«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή 10 Μαΐου 2024

"ΜΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΖΑ"


"ΜΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΖΑ"

Ελαιογραφία σε χαρτόνι

Βερολίνο 10 Μαΐου 2024 

 

  Το έσχατο, αλλά και ελπιδοφόρο όπλο τής ψυχής είναι η ικεσία στον Ύψιστο. Με αυτό άφησα τούς χρωστήρες να οδηγήσουν την πρόσληψη τής απέραντης οδύνης και τής απροσμέτρητης αποφασιστικότητας και αντοχής ενός μαχόμενου λαού σε μια παράσταση που διέπεται από τρυφερότητα, αισθανόμενος ότι αυτή ανταποκρίνεται στην μύχια πτυχή τής Θείας Οικονομίας.

  Όταν, μετά την έξοδο από την Αίγυπτο, έφθασαν οι Εβραίοι στην έρημο, τούς έτρεφε το Μάνα εξ ουρανού. Τώρα αυτό τρέφει τα παιδιά που λιμοκτονούν στην Γάζα. Έχοντας πιάσει σαν τόπι στα χέρια τους την υφήλιο, την εκσφενδονίζουν σε σφαίρες μιας πρωτόγνωρης συνειδητότητας, που ενεργοποιεί εκατομμύρια ανθρώπους, διαρρηγνύοντας ένα πέπλο απάτης προς την κατεύθυνση τής Δικαιοσύνης και τής Ελευθερίας.

  Μέσα από τα ερείπια τής Γάζας ορθώνεται ο διαχρονικός Δαυίδ. Και η πιο πικρή ήττα τού Γολιάθ ήταν, όταν τα ορφανά και οι σακάτηδες μέσα από τα καμμένα αντίσκηνα των προσφύγων τού αφαίρεσαν την μάσκα. Διότι σφενδόνη είναι η καρδιά και πέτρα η ανυποχώρητη προσήλωση στο πεπρωμένο.

 

Διονύσης Κλαδάς - Μποτίλια στο Πέλαγος

 

 

---------------------------------------------------------------


Cairokee - "Telk Qadeya" ("Αυτός είναι ένας σκοπός") - ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΖΑ


μετάφραση Διόδοτου:

Σώζουν θαλάσσιες χελώνες
Σκοτώνουν ανθρώπινα ζώα
Αλλά αυτό είναι ένα θέμα, και αυτό είναι ένα άλλο
Πώς να γίνεις λευκός άγγελος;
Να έχεις μισή συνείδηση
Αγωνίσου για τα κινήματα ελευθερίας.
Εξοντώστε τα απελευθερωτικά κινήματα.
Μοίρασε τη συμπόνια και την τρυφερότητά σου.
στους σκοτωμένους ανάλογα με την εθνικότητα.
Αλλά αυτό είναι ένα θέμα, και αυτό είναι ένα άλλο.
Πώς να γίνουμε πολιτισμένοι.
Τηρώντας όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις.
Κάνε όλα τα λόγια σου δίκαια.
Πάρτε τα δέντρα στην αγκαλιά σας.
Ωραιοποιείστε τους τίτλους και τα ονόματα.
Ενώ ένας στρατός κατεδαφίζει ένα κοντινό σχολείο
Και όταν συλλαμβάνεσαι επ' αυτοφώρω... με αίμα
Λέτε ότι όλοι είναι θύματα
Αλλά αυτό είναι ένα θέμα, και αυτό είναι ένα άλλο.
Πώς μπορώ να πιστέψω αυτόν τον κόσμο;
Όταν μιλάει για ανθρωπιά;
Βλέποντας μια μητέρα να θρηνεί το παιδί της
που πέθανε σε μια επιδρομή... πεινασμένο
Κάνοντας έναν δολοφόνο ισότιμο με το θύμα του
Με κάθε ειλικρίνεια και δικαιοσύνη
Αλλά αυτό είναι ένα θέμα, και αυτό είναι ένα άλλο
Πώς μπορώ να κοιμηθώ ήσυχα;
Βουλώνοντας τα αυτιά μου
Ενώ μια οικογένεια είναι θαμμένη κάτω από τα ερείπια του σπιτιού της
εγκαταλελειμμένη... χωρίς διάσωση
Λες και η γη στην οποία είναι θαμμένοι...
δεν είναι από αυτή τη γη
Αλλά αυτό είναι ένα θέμα, και αυτό είναι ένα άλλο.
Πώς να ζεις σε μια ανοιχτή φυλακή
με κάγκελα από φωτιά και στάχτη
Να σηκωθείς από τα συντρίμμια
Πιάσε το δολοφόνο σου από το λαιμό
Μαζέψτε τα απομεινάρια σας και πολεμήστε
Και δείξε στον απατηλό κόσμο
Πώς ο νόμος της ζούγκλας επιβάλλεται
Πού είναι ο δρόμος για την ελευθερία
Πώς να τα βάλεις με ένα τανκ με γυμνά χέρια
Δεν έχει σημασία αν ο κόσμος μιλήσει
Πέθανε ελεύθερος... μην ζεις υποταγμένος
Εμπνεύστε τη μια γενιά μετά την άλλη

Πώς να ζεις και να πεθαίνεις για έναν σκοπό

Τι κόσμο ζητάμε

Να καταγγείλουμε και να καταδικάσουμε;

Καταδικάστε όσο θέλετε

Για κάθε καταδίκη των εγκλημάτων στα σφαγεία

Δεν θα απαλύνει τη φόρτιση της σκόνης

Και δεν θα φέρει πίσω το φως της ημέρας

Αλλά αυτό είναι ένα θέμα...

Και αυτό είναι ένας έντιμος αγώνας...


Mostafa Ibrahim



 

12 σχόλια:

  1. Φίλτατε Κώστα, σε ευχαριστώ από καρδιάς για την ανάρτηση αυτής τής ζωγραφιάς.
    Μετά από δεκαετίες θέλησα να φτιάξω μια ελαιογραφία, έχοντας ονειρευτεί μια εικόνα κατά την διάρκεια τού ύπνου, χρησιμοποιώντας παλιές μπογιές, που μού χάρισε ένας φίλος. Επειδή η παράσταση ήταν θολή στο όνειρο και θυμόμουν μόνο ένα τμήμα της, έψαξα στο διαδίκτυο και βρήκα μια φωτογραφία στον κάτωθι σύνδεσμο, που πλησίαζε σε αυτό που ονειρεύτηκα, για στηρίξω την βασική ιδέα:
    https://eretikos.gr/epiloges/chalasmata/185240/
    Η ζωγραφική με λάδι απαιτεί συνήθως πολύ χρόνο και χαλάρωση, επειδή πρέπει πρώτα να στεγνώσουν τα χρώματα, πριν μπουν τα επόμενα. Έτσι επέλεξα μια ιμπρεσιονιστική αποτύπωση μέσα σε δυο δίωρα εχθές και προχθές, θεωρώντας ότι η σύνθεση και το μήνυμα που διέπουν μια εικόνα είναι τα βασικά στοιχεία απέναντι στην απόδοση τής λεπτομέρειας.
    Πολύ εκφραστικό το βίντεο που προσάρμοσες. Όπως καταγγέλλει το άσμα,
    "Καταδικάστε όσο θέλετε - Για κάθε καταδίκη των εγκλημάτων στα σφαγεία - Δεν θα απαλύνει τη φόρτιση της σκόνης - Και δεν θα φέρει πίσω το φως της ημέρας". Όταν όμως ο ουρανός βρέχει δάκρυ, στην γη καρπίζει το έλεος, όχι σαν παροχή συμπόνοιας, αλλά ως αγκάλη υψηλής αρμονίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ επίσης φίλε Διονύση, που με την τρίτη σου παράγραφο ΜΕ ΣΥΓΚΛΌΝΗΣΕΣ! Και η ελαιογραφία πανέμορφη!

      "" Μέσα από τα ερείπια τής Γάζας ορθώνεται ο διαχρονικός Δαυίδ. Και η πιο πικρή ήττα τού Γολιάθ ήταν, όταν τα ορφανά και οι σακάτηδες μέσα από τα καμμένα αντίσκηνα των προσφύγων τού αφαίρεσαν την μάσκα. Διότι σφενδόνη είναι η καρδιά και πέτρα η ανυποχώρητη προσήλωση στο πεπρωμένο. ""

      Διαγραφή
  2. Κάτι με παρακίνησε να γυρίσω ανάποδα την εικόνα αυτή,
    Και είδα φτερά επάνω και κάτω,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενώ το σιωνιστικό σχέδιο προβλέπει εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων στην Παλαιστίνη, αυτό που τελικά πετυχαίνουν τα εωσφορικά ανδρείκελα στην πράξη, είναι εθνοκάθαρση τού σιωνιστικού μορφώματος από τούς εκεί εγκαταστηθέντες Εβραίους. Οι κάτοικοι τής Ελλάδος και τής Κύπρου παρακολουθούν να καταφθάνουν κατά χιλιάδες Εβραίοι, που εγκαταλείπουν την “γη τις επαγγελίας”. Επίσης το βόρειο τμήμα τού μορφώματος έχει εγκαταλειφθεί από τούς κατοίκους του, μετά από εκκένωση που έκανε η “κυβέρνηση” νετανγιάχου, λόγω των συνεχών επιθέσεων τής Χισμπολά. 80% των οικιών εκεί έχουν ήδη καταστραφεί, διότι αυτές χρησιμοποιούσε ως ορμητήριο ο στρατός των μακελάρηδων. Αυτοί πλέον προσπαθούν να κρυφτούν μέσα στα ερείπια, αλλά η Χισμπολά φαίνεται να έχει ακριβή εικόνα το χώρου.
    Μέσα σε αυτές τις συνθήκες η διοίκηση τού βορείου τμήματος αποφάσισε την ανεξαρτητοποίηση τής Γαλιλαίας με ίδρυση ξεχωριστού κράτους:
    https://www.youtube.com/watch?v=bIbOmfZIVR4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πράγματι, φίλτατε (/), η μοναδική οξυδέρκειά σου σε έχει οδηγήσει να διακρίνεις παριστόμενα, ως παριστάμενα, μέσα και σε ένα άλλον πίνακα που σχολίασες προσφάτως, τα οποία δεν ελέγχονται άμεσα από τις προθέσεις αυτού που ζωγράφισε. Συχνά συμβαίνει στην τέχνη, να παρεισφρέουν εικονισμοί και μηνύματα αυτόνομα, που δεν ελέγχει αυτός που ζωγραφίζει, ή γράφει ποίηση. Τού συνειδητού έπεται πάντοτε το ασυνείδητο, προσωπικό ή συλλογικό, για να προβάλλει με διακριτικό τρόπο την δική του εκδοχή.
    Η αντιστροφή τής εικόνας αποκαλύπτει, η κοπέλα να έχει φτερά και να είναι έτοιμη να πετάξει πάνω από τα χαλάσματα, ως πιστοποίηση, ότι οι προσευχές εισακούονται.
    Όταν ζωγραφίζω, ακολουθώ μια μέθοδο εμπνευσμένη από την αλχημεία, που θεωρεί ότι τα πάντα έχουν ζωή, σμίγοντας τα επιλεγμένα χρώματα, χωρίς να αποβλέπω σε κάποια συγκεκριμένη απόχρωση. Μετά τα τοποθετώ με τον χρωστήρα σε μια επιλεγμένη περιοχή, χωρίς να επιδιώκω ακριβές αποτέλεσμα, επιτρέποντάς τους να μιλήσουν αυτά. Μετά περιμένω λίγο, μέχρι αυτά να φανερώσουν την δική τους επιλογή και αφού την αφουγκραστώ, προχωράω σε άλλο σημείο. Έχω διαπιστώσει, ότι το κάλλος και η χάρη μπορούν να ξεπερνούν τα όρια ενός ανθρώπου και να εκδηλώνονται, όταν αυτός υποκλίνεται ενώπιόν τους. Το αποτέλεσμα δεν παύει να είναι έντονα προσωπικό. Διότι, έστω κι αν δεν κυριαρχεί η πρόθεση, αποτυπώνεται η σχέση, που έχει πάντοτε προσωπικό χαρακτήρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΓΑΖΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ,ΓΙΑ ΤΗΝ μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί.
    ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ… το ΜΠΡΑΒΟ των Παλαιστινίων στον Ερντογάν για την Αγιά Σοφιά
    https://www.defence-point.gr/news/gia-na-min-xechname-mpravo-palaistinion-ston-erntogan-gia-tin-ag-sofia
    ΣΩΚΡΑΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανάρτηση Διόδοτου, 28 Δεκεμβρίου 2019 :
      https://diodotos-k-t.blogspot.com/2019/12/blog-post_90.html#more

