«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

Επείγει να ξηλώσουμε την Κούλα ΤΩΡΑ! Ή θα βάλει ο Πούτιν τον Έρντι να μάς κάνει καμιά λαχτάρα και θα τρέχουμε...

 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

25 σχόλια:

  1. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ10 Απριλίου, 2024 01:09

    32 καθαρόαιμα αναχαιτιστικά, το υστέρημά μας, η προστασία των Ελλήνων στο Αιγαίο, ξεπουλιέται σε ένα χαμένο πόλεμο;
    Μετά, τι; τα mirage 2000-5;
    Τους δώσαμε πάνω από 20.000 AK-47 του κουτιού, που αν υπήρχαν σοβαρά μυαλά στα υπουργεία, θα τα δίναν σε Έλληνες, δώσαμε stinger, βλήματα πυροβολικού και ρουκέτες, εκατομμύρια σφαίρες και τα φανταράκια μας δεν κάνουν τις απαιτούμενες βολές.
    Δείχνουμε τα "πισινά" μας στην τουρκιά και σε περίπτωση επεισοδίου, ποιος θα μας προστατέψει από τους αραπάδες; Οι καραδερφάρες της Δύσης, ή θα πολεμήσουμε μόνο με το θάρρος μας και μια σακούλα λουκουμόσκονη.
    Οι Αμερικανοί κατάργησαν τα m16 και m4 και πάνε σε νέο όπλο και νέο διαμέτρημα και τα δικά μας παιδιά έχουν ακόμα τα παλιά g3.
    Αλλά καλά μας κάνουνε ρε Κώστα, τέτοια μαρμελαδόπαιδα που καταντήσαμε.
    Πως το έλεγε και στην ταινία "Παπαφλέσσας";
    Όσοι μείνουν ζωντανοί να ακούν των γυναικών τα μοιρολόγια.
    Έτσι ρε φίλε, το 41 τακατό, μας παίζει μπακότερμα στο σβέρκο.
    Ανήκωμεν είς την Δύσην, των ΛΟΑΤΚΙ+.
    Σε βλέπω Κώστα, δρομέα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με ψηλοτάκουνο..;; 😂
      Θα τρέχουμε και δεν θα φτάνουμε...

      Διαγραφή
  2. Προσωπικα στο 2ο σεναριο σου δινω περισσοτερες πιθανοτητες....

    ΛΟΚΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα σας φίλοι κι αδέρφια μου, αν δέν τό γνωρίζετε -που αποκλείεται- Ο πάλαι ποτέ Ένδοξος Ελληνικός Στρατός έχει καταντήσει γυφτομπούλουκο τς κακιάς ώρας σέ gaypríde τού κώλου.

    Τά, μετρημένα στά δάχτυλα, Αρσενικά Ελληνόπουλα που πάνε νά υπηρετήσουν τή θητεία των, σέ τήν, πάλαι ποτέ, Ένδοξη Ελλάδα τό αντιλαμβάνονται, τό πολύ εντός διμήνου....
    Δυστυχώς, δυστυχέστετα, διεπιστωμένον έκ τών έσω.....

    Μέ τ' ανθρώπινα "μέτρα & σταθμά" λοιπόν, ανά πάσα στιγμή, ξαναγινόμαστε εντός ολίγων ημερών -άντε βδομάδων- "οσμάν βιλαγέτ"....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καί ασφαλώς, προτείνω σ'όλα όσα στρατευμένα-εύσιμα, όμως συνειδητοποιημένα Ελληνόπαιδά μας, άν διαπράξουν τά Πουσταριά οι Δημοκράχτες, τήν κακουργηματική Μαλακία νά, νά τά διατάξουν γιά αποστολή στό σούκα μπλυάτ χαχολιστάν, νά τά βροντήξουν όλα κάτω καί νά φύγουν κι άν κάποιος τούς κουνηθεί, one shot στό γαμημένο του καψοκέφαλο, ορεινή διαβίωση στά Ευλογημένα μας Όρη καί βήμα τό βήμα, αναλόγως πράττουμε.
      Ακόμη κι άν μάς τήν πέσουνε τά μαχμούτια, θά 'λεγα...

      Διαγραφή
    2. "σούκα μπλυάτ χαχολιστάν" τί είναι; Η Ουκρανία;

      Διαγραφή
  4. Διός Κούρος10 Απριλίου, 2024 11:01

    Ότι είναι να γίνει, θα γίνει ΠΡΙΝ τις εκλογές του Νοεμβρίου στο Αμέρικα, με ορατό το ενδεχόμενο αυτές να ΜΗ γίνουν. Αυτό δεν είναι απαραίτητα αρνητικό, διότι αν δεν γίνουν το Νοέμβριο, η άποψή μου είναι οτι θα έχουμε ξεμπερδέψει απο δαύτους ΝΩΡΙΤΕΡΑ.

    Όπως έχω δηλώσει ξανά και ξανά, ΔΕΝ είμαι αναλυτής, ούτε γνωρίζω απο γεωπολιτικά. Αυτό που είναι πάντως φανερό, είναι οτι οι αποφάσεις παίρνονται σε "αίθουσες με ποδιές" και όλοι μα ΟΛΟΙ, είναι ΣΥΝΝΕΝΟΗΜΕΝΟΙ. Εκεί μέσα ΔΕΝ υπάρχουν "κράτη", παρά μόνο ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. Οι αποφάσεις "τους" παίρνονται ερήμην μας και εμείς ΠΑΝΤΑ πέφτουμε στην παγίδα του "διαίρει και βασίλευε", ενώ ΔΕΝ έχουμε να χωρίσουμε ΤΙΠΟΤΑ απο τους ΑΠΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ που κοπιάζουν σαν εμάς για την Ειρήνη και την Ευτυχία, που οι "ποδιές" μας έχουν κλέψει.

    Αλλά ο πανικός "τους" είναι εμφανής πια. Όποιος έχει λίγο νιονιό το αντιλαμβάνεται. Τώρα, το "ποιοί" τους έχουν προκαλέσει αυτό τον πανικό, εγώ ο ψεκ το φαντάζομαι. Έχει να κάνει με την ετοιμολογία της λέξης "πανικός" και φυσικά ΔΕΝ είναι "ορατοί" (ακόμα!!).

    Όσο αφορά του Πούτιν και τις δηλώσεις του, μην ξεχνάτε οτι αυτή τη στιγμή παιζεται σκάκι και η παρτίδα ΔΕΝ έχει τελειώσει. Αυτός που είναι πολλές κινήσεις "μπροστά" θα πάρει και το παιγνίδι. Ο ίδιος "φαίνεται" σαν να είναι "μόνος εναντίων όλων" και η ιστορία έχει δείξει οτι οι σημερινές συμμαχίες δεν είναι τίποτε άλλο απο εύθραυστες "λυκοφιλίες", οι οποίες σήμερα είναι και αύριο δεν είναι. Το σημαντικό είναι τι γίνεται στο ΤΕΛΟΣ.

    Το έχω ξαναπεί : Ο Πούτιν ΕΠΑΝΕΛΛΗΝΙΖΕΙ τη Γαία.

    ΥΒΡΙΣ, ΑΤΙΣ, ΝΕΜΕΣΙΣ, ΤΙΣΙΣ

    Έρρωσθε

    Διός Κούρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δε γ@μιεται και ο κοντός λέω εγώ. Δεν ξέρει ότι η Ελλάδα είναι υπό κατοχή και μας κάνουν πόλεμο πάνω από 20 χρόνια τώρα σε όλα τα επίπεδα? Εδώ το κράτος σκοτώνει τους ίδιους τους Έλληνες.Άμα έχουν αρχιδια ας στοχοποιήσουν με ονόματα αυτούς που πρέπει και που βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας. Όλη στην ελλαδιτσα βγάζουν το άχτι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ10 Απριλίου, 2024 12:22

    [Γράφει ο στρατηγός Ιωάννης Μακρυγιάννης στα Aπομνημονεύματά του]:

    Εκεί-οπού ᾿φκειανα τις θέσες εις τους Μύλους ήρθε ο Ντερνύς [Φιλέλληνας Γάλλος ναύαρχος Δεριγνύ] να με ιδή.
    Μου λέγει:
    – Τι κάνεις αυτού; Αυτές οι θέσες [στρατιωτικές οχυρωματικές θέσεις] είναι αδύνατες τι πόλεμον θα κάμετε με τον Μπραΐμη [Ιμπραήμ] αυτού;
    – Του λέγω, είναι αδύνατες οι θέσες κ᾿ εμείς, όμως είναι δυνατός ο Θεός οπού μας προστατεύει και θα δείξωμεν την τύχη μας σ’ αυτές τις θέσες τις αδύνατες. Κι᾿ αν είμαστε ολίγοι εις το πλήθος του Μπραΐμη, παρηγοριόμαστε μ᾿ έναν τρόπον, ότι η τύχη μας έχει τους Έλληνες πάντοτε ολίγους.

    Ότι αρχή και τέλος, παλαιόθεν και ως τώρα, όλα τα θερία πολεμούν να μας φάνε και δεν μπορούνε τρώνε από ᾿μάς και μένει και μαγιά. Και οι ολίγοι αποφασίζουν να πεθάνουν κι᾿ όταν κάνουν αυτείνη την απόφασιν, λίγες φορές χάνουν και πολλές κερδαίνουν. Η θέση οπού είμαστε σήμερα εδώ είναι τοιούτη και θα ιδούμεν την τύχη μας οι αδύνατοι με τους δυνατούς.
    – Τρε-μπιέν [πολύ καλά], λέγει κι᾿ αναχώρησε ο ναύαρχος.

    Βρείτε τις διαφορές με το σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ...νά πώ, επίσης, ότι μέ κάνει αρκούντως αρνητικήν εντύπωσιντό γεγονός τής "αποτυχίας" νά κατονομάσουν -όσοι, τέλος πάντων, απ' τούς εξουσιαστές είναι υπέρ τής Πλάσεως- τήν βαθιά καί πολυπλόκαμη Ρίζα τού Κακού καί τής κακοδαιμονίας τής Ανθρωπότητος καί δραστικότατον καί πανάρχαιον Εχθρόντης... τόν εξής ένανε: τόν ταλμουδοβρομιάρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ10 Απριλίου, 2024 13:09

    Ρε Κώστα επειδή θα μας βγούν τα μυαλά απο τα ρουθούνια, η σιωνοαμερική δίνει πακτωλούς χρημάτων και όπλων στο ναζιστικό Ισραήλ για να σφαγιάζει αμάχους παλαιστίνιους, ενώ για την ναζιστοουκρανία, λέει σε εμάς να παραδώσουμε εθνική κυριαρχία, αφοπλίζοντας την χώρα, επειδή αυτοί δεν έχουν άλλα όπλα.
    Δηλ. το ταλμούδ έν'εξελίξει, εναντίον των γκοίμ (χριστιανών).
    Όσο για τον δικηγόρο μασσώνο των Ρότσιλντ, Δένδια, το μοντέλο θητείας που ευαγγελίζεται, μπάζει απο παντού...............

    https://doureios.com/poio-finlandiko-montelo/

    Για μένα, ώς Έλληνας και Χριστιανός, υπάρχει αυτό το παράδειγμα.........

    https://doureios.com/stratiotis-i-polemistis/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει, ειδικά το δεύτερο άρθρο τα σπάει! Σκληρή αντικειμενικότητα. Να είσαι καλά φίλε ΕΥ!!!

      Διαγραφή
  9. Οι ψηφοφόροι του τρομοκρατικού τόξου – και δεν είναι μόνο το σαρανταένα τακατό, αλλά και όλο το απλυταριό και η κάτοχος του ηθικού «πλεονεκτήματος» αριστερά- είναι τόσο αμοιβαδόμυαλοι, που νομίζουν πως αν αποφύγουμε το πόλεμο με την τουρκιά και γυρίσουμε τα οπίσθιά μας παραδίδοντας γη και ύδωρ –στην απόλυτη κυριολεξία- θα γλυτώσουν τις ταλαιπωρίες και θα συνεχίσουν τη μίζερη βολεμένη ζωούλα τους….Κούνια που τους κούναγε και τους αποχαύνωνε. Και καλά οι αμόρφωτοι νέοι, που οι περισσότεροι απόφοιτοι λυκείου δεν ξέρουν να συντάξουν πρόταση και πολλόι ανιστόρητοι μπήκαν στα πανεπιστήμια με βαθμούς κάτω από τη βάση. Αλλά οι μεγαλύτεροι που έχουν ακούσει πάμπολλες φορές τις διηγήσεις γονιών κα παππούδων για τις θηριωδίες κτηνωδών στρατών κατοχής γερμανών και τούρκων, βρίσκονται σε κατάσταση προχωρημένης άνοιας. Δεν κάνουν ούτε καν τον κόπο να δουν τα ντοκιμαντέρ με τις σφαγές των Κυπρίων από τους τούρκους το 1974….για να μην πάμε πιο πίσω στο 1922, να μην αναφερθούμε και για τις πρόσφατες σφαγές των Αρμενίων από τους τουρκοαζέρους…..Τι να πω…δεν καταλαβαίνουν οι ηλίθιοι – ειδικά οι ακρίτες αριστεράτζες όπως οι κάτοικοι της Λέσβου κ.α. - ότι σε περίπτωση κατάληψης τη φρίκη που τους περιμένει…Άσε στα αστικά κέντρα της κεντρικής Ελλάδας , όπου βρίσκονται αεροδρόμια και στρατόπεδα τι θα πάθουν με τη νέα μορφή πολέμου, που οι τουρκαλάδες είναι πολύ μπροστά από το ελαδιστάν….Ο Θεός να μας λυπηθεί, αν δεν προφτάσουn τα Γεγονότα……

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πάντως για να λέμε και του στραβού το δίκιο, τ’ έλεγαν από την αρχή ξεκάθαρα και τραγουδιστά.
    https://www.youtube.com/watch?v=6ENvOA1URH8

    Πῦρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απίστευτο είναι να σε χλευάζουν τα μιάσματα μπρος στα μούτρα σου και εσύ να χειροκροτείς την κλεμμένη «τέχνη».

      Πῦρ

      Διαγραφή
    2. Με λυπεί που της ίδιας γενιάς (με το συγκρότημα) νεολαία της Ελλάδος δεν γνωρίζει καν αυτό το τραγούδι.

      Διαγραφή
    3. Ναι, αλλά νομίζουν πως γνωρίζουν μουσική.
      https://www.youtube.com/watch?v=GdlUXeHMRH4

      Πῦρ

      Διαγραφή
    4. Άν επιτρέπεται (γιά νά συλληπυθώ & γώ), γιά ποιό τραγούδι λέμε αγαπητέ mr. Dj ?

      Διαγραφή
    5. Για αυτό:
      https://www.youtube.com/watch?v=6ENvOA1URH8

      Διαγραφή
    6. ΜΆΣ ΚΕΝΤΆΝΕ ΨΙΛΌ ΒΕΛΌΝΙ ΣΤΑΒΡΩΤΌ

      Διαγραφή
  11. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ MARCO DE SADE ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ,
    ΑΛΛΑ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟ:

    https://citoyen-sade.livejournal.com/68451.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. The Second Civil War (1997) ΠΛΗΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑ ΦΙΛ ΧΑΡΤΜΑΝ

    XAΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή