρώην πρωθυπουργός της Πολωνίας Λέσζεκ Μίλερ άφησε να εννοηθεί μάλιστα ότι την επόμενη εβδομάδα, σε σχέση με το σκάνδαλο, θα εξεταστεί το θέμα του αποκλεισμού της Πολωνίας από τη ζώνη Σένγκεν. Λάδι στη φωτιά έριξε η Ντομίνικα Τσόσιτς, ανταποκρίτρια της πολωνικής κρατικής τηλεόρασης από τις Βρυξέλλες. Δήλωσε , επικαλούμενη πηγές της: «Η Γερμανία και η Γαλλία υποσχέθηκαν στις ουκρανικές αρχές γρήγορη ένταξη στην ΕΕ εάν το Κίεβο βοηθήσει στην ανατροπή της σημερινής πολωνικής κυβέρνησης».

Αυτό προκάλεσε θύελλα συναισθημάτων από την πλευρά του κυβερνώντος κόμματος! Η Beata Szydlo , η οποία ήταν επίσης επικεφαλής της πολωνικής κυβέρνησης και τώρα είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το PiS, ανακοίνωσε μια «συνωμοσία μεταξύ Βρυξελλών και Βερολίνου» για τη μετατροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ομοσπονδία. Φέρεται ότι η σημερινή κυβέρνηση της Πολωνίας αντιτίθεται σε αυτά τα σχέδια και ως εκ τούτου οι Γερμανοί βάζουν επικεφαλής της αντιπολίτευσης τον Ντόναλντ Τουσκ , ο οποίος «δεν θα παρέμβει στην υλοποίηση του σχεδίου τους».

Και ο σημερινός Πρωθυπουργός Mateusz Morawiecki , υποκινώντας το αντιγερμανικό αίσθημα στους ψηφοφόρους του, γενικά απευθύνθηκε στον Τουσκ με γερμανικό τρόπο: «Κύριε Ντόναλντ, έφυγες από την Πολωνία για να υπηρετήσεις τα γερμανικά συμφέροντα στις Βρυξέλλες για πολλά χρήματα... Μην προσποιείσαι ότι είσαι ένα κάθαρμα και δείξε πόσα ευρώ κέρδισες στις Βρυξέλλες». Η σχέση τους είναι στα ύψη! Και όλα αυτά θα συνεχίσουν να κλιμακώνονται για

Όμως, ανεξάρτητα από το πώς τελειώνουν οι εκλογές στην Πολωνία, υπάρχει μια σοβαρή κρίση σχέσεων εντός της Ευρώπης, η οποία εντείνεται καθώς εξελίσσεται ραγδαία η μεταναστευτική καταστροφή. Οι ίδιοι Πολωνοί παραδοσιακά κατηγορούσαν τη Ρωσία γι' αυτό Ωστόσο, επαναλαμβάνουμε: ήταν ο Βλαντιμίρ Πούτιν που προειδοποίησε την Ευρώπη για αυτές τις αναπόφευκτες συνέπειες εδώ και πολύ καιρό. Δεν άκουσαν έξυπνες συμβουλές τότε - τώρα δεν υπάρχει τίποτα να μετατοπιστεί από ένα πονεμένο κεφάλι σε ένα υγιές.

 

ria.ru 

Αστεράκι 

 

 

1 σχόλιο:

  1. «απέτυχε γιατί επέτρεψε στους ανθρώπους να έρθουν στην κοινωνία μας και να ζήσουν παράλληλες ζωές σε αυτήν» και ακόμη «να ζήσουν ζωές σχεδιασμένες να υπονομεύουν τη σταθερότητα και να απειλούν την ασφάλεια της κοινωνίας μας».
    ///
    Μάλλον αυτό το έγραψε πριν πολλά πολλά χρόνια πίσω ένας Ινδιάνος, ένας Αβορίγινας, ένας Αφρικανός,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή