«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Η Δύση του φόβου και των απαγορεύσεων!

ΤΑ ΧΩΝΕΙ ΩΡΑΙΑ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΟΤΤΑΚΗΣ! 

 

 Στο πλαίσιο ενός νέου Ψυχρού Πολέμου, όλες οι χώρες έχουν αρχίσει και περιστέλλουν το ακριβό αγαθό που τις διαχωρίζει από τα αυταρχικά καθεστώτα: την ελευθερία

Η έγκριση οικονομικής βοήθειας-μαμούθ από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής προς την Ουκρανία, την Ταϊβάν και το Ισραήλ δείχνει ότι η υπερδύναμη θέλει να συνεχίσει τον πόλεμο δι’ αντιπροσώπων στον πλανήτη, μέχρι να είναι έτοιμη για απευθείας αναμέτρηση. Θέλει, επίσης, να καθυστερήσει την ήττα της Δύσης στην Ουκρανία, κάτι που παραδέχεται δημοσίως η CIA, μέχρι τις προεδρικές εκλογές.

Όσο, όμως, κι αν σας φαίνεται απίστευτο, θεωρώ ότι αυτό είναι το… ολιγότερο. Το περισσότερο είναι ότι, στο πλαίσιο ενός νέου Ψυχρού Πολέμου, όλες οι χώρες της Δύσης έχουν αρχίσει και περιστέλλουν το ακριβό αγαθό που τις διαχωρίζει από τα αυταρχικά καθεστώτα: την ελευθερία. Την ελευθερία της έκφρασης, την ελευθερία των μετακινήσεων, την ελευθερία και προστασία της ιδιοκτησίας, ακόμα και την ελευθερία της πολιτικής αντιπροσώπευσης. Αντιπροσωπευτική δημοκρατία ονομάζεται το πολίτευμά μας, μην το ξεχνάμε!

Δείτε τέσσερα βασικά παραδείγματα: στην Αμερική είναι έτοιμοι να απαγορεύσουν ως επικίνδυνη για τα συμφέροντα του έθνους την εφαρμογή TikTok, λάτρης της οποίας είναι ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Χθες ψήφισε την απαγόρευσή της η Βουλή των Αντιπροσώπων. Στη Γερμανία απαγόρευσαν μετακινήσεις για πολιτικές εκδηλώσεις με θέμα την κρίση στη Μέση Ανατολή. Δεν επέτρεψαν τη διεξαγωγή τους ούτε από το διαδίκτυο, μέσω ZOOM! Θύμα των απαγορεύσεων αυτών, που πλήττουν την ελευθερία διακίνησης των ιδεών, ήταν και ο πρόεδρος του Μερα25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Στην Ευρώπη, όπου θεωρητικά η ιδιοκτησία και οι τραπεζικές καταθέσεις προστατεύονται, ανεξαρτήτως προελεύσεως, η Κομισιόν είναι έτοιμη να κατασχέσει ρωσικά κεφάλαια που… λιμνάζουν στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα και να τα διαθέσει απευθείας στην Ουκρανία για τη συνέχιση του πολέμου με τη Ρωσία. Και, βεβαίως, δεν θα μπορούσε να λείπει και η πατρίδα μας από τον χώρο των απαγορεύσεων.

Το Σαββατοκύριακο μελετήσαμε το υπόμνημα που κατέθεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πέμπτο τμήμα του Αρείου Πάγου, με το οποίο ζητά να απαγορευθεί η συμμετοχή του κόμματος «Σπαρτιάτες» στις προσεχείς ευρωεκλογές. Βέβαιος ων ότι το εκλογοδικείο θα το αποβάλει από το Κοινοβούλιο, αποφασίζοντας την έκπτωση από το αξίωμα και των 12 βουλευτών του. Δεν θα μπω στον πειρασμό να σχολιάσω εκτενώς το υπόμνημα.

Αρκεί να σας πω, από τις παραπομπές του, ότι ο πρωθυπουργός είναι φανατικός αναγνώστης τού λογαριασμού τού Ηλία Κασιδιάρη στο X, τον οποίο επικαλείται τουλάχιστον 30 φορές για να αποδείξει ότι αυτός είναι ο πραγματικός αρχηγός του κόμματος. Το φακέλωμα φτάνει σε τέτοιο βαθμό, ώστε κοτζάμ πρωθυπουργός να κάνει ονομαστική αναφορά και σε μετακλητούς υπαλλήλους του κόμματος των «Σπαρτιατών», την κυρία Κλημεντοπούλου συγκεκριμένα, για να τεκμηριώσει τον ισχυρισμό του περί πραγματικού αρχηγού. Ώστε κοτζάμ πρωθυπουργός να αναφέρει πόσες δεκάδες ψήφους πήρε στο παρελθόν ως υποψήφιος ο Στίγκας στις εκλογές, για να παραδεχθεί ότι χωρίς τον έγκλειστο του Δομοκού το κόμμα δεν έβλεπε Βουλή.

Αρκεί, επίσης, να σας πω ότι ο πρωθυπουργός λέει ότι η γεραπετρίτειος έννοια του πραγματικού αρχηγού «δεν είναι άγνωστη στην έννομη τάξη μας», παραπέμποντας στις… ανώνυμες εταιρίες! Παρομοιάζοντας, δηλαδή, τα πολιτικά κόμματα με… ανώνυμες εταιρίες. Σταματώ εδώ. Διότι αν εξιστορήσω τα δεκάδες πολιτικά «μαργαριτάρια» που εντόπισα στις 37 σελίδες του υπομνήματος που υπογράφει ο πρωθυπουργός της χώρας, με αίτημα την απαγόρευση συμμετοχής άλλου κόμματος στις ευρωεκλογές, θα ντραπεί και η ντροπή. Ανεξαρτήτως αν το κόμμα αυτό καταπάτησε την εντολή που του έδωσαν 250.000 Έλληνες το 2023 και αντί να κυνηγήσει τη διαφθορά, όπως υποσχόταν, συγκλονίστηκε από εσωτερικές καταγγελίες για διαφθορά και μαφία. Έτερον εκάτερον.

Το ζήτημα είναι, επιστρέφω στο γενικότερο, ότι η Δύση πορεύεται σ’ αυτόν τον αιώνα ως συμμαχία με όπλο τον φόβο και τις απαγορεύσεις στη διαφορετική άποψη. Ακόμα και την ακραία, που ποτέ δεν τη φοβήθηκε στην ακμή της, γιατί πάντα τη νικούσε. Μόνο που αυτό το όπλο το χρησιμοποιούσαν στο παρελθόν τα αυταρχικά καθεστώτα της Ανατολής, με τα οποία σταδιακά αρχίζει να μοιάζει και η Δύση. Κάθε αντίθετη πολιτική έκφραση η οποία ενοχλεί το σύστημα, ακόμα κι ένα πανό διαμαρτυρίας στο γήπεδο του Παναιτωλικού υπέρ της Μαρίας Καρυστιανού, κηρύσσεται παράνομη. Και τιμωρείται με ποινή.

Αν, λοιπόν, έχουμε ένα μεγάλο ζήτημα να αντιμετωπίσουμε μπροστά μας σε αυτό τον αιώνα, αυτό είναι ο ίδιος ο δυτικός μας ο εαυτός. Η μετάλλαξη του αξιακού συστήματος το οποίο αγαπήσαμε και εξακολουθούμε να αγαπάμε. Ούτε ο φόβος ούτε οι απαγορεύσεις είναι το μέλλον μας. Δεν μπορεί να είναι. Ο χρόνος της αντίδρασης συναρτάται από την πύκνωση των γεγονότων και τη συγκυρία. Θα προκύψει τυχαία.

 

το είδαμε εδώ

  

 

Δείτε επίσης: Συνέντευξη του Μανώλη Κοττάκη στο Militaire News, με θέμα "Θανάσιμος κυνισμός στα εθνικά θέματα και η σαπίλα που αποκάλυψαν τα Τέμπη"

 

 

 

3 σχόλια:

 1. Κοινό μέτωπο ΕΕ και ΗΠΑ κατά Μητσοτάκη για διαφθορά - Κόλαφος το State Department - Το Μαξίμου αμφισβητεί την έκθεση

  https://www.bankingnews.gr/politiki/articles/734117/koino-metopo-ee-kai-ipa-kata-mitsotaki-gia-diafthora-kolafos-to-state-department-to-maksimou-amfisvitei-tin-ekthesi

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πρωτόκολλο Πρώτο

  Το σύνθημά μας είναι: Η ισχύς και η υποκρισία
  Εμείς είμαστε εκείνοι οι οποίοι πρώτοι έχουμε ρίξει στο λαό τις λέξεις: "Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφότητα", λέξεις που επαναλαμβάνονται ύστερα από ανόητους παπαγάλους, οι οποίοι προσελκύονται από παντού μ' αυτό το δόλωμα και δεν χρησιμοποιούνται για τίποτε άλλο παρά για να καταστρέψουν την ευημερία του κόσμου, την αληθινή ατομική ελευθερία, που άλλοτε προφυλασσόταν τόσο καλά εναντίον του εξαναγκασμού του συρφετού.

  Ξαναδιαβαστε ακομα μια φορα τα πρωτοκολλα των σοφων της σιων.
  https://diodotos-k-t.blogspot.com/2019/04/blog-post_99.html#more

  ΑπάντησηΔιαγραφή