«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023

Παρασκευή καί 13

γράφει ο ΕργΔημΕργ


 

Η θλιβερή ειδησεογραφία των ημερών, πέρα από τον σκυλοκαυγά των (εντός ή εκτός εισαγωγικών) Παλαιστινίων της Χαμάς με τους ιουδαίους, μας φιλοδώρησε καί με διάγγελμα του πρώην αρχηγού της Χαμάς, ο οποίος καλεί όλους τους Άραβες σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας μεθαύριο, Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023. Καί ειδικά τους καλεί να συγκεντρωθούν στο τέμενος Άλ Άκσα

…Το οποίο (καλούμενο καί «βδέλυγμα της ερημώσεως» από μερικούς) θέλουν να ανατινάξουν οι ιουδαίοι, γιά να χτίσουν στη θέση του τον «τρίτο ναό» («του Σολομώντος», δηλαδή του Κρόνου).

 

[Πολύ σημαντικώτερο είναι το άλλο τέμενος, ο (χρυσός) Θόλος του Βράχου, το οκτάγωνο που μοιάζει με σαλούφα, αλλά δεν είναι εδώ ο χώρος να σας αναπτύξω τον συμβολισμό. Πιθανολογώ, όμως, ότι επίτηδες οι φήμες (περί μελλοντικής ανατινάξεως) μιλάνε μόνο γιά το Άλ Άκσα, απλώς γιά να μας αποσπάσουν την προσοχή από το «ψητό».

Η σχέση των δύο είναι όπως του Παρθενώνα με τα Προπύλαια – καί φαίνεται καθαρά στην εικόνα. Αν, λοιπόν, μισείς τους Έλληνες, γιατί ν’ ανατινάξεις μονάχα τα Προπύλαια; Αν μισείς τα μούσλιμζ, γιατί ν’ ανατινάξεις μονάχα το Άλ Άκσα; ]

 

Γνωστά- εδώ καί χρόνια- πράγματα σε όσους την ψάχνουν τη δουλειά με τις συνομωσίες, κτλ. Όμως, προσέξτε πόση εκρηκτικότητα κρύβει ένα «αθώο» μηνυματάκι! Πιό ισχυρή κι από τη δυναμίτιδα, που θα χρειαστεί ν’ ανατιναχτεί το Άλ Άκσα.

Δεν το πιάνετε, έ;

Είναι επειδή δεν γνωρίζετε καλά Ιστορία· καί δή, δεν έχετε ασχοληθεί με τις σκοτεινές της πλευρές.

Οκ, θα σας τα πω εγώ.

. . . . . . . . . . .

Λοιπόν, Παρασκευή και 13 Οκτωβρίου 1307 επήλθε το ιστορικό τέλος του τάγματος των Ναϊτών.

Ο καταχρεωμένος (στους τοκογλύφους Ναΐτες) βασιλιάς της Γαλλίας Φίλιππος ο Δ’ ο Ωραίος συνέλαβε τους Ναΐτες σ’ ολη τη Γαλλία, αφού πρώτα είχε στείλει (σφραγισμένες) εμπιστευτικές σχετικές επιστολές σ’ όλους τους φρουράρχους από το καλοκαίρι, με εντολή να τις ανοίξουν τη συγκεκριμένη ημερομηνία. (Δεν ξέρω γιατί, δηλαδή δεν γνωρίζω αν συνέπιπτε με κάποια σημαντική επέτειο· ίσως η επιλογή της 13ης Οκτωβρίου να ήταν τελείως συμπτωματική.)

Βέβαια, μερικοί τις άνοιξαν τις επιστολές μόλις τις παρέλαβαν, κι έτσι οι Ναΐτες πληροφορήθηκαν τί τους περίμενε… καί την κοπάνησαν εγκαίρως με τον τεράστιο θησαυρό τους, ο οποίος δεν βρέθηκε ποτέ από τότε. Πλήν όμως, ο αρχηγός τους («Μέγας Μάγιστρος») Ζάκ ντέ Μολαί δεν σήκωνε να φύγει, διότι θα ήταν σα να ομολογούσε πως είναι ένοχος αδικημάτων, καί θα τους έθετε όλους σε κίνδυνο. Οπότε, έμεινε πίσω. (Προφανώς, πίσω έμειναν μαζί του καί οι πιό ηλικιωμένοι ιππότες του τάγματος, ενώι την κοπάνησαν οι νέοι – γιά να υπάρξει συνέχεια, έστω καί στα κρυφά.) Καί μάλιστα, την Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου ο ντέ Μολαί συνόδευσε ως επίτιμος προσκεκλημένος το φέρετρο μιάς νεκρής συγγενούς του Φιλίππου Δ’.

Ο ντέ Μολαί έμεινε στη φυλακή εφτά χρόνια, υφιστάμενος φρικτά βασανιστήρια γιά να ομολογήσει πού πήγε το χρυσάφι του τάγματος. Στο τέλος, τον έκαψαν ζωντανόν ένα πρωϊνό του Μαρτίου του 1314, επάνω σ’ ένα νησάκι του Σηκουάνα.

. . . . . . . . . . .

Προσέξτε, όμως, τις εξής ιστορικές λεπτομέρειες – καί αναλογίες:

  • Οι Ναΐτες είχαν πολεμήσει τους (μωαμεθανούς) Άραβες στους Αγίους Τόπους, δηλαδή στα εδάφη του σημερινού Ισραήλ!

Άρα, τί μας λέει ο λεβέντης ο πρώην; Καθαρά ότι τα μούσλιμζ θέλουν να πάρουν τη ρεβάνς, καταστρέφοντας τον χριστιανισμό!… Πράγμα που το λένε στα ίσα καί αρκετοί ιμάμηδες στα ιντερνέτια. (Την καταστροφή του χριστιανισμού κελαηδάνε, όχι την ιστορική εκδίκηση. Προφανώς επειδή, ως αγράμματα φανατικά όντα, με την Ιστορία -καί εν γένει με τα Γράμματα- έχουν πάρει διαζύγιο.)

  • Οι πρώτοι εννέα Ναΐτες έκαναν ανασκαφές στους πρόποδες του λόφου, όπου είναι κτισμένο το τέμενος Άλ Άκσα… δηλαδή, έχουμε δεύτερη σύνδεση των Ναϊτών με τους Άραβες καί τα ιερά τους.

Φημολογείται, μάλιστα, ότι τις στοές που έσκαψαν τότε οι Ναΐτες, τις χρησιμοποιούν σήμερα διάφοροι σιωνιστές, γιά να τοποθετήσουν δυναμίτες. Ώστε, την κρίσιμη στιγμή ν’ ανατινάξουν καί το Άλ Άκσα, καί τον Θόλο του Βράχου στην κορυφή του λόφου. (Αν καί γιά τον Θόλο διατηρώ επιφυλάξεις.)

  • Η τρίτη αναλογία αφορά τους αντιμαχόμενους.

Αυτήν ακριβώς τη στιγμή, ναί μέν δεν μάχονται χριστιανοί καί μούσλιμζ, όπως τότε· μάχονται ο ιουδαϊσμός με τον μωαμεθανισμό… αλλά οι (υποτίθεται χριστιανοί) Ναΐτες τότε είχαν κατηγορηθεί ως μή φανατικοί χριστιανοί. Κι όχι μόνον! Τους κατηγόρησαν ως επηρεασμένους από ανατολίτικες θρησκείες καί αιρέσεις, έως καί ευθέως σατανολάτρες.

Πράγμα εν μέρει αληθές, διότι επηρεάστηκαν αρκετά από τους ιουδαίους. Με τους μωαμεθανούς, τώρα, δεν είχαν ιδεολογικό καί θρησκευτικό πάρε-δώσε, αλλά συμφεροντολογικό. Δηλαδή, εμπόριο (μεταξιών, κτλ). Ακριβώς όπως οι ηπαπαραίοι στο Βιετνάμ, που στα διαλείμματα του πολέμου αγόραζαν χονδρικής τοπική πρέζα, γιά να την πουλήσουν μετά πίσω στις ηπαπάρα λιανικής.

[Οι λεβέντες μας οι Ναΐτες, στην πραγματικότητα είχαν γράψει όλες τις θρησκείες εκεί που δεν πιάνει το μελάνι· αλλ’ αυτή είναι άλλη ιστορία.]

Ίσως είχαν κι «εξουσιαστικό» παύλα συνομωτικό πάρε-δώσε με τα μεμέτια: γιά να μή φανείς εσύ, θα φάω εγώ αυτόν τον αρχηγό του ιππικού σου, που δεν χωνεύεις, κι εσύ (γιά να μή φανώ εγώ) θα φας εκείνον τον παπάρα τον βαρώνο της Άκρας, που πολύ μου κάθεται στο στομάχι εμένα. Ναί; ναί.

. . . . . . . . . . .

Τέλος πάντων, αυτές είναι οι (εντυπωσιακές) αναλογίες του μεσαιωνικού παρελθόντος με το σήμερα· το τώρα. Αλλά, το μήνυμα του τέως αρχηγού κρύβει κι άλλα, πέρα από τα σχεδόν φανερά.

  • Πρώτα-πρώτα, το ότι ο λεβέντης, που εξεφώνησε το μήνυμα, είναι δασκαλεμένος.

Δεν είναι μονάχα ότι ο αρχιμασώνος (του βορείου τομέα των ηπαπάρα) Άλμπερτ Πάϊκ (κατηγορηθείς ευθέως καί ως σατανολάτρης) έγραψε μιά επιστολή προς τον υψηλόβαθμο Ιταλό τέκτονα Ματσίνι, όπου «προβλέπει» την έκρηξη τριών παγκοσμίων πολέμων (άρα: «δεν είναι συνομωσία, επειδή νά, τώρα, πράγματι τα βλέπουμε τα γεγονότα αυτά να εξελίσσονται» – υπ’ όψιν, η επιστολή αυτή έχει καταγγελθεί ως πλαστή), είναι καί το ότι κανείς δεν μιλάει συμβολικώς με «κώδικες», που δεν είναι δικοί του.

Μ’ άλλα λόγια, αν πχ εμείς οι Έλληνες θέλουμε να πούμε εμμέσως σε κάποιον (που μας ενοχλεί) ότι θα του κάνουμε κακό, λέμε: «- Λαγός την φτέρη έτρωγε (ή: έσειε), κακό του κεφαλιού του!» Γιά έναν πχ Άραβα, όμως, αυτή η φράση είναι τελείως ακατανόητη (αν δεν την γνωρίζει), ακόμη κι αν ξέρει τη γλώσσα μας. Γιατί; Διότι, απλούστατα, στην έρημο δεν υπάρχουν ούτε φτέρες, ούτε λαγοί. Άρα, αν θέλει ν’ απειλήσει εμμέσως κάποιον, προφανέστατα θα χρησιμοποιήσει κάποια Αραβική παροιμία. Αραβική· ούτε Κινέζικη, ούτε Εσκιμώϊκη, ούτε Αυστραλιανή.

Τί θέλω να πω;

Ότι ο τέως αρχηγός της Χαμάς δεν τραβούσε κανένα ζόρι να επικαλεστεί συμβολικώς τη σημασία της Παρασκευής, 13ης Οκτωβρίου, διότι η σύλληψη του Ζάκ ντέ Μολαί καί των Ναϊτών δεν λέει απολύτως τίποτε σε κανέναν μωαμεθανό.

Αντιθέτως, αν ήθελε να απειλήσει (κάπως συμβολικώς), θα έκανε ξέρω ‘γώ μιά μάλλον αόριστη αναφορά στην τύχη του Αλή, γαμπρού του Μωάμεθ. (Που τον κατέσφαξαν.)

Άρα, γιά να χρησιμοποιεί δυτικό συμβολισμό στο μήνυμά του, είναι καθαρά δασκαλεμένος.

  • Από ποιόν, ή ποιούς;

Εδώ ακριβώς υπεισέρχονται οι φήμες (φήμες; ) ότι η Χαμάς είναι δημιούργημα του οξαποδουήλ. Οπότε, δεν θα με εξέπληττε καθόλου το αν το «φροντιστήριο» προέρχεται από υψηλόβαθμους τεκτονικούς, ή ακόμη καί ιουδαϊκούς κύκλους της Δύσης. Άλλως τε, η φάτσα του νύν αρχηγού της Χαμάς δείχνει ότι ο λεβέντης αυτός μπορεί να είναι καί κρύπτο. (Δες κι εδώ.) Ο …γενναίος, του οποίου το «στρατηγείο» βρίσκεται σε πεντάστερο ξενοδοχείο του Ντουμπάϊ! Αμέ!

Βέβαια, αυτά τα παρτάλια διοικούν σήμερα τους Παλαιστίνιους, επειδή ο μακαρίτης ο Αραφάτ άφησε πίσω του κάτι χοντρές οικονομικές ατασθαλίες. (Δεν τις προκάλεσε ο ίδιος, αλλά στα τελευταία του του είχε ξεφύγει ο έλεγχος των γύρω του ατόμων.) Ακόμη καί η χήρα του είχε κατηγορηθεί γιά υπεξαίρεση χοντρών ποσών από το ταμείο «του αγώνα», καί μετέπειτα αγορές περιουσιακών στοιχείων στα Παρίσια γιά πάρτη της· κι έτσι, μετά το σχετικό πολιτικό μαλλιοτράβηγμα που ακολούθησε τα της κηδείας, οι Παλαιστίνιοι ψήφισαν γιά κυβέρνησή τους τους συντηρητικούς «νοικοκυραίους» (καί κάργα αυταρχικούς) της Χαμάς. Τους οποίους λούζονται μέχρι σήμερα, διότι οι ερίφηδες κατσικώθηκαν στην καμπούρα των Παλαιστινίων, καί δεν το κουνάνε με τίποτε.

Τους …νοικοκύρεψαν γιά τα καλά, τους Παλαιστινίους, οι «νοικοκυραίοι»! 🙂

  • Τρίτον, μιά απλή αντιστροφή των συμβολισμών δείχνει ότι…

…Όπως οι Ναΐτες ήρθαν στους Αγίους Τόπους καί σκότωναν μωαμεθανούς (κι όχι μόνον Άραβες, διότι ο περίφημος πολέμαρχος Σαλαδδίν ήταν Κούρδος), έτσι καί οι μωαμεθανοί θα πάνε τώρα στα μέρη των πάλαι ποτέ Ναϊτών, καί θα σκοτώσουν χριστιανούς.

  • Ποιά μέρη;

Αυτό μας το αποκαλύπτει η εθνική καταγωγή των χρονικώς τελευταίων Ναϊτών, που στην πλειονότητά τους ήταν Γάλλοι.

[Οι έξι από τους εννέα Ναΐτες του αρχικού πυρήνα του τάγματος ήσαν Νορμανδοί. Βέβαια, αργότερα οι Νορμανδοί ενσωματώθηκαν στον λαό, που σήμερα αποκαλούμε «Γάλλους», αλλά η καταγωγή τους είναι Σκανδιναυϊκή.]

Λέγεται ότι οι σημερινοί τέκτονες είναι (μέχρι κάποιο σημείο) ιδεολογικοί «κληρονόμοι» των Ναϊτών· εάν ισχύει αυτό (καί στον βαθμό που ισχύει), τότε πιστεύω ότι θα το ενστερνίζεται περισσότερο ο Γαλλικός τεκτονισμός, κι όχι ο Αγγλικός. Είναι κι οι εθνικές έχθρες στη μέση, βλέπετε! Εν πάσει περιπτώσει, ο συμβολισμός του μηνύματος δείχνει καθαρά Γαλλία…

Όπου, όχι μόνον έδρευαν οι ιππότες της τελευταίας περιόδου του τάγματος, αλλά καί θανατώθηκε ο τελευταίος αρχηγός τους!

Πιό ξεκάθαρο δεν θα μπορούσε να γίνει το μήνυμα: τέλος, θάνατος αυτών που μάχονται το ισλάμ, καί δή μέσα στον τόπο τους!

. . . . . . . . . . .

Θα ριψοκινδυνεύσω καί μιά πρόβλεψη: ότι, αν στις 13/10/2023 ξεσπάσουν χοντρές ταραχές από μουσλίμια στη Γαλλία, τότε αυτά θα καταστρέψουν όχι γενικώς καί αορίστως εκκλησίες, αλλά ειδικά τη Σακρέ Κέρ, καί όχι πχ την Παναγία των Παρισίων. (Δεν θα εξηγήσω γιατί όχι τη Νότρ Ντάμ… που χτίστηκε σύμφωνα με τις οδηγίες που βρέθηκαν στα χειρόγραφα από τα θεμέλια του λόφου του Άλ Άκσα!!! Πάμε πολύ μακριά.)

Γιατί;

Διότι (πάλι συμβολικώς) θα είναι χτύπημα στην καρδιά (coeur) της χριστιανωσύνης!

Βλέπετε, η Γαλλία είναι η ισχυρώτερη καθολική χώρα, που σημαίνει ότι ένα χοντρό χτύπημα μέσα στην καρδιά της χώρας, στο Παρίσι, καί δή εκεί, στην «Αγία Καρδιά» (του Χριστού) είναι συμβολικώς το τελειωτικό, θανατηφόρο χτύπημα στον όλο χριστιανισμό. Καί ποιόν χριστιανισμό; τον των ιπποτών, πάλαι ποτέ σφαγέων των μούσλιμζ στους Αγίους Τόπους!

(Κοιτάξτε ακόμη έναν συμβολισμό «αντιστροφής»: Χριστός γεννήθηκε Αγίους Τόπους, Χριστός πέθανε Αγίους Τόπους / πεθαίνει στο Παρίσι. Τόπος μούσλιμζ, τόπος χριστιανών.)

[Οι προτεστάντες δεν μετράνε γιά τα μεμέτια, διότι είναι σκορποχώρι από μόνοι τους· άσε που οι κατ’ εξοχήν προτεσταντικές χώρες αγγλίτσα / γερμανίτσα / ηπαπάρα είναι κολλητές με τα μούσλιμζ καί τα χαϊδολογάνε. Την δέ Ορθοδοξία δεν τη χτυπάνε τα μούσλιμζ (παρά μόνο μαγαρίζουν κάτι μικρά ξωκκλήσια δικά μας), διότι παραμονεύει η Αρκούδα από πάνω, κι αλοίμονό τους αν αγριέψει.]

. . . . . . . . . . .

Σ’ αυτό ακριβώς το σημείο, οφείλουμε να πούμε το εξής: ότι η τωρινή επίθεση των μαχητών της Χαμάς εναντίον του Οξαποδουήλ ήταν στημένη καί μιλημένη πέρα γιά πέρα· διότι, πόσο μακριά μπορούσαν να πάνε; καί με ποιόν τελικό στρατιωτικό καί πολιτικό στόχο; καί με ποιό στρατηγικό σχέδιο;

Πουθενά δεν μπορούσαν να πάνε, ούτε είχαν κάποιο αξιόλογο σχέδιο. Μπορούσαν μονάχα να σκοτώσουν μερικές χιλιάδες ενόπλων, αλλά καί αμάχων οξαποδαίων (όπως καί συνέβη), καί να επιτύχουν (ίσως) έναν ψυχολογικό αντίκτυπο αναπτερώσεως ηθικού. Τίποτε άλλο. Τίποτε το ουσιαστικό.

Αλλά, με τα καμώματά τους, απλούστατα έδωσαν χοντρή αφορμή στο οξαποδουήλ να «έχει δίκιο», να ξεπατώσει όσους Παλαιστίνιους μπορεί (χωρίς να φέρει αντίρρηση κανένας «πολτισμένος» Δυτικός), καί να επιτύχει τους μεσοπρόθεσμους στόχους του: γκρέμισμα των δύο τζαμιών του «λόφου του ναού», συν το να εξαπολύσει συντριπτική επίθεση στο Ιράν – με τη βοήθεια (βεβαίως-βεβαίως) των ηπαπάρα.

Ήταν απλώς μιά χοντροκομμένη προβοκάτσια, δηλαδή. Με ανθρώπινα θύματα, παρ’ όλ’ αυτά.

. . . . . . . . . . .

Παρά το ότι οι προβλέψεις μου είναι δυσοίωνες, ελπίζω κι εύχομαι οι μουσλιμοδιαδηλώσεις της 13ης 10ου 2023 να μην έχουν καμιά άσχημη επίπτωση σε κανέναν· παρά μόνο να κλείσουν οι λαιμοί απ’ τα μουσλίμια, απ’ τις φωνασκίες τους.

Όμως, αυτό δεν σημαίνει πως εμείς εδώ στην Ελλάδα πρέπει να το πάρουμε το θέμα αψήφιστα. Αντιθέτως, πρέπει να προσέχουμε στο έπακρον, διότι είναι κομματάκι δύσκολη η πολιτισμένη συνεννόηση με λάθρο (καί δή, μαχαιροβγάλτες). Συνεπώς, εκείνη τη μέρα ν’ αποφύγετε μέρη, όπως η πλατεία Συντάγματος. Κι αν διαπιστώσετε ταραχές εκεί κοντά σας, μή βγαίνετε από το σπίτι σας. Προμηθευτήτε τα απαραίτητα ψώνια από πρίν, καί καθήστε μέσα.

Αυτά· καί οψόμεθα το Σάββατο το πρωΐ, αν έκανα σωστή αποτίμηση της κατάστασης.

ΤΕΛΟΣ

. . . . . . . . . . .

Υγ: Το γκουβέρνο (κι ο κουκλοχαιρετάκιας πρώτος καί καλύτερος) δεν είναι απλά «αντινατιβιστικό» (δηλαδή ανθελληνικό), αλλ’ αποδεικνύει διαρκώς πως έχει σκατά στο κεφάλι. Το τελευταίο του κατόρθωμα είναι πως γέμισε τον τόπο βενζίνη (λαθρομούσλιμζ), καί τώρα πετάει καί το σπίρτο απάνω της.

Ά, ρέ, μαλάκα ψηφοφόρε!… Ά, ρέ, μαλάκα ψηφοφόρε!…


ergdhmerg.wordpress.com



19 σχόλια:

  1. Δεν ελεγα τιποτα αλλο; Ξεκινησαν οι "αδειουχοι":
    https://dimpenews.com/2023/10/12/%cf%87%ce%b9%ce%bb%ce%b9%ce%ac%ce%b4%ce%b5%cf%82-%ce%b1%ce%b9%ce%b3%cf%8d%cf%80%cf%84%ce%b9%ce%bf%ce%b9-%ce%bc%ce%b5-%ce%ba%ce%ac%ce%b8%ce%b5-%ce%b5%ce%af%ce%b4%ce%bf%cf%85%cf%82-%cf%8c%cf%87%ce%b7/

    ΛΟΚΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πέτρος Παπακωνσταντίνου αρθρογράφος και αναλυτής διεθνών γεγονότων στην "Καθημερινή": Το τέλος του αφηγήματος της "ειρηνικής" κατοχής των Παλαιστινίων

    https://youtu.be/-XGv-KlqaRQ

    Με μια διεξοδική ανάλυση για τα όσα συμβαίνουν εντός του μεγάλου σφαγείου σε Ισραήλ και Λωρίδα της Γάζας, ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου αρθρογράφος και αναλυτής διεθνών γεγονότων στην "Καθημερινή", με εμπειρία στο πεδίο των προηγούμενων πολεμικών επιχειρήσεων στο παρελθόν στη Γάζα, εξηγεί γιατί η αιφνιδιαστική μεγάλης κλίμακας επίθεση της Χαμάς σε εδάφη του Ισραήλ, τινάζει στον αέρα την προσδοκία του αφηγήματος για την πλειονότητα των ηγεσιών της Δύσης, περί "ειρηνικής" κατοχής των Παλαιστινίων από το κράτος του Ισραήλ.

    Εξηγεί γιατί η Χαμάς προχώρησε και σε τρομοκρατικές σφαγές σε βάρος αμάχων Ισραηλινών, περιγράφει την απελπιστική κατάσταση έως εξόντωσης 2 εκατομμυρίων Παλαιστινίων, που ζουν σε 360 τετραγωνικά χιλιόμετρα, όσο μια Τήνος , ενώ εκτιμά ότι ο σχεδιασμός του Ισραήλ, είναι να εξωθήσει αυτόν τον πληθυσμό σε πλήρη αποχώρηση από την Γάζα, προς μετεγκατάσταση στην περιοχή του Σινά, κάτι που θέλει να αποφύγει πάση θυσία η Αίγυπτος. Ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρεται στα σύμπλοκα της ευρύτερης περιοχής με "κλειδί" τις περιοχές και τις οργανώσεις σε Συρία και Λίβανο, αλλά και τον ρόλο μεγάλων παικτών ισχύος , όπως οι ΗΠΑ, η Ρωσία , το Ιράν και η Τουρκία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειναι ο Μαλανξ του καναπε , της τεμπελιας και της συνεπακολουθης ξεπλυσης σε οτι απομεινε του εν κεφαλου του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. [ σχόλιο που έστειλα και στο ΕργΔημΕργ]

      Μόνο να μην τολμήσει ο σκ@τομ@λάκας να πει τίποτα περί στρατιωτικής βοήθειας στο γισραήλ. Εκεί.. τον ήπιαμε από τις καταστροφές που θα κάνουν τα λαθρομουσλίμς. Αυτό συνέβη στην Αγγλία πριν δύο ημέρες.
      Παλιά.. λέγαμε πως θα το θέλαμε ένα ντου των λαθροεισβολέων, για να τελειώνουμε. Λέγαμε π.χ. «τούς περιμένουμε χεχε..» όντας σίγουροι εμείς (εννοώ εγώ, εσύ Εργοδότα μου και διάφοροι φίλοι μας) ότι οι Έλληνες θα απελευθερώσουν τότε τα λιοντάρια που έχουν μέσα τους και θα στείλουν τα μιαρά γένη εκεί απ’ όπου ήρθαν.. Σήμερα όμως ψάχνω με το φανάρι να βρώ αυτούς τους Έλληνες που νομίσαμε. Βλέπω παντού φιμωτρο-φορεμένους εμβολιασμένους που ψηφίζουν κούλες, κασσελάκια και μπακο-μπετόβλακες, με πλήρη άγνοια της ηλιθιότητάς τους και του ραγιαδισμού τους.
      Πέσαμε έξω τότε, φίλε μου Εργοδότα.

      Διαγραφή
  4. Έχει δίκιο ο Εργδημεργ
    ///
    Με την Γαλλία μας δένει* κάτι,
    Με την σημαία (σήμα) στην Βουλή μας δένει* κάτι,
    Είμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι και μας δένει* κάτι,,
    Έπειτα είναι και ο φόβος που δέθηκε* με τον δήθεν ύπνο που τούς έπιασαν οι απέναντι τούς απέναντι (Ισ ρα ηλ Πα λε στι νη)
    ///
    ΠΑ(ρα)σκευή +Δ Τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όι απέναντι τούς απέναντι=2044
      ΜΑΡΑ ΑθΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ=2044
      ΑΝΤΙΠΑΡΑΤΑΣΣΩ=2044
      ΑΣΤΗΡ ΝΕΤΡΟΝΙΩΝ=2044
      ΑΥΤΟΓΕΝΝΩΜΕΝΟΣ=2044
      Η ΜΝΗΜΗ ΑΝθΡΩΠΩΝ=2044
      ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ ΠΟΛΩΝ=2044
      Ο ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟΣ θΕΟΣ=2044
      Ο ΑΣΩΤΟΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΕΙ=2044
      ΤΑ ΜΑΤΙΑ Τ ΟΥΡΑΝΟΥ=2044
      ΤΩ ΘΕΩ ΔΕΟΜΑΙ=2044

      Διαγραφή
  5. Ψίθυρος,,,
    https://katohika.gr/stranger-voice/pantou-yposyneidita-minymata/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΥΠΣ! τί μαλακίες είναι αυτές των Κατοχικών; Πρέπει να πληρώσεις για να διαβάσεις το υπόλοιπο άρθρο;

      Διαγραφή
    2. Άσε,,,,,,
      Το δύο πρόσωπα τά είδες;;;

      Διαγραφή
    3. Όσα πρόσωπα θες μπορώ να δω και στο μωσαϊκό της κουζίνας μου, αν αφήσω τη φαντασία μου να συνθέσει.

      Διαγραφή
    4. Το (Άσε) έγκειται στο ότι τίποτα δεν είναι δικό μας, όλα έρχονται από το Άγιο Πνεύμα για συγκεκριμένους λόγους,
      Δωρεάν λάβετε Δωρεάν δωτε
      ///
      Στην φωτιά αυτή δεν χρειάζεται φαντασία, αν εντοπίσεις το χαμόγελο* θά δεις και το άλλο πρόσωπο που τού ψιθυρίζει στο αυτί,,,
      Έχει, πράγματι σχέση με την 9/11 εξαιτίας των προσώπων,,,
      Και το 911 είναι ένα σήμα του Πεδίου, και σέ σχέση με τον Τόπο της εικόνας είναι ένα μεγάλο Σήμα ή αλλιώς Σώμα,,,

      Διαγραφή
  6. https://www.youtube.com/live/CnpLFapCkr4?si=2WI4MHBirI0seRFv

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενδιαφέρουσα και αισιόδοξη οπτική έχει ο τύπος -τού δίνει δύναμη η πίστη του- αλλά δυσκολεύομαι να κατανοήσω κάποιους συσχετισμούς, όπως ότι η Ορθοδοξία είναι ο μίτος της Αριάδνης στο "μύθο" του Μινώταυρου.

      Διαγραφή
    2. Και πού βρήκε την πληροφορία ότι οι 5 μωρές παρθένες πήγαν στην Κρήτη; Εμείς που ερευνούμε επί δεκαετίες συνέχεια πολλά, γιατί δεν το συναντήσαμε πουθενά ως τώρα;

      Διαγραφή
    3. Αριάδνη
      Αριάγνη
      Θησέας
      Θέασης
      Ό Μίτος σέ γυρίζει στην Αρχή
      Όταν όμως χαθείς,
      Μέσα στην σπείρα/λαβύρινθο,
      Έτσι κάνω και γω όταν δεν θέλω να χαθώ*, Ό Μίτος μου είναι Ό Χριστός
      Μ Ι(Σ)ΤΟΣ
      ///
      Συγχρονικότητα
      5
      Μωρες Παρθένες
      Λάδι/Ελαιος
      Γάμος
      Νυμφίος
      "Δεν σάς γνωρίζω, είπε ό Νυμφίος στης Παρθένες"
      ///
      Η Πληροφορία δίνεται στάλα στάλα από Το Αγίο Πνεύμα
      Και στάλα στάλα πληρώνεται ή Θάλασσα,,,
      ///
      Γυρνάμε πάλι πίσω στο άρθρο του Εργδημεργ για τούς καθεδρικούς Ναούς και τόν Ρόδακα (σπείρα)
      Άρα και στα σχόλια που γράφτηκαν εκεί,
      ///
      Και ό Θησέας γύρισε νικητής με μαύρα πανιά, και πήρε όνομα ή θάλασσα
      Αιγαίο
      Αιγα ιό
      Αγια ιό

      Διαγραφή
    4. Όλες οι Δεκαετίες συναντιούνται σε μια στιγμή!,,,

      Διαγραφή
  7. Κύριε Των Δυνάμεων
    ///
    "Του Κυρίου η γη και το πλήρωμα αυτής, η οικουμένη και πάντες οι κατοικούντες εν αυτή. Αυτός επί θαλασσών εθεμελίωσεν αυτήν και επί ποταμών ητοίμασεν αυτήν. Τίς αναβήσεται εις το όρος του Κυρίου, ή τίς στήσεται εν τόπω αγίω αυτού; Αθώος χερσί και καθαρός τη καρδία, ός ούκ έλαβεν επί ματαίω την ψυχήν αυτού και ούκ ώμοσεν επί δόλω τω πλησίον αυτού. Ούτος λήψεται ευλογίαν παρά Κυρίου και ελεημοσύνην παρά Θεού σωτήρος αυτού. Αύτη η γενεά ζητούντων τον Κύριον, ζητούντων το πρόσωπον του Θεού Ιακώβ. 'Αρατε πύλας οι άρχοντες υμών· και επάρθητε πύλαι αιώνιοι και εισελεύσεται ο βασιλεύς της δόξης. Τίς έστιν ούτος ο βασιλεύς της δόξης; Κύριος κραταιός και δυνατός, Κύριος δυνατός εν πολέμω. 'Αρατε πύλας οι άρχοντες υμών· και επάρθητε πύλαι αιώνιοι και εισελεύσεται ο βασιλεύς της δόξης. Τίς έστιν ούτος ο βασιλεύς της δόξης; Κύριος των δυνάμεων αυτός έστιν ο βασιλεύς της δόξης."
    ///
    Μ
    ΑΡΑ
    Τ
    Θ
    Τ
    Θ
    /
    31
    4
    06:12

    ΑπάντησηΔιαγραφή