      Διαγραφή
    2. Απλά, ελληνικό κράτος και Έλληνες θα έπρεπε να κρατήσουμε εξ αρχής μια πιο ουδέτερη στάση. Απλά αντιπολεμική. Θλίψη για τα 1.500 θύματα της 7ης Οκτωβρίου 2023, θλίψη για τα 10.000 παιδάκια Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν μέχρι σήμερα. Δυστυχώς έχουμε μπει σε επικίνδυνη ατραπό με την φιλοϊσραηλινή στάση της κυβέρνησης και την μονομερή υποστήριξη του λαού σε Χαμάς και Παλαιστινίους, την στιγμή μάλιστα που.. υπόπτως αυτή η υποστήριξη σχεδόν μονοπωλείται στην Ελλάδα από αριστερούς, όπως στις ΗΠΑ που το φιλοπαλαιστινιακό κίνημα χρηματοδοτείται από το ίδρυμα Τζωρτζ Σόρος.
      Τα πάντα βρωμούν πρακτορίλα, κι εμείς όπως πάντα οι χρήσιμοι ηλίθιοι με μικρή επίγνωση του πού σπρώχνουν την Ιστορία οι διαχρονικώς ανθελληνικοί ξένοι παράγοντες.

      Διαγραφή
  6. "Έχω διαπιστώσει, ότι το κάλλος και η χάρη μπορούν να ξεπερνούν τα όρια ενός ανθρώπου και να εκδηλώνονται, όταν αυτός υποκλίνεται ενώπιόν τους. Το αποτέλεσμα δεν παύει να είναι έντονα προσωπικό. Διότι, έστω κι αν δεν κυριαρχεί η πρόθεση, αποτυπώνεται η σχέση, που έχει πάντοτε προσωπικό χαρακτήρα."

    Είναι ή Χροιά
    Και είναι ή Πράξη του Αλχημιστή,
    Καθώς ταυτίζει τον Έρωτα με την Ελεύθερη Βούληση,,, των Παράγμάτων*,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κατ' αρχήν καταδικάζω απερίφραστα την επικρότηση από την Παλαιστινιακή αρχή και την Χαμάς τής μετατροπής τής Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Πάντοτε επικροτώ τον διάλογο και την διατύπωση αντιρρήσεων και επισταμένα εφαρμόζω την αρχή να μην προβάλλω τις απόψεις μου στηριζόμενος σε αποσιώπηση δεδομένων, σε επιλεκτική προβολή καταστάσεων και σε μισές αλήθειες. Θεωρώ, ότι μόνον η σφαιρική αντίληψη σχετικά με όσα συμβαίνουν, μπορεί να συμβάλλει φρόνιμες και ωφέλιμες επιλογές. Και αυτή προϋποθέτει την ισοβαρή αποτίμηση ΟΛΩΝ των δεδομένων στα πλαίσια τού δημόσιου διαλόγου.
    Πέραν αυτού, θεωρώ το σχόλιο τού ΣΩΚΡΑΤΗ παραπλανητικό, διότι, εκούσια ή ακούσια, παραποιεί τα δεδομένα. Το ζήτημα τής συμμαχίας τής Παλαιστινιακής Αρχής και Χαμάς με τα ερδογκανικά ανδρείκελα είναι πολύπλοκο και προϋποθέτει εκτενή αναφορά για να προσεγγιστούν οι βασικές πτυχές του. Όμως δεν θα καταθέσω στα εδώ σχόλια υπέρμετρα σεντόνια σχετικά με αυτό, αλλά θα προβώ σε εκτενές άρθρο, εκεί που αρμόζει, σύμφωνα με την δεοντολογία τού χώρου που παρέχεται, σεβόμενος τα πλαίσια τής πράγματι υπερανεκτικής φιλοξενίας τού οικοδεσπότου. Εδώ θα περιοριστώ στην κατάθεση ολίγων βασικών εντοπισμών:
    Αναφέρει σχετικά στο σχόλιό του ο Σωκράτης, “ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΓΑΖΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ,ΓΙΑ ΤΗΝ μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί.
    ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ… το ΜΠΡΑΒΟ των Παλαιστινίων στον Ερντογάν για την Αγιά Σοφιά".
    Στο συγκεκριμένο σχόλιο ο όρος “ΟΛΟΙ” δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Η Χαμάς έλαβε στις τελευταίες εκλογές στην Γάζα το 46% των ψήφων. Η πλειοψηφία των εκλογέων επέλεξε άλλες οργανώσεις. Επί πλέον σημαντικός αριθμός Παλαιστινίων είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι, δεδομένο που αποκρύπτεται εκ συστήματος και σκόπιμα από την ελλαδική προπαγάνδα και τούς κολαούζους, που παρέχουν ιδεολογική στήριξη στο σιωνιστικό μόρφωμα. Δεκάδες Παλαιστινίων είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν την λειτουργία τού Αγίου Φωτός στον ναό τής Αναστάσεως και εμποδίστηκαν από τούς πραιτοριανούς τού σιωνισμού. Επί πλέον επιβλήθηκε βάρβαρη βιαιοπραγία αυτών σε βάρος τού φύλακα τού Έλληνος προξένου εντός τού ναού, εξασκώντας ύβρη σε βάρος τού Θείου Μυστηρίου. Στην αντίστοιχη ανάρτηση τού Διοδότου, δεν είδα να σχολιάζει ο εν λόγω σχολιαστής, που κόπτεται για την υπεράσπιση των ιερών χώρων τής ορθοδοξίας εδώ.
    Πέραν αυτού, στην Γάζα βομβαρδίστηκε Ορθόδοξος Χριστιανικός ναός. Πού έμεινε η αντίστοιχη καταγγελία τής Εκκλησίας τής Ελλάδος και όλων αυτών που αυτοπροβάλλονται ως κήνσορες τής “ορθοδοξίας”;

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συνέχεια προηγούμενου...

    Είναι γνωστό τοις πάσι, ότι η ερντογκανική κλίκα προωθεί μαζικά τον εποικισμό τής Ελλάδας με ισλαμιστές, συχνά τζιχαντιστικού προσανατολισμού, υποθάλπτοντας και εποφθαλμιώντας την Ελλαδική επικράτεια, σε απροκάλυπτη συνεργασία με τα ελλαδικά κυβερνητικά ανδρείκελα. Πλην όμως με την ερντογκανική κλίκα έχει συμμαχήσει και συνεργάζεται για λόγους σκοπιμότητος και η Διοίκηση Πούτιν, που αποτελείται στην πλειοψηφία της από δεδηλωμένους Ορθοδόξους. Κατά συνέπεια, η όποια συμμαχία με την Τουρκία δεν μπορεί να αποτελεί εκ προοιμίου ζήτημα πίστεως ή μη. Ειδικά στην περίπτωση ανθρώπων που λιμοκτονούν και δέχονται ανθρωπιστική βοήθεια από την τουρκία.
    Εκτιμώ, ότι η επικρότηση τής βεβήλωσης τού ναού τής Αγίας Σοφίας από την Παλαιστινιακή Αρχή και την Χαμάς έχει πονηρά ελατήρια και είναι πολύ βρώμικη επιλογή, που στοχεύει κυρίως ενάντια στους Ορθοδόξους Παλαιστίνιους, δεδομένου ότι κάποια στιγμή θα προκύψει και η επόμενη μέρα μετά την απελευθέρωση τής Παλαιστίνης από τον σιωνιστικό εωσφορισμό, οπότε θα τεθεί ζήτημα τού γενικότερου πολιτικού και ιδεολογικού προσανατολισμού της. Τόσο ο Αμπάς, όσο και η Χαμάς, κάθε άλλο παρά καθαροί είναι. Αλλά κι αν ακόμη δεχθούμε, ότι η Χαμάς είναι μια τρομοκρατική οργάνωση, όπως ισχυρίζονται οι δυτικοί και η κλίκα νατανγιάχου, μπορούμε να αποδεχθούμε, ότι η γενοκτονία και η εθνοκάθαρση που προωθούν οι σιωνιστές σε βάρος των Παλαιστινίων στην Γάζα, έχει ως στόχο την εξουδετέρωση τής Χαμάς; Γελάνε και οι πέτρες με αυτόν τον ισχυρισμό, ΕΝΩ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΕΝ ΓΕΛΑΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ, ΑΛΛΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ.
    Οπωσδήποτε σπρώχνονται κάποια κυκλώματα κίναιδων και άλλοι πονηροί αχθοφόροι να διοργανώνουν διαμαρτυρίες ενάντια στην γενοκτονία και στην εθνοκάθαρση στην Γάζα, με στόχο να αμαυρώσουν την Παλαιστινιακή Αντίσταση και τον διεθνή ονειδισμό τού σιωνισμού, παραβλέποντας ότι στο παρελθόν η κλίκα τής ηγεσίας τής Χαμάς δολοφόνησε ένα ανώτατο στέλεχός της, μόνον επειδή ήταν ομοφυλόφιλος.
    The brutal story of the gay Hamas commander
    https://www.youtube.com/watch?v=suBNwUz8Lvs
    Όμως άσχετα εάν ο Σόρος, ή οποιοσδήποτε άλλος δοτός τού συστήματος, οργανώνει διαμαρτυρίες ενάντια, Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΑΘΑΡΣΗ. Οπότε κάθε άνθρωπος που διαθέτει καθαρή συνείδηση, οφείλει να διαμαρτύρεται έντονα ενάντιά τους.
    Και last but not least, όσο αφορά τα ζωτικά ζητήματα τής Ορθοδοξίας: Αναμφίβολα η επικρότηση τής βεβήλωσης τού ναού τής Αγίας Σοφίας αποτελεί ύπουλο κτύπημα εναντίον της. Πλην όμως, αρκεί αυτό το δεδομένο για να στηρίξουν οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί το κρατιδιακό μόρφωμα; Ο σιωνιστικός εωσφορισμός θυσίασε πρόσφατα την κόκκινη δαμάλα με στόχο την καταστροφή τού ισλαμικού τεμένους Αλ Ακσά και την οικοδόμηση εκεί τού ναού για τον αντίχρηστο. Που έμεινε τελικά η αντίστοιχη καταδίκη από την Εκκλησία τής Ελλάδος; Και μήπως αυτή η διαδικασία μάς φέρνει πιο κοντά στον Παλαιστινιακό λαό και ακόμη και σε εκείνους τούς καλώς νοούμενους ευσεβείς ισλαμιστές, που δεν επιδιώκουν επέκταση σε άλλες χώρες και βίαιο προσηλυτισμό άλλων, αλλά απρόσκοπτη τήρηση των θρησκευτικών τους πιστεύω στους γεωγραφικούς χώρους που κατοικούν, από ότι η προσκόλληση στον εωσφορικό σιωνισμό; Ή μήπως είναι αφελής ο Πρόεδρος Πούτιν, που εφαρμόζει ακριβώς αυτήν την πρακτική;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καταπληκτική η ελαιογραφία του αγαπητού Διονύση η οποία σε εμένα περνάει το μήνυμα της ελπίδας και έστω και μέσα από την καταστροφή στο τέλος θα γίνει αυτό που πρέπει και ότι θα υπερισχύσει η δικαιοσύνη.Επειδή έχω φίλη μου που γεννήθηκε στο Ιλλινόις και δούλεψε για χρόνια εκεί, εδώ και μερικά χρόνια ζεί και εργάζεται στην Ελλάδα, παρόλο που υποστηρίζει τον Μπάιντεν και παρακολουθεί τις εξελίξεις που συμβαίνουν χθές σε μιά συζήτηση που είχαμε μου είπε ότι αυτό που συμβαίνει με το Ισραήλ και με την Παλαιστίνη την βρίσκει τελείως αντίθετη και μάλιστα και η ίδια θεωρεί τον Νετανιάχου σύγχρονο Χι@ερ, οπότε σε όποιο στρατόπεδο και αν βρισκόμαστε η αλήθεια για αυτό που συμβαίνει είναι μία.

    Ευρυδίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή