«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

Έλληνες Θεοί από τα Άστρα Ξεκίνησαν το Ανθρώπινο Γένος


Οι Αρχαίοι Έλληνες έλεγαν τον Γαλαξία «Γαλακτίτη Κύκλο» και «Ηριδανό Ποταμό» ή «Δρόμο του Διός». Πίστευαν ότι ο Γαλαξίας μας ήταν ο δρόμος που ακολούθησε ο ήρωας ΠΕΡΣΕΑΣ για να σώσει την ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ, πάνω στον ΠΗΓΑΣΟ, δημιουργώντας με τον «καλπασμό» του άφθονη αστρική σκόνη.

Η Ελληνική Μυθολογία είναι γεμάτη από θεϊκά όντα, που κατέρχονται στην Γη, για να πάρουν συζύγους. Όλες οι παραδόσεις των αρχαίων λαών ομιλούν για ουράνια φλεγόμενα άρματα που έφθασαν στην Γη από τα άστρα, καθώς επίσης για ανώτερες εξωγήινες υπάρξεις που χάρισαν στους ανθρώπους νόμους και όργανα, για να οικοδομήσουν τον πολιτισμό τους.

Οι αρχαίες Ελληνικές δοξασίες ομιλούν για τον Τιτάνα Προμηθέα, που έδωσε στους ανθρώπους την «Φωτιά» από τους ουρανούς και έγινε ως εκ τούτου ο θεμελιωτής του ανθρωπίνου πολιτισμού.

Ο Διογένης ο Λαέρτιος αναφέρει ότι «ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΓΕΝΟΣ». Είναι οι «ΠΡΟΜΗΘΕΙΣ», που έφεραν το ΠΥΡ της Γνώσεως στα ανθρωποειδή της Γης, που μέχρι τότε ζούσαν σαν ζώα σε λαγούμια και βαθιές σπηλιές, όπως αναφέρει ο Αισχύλος στην τραγωδία του «Προμηθεύς Δεσμώτης»:

«Μα ακουστέ εδώ τις ταλαιπωρίες των ανθρώπων, που χωρίς μυαλό πρώτα, πλάσματα με νου και πνεύμα τους έκανα να είναι. Ψυχή είχαν, γιατί η Ψυχή των ανθρώπων προϋπάρχει. Μα και τα δώρα μου να δείτε τι καλόγνωμα που ήταν. Πρώτα, βλέποντας οι άνθρωποι, βλέπανε του κάκου και ακούοντας δεν άκουαν. Και όμοιοι με των ονείρων τους ίσκιους ανακάτευαν τα πάντα δίχως τάξη και ούτε τα πλινθόκτιστα σπίτια που προστατεύουν γνώριζαν, ούτε την τέχνη του ξύλου. Μα σε σκαφτές σπηλιές αυτοί ζούσαν σαν τα πολυκίνητα μυρμήγκια που στον άνθρωπο σε πολλά μοιάζουν, μες στ’ ανήλια βάθη των άντρων. Μα τα πάντα έπρατταν δίχως κρίση, ως την ώρα που των άστρων τους έδειξα τις ανατολές και τις δύσεις να ξεκρίνουν και την έξοχη τέχνη του αριθμού τους βρήκα και των γραμμάτων που ‘ναι η θύμηση όλων, η μνήμη, η εργατική μουσογεννήτρα. Και πρώτος στον ζυγό έζεψα τα ζώα, βοηθούς του ανθρώπου ιερούς, τους πιο βαριούς να πάρουν από τους μόχθους του, μα και αυτοί με αγάπη να τα βλέπουν. Το σπουδαιότερο είναι πως αν σ’ αρρώστια έπεφταν κανένα γιατρικό δεν είχαν να πιούν ή να αλείψουν, μα χωρίς γιατρειά αδυνάτιζαν, ώσπου τους έδειξα εγώ πάλι τα γιατρικά ν’ ανακατεύουν και όλες τις αρρώστιες να πολεμούν, τους διάφορους τρόπους της μαντικής τέχνης όρισα. Κοντολογίς, μ’ ένα λόγο μάθε το, όλες οι τέχνες από τον Προμηθέα στους θνητούς δόθηκαν».

 

ΣΤΗΝ ΑΧΛΥΝ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ


Κατά (την Ιερά μας Παράδοση) την Μυθολογία μας, οι άνθρωποι ευρίσκοντο σε μια ζωώδη κατάσταση, πριν ο Προμηθέας φέρει σ’ αυτούς το Πυρ εξ ουρανού. Η ΒΙΑ (Χάος) κυριαρχούσε στον προηγούμενο κόσμο. Οι πρωτόγονοι άνθρωποι που προέκυψαν από τ’ αποκοπέντα γεννητικά όργανα του Ουρανού, που τα έκοψε με το δρεπάνι του ο Κρόνος, γεννιόνταν από την Γη, χωρίς γονείς και ζούσαν σαν ζώα σε λαγούμια. Ο Προμηθέας όμως, κατά κάποιον τρόπο πρόδωσε τους Τιτάνες και προσχώρησε στους ΘΕΟΥΣ (όπως ο θεός Ασσούρ, που αναφέρεται στα ασσυριακά κείμενα). Ξέκοψε από τους φυσικούς του συμμάχους και χρησιμοποίησε την πείρα του εναντίον τους. Ο Δίας εκμεταλλεύτηκε την προσχώρηση του Τιτάνα, για να εκθρονίσει τον Κρόνο και να τον ρίξει στα Τάρταρα. Ο Προμηθέας εν συνεχεία λυπήθηκε τους ανθρώπους που ήταν χωρίς λογική και τους χάρισε την ελπίδα της αιωνιότητας με την μεταφορά του ουρανίου Πυρός, που αντιστοιχεί με τον σπινθήρα της λογικής.

Η θυσία του δεν πήγε χαμένη. Με την χρήση του πυρός επήλθε η ανάπτυξη του πολιτισμού. Ο Ζεύς όμως «οργίστηκε». Στον «Φίληβο» όμως δίδεται μια άλλη εξήγηση του Μύθου, όταν μας λέει ο Σωκράτης ότι οι ίδιοι οι Θεοί έδωσαν δώρο στους ανθρώπους την γνώση της αλήθειας, μαζί με το φωτεινό πυρ. Πολλοί ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα, ότι πάνω στη Γη, υπάρχουν δυο φυλές ανθρώπων. Μία γήινη και μια ουράνια, η οποία μετέφερε το πυρ της γνώσης και μετάλλαξε τα ανθρωποειδή που υπήρχαν και τα μετέβαλε σε σώφρονας ανθρώπους. (HOMO SAPIENS). Η ονομασία Έλληνες, απ’ ότι γνωρίζουμε από την Ιστορία, προέρχεται από τον Έλληνα, τον γιο του Δευκαλίωνος, ο οποίος με την σειρά του, ήταν γιός του Προμηθέως! Πριν τα χρόνια του Έλληνος δεν υπήρχε η ονομασία ΕΛΛΑΣ και έδιναν στην χώρα κατά τόπους το όνομα τους τα διάφορα προγονικά φύλα, που κατοικούσαν την πατρίδα μας, ως επί το πλείστον Πελασγοί! «Δοκει δε μοι, αλλά τα μεν προ Έλληνος του Δευκαλίωνος και παν ουδέ είναι η επίκλησις αυτή, κατά έθνη δε άλλα τε και το Πελασγικόν επί πλείστον εφ’ εαυτών την επωνυμίαν παρέχεσθαι».

 

Αποκωδικοποίηση Ελληνικής Μυθολογίας

Σύμφωνα με την πινακίδα του Ιδαλίου της Κύπρου, που αποκρυπτογραφήθηκε πρόσφατα με την μέθοδο Chandwick, οι Μόες – Ελλοί (Έλληνες) ήρθαν στην Γη από τον Σείριο (που νοείται αποικία του η Γη), με αρχηγό τους τον Μίνωα και δίδαξαν τις τέχνες και τον πολιτισμό. Στην αρχή είχαν αιθέρια μορφή (Χρυσούν Γένος), αλλά μετά που αναμείχτηκαν με τους κατοίκους της γης, απέκτησαν υλική υπόσταση (δερμάτινους χιτώνες). Ο Μίνωας και ο Προμηθέας ταυτίζονται, μια και οι δυο είχαν γυιό τους τον Δευκαλίωνα, δηλαδή τους Ελλούς, που ήλθαν με την Λάρνακά τους (κιβωτό – σκάφος) στην Γη, μεταφέροντας το ουράνιο Πυρ στους γήινους. Έκτοτε έμειναν σταυρωμένοι στο γήινο περιβάλλον. Ο σταυρός που βρέθηκε χαραγμένος μαζί με άλλα Ελληνικά σύμβολα (όπως ο μαίανδρος και το οκτάκτινο αστέρι), σε όλα τα αρχαία μνημεία της Γης, έγινε έμβλημα τους και δήλωνε το εκπολιτιστικό έργο τους. Είναι η φυλή των Ελλήνων, οι Προμηθείς, που δέθηκαν μεταξύ Ουρανού και Γής. Πολέμησαν με τους Άτλαντες και τους Κρόνιους δαίμονες, που είχαν έμβλημά τους την Σελήνη (μισοφέγγαρο) κατά την Τιτανομαχία.
 

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΗΤΑΝ ΚΟΣΜΙΚΟΣ, αφορούσε την Γη και το Διάστημα!

 

 

 

Βιβλιογραφία: Ελένη Ζωγραφίδου Δάγιου: «Η Λύτρωση του Προμηθέα», «οι Αργοναύτες επιστρέφουν», εκδόσεις «Ιδεοθέατρον» – Αισχύλου: «Προμηθεύς Δεσμώτης» – Πλάτωνος: «Άπαντα». Επιμέλεια Ελένης Ζωγραφίδου Δάγιου, Περιοδικό «Ιερά Ελλάς», τεύχος 25ο, σελ. 40.

 

 diodotos-k-t.blogspot.com

 

27 σχόλια:

  1. 👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διός Κούρος16 Μαΐου, 2024 09:45

    Πόσο όμορφη ανάρτηση και πόσο όμορφο βίντεο !!! Παρακολουθώντας το βίντεο δεν μπορείς παρά να σκεφτείς την απεραντοσύνη του ΠΑΡΟΝΤΟΣ σύμπαντος που ζούμε και να απορήσεις με το πόσα ακόμα είδη ζουν σε αυτό.

    Μερικές λέξεις και απο εμένα, για να μην .... ξεχνιόμαστε.

    Ό,τι και όπου το διαβάζετε, ό,τι και να σας λένε οι «ειδικοί» ένθεν κακείθεν, ένα είναι το σίγουρο και σας το έχω ξαναπεί σε παλαιότερο σχόλιο. Για μια ακόμη φορά εμείς οι ΕΛΛΗΝΕΣ θα πούμε τον τελευταίο λόγο, διότι :

    - Το σύμπαν που ζούμε ονομάζεται ΑΡΤΕΜΙΣ
    - Ο γαλαξίας μας ονομάζεται ΗΡΙΔΑΝΟΣ
    - Το ηλιακό μας σύστημα ονομάζεται ΑΠΟΛΛΩΝ
    - Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ μας ονομάζεται ΔΗΜΗΤΡΑ

    ΤΙΠΟΤΕ δεν γίνεται στο ΣΠΙΤΙ μας εάν δεν το ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ εμείς. Το ότι ακόμα οι πράξεις μας ΔΕΝ είναι ΟΡΑΤΕΣ οφείλεται στην δική μας ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ.

    ΕΣΥ ΕΛΛΗΝΑ, που τώρα με διαβάζεις, είσαι ΓΕΝΟΣ και ΣΠΟΡΑ ΘΕΩΝ.

    Αν έχασες το δρόμο σου, αν ξέχασες από που έρχεσαι και που θέλεις να πας, τότε έχασες τον χάρτη σου. ΨΑΞΕ ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΕΙΣ, για να συνεχίσεις το ταξίδι σου. Αν δεν ξέρεις τι να κάνεις, μην ανησυχείς. Έχεις αυτό το «κάτι» στο γονιδίωμά σου, το οποίο θα σε ΞΥΠΝΗΣΕΙ όταν έρθει η ΣΤΙΓΜΗ. Και η στιγμή θα απόφασιστεί συμπαντικά.

    Ως νέοι «Αθηναίοι» πολεμιστές που εξαφάνισαν τους γίγαντες και ως νέα μέλη της στρατιάς του ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, περιμένουμε την ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ στιγμή να εξαπόλύσουμε την ΤΕΛΙΚΗ μας εξόρμηση, με την καθοδήγηση των ΑΔΕΛΦΩΝ μας από τη ΜΗΤΕΡΑ ΠΑΤΡΙΔΑ, οι οποίοι έχουν ήδη στρατοπεδεύσει τον ΗΛΙΟ και αναμένουν.

    Έρρωσθε

    Διός Κούρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θεοί και θεαινες είναι προσωποποιημένες Δυνάμεις ΜΟΡφΕς/ΟΡΜφΕς
    Γύρω από την σπείρα φ ο Περσέας ή αλλιώς
    Περισσέας
    Περισιος**
    ισ/φ
    ΑΝΔΡΟ Μ ΕΙΔΑ
    ΠΗΓΑ Σ' Ο*
    *Ο=ένα άτομο τής Ύλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΥΡΙΝΟΣ ΛΟΓΙΟΣ17 Μαΐου, 2024 04:36

    Αυτός ο αρχαιολατρισμός θα μας φάει. Αντί να στεκόμαστε στον συμβολισμό όλων αυτών των μυθολογικών παραστάσεων που σκαρφίστηκε ο μέγας - κατά τα άλλα - Ησίοδος, αναλωνόμαστε σε ένα παρελθόν, όπου το Ψέμμα και η Μυθοπλασία ανακατεύονται επικίνδυνα και μας οδηγούν σε θανατηφόρες πνευματικά ατραπούς. Εξαιρετικό το βίντεο, θαυμάσια η ιστορία που αφηγείται, αλλά…λυπάμαι που θα σας απογοητεύσω, όλα αυτά είναι μυθεύματα και ιστορίες τύπου Fairy Tales. Kαμμιά φορά μου θυμίζουν τις ανάλογες ιστορίες που σκαρφίστηκαν οι Αγγλοσάξωνες περί Αρθρούρου και Ιπποτών, αναμειγνύοντας μαζί τις κελτικές δοξασίες με Μάγους και ξωτικά για να δικαιολογήσουν την θεωρία της δημιουργίας του δικού τους γένους. Μ’ άλλα λόγια, μπούρδες στο πάτερο.
    Εδώ χανόμαστε, η Ορθοδοξία μας αλώνεται από τους σατανοκίνητους Προτεστάντες, οδεύουμε προς τον αφανισμό κι αντί να προβληματιστούμε και να πούμε ένα «Κύριε Ελέησον» μπας και συγκινήσουμε τον Ουράνιο Πατέρα μας και μας λυπηθεί και μας γλυτώσει από τούτο το μαρτύριο που υφιστάμεθα εδώ και πολύ καιρό, καθόμαστε και προσκυνάμε ανοησίες τύπου «Οι Έλληνες ήρθαν από τον… Σείριο(!!!)», ανοησίες δηλαδή που προέρχονται από επίσης αγγλοσαξωνικές θεωρίες του Gordon Mitchel που αναπαράγονται στο χολλυγουντιανό franchise «Αλιεν» του Ρίντλεϊ Σκότ και ειδικότερα στην ταινία Prometheus.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΥΡΙΝΟΣ ΛΟΓΙΟΣ17 Μαΐου, 2024 04:36

    Ο Ησίοδος και η Κοσμογονία του, είναι πράγματι ένα θαυμάσιο έπος, αυθεντικό απαύγασμα της ελληνικής διανόησης, αλλά…είναι έργο τέχνης κύριοι, δημιούργημα ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ! Κι αν δεν είχαμε εκείνον τον τεράστιο Ηρόδοτο, όπου έβαλε τα πράγματα επιτέλους στη σωστή τους θέση (ως προς την καταγωγή των αρχαίων θεών) και που κυνηγήθηκε με φανατισμό από το…θιγμένο ιερατείο ή τον άλλον εξ ίσου μεγάλο, τον Ιπποκράτη τον γιατρό, ο οποίος ήρθε σε μετωπική σύγκρουση με το ιερατείο της Κω, προσφωνώντας τους «Ψεύτες» που προσκυνάνε κούφια είδωλα, μπορεί ακόμη να πιστεύαμε σε …Δίες, Αφροδίτες και Απόλλωνες.
    Λυπάμαι που θα σας χαλάσω τη διάθεση, αλλά…δεν προήλθαμε ούτε από κανένα Σείριο (Χριστέ μου…) αλλά ούτε από καμμιά…άλλη διάσταση. Είμαστε απολύτως ΓΗΙΝΟΣ λαός, αποτελούμενος από κοντά 12 φύλα, τα ονόματα μας ήταν πολλά (Αχαιοί, Δωριείς, Σελλοί - και όχι Ελλοί -, Αρκάδες, Ίωνες, Γραικοί, Λακεδαιμόνιοι, Έλληνες κι άλλα τέτοια) και μιλούσαμε μια γλώσσα που αποτελούνταν από 14 διαφορετικές διαλέκτους. Σκοτωνόμασταν αναμεταξύ μας σαν τα σκυλιά, θεωρούσαμε εχθρούς όσους μιλούσαν διαφορετική διάλεκτο από εμάς (Λακεδαιμόνιοι vs Αχαιοί, Αθηναίοι vs Λακεδαιμόνιοι vs Μακεδόνες, Δαναοί vs Τρώες, Θεσσαλοί vs Αχαιοί και ούκ έστιν αριθμός) κι αν δεν είχαμε την…θεία τύχη να μας ενώσει ένας Αλέξανδρος ή μία Ρώμη, ακόμα θα σκοτωνόμασταν ή στη χειρότερη, θα είχαμε γίνει μια…θλιβερή ανάμνηση όπως οι Αιγύπτιοι, οι Χετταίοι, οι Βαβυλώνιοι και λοιποί μεσανατολικοί αρχαίοι λαοί.
    Συνέλθετε λοιπόν, γιατί με τη σύγχρονη βρώμα των Νεοταξιτών που μας περιβάλλει, αν εμείς καθόμαστε και λιγουρευόμαστε «παρελθόντα» ψευδή ή φτιαγμένα μέσα από τη φαντασία ρομαντικών «διαφωτιστών» του 18ου αιώνα, θα καταντήσουμε κι εμείς μια τεράστια βρώμα και θα σβήσουμε αποτελώντας αναλώσιμο υλικό μέσα στους νεοταξικούς φούρνους. Άιντε επιτέλους! Ξυπνήστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου Σέργιε,

      ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

      Γνωρίζω πολύ καλά πόσο δίκιο έχεις κατά ένα 90%, αλλά έχουμε δικαίωμα στο παραμύθι, για να ανεβαίνει η ψυχολογία μας. Κι άλλωστε την συντάκτρια του άρθρου, Ελένη Ζωγραφίδου Δάγιου, την έχω γνωρίσει προσωπικά πριν από 30 χρόνια και ξέρω πόσο χαμηλής ποιότητας αφυπνιστής είναι, όπως και άλλοι αφυπνιστές του τότε αρχαιοκεντρικού χώρου (π.χ. Μάριος Βερέττας) που τούς γνώρισα και δεν ήταν τίποτε περισσότερο παρά καιροσκόποι λαμόγια, με χυδαίο λόγο ("πόρνη Παναγία", "πούστης Παύλος" κ.ά.).

      Θα ήθελα οι τακτικοί σχολιαστές του Διόδοτου να μην επιτεθούν στον φίλο Σέργιο, άλλωστε ο καθένας μας προσπαθεί να δώσει μέσα από το δικό του ιδεολογικό και ιστορικό υπόβαθρο, ό,τι καλύτερο όπλο μπορεί για να διασωθεί η πατρίδα μας.
      'Ολες οι προσπάθειες αυτές έχουν θέση στον Διόδοτο, ασχέτως αν εκ πρώτης όψεως φαίνονται αντικρουόμενες.
      Στην κορυφή του μπλογκ, έγραψα από τον Ιούλιο του 2017:

      Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

      Καλημέρα σε όλους, ειρήνη ημίν!

      Διαγραφή
    2. Το βιντεάκι και η μουσική μού είπες στο τηλέφωνο ότι σού άρεσε. Tο βρήκα στο youtube και πρόσθεσα επάνω το μουσικό κομμάτι του παραγωγού ηλεκτρονικής alternative μουσικής LIQUID. Το κομμάτι λέγεται INTERFERENCE (1994)

      Διαγραφή
  6. ΔΗΛΑΔΗ ΕΣΥ ΚΩΣΤΑΡΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΛΙΓΟ ΦΟΥΡΑΚΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΕΤΣ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΠΑ ΣΑΝ ΚΑΚΟ . ΠΟΛΛΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΡΟ ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΝ ΑΠΟ ΕΒΡΑΙΚΕΣ ΜΑΣΩΝΙΚΕΣ ΣΤΟΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΘΕΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ .

      Διαγραφή
  7. Αρχή Σοφίας,,,

    Ο Λόγος Δια/ιρείται
    /\
    Δια/στεμα =Διάστημα
    Δια/ολος= Καταμερισμός
    Κατακερματισμός =1308
    ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟΝ ΛΑΜΔΑ=1308

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν μου άρεσε ποτέ και δεν μαρέσει ακόμα και τώρα το να ξεκινώ διαπληκτισμούς
    Δεν το προσπαθώ
    Ο φίλος Σέργιος μάλλον είναι ο πύρινος λόγιος και βεβαίως αφού υφίσταται έκκληση από τον Κώστα περί μη επιθέσεως δεν το σκοπεύω
    Και μόνο όμως το γεγονός πως υπάρχει ανάγκη αυτής της έκκλησης δείχνει ότι ο πύρινος λόγιος ξεκίνησε με πρόθεση να προκαλέσει και το κατόρθωσε
    Ερωτώ λοιπόν Σεργιε (λέγε με και εσύ Χρήστο) ερωτώ λοιπόν πόσο κοιμισμένους θεωρείς κάποιους και τους προτρέπει να ξυπνήσουν;
    Και μάλιστα με την λέξη άιντε που παραδοσιακά την απευθύνουμε όχι σαν παραίνεση η προτροπή αλλά σαν προσβολή
    Δεν κατέχω κάποιο πλήθος γνώσεων και βεβαίως θαυμάζω το δικό σου αλλά κατέχω αρκετή ευφυΐα ώστε να γνωρίζω πως κανείς δεν δικαιούται να πιστεύει πως γνωρίζει την Αλήθεια πόσο μάλλον να την θεωρεί και αυταποδεικτη
    Κανείς λοιπόν κατά την μετροφρωνα γνώμη μου δεν δικαιούται να διαλαλεί προσβολές του τύπου άιντε ξυπνήστε αυτά είναι παραμύθια που είπε ο Χ ενώ η Αλήθεια είναι τα άλλα πού είπε ο Ψ
    Δεν στέκει με κανέναν κανόνα της λογικής το να προσπαθείς να καταρρίψεις μια πίστη προβαλλοντας σαν αλήθεια μια άλλη



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΥΡΙΝΟΣ ΛΟΓΙΟΣ18 Μαΐου, 2024 05:40

      Αγαπητέ μου συνέλληνα Χρήστο (ωραίο όνομα),
      Οφείλω να παραδεχθώ ότι όντως το παραπάνω σχόλιο μου ήταν λιγάκι «τσουχτερό». Αυτό οφείλεται περισσότερο στον θυμό μου για ό,τι αυτή τη χρονική περίοδο συντελείται στην πατρίδα μας παρά στην όποια - λανθασμένη ή σωστή - ελληνοφροσύνη των όσων εξ ημών παραμένουν Έλληνες.
      Επίσης, η οργή μου έχει να κάνει με την απαξίωση ή και αλλοίωση (αυτό κι αν είναι επικίνδυνο) της Ιστορίας μας από το διεφθαρμένο «κράτος των Αθηνών», που έχει ως αποτέλεσμα να γνωρίζουν οι ξένοι λαοί πολύ περισσότερα απ’ όσο γνωρίζουμε εμείς, οι κάτοχοι της Ιστορίας μας. Οπότε, με αυτό ως δεδομένο, δεν υπήρχε περίπτωση ούτε να προσβληθώ από οποιαδήποτε «επίθεση» από οποιονδήποτε που δεν γνωρίζει ή βρίσκεται σε άγνοια, αλλά ούτε και να…χάσω τον βηματισμό μου και να ανταποδώσω λεκτικά την επίθεση. Πίστεψε με, τόσο ως δάσκαλος στα auditoria και στις μικρές αίθουσες, όσο και ως αρθρογράφος στο διαδίκτυο, έχω αντιμετωπίσει χιλιάδες επιθέσεις, που οι περισσότερες κατέληξαν σε…μεγάλες φιλίες (παράδοξο ε; Συμφωνώ)
      Ας έρθουμε όμως στο προκείμενο.
      Τι σημαίνει ο όρος «Αλήθεια»; Τι σημαίνει στην πραγματικότητα η έννοια του όρου «Ιστορία»;
      Ως καθηγητής της Ιστορίας λοιπόν, είμαι υποχρεωμένος να εξηγήσω, έστω και εν συντομία αλλά οπωσδήποτε και επιγραμματικά και τους δύο αυτούς όρους (ελπίζω να μη σε κουράσω).
      Η έννοια της Αλήθειας, βασίζεται στην πλήρη αποκάλυψη με ατράνταχτα στοιχεία ενός ή περισσοτέρων γεγονότων που αφορούν είτε το παρελθόν είτε το παρόν. Η ίδια λοιπόν η έννοια της Αλήθειας, μας απαγορεύει ρητώς στο να υποστηρίξουμε με οποιονδήποτε τρόπο ένα γεγονός, χωρίς να το τεκμηριώνουμε από όλες τις μεριές και χωρίς να αφήνουμε κενά. Η έννοια της Ιστορίας ως επιστήμης πλέον, είναι αναμφίβολα ταυτόσημη με την έννοια της «Αλήθειας» και όποιος ή όποιοι εκπρόσωποι της επιστήμης αυτής εάν παρεκκλίνουν του όρου αυτού, παύουν να είναι μελετητές της και μετατρέπονται σε φιλόμυθους.
      Οι σημερινοί Έλληνες, οι Έλληνες του 20ού και κυρίως του 21ου αιώνα, δεν γνωρίζουν την ιστορία τους. Και δεν τη γνωρίζουν, επειδή αυτή η ίδια η Ιστορία θα τους μετέτρεπε σε ουσιώδεις και σκεπτόμενους πολίτες, πράγμα άκρως επικίνδυνο για τα εκάστοτε «γκουβέρνα» που ηγούνταν και ηγούνται του τόπου αυτού και του γένους που τον κατοικεί. Διότι, ο τόπος αυτός στην πραγματικότητα ΔΕΝ έχει απελευθερωθεί με την ορθή έννοια του όρου. Απλά, έχει αλλάξει…τύραννο, όπως έλεγε και ο μεγάλος Άρης Βελουχιώτης. Η Ελλάδα που ξέρουμε σήμερα, δεν είναι τίποτε άλλο από ένα αποικιακό κράτος, ένα προτεκτοράτο δηλαδή, το οποίο κατευθύνεται με βάση τα συμφέροντα ξένων δυνάμεων που το κατέχουν. Οι κυβερνήσεις που είχαμε διαχρονικά - πλην ελαχίστων εξαιρέσεων - ήταν στην ουσία «τοποθετημένες» από ξένους, γι’ αυτό βλέπουμε συνήθως να μας κυβερνά στην ουσία μια μικρή μειοψηφία ή μια σχετική κυβερνητική μειοψηφία, ενώ η πλειοψηφία δεν αντιπροσωπεύεται. Αυτό δεν συμβαίνει σε καμμιά άλλη χώρα του λεγόμενου «Δυτικού κόσμου» ή όσες φορές έχει συμβεί, ήταν κυβέρνηση προσωρινή ή ονομαζόταν έκτακτη «κυβέρνηση μειοψηφίας».

      Διαγραφή
    2. ΠΥΡΙΝΟΣ ΛΟΓΙΟΣ18 Μαΐου, 2024 05:56

      Σήμερα ας πούμε, βλέπουμε μια καθαρά μειοψηφική «κυβέρνηση» - όπως αυτό προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία - που υποστηρίζεται από ένα πενιχρό 25 με 30% και όλως περιέργως, ουδείς διαμαρτύρεται ουσιαστικά. Αυτό τι σημαίνει πρακτικά; Σημαίνει πως ο μέσος κάτοικος που φέρει τον τίτλο του Έλληνος Πολίτου, έχει αποδεχθεί συνειδητά μια πλαστή πραγματικότητα, την οποία μάλιστα αποκαλεί και…νίκη της δημοκρατίας! Και μόνο λοιπόν από αυτό το πρόχειρο παράδειγμα που κατέθεσα, αποδεικνύεται πως όχι μόνο αυτός ο πολίτης δεν έχει ιδέα για το τι σημαίνει η έννοια της Δημοκρατίας, αλλά και το χειρότερο; Δεν ξέρει Ιστορία! Τόσο απλά και τόσο καθαρά. Διότι, αν το διεφθαρμένο αυτό κράτος γνώριζε ότι είχε να κάνει με ανθρώπους ιστορικά κατηρτησμένους και εξαιρετικά σκεπτόμενους, δεν θα τολμούσε ποτέ να προβεί σε τέτοιες ενέργειες διότι θα γνώριζε εκ των προτέρων το αποτέλεσμα που θα είχε μια τέτοια ενέργεια.
      Η γνώση λοιπόν της Ιστορίας, όσο και η γνώση της χρήσεως αυτής της γλώσσας που ομιλούμε, θα έπρεπε να είναι από τα πλέον βασικά διδακτικά εργαλεία, εάν η κεφαλή της ηγεσίας δεν ήταν ξένη προς τα συμφέροντα αυτού του λαού.
      Ας πάμε τώρα στο θέμα της Ιστορίας. Πόση Ιστορία ξέρουμε όλοι μας; Πόση Ιστορία μαθαίνουμε και πώς τη μαθαίνουμε; Σε πληροφορώ αγαπητέ μου, πως εσύ προσωπικά που εκπροσωπείς αυτή τη στιγμή την πλειοψηφία ενός λαού που ΑΓΝΟΕΙ την πραγματική του ταυτότητα, γνωρίζεις ΤΟΣΗ Ιστορία, όση θέλουν ΑΛΛΟΙ να γνωρίζεις. Είναι μια Ιστορία ΑΛΛΟΙΩΜΕΝΗ, είναι μια Ιστορία ΝΟΘΕΥΜΕΝΗ. Μια Ιστορία που ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ την Αλήθεια, αλλά εξυπηρετεί την εξάπλωση μιας ψευδούς προπαγάνδας που εκπονήθηκε από ξένους, που έχουν την δύναμη να σου την επιβάλλουν.
      Και υπάρχουν μυριάδες τρόποι να σου την επιβάλλουν και ένας από αυτούς, είναι η προπαγάνδα.
      Εγώ προσωπικά, δεν είπα ποτέ ότι κατέχω ντε και καλά την Αλήθεια. Γνωρίζω μια αλήθεια μισή. Σε όλη μου τη ζωή την ψάχνω, όπως ο τρωγλοδύτης τα λαγούμια. Και σε πληροφορώ ότι την ψάχνω ακόμα…

      Διαγραφή
    3. ΠΥΡΙΝΟΣ ΛΟΓΙΟΣ18 Μαΐου, 2024 06:19

      Όση λοιπόν από την αλήθεια που γνωρίζω εγώ, λέει ότι όλα τα παραπάνω ή έστω τα περισσότερα, ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας. Είτε των Ελλήνων, είτε των ξένων. Κι αυτό διότι - όπως είπε και ο αείμνηστος Φουράκης (που πάντα τον πολεμούσα, από φοιτητής ακόμη για ό,τι μπούρδες έγραφε) - ήταν μια πληρωμένη ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ από κύκλους που ανήκουν σε διάφορες «στοές» και δεν έχει μόνο στόχο την Ελλάδα, αλλά όλον τον κόσμο. Τα απίθανα αυτά που σερβίρονται ως «πραγματική γνώση», δεν είναι τίποτε άλλο από καλοδουλεμένα ψεύδη, που απευθύνονται στους δυτικούς λαούς (συμπεριλαμβανομένου και του δικού μας), ημιμαθείς ή αμαθείς, οι οποίοι ευκόλως θα μπορούσαν να τα ενστερνιστούν επειδή ακριβώς τους φαίνονται…υπέροχα και φανταχτερά. Τίποτε ή σχεδόν τίποτε από όλα αυτά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ. Το πρότυπο τους, είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια ως «πανδημία». Οι περισσότεροι το έχαψαν. Κάποιοι άλλοι όμως όχι, αποκρούοντας το ως ψευδές και ανυπόστατο, με αποτέλεσμα να χαρακτηριστούν ως …ψεκασμένοι, συνωμοσιολόγοι, φασίστες και άλλα τέτοια κοσμητικά.
      Δεν θα το πιστέψεις βέβαια, αλλά ο πραγματικός στόχος όλης αυτής της φρενίτιδας του «αρχαιολατρισμού», έχει ως στόχο τον …Χριστιανισμό! Δεν είναι μόνο η Ελλάδα που ταλαιπωρείται από αυτό το δηλητήριο. Είναι και η Βρετανία, η Σκανδιναβία, οι βόρειες χώρες της Ευρώπης που πριν κατοικούνταν από τους λεγόμενους Κέλτες κλπ. Πώς νομίζεις ότι …ξαφνικά οι Αγγλοσάξωνες πχ ανακάλυψαν την…μαγεία ή αν θέλεις την…πατρώα θρησκεία τους - που στην ουσία ήταν θρησκεία των Κελτών; Εξ ού και οι…επιδοτημένες αδρά από την Μεγάλη Στοά της Αγγλίας, ιστορίες του Χάρρυ Πόττερ, οι οποίες και έγιναν διάσημες μέσω του κύριου μοχλού προπαγάνδας, που είναι το Χόλλυγουντ.
      Πώς νομίζεις ότι έγινε…viral ένα απολύτως βδελυρό κατασκεύασμα που άκουγε στο όνομα «Κώδικας Ντα Βίντσι», το οποίο είχε σκοπό να ισοπεδώσει την μεγαλύτερη αλήθεια που παρουσιάστηκε ποτέ στην Ανθρωπότητα, δηλαδή στην εμφάνιση του Θεού επί της γης με την παρουσία του Ιησού Χριστού, αλλοιώνοντας με τρόπο απίστευτο την Ιστορία; Μάλιστα ο ίδιος ο συγγραφέας του Ντάν Μπράουν, επέμενε πως τα στοιχεία που επικαλούνταν ήταν αυθεντικά και στη συνέχεια να καταπιεί το γεγονός ότι αποδείχθηκαν - φυσικά - πλαστά μετά απο ενδελεχείς δημοσιογραφικές έρευνες. Ναί, αλλά το γεγονός ότι η προπαγάνδα αυτή στο τέλος ΕΠΙΑΣΕ τόπο. Ξέρεις πόσοι το…έχαψαν το παραμύθι, ακόμη και παιδιά, φοιτητές μου; Που είδα κι έπαθα για να τους πείσω για το αντίθετο;

      Διαγραφή
    4. ΠΥΡΙΝΟΣ ΛΟΓΙΟΣ18 Μαΐου, 2024 07:08

      Η «αρχαιολατρεία» λοιπόν, έτσι όπως παρουσιάζεται σήμερα τουλάχιστον στην Ελλάδα μέσω αυτών των τερατωδών ψευδών, είναι προϊόν της ύστερης αναγεννησιακής περιόδου και της εποχής του Ρομαντισμού, αγαπητέ μου Χρήστο. Δυστυχώς. Η αρχή έγινε με την ιστορία του δράματος της μεγάλης μας Φιλοσόφου, Μαθηματικού και Αστρονόμου Υπατίας, η οποία έδρασε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου τον 4ο αιώνα μ.Χ και δολοφονήθηκε από μια σπείρα φανατικών Ιουδαίων (οι οποίοι είχαν καταφύγει εκεί μετά την καταστροφή της Ιερουσαλήμ) για να κατηγορήσουν τους Χριστιανούς και συγκεκριμένα τον Άγιο Κύριλλο Αλεξανδρείας, που για κακή τους τύχη, αυτός κατά τη διάρκεια των απαίσιων αυτών γεγονότων, έλειπε σε ταξίδι στην Έφεσο. Περισσότερα στοιχεία γι αυτό θα βρείς σε κείμενο μου εδώ https://kanenazori.com/2021/09/17/apo_to_diafwtismo_ston_korwna_ypatia/.
      Η όλη αυτή ιστορία που καταγράφηκε από τους ξένους «διαφωτιστές», ήταν η βάση στο να χτιστεί πάνω της η αναβίωση του ελληνικού παγανισμού αφ’ ενός, ο οποίος περιελάμβανε όχι μόνο τον ελλαδικό χώρο, αλλά και τον ρωμαϊκό και αφ’ ετέρου η πλήρης αμφισβήτηση της επικράτησης με ειρηνικό τρόπο του Χριστιανισμού πάνω στα ερείπια του Παγανισμού. Άρχισε λοιπόν η διαστρέβλωση ιστορικών στοιχείων, η συκοφάντηση του Μεγάλου Κων/νου, η συκοφάντηση του Θεοδοσίου του Α’ και ταυτόχρονα η εξύψωση του Ιουλιανού και πάει λέγοντας. Σήμερα, με τις μεθόδους που χρησιμοποιεί η σύγχρονη τεχνολογία, είναι πολύ πιο εύκολο κάποιος να πέσει στα δίχτυα της παραπλάνησης. Τα εκπληκτικά εφφέ, η μυστηριακή αφήγηση που υποβοηθεί την ανατατική μέθοδο της αφύπνισης εθνικιστικών ενστίκτων κλπ, μαγεύουν τον θεατή, έτσι ώστε να καταγραφεί στο υποσυνείδητο του η υπερφυσική ανωτερότητα των αρχαίων «Θεών» έναντι του…ταπεινού Ιησού, προσθέτοντας επίσης και μερικά ψείγματα χριστιανικών συμβόλων, όπως ο Σταυρός, ούτως ώστε το ψέμμα να γίνει όσο πιο αληθοφανές γίνεται. Ο Σατανάς, έχει μυριάδες τέτοια όπλα αποπλάνησης, για να φέρει τη σύγχυση, την αμφισβήτηση και τελικά την πτώση.
      Στο θέμα τώρα της μεγαλειώδους ιστορίας της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, σου έμαθαν ότι οι κάτοικοι της μισής ιταλικής χερσονήσου ήταν Έλληνες; Μήπως σου έμαθαν ότι ελληνικά φύλα (Τρώες, Λακεδαιμόνιοι, Αρκάδες, Αιολείς και Πελασγοί) ίδρυσαν την πρώτη οργανωμένη πόλη που ονομάστηκε Alba Longa με βασιλιά τον Λατίνο (εξ ού και το όνομα των Ιταλών «Λατίνοι»); Μήπως σου είπαν ότι οι Ρωμαίοι ήταν ξένο φύλο και εχθροί των Ελλήνων; Το πιθανότερο. Διότι δεν σε έσπρωξαν να διαβάσεις π.χ, το τι είχε γράψει ο μέγας ιστορικός Διονύσιος ο Αλικαρνασσεύς περί της ιδρύσεως της Ρώμης στο έργο του «Ρωμαϊκή Αρχαιολογία» τον 1ο αι. μ.Χ. ούτε σου είπαν πως υπάρχει και ο Μάρκος Αυρήλιος ο οποίος στα έργα του εξιστορεί ΚΑΙ την καταγωγή των Ρωμαίων, που το ονομάζει «φύλον ελληνικόν και ουχί βαρβαρικόν» (Μάρκου Αυρηλίου «Τα εις εαυτόν» κεφ. «Κλεάνθους Ύμνος εις Δία», σελ.98-100). Σου το είπαν; Πολύ αμφιβάλλω. Όπως επίσης αμφιβάλλω ότι σου είπαν πως υπάρχει και ο Πλούταρχος, όπου στο έργο του «Βίοι» και στο κεφάλαιο «Ρωμύλος» για το ποιοί ίδρυσαν τόσο την Άλμπα Λόνγκα, όσο και τη Ρώμη και ποιά ελληνικά φύλα την ίδρυσαν. Επίσης, σου είπαν πιθανόν πως τα Λατινικά, πρέπει να μάθετε γιατί ήταν η γλώσσα της ύστερης αρχαιότητας, παραλείποντας φυσικά να σου πούνε πως είναι μια ΚΑΘΑΡΗ ελληνική διάλεκτος που ομοιάζει πολύ με την Αιολική. Σωστά δε λέω για την …παράλειψη; Κι αυτό φυσικά δεν είναι δικό μου, είναι λόγια του Διονυσίου του Αλικαρνασσέως από το έργο του «Ρωμαϊκή Αρχαιολογία»

      Διαγραφή
    5. ΠΥΡΙΝΟΣ ΛΟΓΙΟΣ18 Μαΐου, 2024 07:18

      Αν σου τα μάθαιναν αυτά, τότε εσύ πρώτος θα βροντοφώναζες πως η «καταραμένη» «Ρωμανία» ή αλλιώς Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορίατης Κων/πολης είναι το πλέον ένδοξο και μεγαλειώδες κομμάτι της Ιστορίας σου, της αληθινής σου Ιστορίας και όχι της μυθολογικής.
      Το γιατί ειδικά αυτήν την ιστορία δεν συμφέρει να τη ξέρεις, είναι πολύ μεγάλο. Κάνε λίγη υπομονή, ώσπου να τελειώσω το βιβλίο μου «Είναι η Ορθοδοξία παιδί μου γι’ αυτό και θα νικήσει» και θα μάθεις πολλά. Τόσα πολλά, όσα δεν διδάχτηκες ποτέ σου γιατί δεν συμφέρει στο Ψευτορωμαίϊκο να τα μάθεις.
      Αυτή είναι λοιπόν αγαπητέ μου η δική μου αλήθεια, που ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί στο σύνολο της. Η Ιστορία είναι μια ανατρεπτική επιστήμη. Και που ποτέ δεν ολοκληρώνεται η έρευνα της, εκτός εάν επέλθει το Τέλος αυτού του Κόσμου και κάποια άλλα μυστικά της, παραμείνουν μυστικά.
      Όσο για το «άιντε» και το Ξυπνήστε», ήταν πράγματι μια προσταγή. Γιατί ο ύπνος στον οποίο μας επέβαλλαν άλλοι, κάποτε πρέπει να λήξει. Όχι γιατί θα χαθούμε αλλιώς, αλλά γιατί μια μέρα, που είναι πολύ κοντινή πλέον, θα κληθούμε για άλλη μια φορά, να διδάξουμε πάλι εμείς όλα τα έθνη, τα οποία θα έχουν υποστεί μεγάλη καταστροφή. γι αυτόν ακριβώς τον λόγο και για κανέναν άλλον.
      Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που μου διέθεσεςκαι εύχομαι ολόψυχα καλή φώτιση.

      Διαγραφή
    6. Πω πω φίλε Σέργιε..! Το μέρος 07:08 ... ΤΑ ΣΠΑΕΙ!!!!!
      Έχω κατά καιρούς γράψει αρκετά στοιχεία από αυτά στο μπλογκ. Και στην περίπτωση της Υπατίας είναι πολύ ευχάριστο το ότι ευρήματα αρχαιολόγων την τελευταία πενταετία απέδειξαν ότι η Υπατία δολοφονήθηκε από Εθνικούς για πολιτικούς λόγους. Ναι, πρέπει να το υπενθυμίζουμε στους Έλληνες ότι η λατινική γλώσσα είναι το χαλδαϊκό αλφάβητο (από την Χαλκίδα), δηλαδή παραλλαγή της αρχαίας ελληνικής γλώσσας.
      Στο σημείο αυτό, να αναφέρω ότι ατυχείς (εντός εισαγωγικών) αναρτήσεις όπως η παρούσα, δεν είναι ακριβώς ατυχείς. Ένας τρόπον τινά μεταφυσικός παράγοντας με οδηγεί να προχωρήσω σε τέτοιου είδους αναρτήσεις ("ατυχείς") για να επέλθει συζήτηση που θα βάλει τα πράγματα στη θέση τους και θα διαφωτιστεί όπως πρέπει ο κόσμος.

      Καλό Σαββατοκύριακο αδελφέ μου!!!

      Διαγραφή
    7. ΠΥΡΙΝΟΣ…ΠΟΛΥΛΟΓΑΣ18 Μαΐου, 2024 13:07

      Πολλά ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια αγαπητέ και φίλτατε ΤΑΥΡΕ ( το…εν υαλοπωλείω το παραλείπω διακριτικώς), αλλά κάνω το καθήκον μου όποτε η περίπτωση το επιτάσσει. Όσο για το Λατινικό αλφάβητο, είναι ελληνικό 100% και σε αυτό δεν έχει σχέση η Χαλκίδα, αλλά η Ιωνία καθαρά (το επιβεβαιώνει η εκτενής μελέτη του Διονυσίου Αλικαρνασσέως «Περί του ρωμαϊκού αλφαβήτου», κεφάλαιο που περιλαμβάνεται στην «Ρωμαϊκή Αρχαιολογία». Επίσης, και ο Ρωμαίος ρήτορας Κουιντιλλιανός (35-95μ.Χ.) εκτός του Διονυσίου, θεωρεί επίσης την Λατινική διάλεκτο - δεν την ονομάζει γλώσσα, αλλά διάλεκτο - και το αλφάβητο της ως εγγύτερη της Αιολικής, ενώ ο Ιούλιος Καίσαρ - κατά τον Κουιντιλλιανό επίσης, μιλούσε πότε ελληνικά στη Σύγκλητο και πότε λατινικά, θέλοντας να τονίσει την αδελφοσύνη αυτή των δύο φύλων. Όσον αφορά αυτό που ανέφερες στο τέλος, η παρούσα ανάρτηση ΔΕΝ είναι εντελώς ατυχής, υπό την έννοια του ότι κι αυτή η ίδια η Μυθολογία έχει αλλοιωθεί πάμπολλες φορές, προς χάριν των συμφερόντων και την πρόκληση εντονότερων συναισθημάτων. Αν λοιπόν αληθεύει η τελευταία φράση σου, τότε φρόντισε να αναρτάς περισσότερες του είδους αυτού αναρτήσεις και θα με έχεις μόνιμο πελάτη στον σχολιασμό 😜 Καλό και ευλογημένο Σ/Κ να έχεις!

      Διαγραφή
    8. XAXAXA Tί θα κάνω μ' εσένα τρελλόπαιδο..
      Όμορφο κι ευλογημένο Σ/Κ επίσης!!!!! 💙

      Διαγραφή
  9. Ή έννοια της Σιωπής στον χώρο και τον χρόνο,,,
    ///
    Ως σκαπανέας με μηχανικό μέσω, εξαιτίας των δυνάμεων αυτού του μέσου ανεπτύχθη ή αντίληψης,,,
    Πάνω στης προϊστορικές δομές από Πέτρα συνέχισαν να δομούν και όι εξελισσόμενοι έπειτα πολιτισμοί,,,
    Άρα πάντα υπάρχει Βάση,,,

    "Πέτρο, Με Αγαπάς;;;"
    ,,,,,
    " Ποιμενε τα Πρόβατα Μου"
    ///
    Ιστο/ρία
    Μέσα σε αυτήν την λέξη κρύβεται ό ιστός και η ροή,
    Ό ιστός καλύπτει ένα πεδίο,

    Χρ/ιστός
    Μέσα σε Αυτόν κρύβεται ό Χώρος ό Χρόνος ή Ροή του Χρόνου και τά αναρίθμητα Πεδία Του Κυρίου Των Δυνάμεων
    Ο ιστός γίνεται και σίτος με μια απλή μετάθεση ή αλλιώς μεταβολή των ΔΥΟ πρώτων γραμμάτων,,,
    ΙΣ=210=3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mιχαλιό μου, ο Σάμπαθ λέει "ό,τι δεν λύεται..κόπτεται".
      Εσύ πάντως.. λύεις.

      Διαγραφή
  10. " Μόνο στο αίμα θά βρεις την αλήθεια"=1601
    ΠΑΡΕΛθΟΝ ΠΑΡΩΝ ΜΕΛΛΟΝ=1601

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητέ αδελφέ Σεργιε (το αδελφέ δεν εμπεριέχει επ ουδενί κάποια ειρωνεία το εννοώ δηλαδή διότι ακόμη και εάν δεν είσαι βιολογικός αδελφός μου μετά βεβαιότητος είσαι μακρινός εξάδελφος)
    Κατά πρώτον ευχαριστώ για τον κόπο που έκανες να γράψεις τόσα προς εμένα (αν και κατανοώ πως είχαν πλατύτερη απευθυνση)
    Είναι αληθές πάντως πως δεν υπήρξε χρεια όλων τούτων και εξηγώ
    Ίσως το ότι αντέδρασα στο σχόλιο σου να σε οδήγησε να με κατατάξεις στην κατηγορία των ( λόγω χαμηλής μορφώσεως και φτωχής γνώσεως) ευπιστων νεοελληνοπρεπιστων νεοελληνοψωνισμενων και εξ αυτού έλαβες και το δικαίωμα να με καθοδηγήσεις ίσως και νουθετησεις και μάλιστα με απευθυνση του τύπου δεν σου είπαν δεν σου επέτρεψαν να γνωρίζεις
    Το πόσα γνωρίζω δεν το δήλωσα πουθενά ώστε να λάβει ο συνομιλητής δικαίωμα προς συμπερασμον
    Το τι πιστεύω δεν το δήλωσα πουθενά ώστε να υπάρξουν συγκρίσεις
    Το τι εγώ χαρακτηρίζω αληθές η ψευδές δεν το δήλωσα πουθενά ώστε να υπάρχει ένα καποιο σημείο αναφοράς Η αντίδραση μου ήταν καθαρώς και μόνον επάνω στην βάση αυτού που δήλωσα δηλαδή το ότι κανείς δεν δικαιούται να ισχυριστεί πως γνωρίζει την Αλήθεια ειδικά όταν πρόκειται για θέματα τόσο παλαιά όσο η αρχή των γενεών Βεβαίως το εάν τελικά προηλθανε από τον Σείριο η κάποιος θεός μας έφτιαξε από λάσπη εγώ δεν το γνωρίζω ούτε και το ασπαζομαι που έλεγε και ο παππούς μου
    Γνωρίζω όμως πως αυτό είναι θέμα πίστεως και στην βάση της πίστεως δεν χωρεί κριτική
    Η πίστη κατ εμέ δεν προέρχεται από την γνώση αλλά γίνεται η βάση επί της οποίας οι άνθρωποι προσπαθούν να στήσουν το όποιο οικοδόμημα της γνώσεως τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ίσως να ευθύνεται τι ότι εγώ δεν έχω κάποια πίστη υπερβατικού η μεταφυσικού τύπου
    Δεν φέρω κάποια πίστη υπερλογη υπεράνω του λόγου δηλαδή ώστε να στήσω επάνω της το οικοδόμημα της γνώσεως μου και να μπορώ να λέω ακούστε εμένα κύριοι που ξέρω
    Έτσι λοιπόν μην πιστεύοντας στον Ιησού Χριστό μην πιστεύοντας στον Κρόνο και την Ρέα η οπουδήποτε αλλού έμαθα να αναγνωρίζω στον άλλον το δικαίωμα να πιστεύει ότι θέλει χωρίς τον φόβο πως θα έλθω εγώ να του πω τι είναι αυτά που πιστεύεις
    Δεν πιστεύω σε αναπόδεικτα πράγματα δι ο και στην ζωή μου διάβασα πολύ αναζητώντας κάποια αποδειξιμη γνώση
    Τόσο πολύ διάβασα Σεργιε που ήταν αρκετό για να κατανοήσω πως είμαι μέχρι το λαιμό στην λάσπη και εάν κοιτώ τον ουρανό δεν σημαίνει πως τον γνωρίζω κιόλας απλώς αυτό το δικαίωμα της ελπίδας μου δίνεται εκ της φύσεως και λόγω της υπάρξεως μου
    Εάν βεβαίως υπάρχω διότι ούτε και αυτό δυναμαι να το ισχυριστώ μετα βεβαιότητος
    Εάν όμως υπάρχω και υπάρχεις και εσύ ίσως να μου έκανε καλό να συζητήσω κάποια στιγμή με εσένα κατά πρόσωπο ώστε να μην καταχραζομαι την φιλοξενία του αδελφού Κώστα γράφοντας τόσα πολλά μόνο και μόνο για εξομολόγηση διότι περί εξομολογήσεως πρόκειται εφ όσον όλα όσα έγραψα περί εμού είναι αληθινά και ειλικρινή
    Είναι αληθές δηλαδή πως άγγιξα στην ζωή μου τόσο φως όσο χρειάστηκε για να κατανοήσω την τύφλα μου
    Κλείνοντας θέλω να δηλώσω εντίμως πως είμαι ειλικρινής σε όσα έγραψα και ας μην νομίσει κανείς πως προσποιούμαι τον ταπεινό ώστε να δείξω στους άλλους κάτι
    Όποιος έχει μάτια είναι ικανός να το δει αυτό το κάτι και από μόνος του
    Μετ εκτιμήσεως Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή