«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

Τρομακτική προσομοίωση αποκαλύπτει πώς μια αποκαλυπτική μάχη μεταξύ Ιράν και Ισραήλ θα μπορούσε να πάρει γρήγορα πυρηνική μορφή, πυροδοτώντας τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η αμοιβαία εξασφαλισμένη καταστροφή είναι το αναπόφευκτο αποτέλεσμα, παρασύροντας την ήδη ταραγμένη Μέση Ανατολή σε ένα νέο κύμα κολασμένων συγκρούσεων.

Τα τρομακτικά πολεμικά παιχνίδια - τα οποία εκπονήθηκαν από στρατιωτικούς και εμπειρογνώμονες σε θέματα ασφάλειας - περιγράφουν πώς θα μπορούσαν να εξελιχθούν τα πυρηνικά πλήγματα μεταξύ των χωρών.

Ο θεωρητικός πόλεμος θα ξεκινούσε με συμβατικά όπλα, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων (Εικόνα: Ένας πύραυλος που εκτοξεύεται κατά τη διάρκεια ασκήσεων στο Ιράν)
13
Ο θεωρητικός πόλεμος θα ξεκινούσε με συμβατικά όπλα, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων (Εικόνα: Ένας πύραυλος που εκτοξεύεται κατά τη διάρκεια ασκήσεων στο Ιράν)
Το Ιράν και το Ισραήλ έχουν παγιδευτεί σε έναν ψυχρό πόλεμο εδώ και χρόνια (Εικόνα: Ιρανοί που καίνε μια ισραηλινή σημαία)
13
Το Ιράν και το Ισραήλ έχουν παγιδευτεί σε έναν ψυχρό πόλεμο εδώ και χρόνια (Εικόνα: Ιρανοί που καίνε μια ισραηλινή σημαία)


Παρουσιάζει ένα ανατριχιαστικό σενάριο βήμα προς βήμα, ξεκινώντας με συμβατικά πυραυλικά πλήγματα που δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να προκαλούν οργή σε κάθε αντίστοιχη χώρα.

Το Ιράν και οι τρομοκράτες πληρεξούσιοι του, συμπεριλαμβανομένης της Χαμάς, της Χεζμπολάχ και των Χούθι, διαθέτουν ισχυρούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς και υψηλής ακρίβειας, τους οποίους χρησιμοποιούν για να πλήξουν βασικούς ισραηλινούς στόχους.

Το Ισραήλ ανταποδίδει τα χτυπήματα και πολεμά τους Ιρανούς αντιπροσώπους σε ένα μέτωπο στη Συρία και τον Λίβανο κοντά στα σύνορά του, ενώ παράλληλα πλήττει το Ιράν από αέρος.

Το Τελ Αβίβ απευθύνεται αρκετές φορές στις ΗΠΑ για παρέμβαση, αλλά χωρίς τύχη απομονώνεται στον αγώνα του κατά του Ιράν.

Τελικά καταφεύγει σε μια μη θανατηφόρα πυρηνική έκρηξη σε μια προσπάθεια να κάνει το Ιράν να παραδοθεί, πράγμα που δεν συμβαίνει.

Ένα απελπισμένο Ισραήλ εκτοξεύει τελικά 50 πυρηνικά όπλα προς το Ιράν, το οποίο εξαπολύει τη δική του πυρηνική ενέδρα εναντίον μιας αεροπορικής βάσης με αμερικανικά στρατεύματα.

Η προσομοίωση του πολεμικού παιχνιδιού τελειώνει εδώ με μια σύγκρουση που θα εμπλέξει τη Συρία, τον Λίβανο, ακόμη και την Υεμένη και θα μπορούσε να μετατρέψει μεγάλα τμήματα της Μέσης Ανατολής σε ένα σωρό από καπνίζοντα, ραδιενεργά ερείπια.

Εάν οι δύο χώρες βρεθούν σε πυρηνικό αδιέξοδο, η Δύση θα εμπλακεί επίσης στη σύγκρουση.

Το ενδεχόμενο μιας έκρηξης μεταξύ των χωρών μοιάζει όλο και πιο πιθανό μετά από ημέρες αμοιβαίων απειλών.

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες προειδοποίησαν ακόμη και το Ισραήλ σήμερα το πρωί ότι το Ιράν θα μπορούσε να επιτεθεί, αφού ορκίστηκε να "τιμωρήσει" το Ισραήλ μετά τον θάνατο αρκετών κορυφαίων διοικητών σε μια επιδρομή στο προξενείο του στη Συρία.


Συμβατικός πόλεμος

Ξεκινώντας με συμβατικές αερομαχίες μέσω πυραύλων, η προσομοίωση πολέμου βλέπει το Ισραήλ και το Ιράν να στοχεύουν ο ένας τους βασικούς στρατιωτικούς στόχους του άλλου.

Στη συνέχεια, το Ιράν αρχίζει να τοποθετεί πυρηνικές κεφαλές στους ήδη τρομερούς πυραύλους του, γεγονός που ωθεί το Ισραήλ να εκτοξεύσει αμερικανικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς σε ιρανικές πυρηνικές και πυραυλικές εγκαταστάσεις.

Σχεδόν αμέσως οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν αντιπρόσωποι της τρομοκρατίας, συμπεριλαμβανομένων της Χεζμπολάχ, των Χούτι και της Χαμάς, εξαπολύουν ένα κύμα καταστροφικών χτυπημάτων στο Ισραήλ.

Σκοτώνουν τουλάχιστον τόσους αμάχους όσοι πέθαναν κατά τη διάρκεια της ζοφερής σφαγής της 7ης Οκτωβρίου από τη Χαμάς.

Το Ισραήλ απαντά με επιθέσεις σε εστίες αντιπροσώπων, όπως έκαναν φέτος οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο με τους Χούθι στην Υεμένη.

Το Ιράν που βράζει ανεβάζει τους τόνους, πλήττοντας ισραηλινές πυρηνικές και κυβερνητικές αμυντικές εγκαταστάσεις στην πρωτεύουσα Τελ Αβίβ.

Εν τω μεταξύ, το Ιράν αποσύρεται από τη Συνθήκη Μη Διάδοσης των Πυρηνικών Όπλων, σηματοδοτώντας τη μετάβαση από τον συμβατικό στον πυρηνικό πόλεμο.

Μονάδα αρμάτων μάχης του Ισραηλινού Στρατού πυροβολεί προς τη Γάζα, εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ
13
Μονάδα αρμάτων μάχης του Ισραηλινού Στρατού πυροβολεί προς τη Γάζα, εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ

Πυρηνική κόλαση

Το Ισραήλ σε αυτό το σημείο στρέφεται προς τις ΗΠΑ, λέγοντάς τους ότι τα συμβατικά πλήγματα σε πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν δεν έχουν κάνει πολλά για να εμποδίσουν την αποθήκευση όπλων τους.

Οι ΗΠΑ δεν εγκρίνουν μια κοινή επιδρομή στο Ιράν και λένε στο Ισραήλ να αποσύρει τις μάχες - υπό το φόβο της πυρηνικής κλιμάκωσης.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, έξω στο κρύο χωρίς τον μεγαλύτερο σύμμαχό του, αποφασίζει ότι τα πυρηνικά όπλα είναι η μόνη επιλογή.

Ενώ ξεκινά με μια μη θανατηφόρα έκρηξη σε μια απομακρυσμένη περιοχή του Ιράν, το Ισραήλ εξαπολύει επίσης κυβερνοεπιθέσεις, στέλνοντας ένα μήνυμα στο Ιράν να παραιτηθεί.

Η Τεχεράνη δεν λυγίζει στη θέληση του Ισραήλ.

Αντίθετα, οι ΗΠΑ παρεμβαίνουν για να προτρέψουν το Ισραήλ να παραιτηθεί.

Τώρα απελπισμένο, το Τελ Αβίβ αποφασίζει να εκτοξεύσει ένα τρομακτικό 50 πυρηνικά όπλα εναντίον 25 ιρανικών στρατιωτικών στόχων για να ακρωτηριάσει τις δυνάμεις της Τεχεράνης.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Ιράν εξαπολύει ένα δικό του πυρηνικό χτύπημα εναντίον μιας ισραηλινής αεροπορικής βάσης όπου εργάζονται οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Με τα πυρηνικά να πετούν και προς τις δύο κατευθύνσεις, η προσομοίωση πολεμικού παιχνιδιού τελειώνει.

Αμερικανοί πολιτικοί, ειδικοί στη Μέση Ανατολή, στρατιωτικό προσωπικό και αναλυτές ασφαλείας συμμετείχαν στη δίμηνη άσκηση.

Το οποίο διοικείται από το εκπαιδευτικό κέντρο πολιτικής για τη μη διάδοση πυρηνικών όπλων πέρυσι, προέβλεψε τα γεγονότα ενός πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Ιράν το 2027, αναφέρει το δελτίο .

Το σενάριο των πολεμικών παιχνιδιών παρουσιάζει μια περίπτωση όπου και οι δύο χώρες θα μπορούσαν να καταφύγουν σε πυρηνικά όπλα (Εικόνα: Μια εικόνα αρχείου μιας πυρηνικής έκρηξης)
13
Το σενάριο των πολεμικών παιχνιδιών παρουσιάζει μια περίπτωση όπου και οι δύο χώρες θα μπορούσαν να καταφύγουν σε πυρηνικά όπλα

Αμοιβαία καταστροφή

Ένας πυρηνικός πόλεμος, μεταξύ οποιωνδήποτε χωρών, είναι βέβαιο ότι θα πυροδοτήσει αμοιβαία καταστροφή.

Ενώ πολλοί αναλυτές προσπαθούν να παραμείνουν προσεκτικά αισιόδοξοι ότι η αμοιβαία εξασφαλισμένη καταστροφή είναι αρκετή για να αποτρέψει μια πυρηνική μάχη - μπορεί να μην είναι η πραγματικότητα τα επόμενα χρόνια.

Σε ένα σκηνικό εντατικών εντάσεων στη Μέση Ανατολή, δημοσιεύτηκαν αναφορές αυτή την εβδομάδα ότι το Ισραήλ ετοιμάζεται ήδη να χτυπήσει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν .

Το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Νετανιάχου έχει  κλειδωθεί σε κρίσιμες συνεδριάσεις  λόγω των φόβων ότι  το Ιράν θα εξαπολύσει επίθεση  καθώς η αντιπρόσωπος της Χαμάς συνεχίζει να μάχεται κατά του Ισραηλινού Στρατού στη Γάζα.

Το Ιράν προσπαθεί επίσης να χρησιμοποιήσει τη Συρία, τη γειτονική χώρα του Ισραήλ, ως βάση πυραύλων ακριβείας, καθώς το Ισραήλ προσπαθεί να εμποδίσει την ανησυχητική κίνηση, αναφέρει το jpost .

Αυτή η τελευταία κλιμάκωση σηματοδοτεί μια ανησυχητική ομοιότητα με την προσομοίωση πολεμικού παιχνιδιού - όπου ο πόλεμος εκτυλίσσεται με πυραύλους που πετούν πέρα ​​δώθε.

Προηγούμενες αναφορές αναφέρουν επίσης ότι ένας πόλεμος μεταξύ των δύο θα ξεκινούσε με το Ιράν να χτυπά το Ισραήλ με πυραύλους - με σχοινιά στη Χεζμπολάχ, τον πληρεξούσιό της στον Λίβανο.

Ενώ το Ιράν είναι πολύ μεγαλύτερο από το Ισραήλ και έχει ένα μακρύ σκέλος τρομοκρατικών ομάδων που ενεργούν για λογαριασμό του στη Μέση Ανατολή, δεν διαθέτει δυνατότητες αεροπορίας.

Εάν έστελνε στρατεύματα από το Ιράν, θα γίνονταν ευάλωτοι από την ισραηλινή άμυνα στην πορεία.

Και το Τελ Αβίβ σίγουρα θα επιτεθεί στο εμπόριο πετρελαίου και φυσικού αερίου με εκτόξευση σε βασικά λιμάνια - βλάπτοντας την οικονομία.

Αλλά το Ισραήλ θα αντιμετωπίσει τρεις στρατούς πληρεξουσίου στα σύνορά του ενώ θα δέχεται χτυπήματα από τον ουρανό που στέλνει η Τεχεράνη.

Δεν είναι μόνο το Ιράν και το Ισραήλ που θα υποφέρουν, αλλά και τα γειτονικά κράτη που εμπλέκονται στα διασταυρούμενα πυρά.

Και οι IDF θα μπορούσαν να επιτεθούν σε αεροδρόμια στον Λίβανο, τη Συρία ή το Ιράκ για να αποτρέψουν τη μετακίνηση στρατευμάτων και εξοπλισμού.

Φυσικά, εάν η συμβατική σύγκρουση κλιμακωθεί και μετατραπεί σε πυρηνικό 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο, και οι δύο χώρες θα μπορούσαν να τσακιστούν μαζί με την υπόλοιπη Μέση Ανατολή.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου - εμπλεκόμενος σε πόλεμο με τη Χαμάς στη Γάζα
13
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου - εμπλεκόμενος σε πόλεμο με τη Χαμάς στη Γάζα
Η Μέση Ανατολή θα γίνει ερείπια σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ
13
Η Μέση Ανατολή θα γίνει ερείπια σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ

Η πυρηνική δύναμη του Ιράν και του Ισραήλ

Το Ιράν φιλοξενεί πολλές πυρηνικές εγκαταστάσεις - συμπεριλαμβανομένων σταθμών παραγωγής ενέργειας, ορυχείων ουρανίου και ερευνητικών αντιδραστήρων.

Πολλοί από τους πυρηνικούς κόμβους του έχουν κρατηθεί μυστικοί, θαμμένοι σε υπόγειες αποθήκες και εργοστάσια και κρυμμένοι από τη Δύση στη Μεγάλη Αλυκή Έρημο του Ιράν.

Η Τεχεράνη έχει αυξήσει γρήγορα τα αποθέματά της σε εμπλουτισμένο ουράνιο - το βασικό συστατικό για μια πυρηνική βόμβα.

Κάποια από αυτά είναι πολύ κοντά στο να είναι όπλα και οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει προηγουμένως τη Sun ότι θα μπορούσε να σφυρηλατήσει ένα πυρηνικό όπλο "εν ριπή οφθαλμού" .

Μια έκθεση της πυρηνικής εποπτείας του ΟΗΕ έδειξε ότι ένα ιρανικό εργοστάσιο παράγει τώρα τις επικίνδυνες ουσίες με μανιακό ρυθμό - πιθανώς διπλασιάζοντας την παραγωγή του εργοστασίου.

Το Ισραήλ θεωρείται ευρέως ότι κατείχε πυρηνικά όπλα από τη δεκαετία του 1960, δεν τα έχει επιβεβαιώσει ποτέ επίσημα ούτε υπέγραψε τη διεθνή συνθήκη για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων.

Προηγούμενες εκτιμήσεις δείχνουν ότι φιλοξενεί μεταξύ 80 και 400 πυρηνικές κεφαλές, αλλά ο αριθμός μπορεί να είναι υψηλότερος τώρα.

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ, που απεικονίζεται στις 7 Απριλίου, έχει ήδη ορκιστεί να επιτεθεί στο Ισραήλ
13
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ, που απεικονίζεται στις 7 Απριλίου, έχει ήδη ορκιστεί να επιτεθεί στο Ισραήλ
Ένας ιρανικός πύραυλος Khaibar, με βεληνεκές 2.000 χλμ
13
Ένας ιρανικός πύραυλος Khaibar, με βεληνεκές 2.000 χλμ

Περαιτέρω κλιμάκωση

Η αμερικανική δεξαμενή σκέψης Atlantic Council πρότεινε τέσσερις τρόπους με τους οποίους το Ιράν θα μπορούσε να αντιδράσει στην ύποπτη επίθεση του Ισραήλ στην πρεσβεία του στη Δαμασκό της Συρίας την περασμένη εβδομάδα.

Όποιο δρόμο κι αν επιλέξουν, αφού ορκιστούν να εκδικηθούν το Τελ Αβίβ, θα μπορούσε να πυροδοτήσει πόλεμο.

Μια ανησυχητική θεωρία υποδηλώνει ότι η Τεχεράνη θα μπορούσε να εξαπολύσει μια τρομοκρατική επίθεση όπως αυτή της 7ης Οκτωβρίου - χτυπώντας στόχους εκτός Ισραήλ.

Μια ισραηλινή πρεσβεία σε όλο τον κόσμο θα μπορούσε να είναι ένας τέτοιος στόχος και χρησιμοποιώντας τρομοκράτες πληρεξούσιους το Ιράν θα μπορούσε να αρνηθεί ανάμειξη.

Μια άλλη θεωρία λέει ότι το Ιράν ωθεί τους αντιπροσώπους του να επιτεθούν σε στόχους εντός των ισραηλινών συνόρων.

Αυτό πιθανότατα θα αφορά τη Χεζμπολάχ, με έδρα τον Λίβανο πάνω από τα ισραηλινά σύνορα.

Μια τρομακτική πρόταση βλέπει το Ιράν να επιτίθεται δυνητικά σε στόχους των ΗΠΑ μέσω των εν λόγω πληρεξουσίων - παρασύροντας τη Δύση στον μαινόμενο πόλεμό της.

Και τέλος, μια θεωρία υποδηλώνει ότι ο στρατός του Ιράν θα μπορούσε να επιτεθεί στο ίδιο το Ισραήλ - χωρίς να κρύβεται πίσω από έναν από τους μαχητικούς δολοφόνους του.

Μια προσπάθεια εξάλειψης οποιουδήποτε ανώτερου ισραηλινού αξιωματούχου όπως έγινε στην έκρηξη της Τεχεράνης θα ήθελε να πυροδοτήσει τεράστια αντίποινα - και μπορεί να είναι το σημείο καμπής που θα μπορούσε να φέρει σε πέρας ένα ανατριχιαστικό σενάριο του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου.

Το ιρανικό προξενείο στη Συρία (φωτογραφία) έγινε ερείπια μετά από φερόμενη ισραηλινή αεροπορική επιδρομή την περασμένη εβδομάδα
13
Το ιρανικό προξενείο στη Συρία (φωτογραφία) έγινε ερείπια μετά από φερόμενη ισραηλινή αεροπορική επιδρομή την περασμένη εβδομάδα
Ένα μέλος της Ιρανικής Φρουράς της Επανάστασης φρουρεί μπροστά από έναν ιρανικό πύραυλο
13
Ένα μέλος της Ιρανικής Φρουράς της Επανάστασης φρουρεί μπροστά από έναν ιρανικό πύραυλο

 

Ένα ισραηλινό μαχητικό αεροσκάφος πετάει πάνω από τη Ράφα στη νότια Λωρίδα της Γάζας


thesun.co.uk

ΑΠΟΔΟΣΗ : corfiatiko.blogspot.com

 

 

15 σχόλια:

  1. ΕΊΣ ΤΌ ΌΝΟΜΑ ΤΉς ΑΓΊΑΣ ΚΑΊ ΟΜΟΟΥΣΊΟΥ ΚΑΊ ΑΔΙΑΙΡΈΤΟΥ ΤΡΙΆΔΟΣ
    Άγιε Θεέ Μεγαλοδύναμε, ρίξ'τους τό Άγιον Θείο, ομού τό Άγιον Πύρ Σου καί στείλ'τους μέ τή μία στόν αγαπημένο τους πατέρα:
    https://www.972mag.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πού ακριβώς θα μείνουν ήθελα νά 'ξερα αυτοί οι άνθρωποι και τα παιδάκια τους.. Μια περιοχή ήδη εντελώς κατεδαφισμένη, που οι αρρώστειες και οι κατσαρίδες έχουν ξεκινήσει το πάρτυ.
      Εξακολουθεί να μού παραμένει αδιάληπτο (με η) το σχέδιο του Θεού για όλους μας.

      Διαγραφή
    2. Εδώ, Κωνσταντίνε έν Χριστώ Φίλε κι Αδερφέ, "γέγραπται γάρ" ότι θά πλανηθούν σχεδόν οι πάντες, εμείς οί «τράμπα-τραμπαλίζομαι» που, τρομάρα μας, αλληλοθεωρούμεθα αφυπνισθέντες καί συνειδοποιηθέντες, άραγε θά γλυτώσουμε απ'τόν Πειρασμό, τή Δοκιμασία καί τόν Σκανδαλισμό;

      Άν δέν μάς θωρακίσει Η ΔΎΝΑΜΙΣ μέ «Χαλύβδινον Θώρακα», δέν θά χάσουμε τήν ζωή μας μόνον -πράγμα, ούτως ή άλλως αναπόφεφκτον- αλλά θενά βρεθούμε κι "ομοτράπεζοι" μ'όλαφτάτά τά ενταύθα Σιχάματα, τά οποία στεγνώσαμε νά τά φττύνουμε νυχτημερόν.. ...

      Καλή μας, Τού Χριστού Τήν Φώτισιν καί Τήν Δύναμιν, ΚΑΛΉΝ ΑΝΆΣΤΑΣΙΝ ολονώνε, ιδίως τών ΑΔΊΚΩΣ ΦΟΝΕΥΘΈΝΤΩΝ κι άς είναι καί αλλόθρησκοι..

      Διαγραφή
    3. Γειά σου εν Χριστώ συνάδελφε!!
      :-)

      Διαγραφή
    4. Χαίρε πάντα καί υγίενε, Μάστορα Σκαπανεύ κι έν Χριστώ συνΆδερφε

      Διαγραφή
    5. Επίσης φίλε μου!!

      Διαγραφή
  2. Διός Κούρος12 Απριλίου, 2024 13:50

    Άρθρα για να φοβερίζουν τον ήδη φοβισμένο !!! Όσοι τους έχουν "πάρει χαμπάρι" δεν ασχολούνται με τέτοια άρθρα που αυξάνουν την αρνητικότητα και το φόβο, άσχετα αν μπορεί να έχουν ΕΛΑΧΙΣΤΑ ψήγματα αλήθειας.

    Η αλήθεια είναι οτι ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ και ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ.

    ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να είμαστε χαρούμενοι, ευτυχισμένοι, να κάνουμε την πλάκα μας, να αστειευόμαστε, να χαιρόμαστε την κάθε μας στιγμή, να ερωτευόμαστε, να αγαπάμε, να γινόμαστε ένα με τη φύση ειδικά τώρα που καλοκαιριάζει και γενικά να εκπέμπουμε ΘΕΤΙΚΑ συναισθήματα.

    ΖΗΣΤΕ ρε Έλληνες. Τι σκ@τ@ έχετε πάθει ρε Έλληνες ; Λησμονήσατε ποιοί είστε και απο που ήρθατε ; ΕΝΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ρε και ΤΕΛΕΙΩΣΤΕ ΤΟΥΣ !!!

    Σημερινή τρομερά αστεία ανάρτηση του συνομωσιολόγου :

    "OTAN H ΔΕΗ ....ΠΑΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ....!!!"
    https://sinomosiologos.blogspot.com/2024/04/otan-h.html

    Ακόμα γελάω !!!

    Έρρωσθε

    Διός Κούρος

    Υ.Γ. Παίδες καλό Σαββατοκύριακο. Τα λέμε απο Δευτέρα λόγω φόρτου εργασιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiKjVvgbRGx2YhWswghz-NmbwuhCB2NgxPh8KrS2xDOiwGpoygqNknce4rcSYs-gF5EnlY0zSgGrcSSJutWzrHArN0PomH4sCRJbLrZdjoK_Bwcsu66hksEH23q4ImmAmAjd6-o-NYPCaCcNLs_LZe8uSnj43mKq3n-PFqnnmZrLamACXSKuizcWTibengs/w582-h640/%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF%20%CE%B1%CF%80%CF%8C%202024-03-29%2012-03-53.png
      😂

      Διαγραφή
  3. Μποτίλια στο Πέλαγος12 Απριλίου, 2024 19:10

    Συμφωνώ με όσα έγραψε ο Διός Κουρος.
    Αρκετοί δυσανασχετούν, επειδή οι διαδικασίες ανατροπής τού εωσφορισμού δεν προχωρούν με το ρυθμό που αναμένουν. Όποιος παρατηρεί όμως προσεκτικά τα βήματα που προωθούν οι Δυνάμεις που αντιμάχονται τον εωσφορισμό, μπορεί να διαπιστώσει, ότι εφαρμόζεται ένα λελογισμένο, εύστοχα μελετημένο και μακρόπνοο σχέδιο, που ενσωματώνει όλες τις πιθανές εκδοχές, έχοντας λάβει αποτελεσματικά μέτρα για την αποτελεσματική έκβαση αυτής τής σύγκρουσης.
    Η επιβολή των κρονίων υφίσταται επί χιλιετίες και είναι εύστοχα αγκυρωμένη στην συνείδηση και τον ψυχισμό τής πλειοψηφίας των ανθρώπων. Πολλοί είναι αυτοί, που δυσανασχετούν με τα προφανή συμπτώματα πού επιβάλλει αυτό το συγκρότημα, το οποίο στην πορεία τού χρόνου έχει δείξει εξαιρετικές ικανότητες να αναπροσαρμόζει τις μεθόδους αλλοτρίωσης που προωθεί, ώστε να συγκαλύπτεται πίσω από ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο προπέτασμα εξαπάτησης, καθορίζοντας μέσω τής κοινωνικής μηχανικής την συμπεριφορά τού μέσου ανθρώπου. Σε αυτά τα πλαίσια είναι σχετικά λίγοι αυτοί, που μπορούν να επισκοπούν τις βαθύτερες αιτίες και τα εν τέλει απώτερα κέντρα αυτής τής επιβολής, δεδομένου ότι οι προσπάθειες που έχουν προηγηθεί για την χειραφέτηση τής ανθρωπότητος, προσκρούουν ακόμη στα όρια των υποκειμενικών της δυνατοτήτων, με συνέπεια να επικρατεί σε σημαντικό βαθμό σύγχυση. Σε αυτήν την ανεπάρκεια συντελούν βασικά τρεις διαδικασίες:
    Η πρώτη προέρχεται από την νοητική προπαρασκευή των ανθρώπων, μέσω των κυρίαρχων μηχανισμών, όπως η θεωρητική διαστροφή τής πραγματικότητος από ελεγχόμενα προωθούμενους δήθεν ειδικούς και επαΐοντες, η συστημική εκπαίδευση, ο αχαλίνωτος μιντιαλισμός, ο καταναλωτισμός και τα ψευδή πρότυπα “ευημερίας” (life style) η προπαγάνδα και η διαφήμιση καθώς και υποβολή μέσω ελεγχόμενων ιερατείων.
    Η δεύτερη δυσκολία, αναφορικά με την προσπάθεια αποκατάστασης τής αλήθειας και την συνειδησιακή χειραφέτηση τής κοινωνίας, προέρχεται από την στοχευμένη καταστροφή τής γνώσης σε απώτερο παρελθόν, την υπερπληθώρα τού όγκου των πληροφοριών που διοχετεύονται στην δημοσιότητα κατά την σύγχρονη εποχή, καθιστώντας ιδιαίτερα δυσδιάκριτες εκείνες τής πηγές που προάγουν χρήσιμη γνώση και επί πλέον ο τεράστιος όγκος των πονημάτων, που καλούνται να μελετήσουν και να χειριστούν αυτοί, που επιδιώκουν να δομήσουν μια διέξοδο, ξεπερνώντας την σύγχυση που έχει επιβληθεί.
    Η τρίτη δυσκολία αφορά την πρακτική των ομάδων, που είναι πολύ ισχυρά και αποτελεσματικά οργανωμένες, διαθέτουν τεράστια ισχύ μέσω τής πρόσβασης που διαθέτουν σε μηχανισμούς αιχμής, όπως κυβερνήσεις, στρατιωτικές δομές, οικονομία και μέσα πληροφόρησης, και απεργάζονται την ανατροπή τής καμπάλ. Επειδή οι αντίπαλοί τους δρουν συγκαλυμμένα, δεν διατίθενται να δημοσιοποιήσουν και οι πρώτοι, σε ποιο βαθμό και με ποιον τρόπο επισκοπούν την πρακτική των αντιπάλων τους. Η σύγκρουση που διεξάγουν, συμβαίνει σε ένα ποσοστό ανοικτά και σε ένα ποσοστό συγκαλυμμένα. Ως εκ τούτου, οι πληροφορίες που διοχετεύουν στην δημόσια σφαίρα με στόχο την αφύπνιση, περιλαμβάνουν μέρος μόνον των όσων αυτοί επισκοπούν σχετικά με τον αντίπαλο, αλλά και σχετικά με τις δικές τους μεθοδεύσεις.

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μποτίλια στο Πέλαγος12 Απριλίου, 2024 19:44

    Συνέχεια προηγούμενου...

    Από ότι έχει διαφανεί μέχρι στιγμής σχετικά με την παγκόσμια σύγκρουση που διεξάγεται, μπορεί να συναχθεί το συμπέρασμα, ότι έχει κριθεί αναγκαίο, πριν φθάσουμε στο τελικό αποτέλεσμα τής πλανητικής διελκυστίνδας, αυτό να προκύψει “από τα σημεία” (κατ΄ αναλογίαν τού σχετικού όρου τής πυγμαχίας) πριν δοθεί το οριστικό “νοκ άουτ”. Αυτήν την διαδικασία μπορούμε να διαπιστώσουμε από την καθημερινά με γεωμετρικούς ρυθμούς αυξανόμενη σήψη των δυνάμεων τού σκότους και την συνεχή καλπάζουσα χρεωκοπία τής πολιτικής τους ηγεμονίας στην συνείδηση των κοινωνιών. Η στρατηγική που έχει επιλεγεί, τής επικράτησης “στα σημεία”, πριν δοθεί το τελειωτικό κτύπημα, προκύπτει από την εξής αναγκαιότητα:
    Ο πρακτικός αφοπλισμός τής καμπάλ μπορεί να επιτευχθεί μόνον από πανίσχυρα οργανωμένα συγκροτήματα, που διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό και το αναγκαίο οργανωτικό υπόβαθρο, ώστε να εφαρμόσουν την αναγκαία δύναμη πυρός. Πλην όμως, ο πρακτικός αφοπλισμός τής καμπάλ, δεν ταυτίζεται με την εξουδετέρωσή της, δεδομένου ότι αυτός μπορεί να επιτευχθεί από τα πάνω, διαδικασία που δεν μπορεί να συντελεστεί ερήμην των κοινωνιών. Σε αυτήν την πορεία δεν αποτελεί απαράβατη προϋπόθεση μόνον η συναίνεση των κοινωνιών, αλλά απαιτείται και η σύμπνοια τού κοινωνικού σώματος. Η σύμπνοια, ως εμπεριέχουσα την έννοια τής πνοής, δεν είναι στατική, αλλά δυναμική. Προϋποθέτει εγρήγορση και ενεργό συμμετοχή. Το ξεπέρασμα τής αλλοτρίωσης και η επίτευξη τής χειραφέτησης δεν μπορούν να προκύψουν αποκλειστικά από ζυμώσεις στην σφαίρα των διαθέσεων, ούτε να αποτελέσουν δώρο τής παρέμβασης ενός “από μηχανής θεού” σε παθητικά υποκείμενα. Η παρέμβαση τού από μηχανής θεού, συμβαίνει ακριβώς στην φάση, που το μαχόμενο υποκείμενο, ως ήρωας ενός υπό εξέλιξη δράματος, έχει εξαντλήσει όλα τα παρεχόμενα σε αυτό μέσα στην ανάπτυξη των αγώνων του, φθάνοντας πλέον μπροστά στο χείλος τού πεπρωμένου του. Αυτή, η άνευ προηγουμένου διακινδύνευση τής πλήρους εξάντλησης όλων των παρεχόμενων μάχιμων μέσων, καθιστά το αποφασισμένο δρόν υποκείμενο, ήδη νικηφόρο επικρατήσαντα στην σφαίρα τού ήθους και τής συνειδησιακής του ανάπτυξης, έχοντας φθάσει μέχρι τα έσχατα των πεπρωμένου του, που καθορίζουν οι πρακτικές του δυνατότητες. Τότε καθίσταται επιβεβλημένη και θεμιτή η παρέμβαση τού από μηχανής θεού. Γι αυτό η επιλεγείσα στρατηγική σοφά προβλέπει, να προηγηθεί η επικράτηση “στα σημεία” στα πλαίσια τής σύμπνοιας, πριν δοθεί το τελειωτικό κτύπημα άνωθεν.
    Σε αυτά τα πλαίσια, μια αλυσίδα ακολουθίας κατάφωρων κρίσεων, είναι αυτή που φέρνει τις κοινωνίες ενώπιον τού χείλους τού πεπρωμένου τους, απαιτώντας από αυτές να υπερβούν την εφησύχαση και να αμυνθούν ενεργά, εφόσον αποφασίσουν να επιβιώσουν. Κατά την περίοδο των τελευταίων ετών βιώσαμε ως κοινωνίες την τεράστια πρόκληση με την κρίση των εναίσιμων δηλητηρίων, την υποχρεωτική μασκοφορία και τούς εγκλεισμούς. Ακολούθησε η δολοφονία τού φυσικού περιβάλλοντος με εμπρησμούς και πλημμύρες, η εκποίηση των αμυντικών υποδομών, η νομική θέσπιση τής καταρράκωσης τού θεσμού τής οικογένειας, η μαζική εθνοτική αλλοίωση τής πατρίδας με αθρόα προσέλευση παρανόμων αλλογενών και αθρόα κύματα μετανάστευσης στο εξωτερικό ως μορφή έρπουσας εθνοκάθαρσης, για να φθάσουμε στην τρέχουσα φάση μπροστά στην απειλή πυρηνικού ολέθρου.
    Σε αυτήν την διαδικασία εκδηλώθηκε μια πορεία συγκρότησης κινηματικών διαδικασιών στην βάση, όπως η αντιεμβολιαστική καμπάνια, με αιχμή τού δόρατος το κίνημα των υγειονομικών, η κίνηση γονέων, συγγενών και συμπαραστεκόμενων στούς δολοφονηθέντες στα Τέμπη, οι κινητοποιήσεις των πλημμυροπαθών, οι κινητοποιήσεις πολιτών ενάντια στην διάλυση τής αστυνομίας. Ένα τμήμα τις κοινωνίας εφαρμόζει οικτρή συνθηκολόγηση με πράξεις απόγνωσης, προσφεύγοντας στα ναρκωτικά και την ενδοοικογενειακή βία, ενώ άλλο τμήμα επιλέγει την οδό τής σύγκρουσης με τούς δυνάστες. Κρίση σημαίνει, ότι οι προηγούμενες, σαθρές ισορροπίες καταλύονται. Επί πλέον κάθε κρίση σηματοδοτεί, ότι η έκβασή της κρίνεται και δεν είναι δεδομένη.
    Εάν θα επιβιώσουμε ως άνθρωποι, ή όχι, ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μποτίλια στο Πέλαγος12 Απριλίου, 2024 20:25

    Από το Ποίημα τού Ανδρέα Κάλβου "ΕΥΧΑΙ"

    ....
    Παρά… Ε, όσον είναι τυφλή
    και σκληροτέρα η τυραννίς,
    τοσούτον ταχυτέρως ανοίγονται
    σωτήριοι θύραι.

    Δεν με θαμβώνει πάθος κανένα·
    εγώ την λύραν κτυπάω,
    και ολόρθος στέκομαι σιμά
    εις του μνήματός μου
    τ’ ανοικτόν στόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι προφανές ότι το Ε* δηλώνει την
      Εκ/τάση τών Ηλιακών Ακτίνων
      1+6 τά χρώματα και τα χώματα.

      Διαγραφή
    2. Η απόσταση από την γνώση τών ανθρώπων συνεπάγεται την μη συμμετοχή προς την Σωτήρια μεταμόρφωση*των ειδών;;;

      Διαγραφή
  6. Δεν θά τούς πολεμήσουμε με τά ίδια όπλα τους,
    Ή Δημιουργία ξεκίνησε από μια τόσο ΔΑ μικρή σπίθα, και έγινε Ολοκαύτωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τιποτα δεν προκειται να γινει, ακομα τουλαχιστον. Οταν φυγει ο Ερντοαν απο το πολιτικο προσκηνιο, τοτε βλεπουμε....

    ΛΟΚΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή